Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekir Coşkun: "Ben AKP'ye oy vermem... "

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

said:
Bir kerede kendimi anlatabilsem.
1) Kimse kürtleri yok sayalım demiyor. Kaldı kı bu kavram sadece kurtler ıle ılgılı değildir.
2) Sen türkiyeli kürtler dersen barzani oradan çıkıp diyarbakırlı kürtleri kullanırım der.
3) kürt çerkes arap laz abaza fark etmez hepsi türktür ve eşit haklara sahiptir. Bu insanlara sen türkiyeli çerkezsin diyince ayrımcılık olur. Kendilerini farklı hissetmeye başlarlar.
Sonuc olarak Türküm ve Türkiyelim derin farklardır.

1 sayfa önce yazdıklarım. Sende anlama kabiliyeti yok arkadaşım buna karar verdim. Ayrıca ben bölücü oldum vay be.
Sosyal ağlarda paylaş

kürt çerkes arap laz abaza fark etmez hepsi türktür ve eşit haklara sahiptirtür ve eşit haklara sahiptir

bu cumlenin kendi icinde bir mantigi varmi? Bunu nasil anlayayim? Turk bir etnik kimliktir. Nereye hangi kaynaga bakarsan bak bir etnik filolojik terimdir. Turk dilleri diye bir dil toplulugu ve turki milletler diye bir etnik topluluk vardir. Turkluk siyasi degil etnik bir kimliktir. Turkiyelilik bir siyasi kimliktir. kürt çerkes arap laz abaza fark etmez hepsi Turk degildir,olamaz. Dili TUrkce degil. Dolayisi ile TUrk etnik kimligine degil kurt cerkez abaza etnik kimligine sahip. Turkiyeli olursa iste o zaman birlesme olur. Turk dersen adam hayir degilim der bolunme olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ne anlamda basa sardik?

Edit: Bolunme taraftari degilim birlesme taraftariyim. Kurt vatandaslarin oy hakki var dolayisi ile kendi kendilerini yonetiyorlar. Kurt kokenli milletvekilleri her partide var. bakanlar var hatta basbakan var. Siyasi temsil baglaminda Kurtlerin onundeki engel oldugunu dusunmuyorum. Sorun sosyal olarak ayrimcilik uygulanmasi baglamindadir.

Neyse ben artik uyuyayim. Bu arada bu kadar atesli bir sekilde karsit fikirler savunulan ortamda hala bana kufur etmediginiz icin ve seviyeli bir tartisma oldugu icin tesekkur ederim. Gerci bazi arkadaslar Kurt musun diyerek? Kurt kardeslerimizi dislayici asagilayici tavirlar takindilar ama o kadar olur.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 02:01 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 02:06 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu forum super bir ornek teşkil ediyor turkiyeli tabirinin ne kadar tehlikeli fikirler ortaya cıkarabilceğine karşın
Milli eğitim =adı üstünde .. eger milli egitim de kaba tabirle beyin yıkamassan bir millet ortaya cıkaramassın .
bugun kürtlere kendi istediklerini verirsin yarın diğerlerine .
sonrası malum o derki burda ben cogunlugum zaten türkce bilen yok ne alakam var kendi devletimi kurcam ..
oburu onu der olay bu noktaya ulaşır ..
ataturk "ne mutlu türküm diyene" diyor .. ne mutlu ki türküm değil . !
Sosyal ağlarda paylaş

konunun tamamini okuyamadim ama şöyle bir örnek vermek istedim.
almanyada okuyan gurbetci vatandaslarimiz tercih ettikleri takdirde okulda türkçe dersi alabiiliyorlar.(ki ben tanidigim insanlardan ne kadar yetersiz oldugunu bu derslerin görebiliyorum, tarih falan hele hic yok mesela).

ama şöylede son bir yasa cikti mesela, ögrenciler okulda(lise-ilkokul) almancadan baska dil konusamazlar.yasaklandi.genel bir yasa aslinda ama nedeni türk ögrencilerin okulda türkçe hakim bir ortamda yasamalariydi,ne kadar tepki cektigini düşünmek lazim.
böyle bir model uygulanabilir bence.Normal derslerin dişinda tercihli olarak haftada 2-4 saat veya artik nasil düzenlenirse kürtçe eğitim almak isteniyorsa,verilebilir.
ama ne yazikki ülkemde herşeyin kötüye kullanilmasi gibi bununda kötü taraflara çekileceğine eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim kurt sorunun cozulmesinin ilk adimi barajin 2% ye falan cekilmesidir.
Sonra, Leyla Zana gibi random babalilarin degil insan gibi insanlarin Kurt toplumu temsil etmesi gerekmektedir.
Ha ayrica sivil halka saldirmayi da direnis olarak gormeyi birakmalari lazim tabi en basinda. Dertleri bir bagimsizlik savasi vermek mi? Biz ne yaptik bak 88 sene once, o sartlarla dunya devlerini devirmis bir ordu kurduk, savas etigi cercevesinde hakli savasimizi verdik.
Illa bagimsizlik mi diyorlar? Kurarlar ordularini savasirlar o zaman. Bir dava hakli bile olsa (haklilar demiyorum) terorizme basvurunca otomatik haksiz duruma dusuyor zaten, ki dusmeli yani cunku islenen bir insanlik sucu.
Ha su da var, empati her zaman lazim. Olaylari silahli savas haline getirmede bizim de cok payimiz var, darbe sonrasi Diyarbakir Cezaevi'ne Gandhi'yi koy, o bile terorist cikardi heralde oradan.

Turkiyeli olayina gelince, bolucu bir ifadedir. Bu ulkenin temelinde Ataturk Milliyetciligi yatar, o olmadan bir arada kalamaz zaten bu kadar farkli irk. Turkiye Turk Milleti'nindir, Turk Milleti de Turk, Rum, Ermeni, Cerkez, Kurt, Abaza vs. bir suru irktan olusur.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 05:22 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o barajı %10 yapıp engelleyecez diye koydukları herşeyi hortlattılar.

Önce İmam Hatipli engellemek içn vardı. Onlar durdu durdu engeli aştı,

o zaman kürt engellesin dediler , şimdi oda aşıyor.
olan ülkenin %9 kısmının destekliği fakat sesini duyuramayan dğersiz sayılan bizlere oluyor.
ülkenin %9 benim gibi düşünüyor nasıl temsil edilmem laaaan deme hakkınız olmuyor.

Baraj olmalı ama %3-5 arası birşey yeterdir.
Siyasal bilimciler karar versin kaç olması gerektiğinede , ben ne desem nasıl olsa bilimsel olarak yanlış olur
Sosyal ağlarda paylaş

milli egitimde turkce ogretilecek tabii, isterse evinde ogretir kurtcesini bize ne.

ama 96 ya kadar turkiye sinirlari icinde kurtce konusmak yasakti bunu da unutmayalim.

adamlari birileri kiskirtiyor tabiikide. ama kiskirtmalarini da kolaylastirmamak lazim.

senelerce baski kurduk ustlerinde de ne oldu? hem bizim askerimiz sehid oldu, hem onlarin cocuklari pkkda oldu. mantiksiz.

diyeceksin al kardes her turlu azinlik hakkin var. turkce ogrenmek zorundasin ama istersen kurtce de ogren kurtce konus, cocuguna kurtce isim ver. ama daga cikarsan pkk ya girersen de cenazeye yollarim.

empati kurmak lazim boyle sorunlari cozebilmek icin, yoksa dunyada tek kurt kalmayana kadar asker kaybederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

PKK değil meclise giren, kürtler. Bütün kürtleri pkk olarak tanımladıkça, aşağılayıp ezip tek suçu onlarda aradıkça bizim kürt sorunu çözülmez. Ben bağımsızların meclise girip grup oluşturmasını büyük bi gelişme olarak görüyorum kürt sorununda. Dışlanmışlık hissi azalıcak, biz de temsil ediliyoruz diye düşünecekler. Terör dediğin pat diye bi seferde durmaz, siyasi etnik çatışmalardan başka faktörlerde var işin içinde. Ama uzun vadede terörün durabilmesi için kürtlerin siyasi temsil hakkına sahip olmaları lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...