Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilitli konu, gücün kötüye kullanımı ve banlayın bitsin bu iş

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Yatıcam diyorum o mesajı yazana kadar araya mesaj giriyor ama Zegna aga ben ne diyorum sen ne diyorsun, konuya ucundan köşesinden yaklaşmıyorsun.

Edit: Zegan yazmışım, bir baktım Zegan kim dedim :)

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 01:08 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

fedo ben yukardaki mesaji editledim, burayada yazayim.

sen burada %100 de hakli olsan, topic acip bana dynaya veya sikayet edenlere kisisel saldirida bulunamazsin.

sen boyle yaparsan olay farkli boyuta tasinir, farkli boyutlara tasindiginda gayet basit cozulebilecek bir konu tatsiz bir sekilde uzadikca uzar.

benim icin argo yazilmis mesajin silinmis bu konun altinda acik ve net kisisel gorusum.

yarin obur gun uykulu sekilde konuyu taşi yerine konuyu sil e basinca herkes hakaret etsin bize o zaman bana, oh ne ala istanbul.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 01:12 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya tv programlarında çok olur yarım saatlik konuşmadan tek cümleyi alırlar bilmem kim şunu dedi diye, tamamını göstermezler, onu izleyen de sadece o kadarını bilir, hakkındaki düşüncelerini oluştururken o konuşmanın o cümlesini düşünür.
paticik yönetimi bu şekil bir yönlendirmeyi düşünmemiştir ama sonuçta bu gerçek de değişmiyor mesaj silindikten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Anlamanız lazım. 2 satırı seçip mesajı atanı kaka gösterme gibi bir gayeyi pati yonetiminden kimse taşımaz bu güne kadar da böyle bir olayın olduğunu hatırlamıyorum. Bilip bilmeden bir de şerefsizlik bu diye yaklaşım gösterilir ise o zaman her şey bir kenara bu mesajı ciddi ciddi yazdı ise birisi afedersiniz ama alnını karışlarım diyenin.

[spo][Net olarak belirteyim, hatalı satırları quote etmek ve uyarıda bulunmak genel olarak yaptıgımız bir uygulama. Nedeni ise o üyenin zaten genel olarak kendi mesajında yazdıklarından haberdar oluşuna istinaden sorunun oldugu kısmı vurgulamaktır. Genel olarak mesajı gayet iyi durumda olup içinde birkaç yerde hos karşılanmayacak ve agır küfür içeriyor ise koca mesaja yazık oluyor. Bu durumlarda mesajı silinen uye kadar biz de rahatsız oluyoruz. Tekrar olmaması ve 2 tarafında mutlu olması icin ise uyarıyoruz ki en azından muallakta kalmasın ve tekrar edilmesin][/spo]

Ama zerre kadar ciddiye almadıgımdan, internet ortamında insanların birbirini yanlış anlamasının cok dogal oldugunu bildigimden nelerin istenmedigini nelerin yanlıs oldugunu burdaki mesajımda belirttim. Bu gibi durumlarda asla ilk etapta agresif takılmam çok sakinimdir ve kararları bu yonde veririm. İnsanların ciddi anlamda birbirlerini suclaması ve agır ithamlarda bulunması ancak yanlıs anlasılmalara musamaga vermeyecekleri kadar olan bitenden haberdar oldukları zamanlarda kaale alınmalıdır.

Bazen salak dersin bir kulaktan girer ötekinden çıkar, bazen salak dersin savaş çıkarır.

Lütfen bazı şeylere takılı kalıp da mevzuyu açıklığa kavuştururken tekrar tekrar bulanıklaştırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

13 saatlik guzel bi uykudan sonra konuyu bastan okudum.Ben niye bu konuda savunmaya gecmisim onu da anlamadim.

Saldirmamisim da.Ironiye de takilmamisim.Sadece yazdiklarin hos degil demisim, ama saldiriya ugramisim.

Su bilinsin ki: Ne bu konuda, ne de baska bi konuda ben sikayet butonu ya da ozel mesaj kullanmadim rahatsiz oldugum icin.

Patiye kayit oldugum andan beri kimseyi sikayet etmedim.

