Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gittik-durdurduk-döndük!!!


fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Ve tezkereyi durdurduk, şimdi sıra savaşı durdurmakda... Evet en sonunda ihtiyacını çok duyduğumuz moral desteği kazanmış bulunmaktayız. Bir çok kişi için hayal gibi gelen bir şey gerçek oldu ve tezkere reddedildi. Türkiye ve halkının satılık olmadıkları bütün dünyaya haykırıldı. Bir çok kişi boşuna uğraşıyorsunuz, hiç bir şey değiştiremezsiniz diyip duruyordu ama biz yılmadan usanmadan çalışmaya devam ettik ve sonunda o imkansız denilen hedeflerden birisini gerçekleştirmeyi başardık, sıra savaşı durdurmakta.

Dün yüzbinin üzerinde insan hep birlikte "Savaşa Hayır" diye haykırdı. Biraz önce birkaç yerde sayının 30.000-50.000 arası olduğunun iddia edildiğini okudum ve bir tarafımla güldüm bu haberlere. Koordinasyon istanbuldan 110, tüm türkiyeden 500'ün üzerinde otobüsle Ankara geldi. Ayrıca İstanbuldan kalkan 1 tren tamamen göstericilerle doluydu. Başka trenlerin yolcularının bir çoğuda yine göstericilerdi. Bundan başka bizimle gelmek isteyen bir çok kişiyi ne yazıkki yer yok diye geri çevirdik ve onlarında normal otobüs seferleri ve kendi ulaşım olanaklarıyla geldiğini gördük. Çok kaba bir hesapla 500*50=25.000 kişi otobüslerle, 5000 kişi trenlerle geldi. Bu sayı bile tek başına 30.000 etmekde. Ankaradan tek bir katılım olmadımıda sayı 30.000 oldu, hadi ordan canım... Sıhhıye meydanı dolduğunda biz Hipodromdan yürüyüşe bile başlayamamıştık. Ankarayı bilenler bilir, hem Sıhhıye meydanını doldurmak ve bu arada Hipodroma kadar insan seli oluşturmak için en az 100.000 kişi gerekir. Bizim tahminlerimiz arada girip çıknalarla birlikte katılımın 100.000-150.000 arasında olduğudur.

Şimdi olayın ilk başına dönelim. İstanbulda biz 50 küsur kişi toparlanıp ellerimizde pankartlarımız yüreğimizde sıcaklığımızla birlikte geceyarısı 12:00 gibi otobüsümüze bindik. Yola çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra diğer otobüslerle buluşacağımız benzin istasyonunda ilk molamızı verdik. Eh, 110 otobüsün gelmesini beklemek bir miktar vakit aldı :-))) Yaklaşık birbuçuk saatlik bir duraklama ve halay çekme molasından sonra hep birlikte tekrar yola çıktık. Sabah 8 sularında dura kalka gittiğimiz yol Ankara il sınırında polis barikatıyla kesildi. Yapılan uzun görüşmeler sonunda aranmadan girmemiz kabul edildi. 110 otobüs dolusu insanı 10 tane polisin aramasının akşamı bulacağı düşünülecek olursa buradaki amacın bizi engellemek olduğu gün gibi açıktı.

Neyse lafı fazla uzatmayayım, zaten otobüsdende yeni indim kaç gündür çok az bir uyku ile ayakda duruyorum. Şu yazıyı bir bitireyim önce duşumu alıp sonra yatağım ile olan hasretimi gidereceğim :-) Hipodorumun orada insanlar yavaş yavaş toplanmaya başladığında sayının beklediğimizden daha fazla olduğu belli olmaya başlamıştı. Bu da herkezin şevkinin daha bir artmasına ve sloganlarımızın çok daha gür çıkmasına sebep oldu. İzmirden gelenler ve Ankaralı arkadaşlarımızında bize katılmasıyla bizim grubumuzun sayısı 100 kişiyi bulmuştu. Ellerimizde her renkden pankart, üzerimizde her renkden giysi ile tam bir panayır yerinde gibiydik. Attığımız başlıca sloganlar "Petrol alıyor, silah satıyor, George Bush mezar kazıyor" "Biz, anti, anti-militaristiz/kapitalistiz biz" "Bir bilmecem var çocuklar - Haydi sor sor - Petrolle birlikte gelir - Acaba nedir nedir - Kan ve yıkım denince akla - tamam şimdi buldum - Hemen onun adı gelir - Bush, Bush Bush" "Reddet, diren, hayır de" "Savaş, savaş, bok var, bok var"..... şeklindeydi. Yürüyüşün bir yerinden sonra grubumuza bir çok katılım oldu ve sayımız 200'e yaklaştı. Ellerimizdeki her türlü ses çıkarıcı alet ve çığlıklarımıza "Savaşa karşı ses verrr..." diye birisi bağırında hep birlikte çığlıklar atmaya ve elimizdeki nesnelerle ses vermeye başlıyorduk :-)))

Meydana yaklaşmaya başladığımız sıralarda 3-4 grupla (anarşistler, punklar, anti-kapitalistler) şans eseri yan yana geldik. Hepsi ile bir çok ortak paydayı paylaştığımızdan bir anda tek bir grup gibi davranmaya başladık. Sayımızın 1000'i bulması ile birlikte bizim açımızdan eylemin doruk noktasına ulaştık. İnsanın yanlız olmadığını bilmesi ve "Dans edemediğin devrim devrim değildir" diyebilmesi cidden çok güzel bir şey.

