Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leyla Zana : Kürdistanlıyım

Passanger

Öne çıkan mesajlar

Turk ordusu mu bilmem ama Turkiye terorle mucadele de basarisiz oldu. PKK ya G.Doguda 1984 te verilen destek ne kadarmis simdi ne kadar bir bakmak lazim. DEP HEP DEHAP HADEP DTP nin oylarinin surekli artmasinin sebebi HADEP li belediyelerin inanilmaz hizmetleri mi? (Diyarbakiri bok goturuyor) Yoksa hukumetlerin yanlis uygulamalarla Kurtleri PKK nin kucagina itmesi mi? TSK nin yapabilecegi cok fazla sey oldugunu zannetmiyorum cunku bu bir asimetrik savastir. Bu tip catismalar kazanilamaz, ABD (Vietnam, Afganistan ve Irak) uc kez bu tip catismaya girdi durum ortada. SSCB de Afganistan rezaletini yasadi ve yikildi. Rusya olarak Cecenistan da baslarina gelenler ortada. Asimetrik catismalar yipratma savasi gibidir. PKK askeri olarak yiprandi ama siyasi olarak gunden gune guclendi. Saka yollu bu serefsizin yaptigini APO yapmaz dedim diye suratima nasil baktilar ortamda yalniz olsak doveceklerdi beni. Adami kahraman yaptilar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklasik 8-9 ay once (askere gitmeden) CNNTurk'te emekli bir tumgeneralin aciklamalarina denk gelmistim. Gabar daginda yaklasik 2000 kisinin o an icinde bulundugu bir PKK kampi kesfedildigini ve tumenine saldiri icin hazirlik emri verdigini soyledi. Tahminine gore eger oraya saldirip o 2000 kisiyi temizleselermis 98% PKK'nin sonu olurmus. Tum hazirliklari tamamladiklarinda kararlastirdiklari harekat saatine yaklasik 1 saat kala Genelkurmay Baskanligina haber vermis kendisi (zorunlu prosedur) Bizden haber bekle saldirma demisler. Saldiriya 30 dakka kala Genelkurmay'dan arayip saldiri iptal demisler. Nedenini hicbir zaman anlayamadigini cok uzuldugunu vs. dile getirmisti konusmasinda.
Bana gore bunun tek bir nedeni var. Cunku PKK'yi bu ulkede bitirirsek, ki bu gercekten zor birsey degil, daglari onlar kadar iyi bilen, nerede ne yaptiklarini bilen cok sayida astsubay, uzman cavus vs. var (3 ay egitim alip daga cikan komandolari vs. saymiyorum, ama onlarinda aralarinda o civarda buyuyup askerligini oralarda yapanlar varsa onlarinda buyuk faydalari olabilir). PKK'yi hala var etme nedenimiz bence ordumuzu hala guclu tutma ihtiyacimiz. PKK'yi temizlersek basta Amerika olmak uzere Avrupa Birligi vs. tepemize binecek, PKK yok oldu orduyu kucultun kalkinmaya gidin vs. diye. Bence bunun tek nedeni bu, tabi bu bedelinde faturasini malesef sehitler vererek odemekteyiz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...