Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Latency problemi

Absolut

Öne çıkan mesajlar

4096 k bağlantıda 5000 ms latency olabiliyorsa ciddi sorunlarla karşı karşıyayız demektir.. ve size bir alıntı ile bazı şeyleri açıklamaya çalışacağım..

"Bizden birileri sanirim wowa yazmis bir ticket atmis onlarda ayrintili olarak arastirmislar. Bu da Teknik servisin cevabi oluyor: Turklerin lagli oynamasi ve sorun yasamasi ile ilgili olarak TTneti suclamislar arastirmislar ve anlamislarki TTnet herhangibir alt yapi olusturmaksizin internetin hizini 2 Mb den 4Mb de cikartmis fakat bunu sadece Turkiye icinde saglamis yurt disi baglantisi gereken durumlarda bu hiz hissedilmiyor. Bu durum daha cok internet kullanicisi olmasina sebebiyet vermis ama alt yapinin olmayisida bizim lagli oyun oynanamiza ve sorun yasamamiza sebebiyet veriyormus.

BUnuda bir ornekle aciklamis. Diyelimki 3 hatli yolunuz var insanalra daha guzel ve şık arabalar vererek daha cok araba kullanmalarina sebebiyet veriyorsunuz trafik artiyor ama 3 hatli yolunuz ayni kaliyor dolayisiyla sorunlar yasiyorsunuz gibi...

Turkler yine de serverina gore ve IP sine gore lagsiz bir oyun oynayabilirmis ama bu tesadufen oluyor sanirim cunku deniz altindan bir cok hat gectigini ve bizim bulundugumuz serverin yada IP mizin hangi hatta olduguna bagli olarak az trafikte yada cok trafikte oyun oynamamiz soz konusu imis. BU da hani biz diyoruz ya baska serverda neden lag yok diye sanirim onun aciklamasi oluyor.

Ozetle bu durum icin biz birsey yapabilirmiyiz diye sorulmus . Bunun cevabi da tabiki bizim birsey yapamayacagimiz yonunde. Smile Blizzardin yapabilecegi tek sey Turkiyede bir server acmak olabilrimis ki Turk oyuncularin daha da artmasini istiyorlarsa bunu yapabilirlermis bu da onumuzdeki yil soz konsu olabilirmis."
Kaynak : www.wowturkiye.net (Guild Patriot Forum / Jaedenar)

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 06:03 tarihinde, Synergenx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben çözümü buldum!

uzun incelemeler ve anketlerim sonucunda internet kültürümüz youtube ekseninde dönüyor! hemen tutorial verioyorum

aliyoruz elimize hukuk bürolarını rahatsiz edicek inick cincik görüntüler ile 10larca video kasıp youtube a upload spamı yapıyoruz

ardindan bölgenizdeki adliyeleri arayarak sikayet ve ihbarda bulunuyorsunuz, youtube a erişim yasaklanıyor yurdum insani VCD ye abanıyor bu kez bizde youtube stream spamlarından kurtulmuş oluyoruz

(evet çok ümitsiziz =( )
Sosyal ağlarda paylaş

raidde deneyip sonuçlarını yazacağım dediğim için yazıyorum:

- Raidlerde ping yükseliyor, DC oluyorsunuz
- Bazen sorunsuz olsada bazen çıldırıyor (Satın aldım bu arada)
- Pek başarılı bulduğumu söylemeyeceğim,
- Priority verdim, openvpn, UDP portuda denedim, upload hızını düşürdüm ancak istediğim gibi sonuç alamadım.
- Bu arada free versiyonun raidlerde başarılı olma ihtimali yok, çünkü download 65kbit ile sınırlı (telefonla internet gibi düşünün), wow 160kbit'e çıkabiliyor.

Sonuç : ugraşmaya değmez gelin Karazhan serverında oynayın.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tom
üye § 26 Eylül 2007, Çarşamba - 11:08 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------
Sonuç : ugraşmaya değmez gelin Karazhan serverında oynayın.

illidan'ı keselim 1-2 kere karazhan serverina ciddi gelmeyi düşünüyorum benim kenkim var 1 tane o da okey derse. ama neden karazhan açıklamayayım efsane bir şey peşindeyim :D

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 17:21 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arkadaşlar,

Aşağıdaki web sitesinden resmi kurum olan telekominikasyon kurumuna şikayet yapabiliyorsunuz. Ağlamaktan vakit bulduğunuzda buraya bir form doldurun, her yolu deniyoruz, denemeliyiz. (size geri dönüş yapmalarını talep edebiliyorsunuz)

http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikayetler_ve_Oneriler/sikayet22.htm

Böyle yazmıştım, kurumdan cevap geldi, aynen aşağıdaki gibi :

----
Sayın Bahadır,
Tüketici Şikayetiniz İncelenmiştir.

Şikayetinizle ilgili Türk Telekomünikasyon A.Ş.'ye başvurmanız gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

-------------------

Saçmasapan bir cevap gelmiş olsa bile, bu forumu okuyan herkes şikayet etmiş olsa idi sonuç farklı olurdu, keşke sizler azıcık zahmete girip birşeyler yapsanız...... Hala şikayet yapabilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...