Bu arada uyuyun, uyanin hersey daha guzel olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii bazen şikayet edenlere de "Allah, akıl, fikir" kombosu çekmek geliyor içimden. Silinen pek çok mesajım var, saymadım kaç tane aslında. Ama unutamadığım bir adet var efenim. Şöyle ki, neden şikayet edildiğini hiç anlamadım ve sanıyorum anlamayacağım. O zaman düşündüydüm mail yoluyla dialoğa mı girsem pati yönetimiyle diye. ancak adamlar beni aydınlatamayacak ki. Ne demişler?

said:
DynamicK:Yani argoya karsıyız küfür lü mesajları direk siliyoruz derken robot olmadıgımız da boylece ortaya cıkıyor sanırım.

demek ki yazılan şeyi yönetim anlamış ve silinme sebebi bu değil. Demek ki birileri şikayet butonunu aşındırmış ve/veya özel mesaj bombardımanına tutmuş sağı solu.. Böyle olsa gerek di mi?

ha bu arada konu şu; Kedim Pudi ve benim mesaj yazdığım yer ise § 01 Nisan 2007, Pazar - 03:08 tarihli, 2 açıdan kahvaltı masasında çekilmiş fotoğraf. ve altına yazdığım "şikayet edilmiş" mesaj da budur;

said:
2farklı açıdan çekilmesi de güzel olmuş.. sevimli piçkurusu

hah silinen mesaj bu! Öncelikle şikayet eden arkadaş/lar her kimse YUH! diyorum kendisine buradan. başka bir şey demiyorum. Sonrasında "yok abicim ama piçkurusu demişsin" diyen varsa.. bunun bir kedi olduğunu belirtirim, dahası piç kurusu soysuz veya yaramaz çocuk demektir ve bu yazıda kedinin şirince kahvaltı masasına patilerini koymasına itafen yazılmıştır. yaramaz bir duruşu var keza hmm gelelim soy/sop kısmına.

bakınız pyro ne diyor:
said:
çok kötü bir günün üstüne eve döndüğümde,apt giri$inde denk geldim bu dünyalar güzeli yaratığa

demek ki annesi, babası da belli değil bu kedinin.^_^

ya şimdi demek istediğim, sen ironiyi anlamayı geç.. geç onu sen.. düz yazıyı anlamayıp şikayet eden, içinde sadece "aaaaa piç kurusu demiiiişş" diye şikayet butonunu aşındıran garipler var dünya üzerinde.

ha, nihayeti nedir? nihayetinde ben harbi her gün silinen mesajların içeriklerini ve silinme sebeplerini merak etmekteyimdir.
Kaç adet mesaj vardır kim şikayet etti ye kurban giden*
Kaç adet mesaj vardır acep "böheeyyt ben annamadım ne demiş, dur bi basayım şikayete" denilen.

forum denilen zamazingonun pek de ciddi olmayan bir yan eğlence ve paylaşım aracı, ortamı göz önüne alındığında "jürili mahkeme sistemi kuralım da gidelim öyle eleyelim şikayet edilen mesajları" denmesi gibi bir durum olmadığının da farkındayım elbet. bizim ki sadece varılan komediye nacizane bir örnek. Daha neler vardır allah bilir.

*kimvurduya kurban gitmekten esinlenilmiştir o kısımda

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 08:27 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@fedaykin : o uzun saçlılarla olan yazıyı bizzat gözlerimle gördüm görmesem bu şekilde bir tepki vermezdim. herneyse olan oldu ancak senin üslubun konusunda daha ciddi sıkıntılar var bence.

Şikayet butonu olayına gelince bence bu forumun yöneticileri bu tür uzayan konuları merak edip açıyorlardır muhakkak o nedenle arkadaşlar tartışarak,fikirlerini özel mesajla adminlere bildirerek değilde kendileri o konu başlığına yazarak belirtmeliler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

@khalad O gözlerinle bir kez daha bak burada tekrardan yazıldı ne yazdığım dynamick tarafından. Onu bir kez daha oku ve uzun saçlılara bir hakaret var mı bir kez daha söyle. Ama ne olur önce bir kez daha oku

@ghost_boo ve Nomak Bakınız efendim ne demişim;

said:
Esas sorun zaten bundan sonra başlıyor. Sadece bu yazı silinse idi amennah çok büyük problem değil ancak bu yazı silinip tek satırını quotelayı saldıran yazılar durunca o zaman fedaykin uzun saçlılara ibne dedi oluyor. Fedaykin bir yerde "PKK terör örgütü değildir diyenler de var" diye yazsa ve birisi "Fedaykin PKK terör örgütü değildir" yazdı diye bikbiklense ve daha da beteri o ilk yazım silinse durum ne ise burada da durum aynı bu. Burada ben delirmeyeyim de kim delirsin.

Lütfen yazılanları okumadan cevap atmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam dostum okudum yazılarını ama uzatmaya gerek yok bence sen anlatmışın ne demek istediğini yazını okuyup farklı düşüncelere kapılanlarda okumuştur burayı ve anlamışlardır( yada anlamamışlardır) sorun değil artık çünkü sen açıklamışın boş ver sokakda geçse böyle bir konu bu kadar uzatılıp konuşulmazdı net alemi olunca kelimeler emotesuz bazen farklı yönlere gidebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

olay dönüp dönüp küfüre geliyor, konuyu kıytırmak istemiyorum fakat dayanamayacağım. dyna ya da zegna şu olaya da açıklık getirebilir mi?

said:
2farklı açıdan çekilmesi de güzel olmuş.. sevimli piçkurusu

demek forum kuralları dahilinde mi, değil mi?

şimdi olaya bakıyorum. bu küfür olayında elitistlik tarzı "kullanıcısına göre değişir" merkezli bir tutum var. herkes "birine hakaret etmiyorsam küfürden birşey olmaz" diyor, hatta bu tarz mesajları şikayet edenleri bile eleştiriyor, yakıştırmalar yapıyor.

öncelikle mesaj şikayet edenleri niye eleştiriyorsunuz? mesajı şikayet etmek "annee emziğimi çaldı" demek değil, "bir yetkili şuna bir baksın, ben emin olamadım" demektir. ben her gördüğüm şaibeli mesajı şikayet ederim. içinde piçkurusu geçiyorsa iki kere orospu geçiyorsa üç kere şikayet ederim. bir yetkili bakar, kendisi karar verir. kimse de bana "lan niye mesajımı yetkililere gösterdin, sen göstermesen kimse görmezdi, bak senin yüzünden silindi" diyemez. bir yetkili mesajınızı siliyorsa şikayet edildiği için değil, kurallara uymadığı içindir. kimseye de mesajınızı şikayet ettiği için bıkbık edemezsiniz.

ya da kimseye "sen mesajımı yanlış anlamışsın hödük, doğru anlamak zorundaydın, niye şikayet ediyorsun" diyemezsiniz.

elitistlik konusuna gelince, konunu başından beri kişiye göre kural uygulama anlayışı var. neymiş, fedaykinin mesajları öyleymiş, dasaanın mesajları böyleymiş, ondan söyledikleri küfür algılanmamalıymış.

kişiye göre kural olmaz efendim. eğer birisi ko bölümünde "a.q. sonra da lootlayamadan öldük" dediğinde tiksinerek bakıyorsanız, "sevimli piç kurusu" lafından ya da "orospu kılıklı" ironisinden de tiksinmeniz lazım. yok tiksinmiyorsanız, sorun sadece bendeyse ve yetkililer de hemfikirse küfür serbest, hakaret yasak diyelim. ben de "lan amına kodumunun olayına bak ya. yarrak yarrak bekliyorum siktiminin kabulünü" diyeyim. ben, ali de, veli de istediği gibi düşüncelerini belirtsin. sadece sizin yazılarını sevdiğiniz, uslubundan haz aldığınız, sizin periskobik bakış açınızdakiler değil..

bu durumda, ben, forumdaki diğer kullanıcılar rahatsız olur diye kelimelerimi filtrelerken başkaları genişlikten bir yerlerini havalandırıyor gibi hissediyorum. rahatsızım.

bir yetkili bu konuya netlik kazandırırsa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

mum bu durumda ben gerçekten yavşaklık kelimesini hakaret küfür vb manada olmadan.
Yavşaklık olarak kullanmak istersem ?
onun yerine ne kullanmam gerekiyor.
Yada cümlemde Orospu kelimesi yerine ,
para karşılığıseks yapan kadın yazsam daha mı az alınıcaksınız ?

-------------------------------------
Örnek
Orospuların yaşadığı zorlukları göstermek ve konu üzerine dikkat çekmek için XYZ isimli orospu , İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekili oldu...
--------------------------------------

Bunun neresi küfür içermekte yada neresi hakaret içermektedir ? Bu senin kendi kendine küfür etmenle bir değildir.Bu kelime hoş olmayan bir mesleği çağrıştırdığı için küfür sayabilirsin ama genede bir meslektir ve ben bunu meslek olarak kullanmam gerekirse kullanırım.
Ne kullanıcam yerine tasvir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

sözlük manalarını bakarmısınız :=)
bu bir örnekti....

hadi bunun 3 farklı ve manası tıpa tıp aynı olsada daha kibarcası var.
(farklı birşey beklemem zaten halkımdan. erkek diyebilen ama kadın diyemediği için bayan diyenlerden )

Pezevenk ? (kadın satıcısı )
yok yani manasını söyleyince kibarlaşıyor mu kelimenin kendisi yerine...
Yavşak ? yani başka kelime bulamadım kısaca
yavşakca bir hareketi tasvir etmek için ne kelime kullanmam gerekiyor ?
daha tonla kullanımı küfür dışında olan ama sizin küfür sayacağınız kelime var.

Gerizekalı gibi ?
Gerçekten gerizekalı birisi için kullanır ve onun durumundan bahsederken kullanırsam Mum beni şikayet mi ediceksin ? Türkçe bu öz diliniz okuduğunuz anlamaya çalışınız lütfen...

ekleme -->
bu söylediğiniz versiyonlarda küfür olarak kullanılabilir.

ben hangi kıza
Fahişe ,
Hayat kadını veya orospu desem alınacaktır.
aynı sayıcaktır.
Yok televizyon kullanmıyormuş manasımı değişiyor.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:17 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamıyorum

---------------------

- Şu gotiklerin hepsini sallandıracaksın,
- Hazır sallandırmaya başlamışken uzun saçlı küpeli gay
kılıklı Türk örf ve adetlerine uymayan ne oldukları tam belirlenemeyen vatandaşları da sallandıracaksın.
- Türklüğünü unutup Araplarca asimile edilmiş türbanlıları ve çember sakallıları da sallandırmazsak eksik kalır.
- Hayat kadını gibi giyinen mini etekli, sağı solu gözüken bayanların da hepsini yakacaksın ki cehennemi dünyada yaşasınlar, ibreti alem olsun.
- Hazır sallandırma işine girmişken düzgün konuşamayan, sahil şeridini mangal dumanına boğan az eğitimli kişileri ve onların nüfusuna kayıtlı kişileri de sallandıracaksın ki memleket temizlensin.

--------------------------

yazsa idim daha mı doğru olacaktı. Şu şu şu kelime nerede kullanılırsa kullanılsın küfürdür, şunlar ise caizdir diye ayrılamazlar. Ayrılırsa işte böyle abukluklar ortaya çıkar.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:20 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Birde uzun saçlılara eşcinsel dedi problemi var onu da çözmemiz lazım onu nasıl yumoşlarız üstünde kafa patlatmak lazım.

Bundan sonra yazıları normal insanlara göre değil, kaba etinden anlayanlara göre yazacağız anlaşılan. Hımmm... bu da kaba oldu aslında. Anlama konusunda tam olarak yeterliliğe haiz olmayan desek onda da aşağılama var, o da olmaz. Zor iş bu yav.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:47 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

MAdem bu kadar hassasız o zaman bundan sonra bende rahatsız olmasamda herşeyi şikayet edicem.
Saassssın isminde ki afedersiniz kabaetin ingilizcesi beni feci rahatsız etti. Anında yolladım şikayeti. Ayrıca nasıl bi isim bu yani duzgun bişi yapsın nickini.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:51 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...