Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

80 sonrası gerileyen toplum ve darbe

Apache

Öne çıkan mesajlar

80 den sonra amerikan ın atadığı komutan evren in yok ettiği solculardan sonra terazi sadece sağa çeker oldu.insanları köreltip,beyinlerini sınırlandırıp kafatası milliyetçiliğini kolayca aşılayabildiğini gören sağ partiler verdi veriştirdi halka.asker de gayet memnun görünüyordu bu durumdan,katıksız milliyetçilik askeri kozu güçlendiriyordu.ama ne oldu milliyetçilik ve islam sentezinde tanrı Dağı kadar türk, hira Dağı kadar müslüman bireyler tarikatların ellerinde hira dağı eteklerine kaçtı.

siyasi gelişmenin olmadığı bu ortamda siyasal islam güçlenirken,sosyal demokrat tayfası sağa sığındı.chp-mhp-ödp-ip-shp ulusalcı çatıya sığınıp askerin kucağına oturdular.ilerici geçinen aleviler mhp ye oy vereceğiz açıklamaları yapmaya başladılar.

ülkeyi zamanında düşüncelerine göre vatandaş bellemeyip tasfiye eden askerde fırsat ortamından yararlanıp küreselleşen türkiyede tekrar ulusalcılık çatısından kalıplaşmış düşüncelerin peşinde koştu.

inanıyorum ki asker kendi yarattığı siyasal boşluk,önlediği gelişim yüzünden önümüzdeki seçimlerden çok güçlü çıkacak akp yi darbe söylemleriyle korkutacak ve iki kesimde güçlenerek büyüyecek.

ya askercisin,ya islamcısın.

ikisi birbirinin zıttı değil,artık günümüzde birbirinin sırtına basarak güçlenen topluluklar olmuşlar.askerin sahte kemalizm kalkanı,akp nin din sömürüsü altında insanlara özgür düşünce ortamı bırakılmıyor.

dsp nin cekildigi bu secimlerde kimseye oy vermek zorunda değilsiniz,kendinizi iki geçitli yollara sürüklemeyin.

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:45 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aksine hiçbir zaman bu seçimdeki kadar oy vermeniz gerekmedi. Kendinizi bir birey olarak hissetmeniz için OY vermeniz lazım. Oy vermemenin ne kendinize ne de başkasına saygısı yoktur. OYUNUZU Kullanın ama o parti ve bu parti diyenlere değil kendi istediğiniz, bağımsız fikriniz için verin. Hiçbirini dahi beğenmeseniz BUGÜNLER keyfe kader başkaları seçsin istediğini ben yaşarım günleri değildir. LÜTFEN OYUNUZU SEVMESENİZ DAHİ SİZE EN YAKIN PARTİYE VERİN.
Sosyal ağlarda paylaş

Kemalizmin zaten tanımını bir yapabilsek o zman bualcağız kim sahte kim gerçek.

Ben senin dediğin gibi bir iki yolu gelecek öngörmüyorum; seçimlerin sonucu ne olursa olsun bu ülke halkıyla darbe benzeri etkilere varan etkinlikler düzenleyebileceğini gösterdi.

Olur da toplum bu demokratik gücünü devamlı olarak kullanırsa ve demokratik hak ve özgürlüklerinin farkına varırsa, siyasetçiler arasındaki kutuplaşmadan etkilenmeden yoluna devam eder.

Senin dediklerin haklı olabilir, olursa halimiz harap. Ama benim içindew az da olsa bir iyimserlik hakim ve bu iyimserlik Türk toplumunun bu ikilemi zamanla çözeceği inancını taşıyor.

Absolut'un dediklerine tüm içtenliğimle katılıyorum. Bizim gençlik bülteninin son sayısında vermek istediğimiz mesaj da buydu, her ne parti olursa olsun, oyunuzu verin, çünkü bu oy önemli. Hatta yazarlarımızdan birisi bunu güzel bir başlıkla dile getirdi, Tepkini Göster, Çizgini Belirle, Oyunu Kullan.

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:19 tarihinde, wizardofoz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nerdeyse her şehirde sayısız bağımsız adaylar var, kesin bir noktada aklınıza yatan, en azından meclise girip etrafı akrıştırmasını istiyebiliceğiniz (meclisi karıştırmak iyidir, görüyorsunuz her kafadan tek ses cıkınca durum noluyor) bağımsız millet vekili adaylarına oy verin,

ayrıca "aman oyun yanmasın barajı gecemiyene vermiyelim" düşüncesinide pek hoş bulmuyorum, evet bi gerceklik var ortada cirkin olan baraj adında, ama bunu her secimde kabullenmekte cok acı, gün gelicek kalıcak ama kalkması için sebep yaratmak gerek

edit:bu arada evet son cümle komik olmuş, bide ödp yi oraya nasıl soktun bende anlamadım alla alla

