Apis Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Evet bunu samimi olarak merak ediyorum. Etrafımdan o kadar çok insandan duyuyorum ki şu cümleyi; "Baykal yüzünden CHP ye oy vermem" yada "Oyum CHP ye ama Baykal'ı sevmem" vs. Şimdi açıkçası adamın bazı iyi yanları var, sadece şu an aklıma gelen 5 tanesi; SHP nin seçime girmemesi ve DSP ile seçime ortak girmek ile onlarca yıldır olmayan şeyi, solu birleştirmesi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Gül'ü engelleyebilecek formülü başarıyla kullanması. Kuzey Irak'a girmememiz için gizlice imzalanan anlaşmayı ortaya çıkarması ve neden Tayyibin Kuzey Irak meselesinde bu kadar kıvırdığını öğrenmemiz. Zincirbozan'da 4 ay kaldıkları sürede bir gün askerlerin gelip, 'çıkacaksınız' dedikten sonra 'şunu imzalamanız gerekiyor' dedikleri 'Dışarıda burada olup biteni açıklamayacağım' belgesini Demirel'in fln imzalamasına karşın Baykal'ın imzalamayan kişi olması. Oğlu yurt dışında "dostların" bursuyla okumamış, sonra da gemi fln satın almamış. Ayrıca son CHP kurultayında da ona karşı alternatif olarak aday olan adamıda gördük, sevgili Şişli Belediye Başkanımızı. Kendisi hakkında baya yolsuzluk söylentisinin yanı sıra (Ki hadi onlar söylenti diyelim) kendi taraftarlarını sahte delege kartıyla kurultaya sokmaya çalışan zat. Kötü olarakta yorumlarım; CHP yi elitist yapısından kurtaramadı, halkın genelinden hala biraz uzak. Muhalefetin çoğunluğunu hala Tayyip üzerinden yürütüyor. Şahsi görüşüm hala artıları eksilerinden daha fazla. Şimdi buraya yazanlardan ricam, lütfen sadece "Hizipçi o" fln diyip geçmemeleri yazdıkları iyi yada kötü yorumların lütfen HEDENlerinide yazmaları. Yoksa neden kısmını atlayarak herkese herşey yazılabilir, çamur at izi kalsın misali. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:26 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 solu birleştirmesi demişsinde.sağ sol mu kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Adam yeterince karizmatik degil ve cok iyi bir konusmacida sayilmaz malesef , ustelik sol goruslu kesimin birlesme istedigi son 5-6 yilda bunun olmasini saglayamadi cunku kendi liderligi altinda ve kendi istedigi yone giden bir birlesik sol olmasi konusunda israr etti , yada disardan oyle gorundu ve insanlar onu sucladilar sol partilerin birlesmemesi yuzunden. Ha tabi birde bizim halkimiz futbol takimi tutar gibi siyasi parti destekledikleri icin farkli goruslerde olanlar asiri yorumlar yapabiliyor zaman zaman.. Benim dusunebildigim sebepler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Cok basit cunku omru boyunca adam gibi hicbirsey saglayamamistir. Surekli is bozan gibi gozukur. Soyle diyelim, tamam tayyipin yanlislarini buldu gosterdi, ama karsiliginda plani ne. Mesela CHP nin saglik politikasi ne, ozurluler icin ne yapmayi planliyor? Terrorizme karsi plani ne, ulasimla ilgili plani ne. Bu adam omru boyunca hic birsey yapmadi, yapicilaga yol bile acmadi. Surekli o kotu bu kotu su kotu. Peki senin iyin ne neyse bunu anlamaniz icin siyasetle uzun zamandir ilgilenmeniz lazim. Su an ehven i ser modunda ilerliyor herkes yapacak birsey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 doğru söyleyeni siyasette kimse sevmez. ben baykalı seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Aynı zamanda koltuk sevdalısı biridir ve liderlik yeteneği de yok. Şu son seneye kadar Baykal hiç birşeydi kısaca. Yalnız şunu rahatça söyleyebiliriz ki şeriat Baykal'ı bile yola getirdi. Bu şekilde devam ederse birşeyler olabilir gözüyle bakıyorum ben. edit : matama'nın dediklerine ek olarak yazmıştım ama araya mesaj girmiş. aynı zamanda deyince saçma göründü biraz şu haliyle. