Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yükselen Sokak Sanatı Graffiti [ Çalışmalarımız ]


Gothic

Öne çıkan mesajlar

da temiz calışmanız lazım,
renk secimlerine daha dikkat edebilirsiniz, bi allak bullaklık var renklerden doğan (hatların keskinliğinden ve eğrilerin doğal olmayışındada kaynaklanıyo bu durum ama başlıca sebebi renkler)

bide artık insanoğlu aştı götürdü bu işi, cevresiyle bütünülk içinde grafitiler yapıyorlar, baktığınızda şaşırtıcak işler yapıyorlar, ha sizin seciminizdir ne yapmak istiyorsanız onu yapın sadece yazı calışmakta zaten bir klasiktir vazgecilemez kolay kolay, ama bu işlerden cok daha fazla kafa yorup yenı bişeyler üretmeye calışın.

cok emek istiyo bu iş, ilk fikrin başlangıc noktasının cok bomba olması lazımki o emeğe deysin ortaya cıkan eser.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@cuce bizde her alanda yaymaya zaten çalışıyoruz.. gerek ayakakbı tasarımı gerek dükkan tasarımı gerek airbrush la ypılan işler olsun

bakın birkaç ayakkabı tasarımları
[spo] [/spo]
[spo] [/spo]
[spo] [/spo]
Odaya Yapılan
[spo] [/spo]

ayrıca işi bilen adamlar yani 8-9 senedir bu işin içinde olanlar ilk bakışta renklerin uyumsuz gelmesi çok çok dogal ama işin girince tabiki birbirine yakın renklerin o oldugunu anlıyorsunuz ve karektersiz veyada kompozisyonsuz çalışmıyorlar bakın genelde hep karekterin yanlarına veya deniz manzarasının üstüne yapıyorlar.ayrıca millet uçtu gitti diyorsunuza türkyiede hala suç olarak adlandırıldıgı sürece uçup gidemiyor türkiyede .her izinli duvarda polis gelip. "" şhh ne yazıyorsunuz siz yürüyüz gidiyoruz." tarzında giriş yapıyorlar hemen. neyse

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 11:25 tarihinde, Gothic tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar 8-9 senedir işin içinderys özür dilerim ama yeterince geliştirmemişler kendilerini, bi kez tada temiz calışmaları lazım orası kesin, cunki bu tarz bu kadar pisliği kaldırmıyor bence,

renk secimi tabiki bir tercihtir ama daha iyi olabiliceğini düşünüyorm.

ayakkabı tasarımına falan gerek yok bence duvarda klasın iş, karakterler cok iyi değil, derlinlik az, işlerin mekanla ilişkisi az ben bunları kastetmiştim.

yurt dışıdnada izinsiz yapmak yasa dışı zaten, veya belli bir bölge içinde yasal, ama bu engel değilki, hatta daha az yer demek işlerin dah değerli olması demek daah güzel işlerin cıkması için daha cok caba gösterilmesi demek,

herhangi büyük bi avrupa şehrinde 10000 metre kare grafiti varken istanbulda 300-500 metre kareyse bu o 300-500 metre kareye yapılcak grafikler için cok daha fazla emek harcanabiliceğini harcanması gerektiğini gösterirki imkanlar artsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vallahi ne diyim :) türkiyenin sayılı writerlardan olan birinin ögrencisiydim.. duvarlarda onun temizligine falan herkez özenirken sürekli pis demen gidip bakacagım tekrar duvarlara komplex e girdim =)) gerçi fotograf ve gerçegi çok farklı çıkıyor normalde renkler daha canlı ayrıca şu fark var hani şey konusunu diyorsan istanbuldakiler süper izmirdekiler pis.. veya yurtdışı manyak temiz türkiyede pislik içinde yüzüyor tamamen boya farkı... onlar dünyanın en iyi boyasıyla boyarken biz akçalı spreylerle idare ediyoruz yurt dışındaki adam 1 sıkışta tuglayı masmavi yapabiliyor çünki boya başlı başına bir kalite bizimki ancak 3 sıkışta kapatıyor. aynı şey istanbul içinde geçerli artık bazı hiphop shoplar montana boya [ bahsettgim yurt dışında kullanılan boya ] getirttiler yurt dışından izmired astışı yok anca işte para yollanıyro falan ve fiyatlarıdı aşırı pahallı elden gelen bu :( ayrıca duvar faktörüde var tabi bizim duvar dış cephe sıva üstüne astar attık 5-6 kere boyandı duvar graffiti üstü astar graffiti üstü astar anca artık yaptıklarımızda boya yeni yeni tutmaya başladı dedigim gibi imkanlar ve sonuçlar yinede görüşlerini için çok çok çok sagol [ yinede fotografla gerçegi çok farklı oluyor ]

bunu eklemeyi unutmuşum.
[spo] [/spo]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya elbet zorlukları vardır bu işi türkiyede yapmanın ben bu zorluklardan bihaberim ve onları hesaba katmadan konuşuyorum, burda siz gelip güzel güzel işlerinizi gösterirken başka fotoraflar linklemem ayıp olur zaten.

ben ne dediğimi anlatabildiysem güzel yo anlatamadıysam kötü tekrar denerim izninle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle ayakkabıları kaça yapıyorsunuz. ÖM at veya buradan yaz.. Bir de sadece beyaz üstü mü çalışıyorsunuz. yurtdışında bu işi yapan amcalar gibi kamuflaj deseniydi falandı desen çalışma imaknınız var m?

