ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Bu anlatacağım sos pek öğrenci evi yemeği değil. Ancak bir misafiriniz geliyorsa özel günler için gayet lezzetli bir sos olabilir..Fransız mutfağından gelme bir sostur. Kendi tavsiyelerimi araya kattım.. Bugün unuttum fotoraf çekmeyi ancak bir gün çekersem eklerim belki buraya.. Biber Sosu... Malzemeler... Karabiber Üzüm Sirkesi Tereyağ Un Et bulyon Sarımsak Kırmızı şarap Adım 1 : Hazırlık Karabiber büyük parçalar halinde ufaltılır.. Sarımsak ufak parçalara doğranır.. Adım 2 : Başlangıç Miktara göre tereyağ ısıtılır..İçine Sarımsaklar koyulur.Biraz pişirdikten sonra bir çorba kaşığı çekilmiş karabiber yağın içine atılır ve karıştırılır. Ardından yarım bardak kırmızı şarap ve yarım bardak sirke (su bardağı olacak) İçine atılır.. Sıvı buharlaşarak %50 azalır. (Tavsiye : Tam olarak %50 azaldığını anlamak için tahta kaşığınızın arkasını bir ölçer olarak kullanabilirsiniz) Süzgeçten geçirilir ve bir sonraki adım için kenarda durur bu sıvı..(süzgeçte kalanları atabilirsiniz ^.^) Adım 3 : Roux Brun Aynı miktarda tereyağ ısıtılır. 1.25 bardak miktarda sıcak suya et bulyon atılır. Kenarda karıştırılmış halde beklerken sıcak erimiş yağın içine Bir çorba kaşığı un atılır.. bol bol ve hızlı hızlı karıştırılır ki top top olmasın. Bunun hemen ardından bulyonlu sıcak su içine dökülür ve hızlı hızlı karıştırılır. Sos kıvamına gelene kadar un karıştırılır. (tavsiye : ek un atmak için yapılması gereken şey bir bardak soğuk suya un karıştırılıp biraz karıştırıp bu suyla karıştırmaktır. Lezzet için bu önemlidir.. Ancak direk un da koyulabilir.) Adım 4 : Bitiriş Roux Brun'unuza ikinci adımda yaptığınız sıvıyı ekleyin... Bir süre karıştırın ve sos kıvamına gelene kadar buharlaştırın...Bir kaba dökün. Herhangi bir tür kızartılmış et türü için güzel bir sos olacaktır.(Tavsiye : Kırmızı et ile çok daha lezzetli olur) Afiyet olsun ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 hersey iyi guzelde gene o et bulyonla ogrenci yemegi olmaa mahkum olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ya bir de resim olsa işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Haftasonuna deneyeceğim şey çıktı =) Tarif için saol. Fakat ikramın yapılacağı misafir'in acıya hiç tahammülü yoksa, karabiber'i çıkartırsak tarfiten kaybımız büyük olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Karabiber çok ilginç, çok harika bi tat katıyo yemeklere. Tariften çıkarırsan bi şey kaybetmezsin. Ama tadı hayli farklı olur diye düşünüyorum. Bi denemek lazım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 sos acı olmuyor yalnız... ekleyeyim... çok hoş bir tadı oluyor.. ben acıdan nefret ederim zaten hiç sevmem ve evet inanılmaz bir tad kaybı olur.. çünkü adı üstünde bibersosu.... [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 07:40 tarihinde, ghost_boo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 kırmızı bıber sosu seklınde okuyup ne sevınmıstım acılıdır bu sımdı dıyee hayallerıım yıkıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 kırmızı biber sosum da var.. bir ara yazabilirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 kirmizi sarap sosunu tek gecerim:) bi de jack daniels sosu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 höh viskiden sos mu oluyo ba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 @Vanille Fransız yemeklerinin %902ında zaten şarap kullanılıyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ben sos tarifinde kirmizi sarap yazdigini görmemisim de, sarap kullanilmasina birsey demedim zaten. aksine en sevdigim sostur, onu kastettim. ha bu arada biliyorum fransiz yemeklerinde cok sarap kullanildigini. babam saolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Şarap olsa içerim, ne kasıcam sos mos. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 @ghost_boo Acaba 1. adımda kesilen karabiber olayı tam olarak nedir ileride hiç ismi geçmiyorda sadece çekilmiş karabiberden bahsediliyor yani bu karabiber bizim bildiğimiz heryerde bulunan karabiber mi? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 ya karabiber böle top top satılrı ya bazen.. onu çekersen çok güzel olur yoksa hazır çekilmiş te alabilirsin.. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ben foto isterik modundayım su an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar