Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Şu canıyla başıyla TSK'nın mükemmeliyetinden bahseden insanları bir karışıklık ortasında ordu 12 saat, sadece 12 saat (haftalardan, aylardan bahsetmiyorum bakın, 12 saat diyorum) sorguya çekse, acaba böyle konuşmaya devam edecekler mi? Hayatınızda hiç işkenceye maruz kaldınız mı? Hayatınızda hiç suçsuzken sizi tutuklayıp sorguladılar mı? Hayatınızda hiç ortada elle tutulur bir şey yokken idam cezasıyla yüzleştiniz mi? Nasıl bir duygu bilebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 benim annem de ankara universitesindeydi her zaman cok abartildigini soyler olaylarin (ne kadar dogru bilemeyecegim tabii, ama bana yalan soylemesi icin de bir sebep goremiyorum). bide askeri sevmeyen kimse yok. ust duzey koltuk sevdalisi generalleri sevmeyen var. askerlik niye 1 aydan daha uzun? ogrenecegin herseyi 1 ayda ogreniyorsun zaten, sonrasi tamamen iskence, baska bir aciklamasi yok. askerlik yapanlar bilirler, sacmasapan birseydir askerlik. hem yapanlara zaman kaybi (eger isyerinde calisip vergi verse askerlik yapacagina, vatanina daha yararli olacak halbuki), hem de devlete mal kaybi (yediriyorlar iciriyorlar). abim askerde su an, 4. ayinda, ormana gidip ot toplattiriyolarmis. yahu ormanda ot toplamanin devlete ne yarari var allahaskina? askere gitmemisler yorum yapmasin. iyi bir universiteye gitmis, iyi egitim gormus, devlete vergisiyle daha yararli olabilecek insanlari askere atiyorsunuz, kafayi yiyorlar. abimin askerde arkadaslarindan birinin ayak bilegi burkuldu, 1 ay (29 gun) hastaneye sevketmemisler. doktora sormus doktor "valla benim yapabilecegim birsey yok bekleyecegiz cevabi" diyormus. cocuk topalliyomus, sabah kosularinda iyi kosamiyomus tabii, bi kere ceza bile almis niye kosmuyorsun diye (artik kim kosturuyorsa onlari o). sonunda sinirlenmis ailesini aramis, onlarin da pasa tanidiklari varmis, o sayede hastaneye sevketmisler. hem de zavalli genclerimiz sehit dusuyor. pkk cikti cikali kac yeterli egitim almamis askerimiz GEREKSIZ yere sehit oldu? simdi mi akillari baslarina geldi de doguya sadece parali asker gonderecekler? cevap basit: ustduzey subaylarin koltuk sevdasi. asker sayisi duserse cunku, adamlar koltuklarindan olacak. ama olsun, askerler sehit olsun nasisa onlara giren cikan yok. bu vatan sevdasi degil vatan HAINLIGIDIR. ne kadar sinirliyim bu konuda anlatamam, gozlerime yas gelecek nerdeyse. bir tanidigimizin 2 sene once bir kol kemigi bir tane de baska kemigi (hatirlamiyorum) catlamisti hastanelik olmustu alciya almislar kolunu, cocuk dovuldum diyor, sikayet ediyoruz pasa bir tanidigimiza, birkac gun sonra birdaha ariyoruz "bu konu hakkinda konusmayalim daha" diyor. kisaca bir bok yapamadik cocuk icin, dovene de bi bok olmamis. sacmalik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Ayrıca Szasstam, TSK'yı eleştiren insanlar illaha darbe olmasaydı ülke güllük gülistanlık olacaktı demek durumunda değil. Sadece bazı üyelerin bahsettiği kadar mükemmel bir kurum olsaydı darbe zamanları bu kadar kötü geçmezdi, izlenen tutum bu kadar kötü olmazdı, insanlar boşuna işkenceye maruz kalmaz, özel hayatları mahvolmaz, idamla suçlanmazlardı. TSK'yı eleştiriyor olmak için illaha AKP taraftarı, dinci, şeriatçı, komünist, vatan haini olmak da gerekmiyor. Eğer ülkemizdeki kurumları düzeltmek, iyileştirmek, daha iyi bir noktaya çekmek istiyorsak eleştirmemiz, üstüne düşünmemiz lazım. Baştan diyim ayrıca hayır, ordudaki 3-5 çürük elmadan bahsetmiyorum ben, kurumun bazındaki yapısındaki çürüklerden, bütün kurumu hep yanlış yönlere çeken çürüklerden bahsediyorum. Bunlar hakkında bir şeyler yapılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Şimdiki moda "Orduya Saldırmanın dayanılmaz hafifliği" Taner hoca nerelerdesin birde bu konuda kitap yazsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 yahu dalga gececegine cevap ver? "evet dayak yesin insanlar ve karsiliginda hicbirsey yapamasinlar, cok mantikli" "evet kisa donemsen 5 uzunsan 11 ay ot toplamak cok mantikli, vergi verseler ulkeye daha az yararlari dokunur" "evet daha fazla general olacak diye dev ama ot toplayan bir ordumuz olmasi cok iyi, egitimsiz askerlerin sehit olmasi cok iyi" bunlari diyosun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Jadelith sen askere gittin mi ? Yok gitmediysen rica ediyorum kendi söylediklerini dinle ve yorum yapma ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Adama cevap vermiyorsun ki:)Adamda ısrarcı oluo haliyle Birde ben sadece bu tartışmada değil genel olarak şuna buna at gözlüğüyle bakmayın denmesinden hoşlanmıorm Neyse:) Birde konu gene zorunlu askerliğe dayanıyor aman dikkat daha önce kaç topicte tartıştık bir sonuç yok:)He tabi bencede mantıksız zorunlu askerlik ama biçok insana göre hala ordu millet olduğumuz için gayet normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 ortalıkta sorgulanması tabu olan bir şey varsa, bu şeyin elindeki sopanın ne zaman kime döneceğini kimse bilemez. bugün "paşam çok yaşa" diyenler günün birinde o sopanın kendilerine döndüğünü gördüklerinde yaptıklarının yanlış olduğunu anlarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Ya TSK nın eleştirilecek yanları olmazmı cok var .. ama bu küfür edeni savunmanın saçmalığını değitirmez edilen bir küfür ilgili bir topikte tsk yı eleştirmek .buyur abi al küfür et boyle de kotu bir kurum demekle eşdeğer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Noyanh bak yukarıda söylemişim zaten yapılan yanlış diye Ama bir şekilde konu farklı noktalara gelmiş başka şeyler tartışıorz şuan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 askere gitmemek için yurtdışına kaçacagını söyleyenler de arada laf koymaya çalışmış hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 gitmedim sunu demek istedim. askere gitmeyip askerle alakasi olmayip "vatani gorevimi yapmaya gidiyorum" demek sacmalik, cunku gorev filan yapmiyorsun mal mal oturuyosun. neyse. orduya kimse kufur etmiyor, ordu dedigin sey seni savunur cunku. ama su anki durumu rezalet. ayrica ordu herseyi dogru yapar mantigi var turkiyede, bu da gercekten cok uzak. yani biri sinirlenip birden orduya kufur etmisse, bir anlik sinir olabilir diyorum, cunku yaptiklari seyler mantiksiz, cok kotu isleyen bir kurum su anda. mesela e-muhtira dedikleri sey. yahu baska hangi ulkede ordu ulkenin siyasetine boyle karisabiliyor? ordu bir siyasi partimidir nedir? ne hakki var turkiyeyi politik bir krize sokmalarinin? yani ecevit de soktu akp de soktu (bir nevi), ama ordu araya girince isler cok daha kizisiyor, cunku ordunun darbe yapma olasiligi var, akp ise sadece bir cumhurbaskani seciyor. eger kizacaksaniz, protesto edecekseniz secim sistemini protesto edin. sonucu degil nedeni kaldirin. yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 varya herseye bole cozmenize hayranım.ögrenmişsiniz bi darbe darbe,darbe yuzunden 10 sene geri gittik darbe yuzunden su oldu,hepsi kenan evrenin suçu . bitti.o darbe yapılırkenki sartları o gunun durumundan haberiniz var mı?tabi eminim 10 15 sene arastırma yapmıssınızdır darbeyle ilgili.her gun ölen 100lerce insan,insanlar sokaga cıkamıyo politikacılar ne bok yedigini bilmiyo sanki asker keyfinden darbe yapıyor.bi de amerka yaptırmıs darbeyi bugun amerkanın izni olmadan ıraka bile giremiyoruz tayyip bey emir bekliyo amerkadan yok efendim ordu amerikaya ozenmis amerkan ordusu gibiymis tabi irak muhafızları gibi olsaydı di mi?o darbe dedigin sey olmasaydı sen bu gun bilgisayarının basında oturudun emin ol ha cok yalnıslar yapılmıstır dogru iskenceler sucsuz yere asılanlar sacma sapan kanunlar kenan evrenin yargılanmasıda gereklidir askerde bi suru sacma sapan insanda vardır.ancak bu kadar ucuz yargılara varamassınız.askerligin bugun cok sacma sapan yanları vardır dogru 25 sene muhendis yetistirip 2 aylık egitimle pkklının karsısına cıkarmak bos yere insanları bunalıma sokmak. ancak hic bi zaman bilip bilmeden bu kadar kesin yargılara varmamak lazım ordan burdan duyduklarınızlada kaka asker o bu deyip suclusu da budur demeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Babamın lisesinde her gün en az bir kişi bıçaklanıyormuş. Anlatıp duruyordu. Darbe öncesi durum hiç güllük gülistanlık değilmiş. Ama darbe sonrası yapılan yanlışlar vardır tabi. Ordu fanı sayılmayız ama işin önceside boktan, en azından bir şekilde bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Darbey anlısı değilim ama babamların anlattığı ve benim hayal meyal hatıradığım sokakta biz oynarken dahi silah sesi duyduğumuz, abilerin falan birbiri ile kavga ettiği, geceleri sokağa çıkmadığımız günlerdi. Çok klasik olucak ama kardeşin kardeşe saldırdığı bir haldeydi Türkiye 80 ihtilalinde. Yani o darbe olması ne olurdu bilemem ama iç savaş haline gelmek üzereydi. Haaa darbe sonrası yönetim veya kişiler aynı bir tartışma konusu ama 80 DARBEsi bence yerindeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 akp düşmnı değilim ama yaptığı haksızlıklara sessiz kalamam. ve herkesi bilinçlendirmek vatandaşlık borcumdur kesinlikle siyaset yapılmasının taraftarı değilim ve karşıyım ama eleştrme hakkımı, özgür düşünce hakkımı sonuna kadar kullanırım. ananıda al git askerlik yan gelip yatma yeri değil apo ya sayın diyen diyarbaırda kürt sorunu var diyip fitili ateşleyen şehitlerimize kelle diyen o kadar heryeri satıp bir de 2002 deki 225 milyar dolarlık borcu 407 milyar dolara çıkaran......... bir kişiye karşı sizi bilinçlendirmek isterim www.akpgercegi.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar