Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nihat Genç vs. ekşi sözlük... (yoksa orkid kullanan erkekler, yılanlar .

calimero

Öne çıkan mesajlar

kim ne derse desin, klavye ağası dediğimiz tiplerin yazıları bol ekşi sözlükte. nihat gencin söyledikleri bellidir, kitapları bellidir, ayrıca nihat genç de bi insandır. hiç bi medya patronunun kıçını öpmemiş bi insan olarak, kim olduğunu ne olduğunu bilmeyenlere, kendini anlatmıştır. övdü deyin adı ne olursa olsun. hakikaten nihat genci nihat gençten bi dinleyin abi üzerine bu kadar gidilmez bi insanın. ekşi sözlüğe de omuzlarıma kadar kafam girsin. geyiklerini okumayı severim ama, cevap hakkı olmayan bi ortamda havaya atıp tutmak kolay. nihat genci en sinirli anlarında saçmalarken tv'den takip edip konuşmasın kimse. açın bi kitabını okuyun, eski köşe yazılarını okuyun.

said:
Yazdım, çizdim, Nihat diye göründüm.Hala eski bir daktiloyla yazıyorum. Romantik, nostaljik olduğundan değil. Bir bilgisayar parasını daha denk getiremediğimden. Her ay kırk-elli sayfa kitap yazısı. Gazete yazısı değil, kitap yazısı. Hatta edebiyat yazısı. Edebi metin, dramatik bir yapı. Çatışma. Hikaye örgüsü.

said:
Karnımı doyuruyorum, kiramı veriyorum. Allah'a şükür edebiyatla karnını doyuran birkaç kişiden biriyim. Ama param hiç yok. İletişim'den dokuz, Leman'dan bir kitap. Hepsi beş baskıyı devirdi. Yedi sekiz baskıya gelenler... Telif paralarını dört eşit takside bölüp, yüzelli-ikiyüz milyon gibi parçalar halinde alıyorum. Daha bir milyar gibi bir parayla bütün bütün tanışmadım. Medyada hiç ismim geçmediği halde dört kitabım korsanda. Korsanlar hayat hikayemi bilse bana acır, satmazlar. Onların da derdi ekmek parası. Bana yazık oluyor. Ben ideolojik destek almadım, medya desteği almadım. Bunu edebiyatın, kelimelerin onuru ve soyluluğu için yapmak zorundaydım. Kelimelerden başka kimseye güvenmedim ve sonunda tek başına bir yazar olarak kaldım. Bu çok mutluluk verici bir şey. Devletten tek istediğim kitaplarımı sebilleştirmesin. Ben öldükten sonra, değil Türkiye'de, dünyada zaten sebilleşecek, ama şimdilik ölü değilim. Kahvaltıya, kiraya para lâzım.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 23:36 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Konuyu hortlatmış gibi oldum ama Nihat Genç ile ilgili bi sorun vardı kafamda , kitabının tamamını bitirip öyle yazıvedim iyi adam hoş adam belki ama kitapda ''o.çoçuğu'' ,''amerika bizle t.ş.k geçiyo'', ''Singapur kerhanesi bile böyle .ikiş görmedi'' falan yazmış (ben bile bizim forumda açıkça yazamıyorum) bunun adı üslüpmüdür yani ben bunu anlamıyorum yada ne biliyim insanları kırmak , düşüncesizce zedelemeklemi sivri dilli olunuyo , bide tabiki çok farklı insanlar ama zibidi üslübüyla yazan Oray Eğin var mesele Amerika'da okumuş etmiş benim üslübüm bu deyip sanatçıyla, yazarla ,gazeteciyle dalga geçer olmuş.Neyse begendiğimiz, sevdiğimiz bi insan Nihat Genç görüşleri güzel ama kitap okumaktan uzaklaştırmasında insanı yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

yok doğru anladın da bence küfürdür yani sadece o cümleyi yazdım ben ,tamamen kitabı okudugunda tabiki bi anlam bütünlüğü var ama ne biliyim, kerhane böyle s.kiş görmedi demek ,Amerika bizle t.şak geçiyo demek kitapda hoş durmuyo yanlışmı deil belki dogru ama sonuçta kitap yani biraz rahatsız edici deilmi?
Kırıcı olmak mevzusu arada oray eğin gibi ''sivri dilli'' denilen insanların üslübüyla ilgili mevzuydu.
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte şöle bi durum var, bindererk abartarak anlatıcam,

mesela bi yazar var ben cok seviyorum ne dediğini ne düşündüğünü öğrenmek sitiyorum, lakin herif yazılarında meme diyo hatta kitapalrında aralara meme resmi koyuyo falan, neden? adam böle anlatıyo derdini memeyle anlatıyo ama bende emme görmekten son derece rahatsız olan bi insanım, meme denilen şeyin kişinin kendisinin özeli olduğuna başkasnın görmemesi grektiğini inanıyorum, meme görmek benı feci rahatsız ediyor efenim bana batıyor.

e napıcaz şimdi? yapıcak bişey yok ortada, adam derdini daha iyi anlatabilmek adına benı gözden cıkarmtış demekki (ha bu arada meme görmek isttiyen insanlarıda kazanmış olabilir)

nihat genc te (okumadım kitablarını hiç) bu "renkli" türkcesiyle derdini daha iyi anlatıyo olabilir, evet bu yüzden muhtemelen okul kütüphanelerine hiç iremiycek, veya kitabı universitelerde ders olarka okutulamıycak ama bu onun derdini daha iyi anlatmak için (urda iyi sadece anlaşılabilriliğin artmasıyla ilgili değil, yazarın yazarken aldığı keyiften, yazarım satır sonralarında kelime bölmeme takıntısı olmasına kadar uzuyabilir) ödiyeceği bedellerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Nihat Genc gayet ii bi yazardır ''Karanlıga okunan ezanlar'' kitabını siddetle tavsıye ederım uslubu biraz agırdır ..
yukarda bi arkadas demıs..kufur edınce uslupmu oluyor dıye..uslup degılde anlatımı destekleyen seyler dıyelım kufur yerınde kullanılırsa baharat tadı verir..cok olursa yuz eksıtır.. hem zaten adam yazıo ve sen de alıyosan sorun yoktur ıkı taraf ıcınde..rahatsız oluyosa alıcı bıdaha almaz yazar kaybeder otekı yazılarında..
Sosyal ağlarda paylaş

kim ne derse desin televizyonda korkmadan konuşan sayılı adamlardan biri nihat genç.hatta konuşurken duygulanıp ağlar da.

ekşi sözlükte doğal olarak çok mal yorumlar var ve nihat genç de üslubu gereği ağzından salyalar akıtarak yorum yapıyor.
ayrıca dediği gibi bazı insanlara acayip destek çıkılıyor ekşi sözlükte.anlamsız buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nihat Genç "piyasadaki" en erdemli , bilgili adamlardan biridir. Kültürüne bagli, gerçek bir musluman, gerçek bir milliyetçi ve gerçe bir solcudur. Genç olmasi da onun hirsini kat be kat arttirmaktadir. 3 tane denyonun ek$i sözlükte yazdiklariyla binlerce insani manipüle etmesi ona da çok koymuştur kanimca. Keşke onun kadar sevebilsem ülkemi..hepimiz onun kadar sevebilsek..
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ekşi sözlüğü tek bir kalıba koymak, tek başına iyidir, kötüdür demek çok yanlış olur. Çok geniş bir kitle çünkü. İyisi de var kötüsü de var.

Çok zeki üretken yaratıcı adamlar var, dendiği gibi güzel bir dille yormadan anlatıyorlar, bilgi veriyorlar. Zevkle okuduğum anı, olay, ya da yazılar çok fazla. Eğlendiriyor, bilgilendiriyor. Bugün hala bir şey hakkında bilgi almak istersem ilk baktığım yer ekşi sözlüktür, ikinci olarak wiki'ye bakarım. Hani Wiki çok daha kapsamlı bilgi verir tamam da ben kısa bilgi almak istiyorumdur, az ve öz bilgiyi hemen sözlükte bulurum.

Ama aynı şekilde büyük bir kısmının da moron olduğu bir gerçek.

Eskiden şöyleydi şimdi böyle diye edebiyat yapmayacam. Eskiden tanınmamış, küçük bir topluluktu, giren çıkan belliydi, kontrol çok daha kolaydı. Şimdi çok daha geniş bir kitle, daha fazla özellik ve kontrol edilecek daha çok şey var ortada. Bu da otorite boşluğu sağlıyor. Şimdi ilk olarak bundan kaynaklı sorunlara bakalım.

Ama çok fazla çöp olduğu da gerçek içerde. Nihat Genç'in bahsettiği kısma gelmeden önce genel örnekler vereyim: Bir başlığa giriyorsunuz. "Geçen gün yaptığım şey." "Şöyle şöyle bugün görmüş olduğum şey" sürü bisürü aptal aptal mesaj var. Yani insan diyo içinden "Bana ne kardeşim senin ne gördüğünden ne yaptığından, çok mu şeyimizde, niye yazarsın bunu" diy. Ya da bir dizi başlığına giriyorsunuz. Çat diye spoiler. "17. bölümde katil uşak çıkıyo". Yorum bu kadar Yahu kardeşim moron musun? Hani dizi hakkında bilgi verirsin, teori falan ortaya atarsın ya da ne bileyim ilerideki bir spoilerı yazında falan kullanmak için mecbur vericeksindir anlarım, ama sırf yazmak için sırf söylemiş olmak için spoiler vermenin zekayla bağdaştığı nerde görülmüş?

Sonra saçma sapan trol mesajları taraftar kavgaları var. Futbol olsun politika olsun... Sonra saçma sapan şaka yaptık diye sözlüğü karıştıran yönetimler falan... Bunlar hep sözlükteki büyük sorunlar.

Sonra pkk ya adeta yağcılık yapan kitlesinden tutun da herkese söyleyecek lafı olanlara kadar pek çok tipleme var. Adamlar önüne geleni eleştiriyor, yerden yere vuruyor. Ama kendine laf söylenince anında saldırganlaşıyor.

Dikkat edin nerde sözlüğe bir laf edilse hemen kabarıyorlar, şımarıp ukalalaşıyorlar. Kendileri o kadar küfürlü hakaret eden kitle değilmiş gibi kendilerine yapılınca kenetleniyorlar. İçlerinden biri sözlerine karşı çıktı mı anında şutlanıyor, bi kendini çok büyük görme havası falan var bu da bi gerçek. Hani otorite boşluğu var tamam da, işlerine geldi mi de birinin fişini çekmekte saniye gecikmiyorlar sırf kendi sevdikleri bişeye olumsuz eleştiri yaptı diye.

Yaptıkları iyilikler bu pislikleri kapatmıyor maalesef, o bakımdan Nihat Genç sonuna kadar haklı burada.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşide bir editöryal maymunluk var. orada sadece kendi kafalarına göre adamları tutuyorlar. oradaki bazı tipler için nihat gencin tanımlamaları bile daha hafif kalır. ve evet nicklerle yazmak orkid takan erkekliktir. sen nihat gence giydiricen o da sana cevap vermeyecek öyle mi ? burak kut değil bu adam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...