Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crossover kabloyla bilgisayar bağlamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 bilg arasında bağlıntı yapıyorsan eğer internet olmaması normal ama o 2 bilgisayar arasında ağ kurmuşsun, dosya paylaşımı yapabilirsiniz
Mesaj tarihi:
Kendiniz IP vermeyi deneyin.

Bağlantıya sağ klik > özellikler > tcp/ip seç özellikler > elle ip ver.

192.168.1.xxx verin mesela. x 1 ile 254 arasında olaiblir. Windows alt ağ maskesini kendi vericektir.

Deneyin bakalım.
Mesaj tarihi:
Ping atabiliyorum birbirlerine ama dosya paylaşımı falan hak getire.

@aktif: aletlerin biri pederin laptopu, iş yerinde de başka ağlara falan bağlanıyor, IP ayarlarını değiştirmeden (laptopta otomatik al diye ayarlamışlar) halletmeye çalışıyorum.

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 22:28 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Şu görüntüyle ping atamıyor olman lazım. Genelde taraflardan biri IP alamayınca oluşuyor o hata
Diğer arkadaşların da dediği gibi iki bilgisayara da birbirine yakın IPler vererek denemen en iyisi. İşin bitince tekrar IPyi otomatik al seçeneğine dönersin
Mesaj tarihi:
o hata ip alamayınca değil, windows internet olmadığında ortaya çıkar. bu durum, yanlış ip alındığında yada 2 bilgisayar birbirine doğrudan bağlandığında olabilir. o yazı bir problem teşkil etmiyor
Mesaj tarihi:
Komut isteminde ipconfigle IP'leri alıp pinglemiştim.
Şimdi elle verdim IP'leri, pingleyebiliyorum gene birbirlerini ama dosya paylaşımı falan hak getire. Çalışma grubunda da göremiyorum diğer bilgisayarı.

O hata da kayboldu IP'leri elle verince.

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 22:48 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
sınırlı bağlantı yazısını görünce kalp krizi geçiriyorum ben, cross kablo ile öyle bişey olmaması lazım ip değerlerini falan kurcala herşeyi bızıklayabilirsin gerçi kaybetçek bişey yok sonuçta.
Mesaj tarihi:
biz de kardeşimle kablonet kullanıyoruz. ana pc benimki. 2 ethernet kartım var. modemi birine baglıyorum sonra diger ethernet ile kardeşimin pc nin ethernetini cross kablo ile baglıyorum. 2 tane ag baglantısı olusturulmus oluyo, biri benim digeri kardeşimin. iki ethernet kartın olmayabilir o zaman modemini usb den baglarsın. ben usb den baglayınca monitorde dalgalanma yapıyodu o yuzden ikinciyi aldım.

işine yarar insallah bu bilgiler.
  • Yeni Oluştur...