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:40 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Zopik koltuk sevdalısı demişsinde adam napsın ya ben bunu anlamıyorum, tabi ki "koltuk sevdalısı" olacak. olmadan nasıl yonetebilir partyisini. valla iyi ki bir laf ogrenmıssınız koltuk sevdalısı dıye :) abicim siyasetle ilgilenen herkes koltuk sevdalısıdır, baykalı bu sekılde elestırmeyın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Sol birleştirmesi demişsin de, kendisi zaten solu ayıran kişidir. "Hizipçi" lakabıyla bilinir hatta. CHP genel başkanlık koltuğu sanki babsından kalma tahtıymış gibi kullanır, saytanatcıdır. Adaman kendi özel arabasınn plakası 06 chp 01 daha ne olsun. Bu yüzden rakip falan istemez. Bunlar sevilmemek için yeterlidir. Kendisini devlet adamı olacak kapasitede görmüyorum ben. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:45 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 chp-dsp birlesmesinde zeki sezer olsaydı lider,secimlerde %40ları görürdük.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 said: Zopik koltuk sevdalısı demişsinde adam napsın ya ben bunu anlamıyorum, tabi ki "koltuk sevdalısı" olacak. olmadan nasıl yonetebilir partyisini. valla iyi ki bir laf ogrenmıssınız koltuk sevdalısı dıye :) abicim siyasetle ilgilenen herkes koltuk sevdalısıdır, baykalı bu sekılde elestırmeyın bence Yaşın kaç başın kaç çok merak ediyorum. Hayatında kaç kere Baykal'ı dinledin, kaç kere CHP içindeki başkanlık seçimleri izledin onu da merak ediyorum. Baykal'ın tekrar tekrar seçilmek için partiden birilerini ihraç ettiğine kaç kere tanık oldun en çok onu merak ediyorum. Üslubunuza dikkat edin biraz. Bir laf öğrenmişizmişmiş falanmış filanmış. Geçin bunları bi be ... [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:43 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Baykal yeterince karizmatik ve süper bir konuşmacıdır. Bu ülkeye yaptıkları da gün gibi ortadadır. Ülke yağmalanırken hükümeti düşüren bu adamdır. Ülke savaşa sokulmak istenirken belkide yüzlerce askeri ölümden döndüren bu adamdır. Ülke'de rejim sorunu gündeme gelen bir Cumhurbaşkanlıgı seçimini yaptırmayan bu adam ve partisidir. Şu kötü bu kötü derken yapacakları ve iktidar olunca planlarını parti sitesinden okuyabilirsiniz.Uzunca bir zaman siyasetle ilgilenmek var, boş sorular sorarak vakit geçirmek var. Solu daha önce birleştirmede tabi ki CHP olarak kendi etrafında birleşme isteyecekti.Diğerlerinin inatçılığı ve düşüncesizliği sonucu ancak 2007 de birleşilebildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Kemal Derviş'in günahı neydi? En basit ve yakın örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 said: Yaşın kaç başın kaç çok merak ediyorum. Hayatında kaç kere Baykal'ı dinledin, kaç kere CHP içindeki başkanlık seçimleri izledin onu da merak ediyorum. Baykal'ın tekrar tekrar seçilmek için partiden birilerini ihraç ettiğine kaç kere tanık oldun en çok onu merak ediyorum. Üslubunuza dikkat edin biraz. Bir laf öğrenmişizmişmiş falanmış filanmış. Geçin bunları bi be ... halamın oğlu chp il başkanı. emin ol senden daha fazla bu işleri biliyorum .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 @fistan haklısın hocam dediklerinde doğrusun bide buna ek olarak adam hırsızlık falan yapmıyo ab ye yalakalık yapmayıp tarımı vs iş kollarını sekteye uğretmıyor rte nin karşısında çok süper şekilde olmasada iyi bir biçimde parti olarak muhalefet yapıyo işte o yüzden sevilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 said: rte nin karşısında çok süper şekilde olmasada iyi bir biçimde parti olarak muhalefet yapıyo işte o yüzden sevilmiyor. abi adam daha napsın ? ülkeyi babasının malı gibi yöneten bir başbakana karşı yapabileceiğinin en iyisini yaptı, rte nın su andakı soylemlerını dusunun cumhurbaskanını uzlasarak meclıs ıcınden secelım diyor 2 ay once "istediğimizi seçeriz, chp ile görüşmek zaman kaybıdır." baykal bunu yaptırmıştır ve yapmıştır. rte nin yapmış olduğu gizli anlaşmaları göz önüne koymuştur. "böyle anlaşmalar yoktur" diyen hükümet 1 haftada çark etmiş "evet bize sundular ama kabul etmedik" diyerek geri adım atmıştır. ya onlarca konu var, chp bu donemde muhalefet olmasaydı şu anda ki durumu düşünemiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Botokslu başbakan istemiyoruz ! ^^ Cidden o adam suratını nasıl o kadar gergin tutuyor o yaşta, karısına bakıyorsun çökmüş, adam hala 40 yaşında görünüyor... Hep mualefet tam mualefet bir adam.. Kafanızda Türkiye Cumhuriyeti'nin başbaşanı olarak o adamı canlandırabiliyor musunuz bilmiyorum.. şahsen ben canlandıramıyorum. Olivius'un Zeki Sezer görüşüne katılıyorum, çok daha sıcak bir insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Baykal spor yapıyor ondan yaşlanmamıştır euhe.bi seferinde sabah 6 da denize geldi konyaaltında, ben diyim 5 sen de 6 km yüzdü plajı baştan başa gitti geldi gözlerden kayboldu falan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Hayatı başarısız olmak ve muhalefet olmak üzerine kurulu , saltanat düşkünü , Sol nedir bilmeyen , Aşırı milliyetçi daha çok sayarım. Ama nasıl olsa fanatikleri anlamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Szasstam afedersin ama SS Nazilerin hangi görüşte olduklarını bir araştırır ondan sonra sol/milliyetçilik kavramını tekrar gözden geçirirmisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 bu kadar da olmaz ama :) bok at izi kalsın işkembeden salla bütün ahakretleri eheh. sevmeyen sevmez kardeşim, AKP yanlısıdır Baykal şöle böle, işçi partisi yanlısıdır Baykal şöle böle. Yani adam iyi olsa bile "o aptal yea" dersin kaçarsın eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 said: Szasstam üye [şikayet et] § 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 14:00 [ özel msj ] Hayatı başarısız olmak ve muhalefet olmak üzerine kurulu , saltanat düşkünü , Sol nedir bilmeyen , Aşırı milliyetçi daha çok sayarım. Ama nasıl olsa fanatikleri anlamazdoğru ya adam sol dan bişi anlamıyor ama chp nin başında yazık bize abi sana gg bb hatta git sol ne bi öğren gel konuş sonra ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Baykal solun birlesememesinin Turkiyedeki en buyuk nedenidir. Saolsun Karaoglanla birlesip Turkiyedeki solun 1000 lerce fraksiyona boılunmesine neden olacak kadar hizipcidir kendisi. Kucuk olsun benbim olsun mantalitesiyle delege secimlerinde son dakkada yonetmelik deistirmeler felan gibi oyunnarla onune gecilmemesini saglamis CHP yi Ataturkun partisi sloganından bir adım ileriye goturememistir. Ha unutmadna dunyanin da en basarisiz muhalefetidir bence 4 sene hic bisi yapmamis muhalefeti cumhurbaskani sayin ahmet sezerin yapmasina zorlamis ondan sonra son sene secimleri erkene aldirip bir patlama yapmistir. Solu birleştirme cabasi dediginiz DSP CHP birlesmeside artik ite kaka zorla olmustur DSP nin 15 20 % lerde oy aldigi donemde yapabilselerdi bunu su anda ampule değil dogru duzgun bir sol hukumete sahip olabilirdik. Ha su aptal sol mu kaldi lafinida sag sol lafi gecen her yerde soleyen arkadaslarada sag sol yerinde durmaktadir arkadasim. Eskisi kadar amerika rusya değildir sadece. SAg milliyetci ve dindar kesimi yane tutucu kesimi