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 02:13 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bağımsız adaylara oy vermek, onların milletvekili olup para kazanmasını sağlamaktan başka hiç birşeye yaramayacak(her ne kadar hiçbiri seçilemeyecek olsa bile). mecliste benim fikrimi temsil eden biri olsun mantığı ile hareket etmeyin. benim şahsi fikrim önce akp'yi düşürmek. sonrasına bakarız zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

nocom onun farkındayım ama bağımsız adaylar denildiğinde sinirlerim bozuluyor. ufuk uras'ı ele alalım mesela. 1.bölge bağımsız milletvekili adayı kendisi. ödp'nin genel başkanıydı, seçilemedi. şimdi bağımsız aday oluyor. meclise girecek. eşşek yüküyle maaş alıp, elini kaldırıp indirecek ama o kaldırdığı elin hiç bir faydası olmayacak hiç kimseye. 25 bağımsız olduğunu düşünürsek yine hiç bir faydası olmayacak. ve bu 25 bağımsızın barajı geçemediğini düşünürsek, oylar birinci partiye gidecek. akp birinci parti olarak çıkarsa milletvekili sayısı artacak. ne kadar konuşsak da insanlar oylarını verecek zaten. dua edelim akp birinci parti olarak çıkmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

orası öyle, aynı politikayı bbp de izledi. 3 yada 4 çıkartma beklentileri var. hatta haberlerde doğuda ki seçmenlerin okuma yazma bilmediklerinden bagımsız adayları pusulada bulup muhur basmalarını saglamak amacıyla ip ve ortası delinmiş pusulaya gore kagıtlar veriyorlar. böyle bir seçim işte bizimkisi malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

akp öyle veya böyle birinci parti olarak çıkacak, hayır ben demiyorum, anketler demiyor. taa ne zamanlar aziz nesin söylemiş bunu.. neyse.

bağımsızlardan bir 15 kişilik grup meclise girdikten sonra tekrar dtp çatısı altına girecekler, dtp zaten açıkladı akp ye destek vereceğiz diye. akp nin tahmini bir 255 sandalyesi olur, 15 sandalye dtp den gelse 270 sandalye. 6 sandalye daha bulurlarsa hükümet kurabiliyorlar, eminim dyp faciası gibi birşey olur yine, moralinizi bozmak gibi olmasın ama.. vardır her partide 1-2 adamları.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi, ben de isterim ama, sanmıyorum cidden. bana gelen kaynaklardan akp-chp-mhp-gp dörtlüsünün meclise gireceği söyleniyordu, 24-26 bağımsız. ben gp nin barajı aşabileceğinden oldukça şüpheliyim. ayrıyeten mhp asla koalisyon yok dedi, o çok kötü işte ya chp-akp koalisyonu (ha?) olur ya da tekrar seçim olur o zaman.. iyice karışır ortalık..
Sosyal ağlarda paylaş

yahu nasıl ufuk urasın etkisi olmıycak dersinizki?

siz alışmışsınız öle bütün gün kıcını kırıp hiç bişey yapmadan oturan milletvekillerine artık her meclise gireni öle sanıyorsunuz.

bağımsız millet vekili demek (eğer dogru adamsa) meclisde farklı bi ses demektir, bu adam kürsye cıkıp konuşucak yasa tasarısı önerisi yapıcak, bağıracak cağıracak komisyonlara katılacak o bu şu.

öle bi sölemişsinki sandi geriye kalan millet vekilleri kücük dağları yarattı.

komik olmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

bagimsizin ne faydasi olucak
koskoca anamuhalefet partisinin eli kolu bagliydi son 4 senede

ne oneri getirseler akp mileltvekilleri topluca reddediyordu
sonra "chp ne yapti 4 yilda?" deniyor
unakitan in kac yolsuzlugunu belgeleriyle cikarip 2456346 defa gensoru verdiler
akp liler nerdeyse topluca sirita sirita reddetti

komisyonlara bakiyoruz devamli aiznlikta kalan chp lilerle akp lilerin bogusmalari haberlere tasiniyro

170 vekil in yapamadigi seyleri 1 vekilin yapicagini dusunmek komik

ha asiri sacma bir sistem cogunlugun dedigi olur sistemi
cumhur secimlerinde gorduk

mecliste cogunluk superdir azinlik in hakli olma ihtimali veya soz hakki yoktur

kurali varki bu demokrasi ile uzaktan yakindan bagdasmiyor

oncelikle vekillerin siyasi partilerle olan bu bagini makasi gectim +15 katana ile kesmeniz lazim

vekil parti liderinden korktugu surece mileltin degil partinin vekili olmaya devam edicek
bizde 5 senede bir sandiga giderek demokrasicilik oyunu oynamaya devam edicez
Sosyal ağlarda paylaş

tüm bunlar askerlerin yaptıgı anayasadan dolayıdır.61 in özgürlük ve adaletten yana olan, cogulcu demokrasinin güzel bir ornegi olan anayasasını cope atıp bazı dış mihrakların isteyerek ya da istemeyerek maşası olan insanlara anayasa yaptırırsan tüm bu demokrasi kilitlenmeleri normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

bağımsızlar ne poğa yarar diyen arkadaşlarımız,bir kere,meclise 15 işçi partili vekil girmişti.1965,o yılı bi inceleseler,görseler o 15 kişinin mecliste nasıl bir rüzgar estirdiğini,nasıl bir bilinç getirdiğini ve kamuoyunun ilgisini çektiğini,ve bugün konuşulan %10luk barajın,sırf o adamlar gibi etkili muhalefet yapacak insanlar meclise girmesin diye 1966da yasalaştırıldıpını bilse,belki farklı düşünürdü.

evet ben bir bağımsız adaya vereceğim,yada hiç oy vermem,5 yıl sonra "ay ay b partisine veryim şu hükümetteki a partisinden bizi kurtarsın" diyeceğimhalde a partisi bizi c partisimnden kurtuarsın diye oy vermem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...