Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

maaşı taksiye vermek [bir istanbul öyküsü]

karakedi

Öne çıkan mesajlar

sabah uyanırsın saat 8 küsür, dün gece geç yatılmıştır, saatler kurulmamıştır. hava zaten yagmurlu. insanın icinden gidip yatmak gelir. halbuki bırak yatmayı işe geç kalmışsındır, ilk gördügün sarı dütdüte taksiiiiiiiiiieeeeeeeeee diye bagırarak atarsın önüne kendini. adam durmak zorunda kaldır, yürüüü dersin pis pis sıratarak birinci köprüden fındıklıyaaa...

şöförün s"itsen girmem köprü trafigine" bakışına karşılık vallah delikanlı bünyeye koymaz köprüde, trafigide bakışıyla karşılık verirsin. abiiii ikinci kopruden gitsek mi sorusuna mantıklı mantıksız bi kaç rutin cevap verirsin, taksici artık kaderine razı bir şekilde girer birinci köprü trafigine.

tabiki iş burda bitmez, köprü sıkışıktır, trafik felç zaten yagmurda yagmıstır, hem şöför tutturur hemde içinden bir ses en sonunda dayanamaz eh be hade girelim ikinci köprü yoluna diyiverirsin gereksizlik ötesinde gaza gelerek.

öncelikle birinci köprüden ikincisine cıkış ve gectigin yolları geri dönersin, sonrada ikinci köprüye dogru adım adım ilerlersin, ilerlersin çünkü o yolun dönüşü yoktur, adım adım gidersin cünki orasıda sıkışıktır.

daha sonra sitanbulun bilimum güzide trafiklerine ugrarsın, şişli, yıldız, beşiktaş ve son olarak fındıklı girişi.

iş yerine geldiginde saaat 11 küsür olmuştur, taksimetre 40milyonun üzerinde bol sıfırlı rakamlarda bişiler yazmaktadır, adam birde üzerine kopru geciş parası ister daha bi dellenirsin, sonra işe gelip iş arkadaşlarına dert yandıktan sonra gelir boyle paticik forumlarına yazarsın. hayattan bezmiş bir modda.

uzun lafın kısası zordur istanbulda yagmurlu günlerde işe gelmek. hele bide yağmur yağmışsa. çelik gibi sağlam sinirler ve kabarık bir cüzdanının olmasını gerektirir. birde hayata devam edip etmeme istegini sorgularsın yol boyunca, o yüzden intihar edenler hep köprüyü kullanır.

[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
- adriann, aaddddrrriiiiiiaaaannnnnn...

[Bu mesaj karakedi tarafından 10 October 2003 12:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
karakedi, 10 October 2003 12:35 tarihinde demiş ki:
gelir boyle paticik forumlarına yazarsın. hayattan bezmiş bir modda.

en azından bir nebze rahatlıyosun
ne diyelim artık geçmiş olsun[hline]Grandmaster Hamburger
Sitemin Forum'u
Fistan, 02 October 2003 16:53 tarihinde demiş ki:
karakedinin resme bi bakın allah aşkına ya.
bana öyle biri baksa varya kanka falan olsa dinlemem keserim uzar giderim sanki kolama hap atcak gibi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm rekorum saat 10:30 sularıydı ev ile işyeri arasının kısa olması sebebi ile fakat acınızı paylaşıyorum en içten dileklerimle.

Birde bu notlarım üzerine 22 sene İzmir'de yaşayıp 30 kilometre ötedeki yere gitmek için 15 dakika önce evden çıkmaya alışmış bir insan olmamıda eklersek. Diyorumki "ulan İstanbul"

Bütün bunların üzerine insan iş güç sırasında günlerden Cuma ve ertesi gününde Cumartesi olduğunu düşününce içi ısınır. Fakat işyeerinde karşılaştığın donuk "lan biz eşşekmiyiz sabahın köründe geliyoruzda sen bu saate kadar yoksun" bakışlarınıda eklersek al sana bir günlük çöküntü diyorum ve kıl oluyorum bazen bu İstanbul denen şehire.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Story of SadButcher"

There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 10 October 2003 12:38 tarihinde demiş ki:
Öyle günlerde hasta olmayı tercih ediyorum ekseriyetle..
Ama maaşı taksiye verme olayını köküne kadar yaşayan biriyim. Koyuyo gerçekten.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

vala taksiyse mevzu kralını tanımam horace bir numara..
geçen bi hesapladık taksiye verdiği paralarla yaklaşık bi bmw falan alıodu ehehehe.[hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xenophobe, 10 October 2003 13:17 tarihinde demiş ki:
Yağmur yağınca araba kullanamıyomusun neden taksiyle gittin?

arabası yoktur belki?[hline][b] SAPIM hala sapım sap doğdum sap gidicem...saplık bir kudrettir...kendine hakim olabilenler saptır...saplık bi zeka belirtisidir...saplık şöyledir ...saplık böyledir...saplık eşşittir Natural_Jedi
[b]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
uzun lafın kısası zordur istanbulda yagmurlu günler [hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...

offffff of[hline]Duxus
---------
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
---------
Shadaim, Shadaim, Shadaim!!!...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şöförün s"itsen girmem köprü trafigine" bakışına karşılık vallah delikanlı bünyeye koymaz köprüde, trafigide bakışıyla karşılık verirsin. abiiii ikinci kopruden gitsek mi sorusuna mantıklı mantıksız bi kaç rutin cevap verirsin, taksici artık kaderine razı bir şekilde girer birinci köprü trafigine.

[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...

[Bu mesaj karakedi tarafından 10 October 2003 12:36 tarihinde değiştirilmiştir]

Taksi şoförlerinin şu huyuna deli oluyorum yok o trafiğe girmem yok o mesafe çok kısa gidemem ne kardeşim sen işini yapıcaksın senin işin müşteriyi memnun etmek istediği yere ulaştırmak kısa mesafede olsa uzun mesafede olsa sen emeğinin karşılığını alıyorsun.[hline]Höhe ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bisikletle gitmek daha hızlı bence:) sonuçta saatte 30 km ile gitsen bile taksi saatte 2 km ile gittiği için yorulmadan para harcamadan daha hızlı bi şekilde karşıya varılır ama sağlam bi yağmurluk ister[hline]Eda'nın anısına (1984-Hala yanıyo)
EdaaaaAaaa Çoook iiyi bir ablaaydııı Ühü oof be edaaaaa..
Keşkee evdeee yakacak birşeyler olsaaydıııı ühü ah be edaaaa..
Espiriyi anlamadım
<<<
Sosyal ağlarda paylaş

ankarada heryere dolmuşla otobüsle gidip gelebiliyorum. Bir de ezbere bildiğinden, daha bir rahat oluyor.

Ama bugün nedense trafik çok kalabalıktı. Bana mı öyle geldi yoksa hergün mü öyle uzun zamandır dolmuşla kızılaydan gelmediğim için bilmiyorum...

Yağmurda trafik daha bir tıkanır. Hele yayaysan yandın. Kaldırımda yürürken su sıçratan kaldırım taşlarına mı küfretçen, su sıçratan arabalara mı, yoksa o yolla kaldırımı yapan belediyeye mi?...

Bir de karakedinin dediği gibi park ve trafik problemi var. Evinde ve işyerinde özel park yeri olmadıkça dönüp durursun çevrede, en sonunda sakat bir yere koyarsın, bir de işe gidene kadar ıslanırsın.

Neyse kısacası herkese Allah sabır versin. :)[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 10 October 2003 19:39 tarihinde demiş ki:
Bisikletle gitmek daha hızlı bence:) sonuçta saatte 30 km ile gitsen bile taksi saatte 2 km ile gittiği için yorulmadan para harcamadan daha hızlı bi şekilde karşıya varılır ama sağlam bi yağmurluk ister

Tam halfmumi gibi konuştun ehehe. Adam bisikletle ankaraya gelcek :)[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

eheh Chem doğru söylemiş ama Bone ;]

Walla Bir bastım mı,yağmur-trafik dinlemem...

Ama Yağmurda Tekerlerin 4 cm olan tutma alanı 1 cm bile olmuyo,dönüşlerde hızlı dönücem dersen yere yapışıyorsun =]

ehe,millet arabalarda tıkalı tıkalı duruyor,sen aralarından makas yapıyorsun 20-30 la..(kapıyı açanlara direk dalıyor ve kavga ediyorsun ayrı ;))

Birde Kalkışta ilk 5 saniye arabacıklara "bye bye" demek süfer oluyo..

2 teker,direk 4 tekerli-hava kirletici,benzin yiyicileri ezip geçiyorsun..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...