Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU aşırı ısınma

Overseer

Öne çıkan mesajlar

kendin monte ettriysen fan'ın klipslerinin tam olarak oturduğundan emin misin? sapasağlam cuk diye oturması lazım, kaya gibi sert olması lazım..

olmadı kapağı açık kullan, odanın serin bi köşesine taşı bilgisayarını, soğuk bir duvara yakın bi yere mesela...
sonracığımaaa efendime söyliyim.. .. ..
speedFan diye bir program var.. Eğer yanlış anlamadıysam bu programı I/O'u olan bir fanın hızını sıcaklığa göre yönetiyor. Normal olması gereken değeri giriyorsun, üst sınır değerini giriyorsun filan.....
Benim fan çok gürültü yapıyordu mesela gereksiz yere, bunu kullanınca pek bi uslu oldu.. Sende de daha hızlı çalışmasını ayarlayabilir belki fanın..
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
O işlemci için 60-70 derece zararsız değerler. Stok fan kullanıyorsun zaten, normaldir. Korkmana gerek yok.

Ama illa düşmesini istiyorsan yapabileceğin şeyler:

1) Kaliteli bir ısı iletici macun al (Arctic Silver 5). İşlemci ve heatsink arasına sür.
2) Kaliteli bir heatsink al
3) Kaliteli bir fan al
4) İşlemci hızını düşür

Derece için değil de, ben olsam kaliteli bir fan alırdım. O stok intel fanları helikopter gibi ses yapıyodur :). Hem fan gürültüsünü, hem ısıyı düşürmüş olursun. Bütçeye ve keyfe göre seçeneklerden bir kombinasyonu uygulayınız. ;)
Sosyal ağlarda paylaş

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9S8#
E6600
Thermal Specification: The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor.

Thermal Specification: 60.1°C

Senin soğutmayla ilgili bir problemin var , e6600 için önerilen maksimum çalışma sıcaklığı 60.1 derece civarı.

Bunun sebepleri ;

1- Stock fanın verimli çalışamıyor , yeterli devir yapamıyor olabilir.
Asus P5B anakart kullanıyorsan anakart cd sinden çıkan asus pc probe ve asus ai programları kuruluysa fan hız değerlerini kontrol edebilirsin.

2-Stock fan cpu üzerine tam oturmamış olabilir
2 tırnağı zorlayarak oturttuğunu yazmışsın.Tekrar kontrol et veya işin ehli birisine , servise falan göster.

3-Bios ayarlarından cpu ya verilen voltaj yüksek olabilir.
Yine pc probe dan görebilirsin bu değerleri. e6600 1.2 v civarı çalışıyor olmalı.Bunları bir kontrol et istersen.
Eğer fazlaysa bu değer biosdan cpu değerini 1.2v a çekmelisin.

Baktın olmadı bi servise götür , 60 derece gerçekten yüksek.bende aynı işlemciyi kullanıyorum.Stock fan değil ama load da max 45 lerde dolanıyor.

Kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bence termal macun sürerekten bi dene,ben macundan şüpheliyim,hem 2 klips takılı kalmamış falan belki macun mundar olmuştur :) E6750 + stok fan kullanıyorum ve maksimum gördüğüm sıcaklık 40C.Intel'in son serilerde verdiği box fanlar gayet güzel bence,hem sessiz,hem ısıyı baya düşük değerlerde tutuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
O işlemci için 60-70 derece zararsız değerler. Stok fan kullanıyorsun zaten, normaldir. Korkmana gerek yok.

Ama illa düşmesini istiyorsan yapabileceğin şeyler:

1) Kaliteli bir ısı iletici macun al (Arctic Silver 5). İşlemci ve heatsink arasına sür.
2) Kaliteli bir heatsink al
3) Kaliteli bir fan al
4) İşlemci hızını düşür

Derece için değil de, ben olsam kaliteli bir fan alırdım. O stok intel fanları helikopter gibi ses yapıyodur :). Hem fan gürültüsünü, hem ısıyı düşürmüş olursun. Bütçeye ve keyfe göre seçeneklerden bir kombinasyonu uygulayınız. ;)

Hız düşürmek kesinlikle bir seçenek değil! Zaten voltaj düşürmeden sadece hız düşürmenin bir ektisi olmaz orası ayrı ancak, 2ghz hızında çalışsın diye para verdiğimiz işlemciyi 1.8ghz olan bir alt modele dönüştürmek kadar saçma birşey olamaz.
Soğtucu en kötü ihtimalle intelin kendi soğtucusuysa o işemci normal sıcaklıkta çalışır. 65C normal zaten. 90lara falan çıkıyorsa büyük ihtimalle montaj hatası vardır.

Ek olarak belirteyim, hayır yanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...