ikinci olarak graffiti doğal olarak sokak duvarına yapılan bir zamazingo. çalışmalarınız pis değil fakat geniş açılı çekilen ve [adını hatırlamıyorum ama sağbaştansay.jpeg miydi neydi?] hariç biraz daha karakter çalışmanız gerekir diye düşünüyorum. bri de wildstyle üzerine fazlaca düşmüşsünüz [kabaca] gerek karakter çalışmaları gerekse yazı olarak. tabii gidin large mural çalışın bunları da geliştirin demem gereksiz. keza imkanlar dahilinde çalışma yapıldığını biliyorum. ancak daha farklı tarzları deneyebilirsiniz. daha spikey veya electric falan filan..

ancak en önemli olan kendi tarzınızı ortaya koymanız lazım bir noktadan sonra. çalışmalarınız güzel. ancak eski bir fotoğraf makinesiyle çekip resmi biraz eskitilmiş bir şekilde [hafif sarı falan] bana verirseniz. bir de "1980den sonra NY'da yapılmış" derseniz. iplemem ve "heeyy bu Türkiye de yapıldı, ben bu tarzı biliyorum" diyemem.Dolayısı ile gerçekten belirgin kendi tarzınızı geliştirecek olgunluğa çoktaaan gelmişsiniz de vakit geçmesin üzerinden. yavaş yavaş kendi tarzınızı karalamaya başlayın blackbooka. aksi halde graffitinin [veya yapılan her sanatın] aynılaşması gibi bir sorun doğuveriyor. Ne biliim bi Os gemeos gibi, görünce "lam bunu gothic yapmıştır kesin" diyebilmem şahane olur. yoksa gerçekten çok iyisiniz, köşeler falan temiz, geçişler uyumlu falan filan. ne marka spray kullanıyorsunuz? tarz dışı çalışmalar yapıyor musunuz? stencil veya su bazlı boya+maskeleme ile etc. evlere iş yapar mısınız?

lam nası bir uykusuzum şu an var ya! deli gibi zor yazdım tümünü.. anlaşılmayan kısım varsa sallayın gitsin geçin. keza beynim uykuya dalmış olabilir.sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle söyleyim stencil çalışmalarımız var ama o kadar yaygın değil geceleri tren ve bombing çıktıgımız için stencil ile ugraşmadık. sprey olarak şuanda türkiye standartlarının biraz üstünde kalan akçalı marka italyan-türk ortaklıgının sonucu yapılan bi boya pek iyi değil ama hani derler ya biz yenisini yapana kadar en iyisi bu aynen öyle. ama yurt dışından sprey getirtebiliyorum ama çok pahallıya mal oluyor ayrıca cap sıkıntısı var tabiki ince çizgilerde kalın çizgilerde aynı cap i kullanamayız cap satışı türkyienin hiç biryerinde yok onu kargoyla yurt dışındaki graffiti shoplardan getirttiriyoruz burada yarsını satıyoruz kendimize saklamak bencillik olur madem biz bu imkanı yaratıyoruz herkez faydalansın. ayakkabı konuusnda her renk ayakakbını üstüne istediginiz her tarz karekterdir desendir graffitidir logodur yapabiliyoruz.. hatta güzel bi kaç resim daha ekliyim

[spo] [/spo]
[spo] [/spo]
[spo] [/spo]
[spo] [/spo]

fiyatlarıda attım özel mesajla..iliglendiginiz için teşekkürler

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Resimleri insancıl sınırlar içerisinde mesela 1000px genişlik yükseklik ile sınırlayıp koysanız da kitlenmese internet eheh.
Ben airbrushu çok beyeniyorum ama grafiti şeklinde yazı yazmanın dışına çıkılmamasına da çok bozuluyorum.
Yani tamam, yazı yazarsın, ama yaptığın tek şey yazı yazmak ise yanlış.
Mesela birisi gelse duvarıma eve-onlinedan bi gemi yapsa çok güzel our:b
Ama ne bileyim, sırf yazılar, bence son derece çirkin duruyor, direk atlıyorum bakmadan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pis derken yerdeki çöplerden bahsediyordu sanırım :P

ehe şaka bir yana :D pisten çok bazı graffitiler dağınık geldi gözüme. Dağınık derken güzelce graffiti bittikten sonra üstüne çok şey yapılmış buda bazılarında hoşluğunu yitirmiş gibi geldi bana. Ama güzeller gerçekten.

Ayakkabı tasarımlarına gelirsek. hmm fiyat alabilir miyim özel msjdan :D:D:D:D:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet güzel ama hep yazı yazmayın bence de yav. yazı güzel de her yerde yazı görmek güzel değil =) cücenin bazı dediği şeylere katılmamak elde değil. Zira ortamla gerçekten uyumlu bazı süper grafitiler görmüştüm ben ( yani bulunduğun ortamına konseptine uygun, misal orman ortasında bir yer ise ormanla ilgili birşeyler ). Ayrıca cücenin boş muhalafet yapacağını sanmıyorum bu konuda zira sanat ve tasarımla yakından ilgili bir insandır (meslek olarak hatta heh) kendisi :D ama tabi sizin de ortamınız kısıtlı olunca yaratıcılığınız baltalanıyordur elbet. zor bir sanat türkiyede d:

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 16:53 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...