Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel Üniversite

CaNNi

Öne çıkan mesajlar

said:
Bilmeden konuşmayalım arkadaşlar.

bence sen ne dediginin farkıdna değilsin ya da okumayı bilmiyosun ben bilmeden mi konuşmuşum YÖK e gittim sordum yazmışım gayet net. Bizim sordugumuz okulların YÖK tarafından kabul gördügünü ama genede burda sınava girmesi gerektigini söyledi (devletle alakalı ya da uzaktan yakından bağı olan herhangi bi kuruma üye olup, çalışıcaksan).Git konuş sende ondan sonra gel.

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:22 tarihinde, Luriel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bogazici , ITU , ODTU disinda bi devlet universitesine gitmek pek mantili degil,eger ozel burslu tutuosa. ( Hatta koc ve sabanci icin b,ici , itu , odtu de rahat birakilir )

Tabi istedigin bolume gore , o konuda ii olan devlet uni leri var ben genel lisans bolumleri icin dedim. Misal Tip icin Cerrahpasa, dis icin Marmara gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Burslu girmissen ve ciddi ciddi calisiyosan imkanlari genis diye biliyorum,var orda 3-4 tane burslu okuyan arkadasim gayet memnunlar..( dereceyle girdiler bi de onlar,ev gecindircek kadar burs topluyo adamlar ) 2side ileride is imkani,avrupa imkani yuksek uni ler,ayrica sabancinin su ilk 2 senesinin ortak gibi bisey olmasi iyi bi avantaj
Sosyal ağlarda paylaş

kotuye gaza gelip kotu ile cevap vermemek lazim.

burslu girenlere lafim yok, helal olsun hepsine. sonuna kadar somursunler imkanlarini. ama oraya baba parasi ile girip, hayati boyunca o kadar sansi olamamis adamin tamamen kendi azmi ile kazandigi yeleri devlette okunmaz diye asagilamayi anlayamiyorum. gayette okunuyor valla. is gorusmelerinde ilk ise baslayacaklar icin vakif okulu ise ilk soru burslu mu oluyor. ona gore muamele ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cons çalışmamış olabilirim doğru diyorsun. Üniversite okumasam parasız mı kalırım? Hayır. Üniversite okuyunca okuduğum mesleği mi yapıcam? Ona da hayır.

Ancak üniversiteyi bir kültür olarak görüyorum. Konuşmalarından anlaşılıyo cahilliğin.. Benim ailem de memur kökenli ancak çalıştırmışlar kafayı parayı bulmuşlar napıcan hayat işte. Sırf yük olmamak için ucuzunu araştırıyorum.
Valla böyle bi kişi gördükten sonra daha da korktum cahillikten. Teşekkürler sana.

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 03:33 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

3 senelik bachelor egitimi olan yerlerde + 1 sene magister mi oyle bisey yapman gerekebiliyor turkiye'deki undergrad a denk olmasi icin.
Isvec'te 3 seneydi, ordan biliyorum.
Onu arastir, mumkunse de 4 seneligi 3 senelige tercih et.

ABD haricinde Avrupa'da bir Ingiltere, bir de Avusturya vs. gibi 1-2 ulkede 1-2 universite var onlar da belli alanlarda sadece. Yoksa hicbi anlami yok gitmenin ben Iskandinavya'nin en eski universitesine exchange olarak gittim (ki burda Harvard'da bile duyunca ooo Uppsala diyo salaklar) ve Sabanci'daki egitimle kiyaslamam bile. Ama mesela oranin da dil bilim, teoloji bolumleiri falan imbaymis yani. Bolume bakiyo kisaca Avrupa'da uni olayi, ama ABD'nin yanina yaklasamiyor acikcasi.
Tabi bu dediklerimi cok iyi bi uni egitimi almak istiyosan goz onunde bulundur, sadece para vermen degil essek gibi calisman, ve girebilmek icin de iyi bi ogrencilik gecmisin olmasi lazim sonucta buralara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...