temsil ederken, sol ozgurlukcu ve humanist yenilikçi kesimi temsil etmektedir. Ornegin ingilterede tory partisi (yane ingliz kralice ve milliyetciligini destejkleyen parti) sag , blairin isci partiside solu temsil etmektedir. Ha blair ne kadar soldur ameişrkanın yardakcısı olarak ne kadar isci partisidir o ayri bi sorudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Sana binbir tane neden sayarım. Bir tek Baykal için değil tüm siyasi parti liderleri için, kadroları için. Bu konu hakkında sık sık yazı yazıyorum, blog sitesine de koyuyorum, burayı meşgul etmemek adına merak edeni de oraya yöneldiriyorum. Fakat çok da kısa kesmeyeyim birkaç laf edeyim şu Baykal üzerine; ya da en azından benim Baykal hakkındaki yorumlarım üzerine. Türk siyaetinde alternatifsizlik olduğu çok açık. Bugünkü partiler ya geçmişten beri eskitilememiş parti liderleri tarafından yönetiliyor, ya da eski siyasal anlayışı simgeleyen yeni liderler tarafından. Bence al birini vur ötekine, ikisi de nüfusun yarısından fazlasını simgeleyen gençliğin dinamizmini yakalamakta başarısız. Baykal bugüne kadar partisini iktidara taşıyamadığı için başarısızdır, kuvvetli bir muhalefet yaptığı için ise başarılıdır. Fakat muhalefetin amacı iktidara gelebilmektir ve Baykal, yıllardır iktidara gelmek adına pek de istekli değil, ynai o kendini muhalefet olarak benimsemiş öyle de kalmak istiyor Kimbilir belki de iktidarın yükünü taşıyamayacağını düşünüyor, başbakan olma konusunda bazı eksikleri var. Aslında kadrosu kuvvetli, ama başa gelince herşey değişebiliyor. CHP ve özellikle Baykal, Kemal DErviş gibi bir adamı siyasetten soğutarak çok şey kaybetti. KEmal Derviş ileri görüşlü bir isnandı ve kanımca Baykal'ın yerini alacak vasıflarla donatılmıştı. CHP'ye gelmesi bir hataydı, gönül isterdi ki YTP'de kalsaydı. Olmadı, parlak bir beyin alternatif kurma yolunda YTP gibi bir partiyi de beraberinde süpürdü gitti. Bunun tek sorumklusu da BAykal'dır, ona kızmamak elde değil. Ayrıca Baykal, Türk solunu bir çatı altında birleştiremediği içn ve oyları böldüğü için de başarısızdır. Şu anda seçime giren 19 parti var bu partilerin en azından bir bölümünün tek çatı altında toplanması, hem seçim barajını egale etmesine yardımcı oalcak hemde temsilde adil bir meclis oluşumuna katkıda bulunacaktır. Baykal, diper partilerle uzlaşma yoluna sıcak baklamadığı gibi, diğer partilerin kendi arasındaki uzlaşmasına da köstek oluşturmayı bilmiştir. DSP, bu konuda bir istisnadır, DSP'nin başında Zeki SEzer gibi Baykal'ın kaprisini çekecek yapıda mulayım bir insan olmasa DSP ve CHP evliliği de vuku bulmazdı. Yazacak çok şey var, Baykal hakkında, Bahçeli hakkında, Erdoğan hakkında, Türk siyaseti hakkında, Türk toplumu hakkında. Çünkü siyaseti oluşturan pek çok bütün var, en ufağından Baykal'ın sevilmemesi hem toplumsal bir reaksiyon hemd e BAykal'ın kendi çabaları sonucu ortaya çıkmış bir negatif algılama. Geri kalanları sanırım arkadaşlar da yer yer dile getirmiş, umarım yoruımlarım biraz olsun açıklayıcı olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 wizardofoz, derviş hakkında söylediklerine inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 nocom yapma lütfen YTP, DSP ve CHP'yi tek çatı altında toplamak isteyen Derviş ne oldu da CHP'den ayrıldı o zaman? UNDP'den çok güzel bir iş teklifi geldi diye mi? P.S: Derviş'in bir metni oalcaktı CHP'den ayrılırken okuduğu o metnin linkini bulan olursa bir yere linkini vereblir mi ben de arayacağım bu sırada. Teşekkürler. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 14:16 tarihinde, wizardofoz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar