Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18 yaşında bi seçmen!

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

evet o benim =) yaşı doldurduk direk seçimler geldi. özel olarak siyasetle ilgilenirim ben doğmadan önce kim ne yapmış ne etmiş bilirim orta ayar. ama kararsızım şimdi. büyükleri görüyorum 40+ yaş, bana ayar veriyolar şunu seçip napcan etcen şunu seç diyo. yav diyorum sen bu zamana kadar kaç seçimde oy attın, sanki hepsinde en doğru boku yemişsin de, şimdi bana akıl veriyosun. hani ülkenin hali ortada, nerde senin o doğru oylar? öyle deyince susuyolar. ben kendimce akp hükümetinin, satılmış medyanın da desteğiyle herşeyi iyi gibi gösterdiğini düşünüyorum, bu açıdan her iki yönü de gösteren kaynakları olsa da, ben kendi inandığıma inanıyorum. ve başımızdan ayrıldıklarında, hakikaten bi harabeyle karşılaşacağımızı düşünüyorum. şimdi tek başına iktidar olmazsa kimse, bu ülke adam olmaz diye bi inanç dönüyor ortalıkta. yok efendim öbür türlü olmazmış. son seçimlere bakar mısınız? 10 kişiden 3ü birleşip kalan yedi kişiye işkence ediyor! ben istemiyorum böyle istikrar falan. koalisyon istiyorum orta halli de olsa yürüsün ülke. hem birinin tek başına oturup ülkeyi soyması daha kolay, kalabalık olurlarsa bi sonraki seçimlerde oy almak için birbirlerini ispiyonluyolar. bu sebepten ben diyorum ki, akpnin oy oranı bellidir, chpninki bellidir. mhp de barajı aşacak gibi gözüküyo. ben şu an 3 partinin mecliste yerini hazır diye öngörüyorum tüm ukalalığımla. seçimlerde de genç partiye oy vermeyi düşünüyorum bazen bu yüzden, çünkü barajın çok altında gözükmüyolar, onları da barajın üstüne çekmiş olsak, 4 partiyle tam şenlik olur. buradaki tek amacım da, olabildiğince adamı baraj üstüne taşıyıp akp nin koltuk sayısını baltalamak. yanlış mı düşünüyorum sizce? abartmadan takıldığım noktalar varsa belirtin lütfen. az zaman kaldı ve oyumu boş atacak da değilim. çünkü boş atarsam başa kim gelirse gelsin şikayet etme hakkım olmayacak. kendim adına böyle düşünüyorum. şimdiden teşekkürler

edik: gp barajın çok altında gözükmüyor demek istemiştim gözüküyor olmuş

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 14:17 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@geffen :
Hepsinden çalışıyorsun bir şekilde ,
ama tabiki en büyük oyu alan partiden en çalıyorsun.
Çünkü sen barajı geçemezsen , en çok oyu alan partiye gidiyor milletvekilliklerin en büyük oranda :=)

2*2 =4
Sistem 1. Partiyi kayırmaktadır. O nedenle baraja takılıcak her parti 1. partiye başta olmak üzere aşağıdaki partilere yayılarak vekil verir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
20 yaşında bir şeçmeyenim ben de. Kendi görüşlerim nedeniyle şeçim olayına katılmayacağım. Ama dediğini kabul ediyorum, sonradan şikayet etmeye hakkım yok, anarşizm de daima bir ütopya olarak kalacağı için hüzünle etrafıma bakınıyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim yaptığım bilinçli bir pasif direniş Messor. Eğer inandığım idealleri toplumdaki iyi halimin korunması için kurban edersem İbrahim Peygamber'den ne farkım kalır?

Bu bir kaçış değil, en azından benim için değil. Ne yaptığımı biliyorum. Üşendiğinden sandığa gitmeyenlere söyleyebilirsin onu.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım gidin en tepedekine verin.seçilemicek adama oy ziyan etmeyin.akp nin şansı artıyo cumhuriyet şansı düşüyo.ne gp si ne dp si ya.verin chp ye geçin.oyların biyerde birleşmesi lazım yoksa tayyip tek götürür.tayyipvari düşünenler tayyipe vericek adam tek parti.tayyipin allah belasını versin diyenlerde karışık mhp chp zımbırtı parti filan vericek.hatta biz fırıldak değiliz diyen adama bile verirler =P.gidin verin chp ye memleketi riske sokmayın pahalıya patlicak yoksa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...