Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD monitör almak istiyorum

Bone

Öne çıkan mesajlar

cüce crtnin bu saatten sonra ilerlemesi yok malesef. ağpırlık boyut konusunda filan da geleceği yok. gerçek bu. nadir kullanılan bi referans monitörü, tüplü amfi gibi bişi olcak. gerçek bu.

öte yandan çok iyi lcd ler de mevcut hali hazırda.

ama mesele şu ki, 1600x1200 benzeri bir çözünürlükte alıştığım görüntü kalitesiyle iş yapmak, alternatifinden çok daha ucuz. yoksa çok param olsa bi eizo filan alırım yani. gelecek lcdde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

wide screen yayılma sebebini sadece laptopların kücültme modası ve apple'ın sacmalıkalrı olduğunu düşünüyorum.

bu da ne kadar alakan olduğunu gösteriyor malesef :p wide screen güzel güzel... :)

edit: e yani horace el insaf. herkes senin gibi görsel işlerle uğraşmıyo. Diğer şeyleri için şimdilik gayet yeterli çözünürlük var LCDlerde. zamanla onlar da gelişir...

[ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 10:59 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu dönem software engineering temelli iki staj yaptim. Stajin birinde kullandigim makinede 19" normal lcd, digerinde 19" widescreen lcd vardi. Widescreen'e gecince cok rahatliyor insan cidden. Özellikle IDE falan acinca bir cok ekrani rahatca acabiliyorsun, her sey düzenli sekilde gözünün önünde oluyor.

Stajdan cikip evdeki 17" CRT monitöre oturunca canim monitöre bakmak istemiyordum hatta. En kisa zamanda 19" widescreen almak istiyorum ben de. Daha büyügünü istemem ama, oyun oynarken falan cok uzakta oturmam gerekecek yoksa.

[ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 14:57 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

horace daha gecen sene cıktıya ince crt haberleri, görüntü kalitesindede gelişmeler var yıllardır halada oluyo,

üretim bedeli gibi layları bilmiyorum ama sanmıyorum lcd nin üretiminin crt'den cok daha ucuz olduğunu.

referans olarak crt şart diye düüşnüyorum zaten, lcd lerde baskıya iş hazırlamak gelilik gibi bişey bana sorarsanız.

gelecek lcd de olabilir ücüzü ama banada öle geliyo, buu sebebini lcd teknolojisinin daha iyi imkanlar sunduğu için olduğunu değil, ama pazarlaması daha kolay olduğu için firmaların lcd ey daha cok aytırım yapıcağı için olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 45 cm uzaklikta 21" monitörde oyun oynasam boynum agrir benim. Denedim de.

edik: Tembel insanim ben, boynumu hatta gözlerimi fazla kipirdatmadan bütün ekrani adam gibi görebilmek istiyorum. O kadar büyük ekran olunca mümkün olmuyor.

[ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 15:08 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tek istediğim görüntüleri birebir görebilmek (video kurgu, efekt vs) , ne yazık ki bu tip monitörler aşırı pahalı oluyor. 16 ms dert değil çünkü genelde PAL formatta çalışılıyor. 50 kare tazeleme oranı gayet uygun o yüzden.

Ek modülle fiyatlar astronomik düzeye ulaşıyor maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada teknosada baktım, 22 inç widescreen'ler, yükseklik bakımından 19 inç monitörlerle aynı boyda.
yani widescreen alacaksam 19 değil 22 almam gerekiyor.

LG L1760TR 2ms de,
170/170 açısı varmış. Fena değil gibi sanki. Gerçi 17", küçük.

[ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 23:54 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım da,
24 inç, HD, 1920x1200, 176/176, viewsonic kalitesi (ölü piksel garantisi) 8ms... bir kötülüğü dahili hoparlör olması. onun dışında yok yok.
http://www.viewsonic.com/products/lcddisplays/xseries/vx2435wm/
ama satılmaz herhalde türkiye'de pahalı olduğu için.

Türkiye'de pek viewsonic yok da, philips ve 22 inç olarak şunu gördüm:
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27987
Tabii 160/160 olması dezavantaj da, elimiz mahkum bunu alıcaz herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

philipse fazla bulaşmanı tavsiye etmem. Hele vatandan philips hiç tavsiye etmem. Vatanda bozuk kakalamaya çalışıyolar başta çünkü. sonra geri götürünce, ha değiştirelim diyolar gerçi, ama sen uğraşmış oluyosun. Philips ekranlarda (o kadar büyüğünü kullananı görmemiştim gerçi daha) bayaa üretim sorunu var...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...