Saat 15:30 gibi sebebini hala tam olarak bilemediğimiz bir nedenden kürsüden eylemin bittiği açıklandı. Bunun arkasına bizde 6 gündür 24 saat aralıksız Yüksel Caddesinde oturma eyelemi yapan arkadaşlarımızın yanına gittik ve eylemlerine destek verdik. Hepimiz büyük bir sessizlik ve umutla meclisden gelecek kararı beklemeye başladık. Bir noktadan sonra ayaklarımı ve popocuğumu hissetmemeye başlamıştım ama yoldan geçenlerin bize verdiği destek içimizi ısıtmaya yetiyordu. Birde TMMOB'nin bize verdiği çaylarında bunda etkisi olduğunu kabul etmeliyim.

AKşam heralde 19:00 gibi meclisden gelen ilk haber hepimizi yıktı, Tezkere Meclisden geçmişti. Bir süre daha sessizce oturmaya devam ettik. Bu arada gelen başka bir haber ile CHP'nin karar itiraz ettiğini öğrendik ve içimizde umutlar bir kez daha dirildi. Hep birlikte el ele tutuşup meclisden gelecek olumlu bir kararı beklemeye deva
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hiçbişi değişmedi gibi... O tezkere meclise geri geldiğinde kesin kabul edilecek. Zaten adamların umurundamı bizim tezkereyi kabul edip etmediğimiz gene ırağa saldıracak gene bizi mahfedecekler. Bence hiçbişi değişmedi...[hline]Asla kimsenin umudunu kırma; belkide sahip oldukları tek şey o'dur.
XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin helal valla. biz gidemedik protestoya, sen pepelek camiası adına hepimizi temsilen bulundun orada. tezkere olayına gelince. bencede pek bişe değişeceğe benzemiyor. ki öyle yani. sonuçta abd bunu düşünmedi mi? savaşacak adam en ince ayrıntısına kadar düşünür ki bence düşünmüştür. Adam sonuçta salakmı ki o kadar füzeyi, tank'ı, askeri zartı zurtu yerleştirsin bizim topraklara daha bişe belli olmadan. En kötü ihtimal (zaten kötü durumdayız ama..) bize el altından yine tehditle felan bişiler yapacaktır sonuçta biton borç var. yada abd'nin de dediği gibi B planını uygularlar.
Hayırlısı valla nediim.
İnşallah Savaş olmaz ama bu gidişhatın sonu pekte parlak gözükmüyor.[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Helal olsun fedaykin keşke ben de yanınızda olabilseydim.[hline]01110111 01110111 01110111 00101110 01100010 01100001 01111010 00101110 01100010 01110101 01101100 01110101 01101110 01110101 01110010 00101110 01100011 01101111 01101101 00100000 00111010 00101001
Burada ne mi yaziyor [b][i]?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanımda dijital kamera olmadığından fotoğrafları hemen buraya koyamıyorum ama filmler çıkar çıkmaz arkadaşlardan alacağım ve buraya koyacağım.

İçinde yaşam sevincini kaybetmiş olanlara, haksız bir zorbaya karı zayıf olanın yanında yer almaya cesaret edemeyenlere, para için her türlü idealini satanlara, teslimiyetçilere ise söyleceyecek hiç bir sözüm yok.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burda işim olmasa bende kalkıp giderdim bizim yerimize gittin fedaykin sağolasın...
2. denemde kabu ledilir idyenler şunu düşünsünler hani şu çok kokrtuğunuz AKP kendi iççnde 100 e yakın fire verdi. Sizin kulağınıza da çaırdama sesleri gelmiyomu?[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 02 Mart 2003 09:32 tarihinde demiş ki:
tezkereyi durdurdunuz : iyi bok yediniz
bu kadar yazıcam


+1

şimdi çok daha kötü olacak.
yeni tezkere olmicak.
yarın piyasaları görün bakalım.
Dolar fırlıcak be. sonra Türkiye tabii fakir.[hline]Seyid the Scout @ Excalibur

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Salt çoğunluk sağlanamadı diyor red demiyorki. Kürt devleti hortlarsa diye korkuyorum ben.Ozaman istesekde giremeyiz.Bugün amerikaya biz red verdik dielim adamlarda kürt devleti çıkınca bize red vercekler.Bunun altındanda kimse kalkamaz...[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykincim, elinize sağlık. helal olsun.

arkadaşlar, bi de hatırlatma yapmadan duramıycam.

biliyorsunuz konu kıllı bi konu. fedaykine katılabilir ya da katılmayabilirsiniz. ama lütfen olayı tartışmaya götürmeyecek şekilde davranmaya dikkat edin ki, thread terliklerim altında kalmasın e mi?

nasıl mı olacak o?
iyi bok yediniz yerine katılmıyorum yazarak, ya da birbirinizin kendinizle aynı şeyleri düşünmemesine tahammül etmeyi becerebilerek.

insan ırkını çeşitli ve ilginç yapan şey, hatta geliştiren şey her birinin farklı farklı olmasıdır di mi? birbirinizi sevmek ya da birbirinizin düşüncelerini beğenmek zorunda değilsiniz, ama birbirinize saygılı olmak, ya da en azından bu çatı altında öyle görünmek zorundasınız.

di mi benim cicilerim? hadi göriim sizi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

helal olsun oraya gidipte, tepkilerini yürekten, candan koyanlara

hiçbirşeyden korkmayıp duygularını dile getirebilenlere, birlik ve beraberlikle bu işin bile üstünden gelebiliceğine inananlara ne diyim

keşke bende okadar yürekli olabilsemde sizinle beraber olabilseydim orada

ps: dolar fırlicak, doğru...ama en azından artık onlara muhtaç olmadığımızı bilicekler[hline]When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fizban sen kürt devleti kurulunca girebilceğimizimi sanıyorsun? Kürt devleti kurulduğu an amerika + avrupa dan çok büyük bi destek gelicek bunlara.Kürtlere avrupada sürgünde gibi bakıyorlar siz bunları bilmiyorsunuz herhalde.İstediğimiz kadar güçlü bi ordumuz olsun bütün dünyayı karşımızamı alacağız? O kürt devleti kurulup zamanla gelişecek sonra yine pkk hortlicak yine olan bize olcak bukadar basit...Insanlar ölmesin derken gene biz kayıp vercez ona üzülüyorum.[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar uzun boylu değil buu bilin. Orada kürt devleti filan kurulamaz. Bunun sebeplerini inceleyecek olursak, her kim destek verirse versin ister Amerika, ister Avrupa, ister Papua Yeni Gine bölge ülkeleri bu oluşuma izin vermez. Kürt devletini kurmak demek birinci aşamada komşu ülkeler olan Türkiye, İran ve Suriyeden toprak talep etmektir ki bu üç ülkede daha önce bu konudaki fikirlerini bir çok ortamda açıkladılar. Yakın gelecekde Türk-Suriye-İran ordularının Kuzey Irak'da ortak operasyon gerçekleştirdiğini görürseniz hiç şaşırmayın. Hatta bu işbirliği şu an bile sınırlı düzeyde yaşanmakta. En basitinden Barzani ve Talabaniye karşı savaşan aşırı islamcıları İran desteklemekte, Türkiye ise bu oluşumlara karşı göz yummakda.

Bundan başka Irak'da doğal olarak bu sürece hiç hoş bakmıyor, müdahale etmemesinni tek sebebi Amerikanın üstünde uçup durması. Bütün Arap ülkeleride bu durumda Kürtlere karşı Irak'ı açık bir şekilde desteklemekde. Ayrıca bu şekilde bir bölünmenin kendi ülkelerinde de istikrarsızlıklara yol açacağını biliyorlar. Bir çok Arap ülkesinde farklı azınlıklar var ve bu şekilde ayrışmaların başlamasının kendi ülkelerindeki ayrılıkcı hareketleri cesaretlendireceğinden korkuyorlar. Kısaca bu şekilde bir devlet resmi olarak ilan edildiği gün kendisini çok büyük bir ateş çemberinin içinde bulur ve onu değil Amerika, NATO hep birlikte gelse kurtaramaz. Bu sorunun kendileri için ölüm kalım meselesi oldğunu bilen komşu ülkeler her şeyi bir kenara bırakıp hep birlikte ölümüne savaşırlarki bu ABD'nin görmek istemeyeceği en kötü kabusdur. Zaten Amerikanın bunca zamandır Türkiyeyi yanına almayı istemesinin ana nedenide bu.

Kısaca Kürt devleti kurulur aman teskereyi geçirin diyenlerin gerçekde kimin hesabına çalıştığına çok dikkat edin. Genel Kurmaydan teskereyi geçirin diye bir açıklama bekleyen Tayyip'in MGK'dan eli boş çıkmasını hatırlayın. Hatta ülkedeki Milliciler ile Amerikancılar arasındaki çatışmanın boyutlarını iyice görmek isterseniz Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis suikastini inceleyin. Bunların hiç biri hakkında bilgi sahibi olmaanda televizyonda duyduğunuz üç beş sözde bilgi kırıntısı ile futbol maçında gibi küfredip slogan atmayın. Fikriniz varsa bunu söyleyin ama neye dayandırdığınızıda bu arada belirtmeyi es geçmeyin. Dayanaksız bir şekilde sadece birilerinden duyduğunuz satırbaşlarını büyük bir fikirmiş gibi belirtmeyin.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. kere konusunda yanılmışım
en azından şimdilik öyle gözüküyor
9 martı beklicez

bugünkü hürriyet gazetesinde abdullah gül ile ali babacan ın bi resmi var ona bir bakın.özellikle babacan ın duruşu çok ilginç.[hline]We gamble with life fighting tribes after tribes
Colors and races misplaced in the spaces
We're falling, we're crawling, we're crying, denying

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...