Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bu konuları tartışmak sıkmaya başladı artık d: insanların cinselliğe bakış açılarıyla gurur duyması saçma bir şey. Bu görüşlerin temellerinin hayat boyu aynı kalması olası ama konudaki esnekliğinizi bazı olaylar çok kısa sürede bile değiştirebilir. Bu işin doğrusunu yanlışını bir ilişki yaşadığınızda öğrenirsiniz başkalarının söylemesi ile değil. Bakarsınız ki bakış açınız karşınızdaki insanı bir şekilde üzüyor ve ilişkinizi yıpratıyor o zaman demek ki bir şeylerin değişmesi lazım. Çünkü siz o insanı sevebiliyorsanız demek ki onla kalmak istiyorsunuz. O zaman onla kalmak istiyorsanız bazı yerlerde değişerek fedakarlık etmeniz gerekebilir düşüncelerinizden. Zaten gerçekten seviyorsanız bu fedakarlık gibi de gelmez, isteyerek değişirsiniz zamanla. Belki bu o ilişkiyi kurtarmak için yetmez ama ilerde yine muhtemelen o kişiye benzer biriyle birlikte olduğunuz zaman daha sağlıklı bir ilişki olur belki. Gibi daha uzatılır bu. Kısacası ilişkilerinizi nasıl etkilediği önemli görüşlerinizin. Bir de o "ben evlenene kadar istediğim kızla yatayım ama karım bakire olsun" demek size komik gelebilir ama çoğu insanın görüşüne oldukça uygun. Yani ortadaki eşitsizliğin ve çifte standartın farkında olmadıklarını sanmıyorum ama onlar için o çifte standartta bir sorun yok. Yetişme koşulları ile ilgili bir durum takdir edersiniz ki :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 sene 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bu kadar dogal bir mevzuyu bu kadar takan kisilerin kisisel gelisimlerinde bir sorun olabilir.böyle seyler icin psikologlar var yardımcı olsun. buyuk ıhtımalle bu konuyu acan kısıde gelecegın en kral aseksuellerınden olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bişey diyecem, seks kimin için yapılır ki? başkaları için mi yoksa partnerinizle kendiniz için mi? eğer seks yapmayı statü olarak görenler varsa ben gider acıkırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 disim agriyorla siftahim yok u ayni kefeye koyan insan gelmis urda tartisiyorum bisiler yaziyorum ya asil suc bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan adamı ben takdir ederim, diyecek başka da birşey yok . Adam dese ki lan ben utanıyorum kızlarla konuşurken ühühü falan aseksüel olacak diyelim ama adam net bilinçli bir seçim yapmış. Bu durumda denebilir ki; işin kolayına kaçmadığı için tebrik ediyorum kendisini. yoksa sokakta ki köpeklerde önüne gelene atlıyor abicim. Adam iradesini kullanıp ruhunu ve bedenini terbiye ediyor işte. Ne çağı, ne hangi yılı? go shadowsong go Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 evlenene kadar seks yapmamış adam maazallah iktidarsız bile olur evlenince, aldatma olayını saymıyorum bile. ayrıca cinsellik önemlidir, evlenmeden öğrenilmesi gerektiği kanaatindeyim. bu aldatma mevzuu bence kızlarda da olabilir, erkeklere özgü bir şey değildir sadece. kadın da merak eder. benim düşüncelerimin özeti bu. ama fikirlere de saygı duyarım tabii, koruyacağım ben diyen korusun bekaretini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Evleneceğim kişi demişsin kaç yaşında evleneceksinki? Hadi 30 unda buldun özel kişiyi? Evliliğe kadar gözardı edebilirim diyosan büyük başarı ama eninde sonunda bi yerden pörtliycek o. Fiziksel yada zihinsel veyahut her ikiside. Ben sallamıyorumla olcak bişiy de değil asexüalite şalteri diye bişiy yok yani. <öküz1> Ergenlik <-> Evlilik periyodunda çok zorlanıcaksın gibi.öküz1> Hoca o kadar sene nası beklenir röeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ardeth haklısın ama 1-2 nokta hariç :p 1. si ilişki yaşamadan bilemessiniz senin için de geçerli gelip burda nutuk atma 2 günlük tecrübenle :p (OOooOOoOOoo savaşta söylenmez). 2.si seviosan değişirsin sevdiğin kişi için, gerçi bu bile ilişkiyi kurtarmaya yetmeyebilir demişsin ya. zaten değiştiğin için ilişki bok oluyor ihtimalini göz önünde bulundurdun mu ? 1 wuruşta yamulan alimunyumdan mı kılıç yaparsın vur vur kıpırdamayan böyle sert bi çelikten falan mı. böyle bi bakış açısı mevcut yani ilişkilerde de, değiştirdikçe kendini değerin azalıo onun gözünde. aha bunu ben senden daha iyi tecrübe ettim muhtemelen eheh =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 1 vuruşta yamulan ney?? haa aliminyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sağlam karakterli olmak ve gerektiğinde uyum sağlamak için değişebilmekle, bukalemun gibi her ortama ayak uydurmaya çalışmak için renk değiştirmek ayrı şeyler. karıştırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 illa sex yapcam diye coşmada,yapmış olmak icin yapmak cok kötü bisey. İnsanın aşık oldugu insanla yasaması kadar da normal bisey yok.Kasma evlenince yapıcam diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ayrıca aklıma geldi alakasız kaçabilir ama; her sevgilim bir kere alsın ama kocam bakir olsun anlayışı uygulansaydı, bu anlayış her sevgilim bir kere versin ama karım bakire olsuncularla aynı kefede karşılanır mıydı onu hep merak ederim. iki mantık aynı sonuçta. ve evet evlenmeyi beklememek lazım, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Freud'un da ortaya koyduğu gibi insanoğlunun özünde Cinsellik ve Şiddet vardır. Nasıl karnın acıkınca yemek yemen gerekir, nasıl uykun gelince uyuman gerekir, seks de bence karşı konulmaması gerekilen bir ihtiyaçtır, dürtüdür. konuyu açan arkadaşın fikirlerine ve seçtiği yola saygı duymakla birlikte, ileride beraber olacağı ve çok seveceği kız arkdaşlarıyla olan ilşkilerinde (eğer uzun solukluysa) deneyimlerimden yola çıkarak, içinde cinsellik olmayan bir ilşkinin bir zaman sonra tıkanacağı görüşündeyim. seksi yaşamak isteyen bireylerin cinsiyet ayrımı yapılması son derece saçma. bir erkek ne kadar seks yapmak istiyorsa aynı şekilde bunu karşı cins de istemektedir. böylesine doğal ve temiz duygularla yola çıkarak gerçekleşen seks sonrasında tüm düşüncelerinin değişeceğini garanti ediyorum sana. ama "kendimi eşime saklıyorum" tarzı konuşmaları geçmeli ve artık bunları aşmalıyız çünkü neyi saklıyorsun, sen veya ben veya o biz neyiz ki, neyi saklıyoruz yahu? bu arada senin durumundaki biri için söylenecek bir sözüm daha var. eğer bu konuda ilerleyen yıllarda herhangi bir gelişme olmaz ise, bu konuda uzman pek çok doktor bulunmakta. mutlaka onlardan birine derdini anlat, yardımcı olurlar. çünkü 20'li yaşlarda cinselliğini yaşaman gerekir, bunu yaşamak son derece sağlıklıdır. tabii ki sevdiğin insanla bunu yapman en doğrusudur, cinselliğini yaşamak için para verme sakın! bu tüm büyüyü bozacak ve olaya bakışını tamamen değiştirecektir. son olarak seni medeni cesaretinden ötürü kutluyorum. bir erkeğin bakir olduğunu söylemesi zor birşeydir. saygılarımla. [ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 04:56 tarihinde, MadOrca tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 +1 madorca doğru zaman doğru yer doğru kişi denklemini oluşturduğun anda beklemek, durmak, koşmamak hatadır. ama evet sırf yapmak için de yapmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 güzel türkiyemizde ne yazıkki kadın figürünün cinselliği bastırılmış, ayıp görülmüş....yazıktır, ayıptır, günahtır.... aynı güdülerle olmasa dahi her iki cins de birbirini doğal olarak arzulamaktadır. o yüzden gidin bi bayan arkadaşınıza sorun hep kaçamak yanıtlar verecektir(beni şaşırtacak derecede özgüveni yerinde ve dürüst bir bayan görmedim henüz). kim bilir aklınızdan neler geçiyor sizi sapıklar deniyor biz erkeklere hep, bir de biz desek acep "kim bilir aklınızdan neler yapmak geçiyor bastırılmış sapıklığı olanlar" diye.... nolur kimbilir... savaş çıkar herhalde... :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 bide bunu yaşayan insanlar genellikle daha olgun bir hale bürünüyorlar, bilmiyorum neden ama hep dikkatimi çekmiştir. özellikle kızlarda görüyorum bu tutumu, erkekler hep aynı, ilk kez de yapsalar, 100. kez de yapsalar aynı heycanla anlatır arkadaş ortamında =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Kendi isteğinle bakir olmak yanlış , sonra erken boşalırsın , dkkt . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 said: seksi yaşamak isteyen bireylerin cinsiyet ayrımı yapılması son derece saçma. biseksüelite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 said: zaten değiştiğin için ilişki bok oluyor ihtimalini göz önünde bulundurdun mu ? 1 wuruşta yamulan alimunyumdan mı kılıç yaparsın vur vur kıpırdamayan böyle sert bi çelikten falan mı. böyle bi bakış açısı mevcut yani ilişkilerde de, değiştirdikçe kendini değerin azalıo onun gözünde. Afedersin ben .....kerim böyle ilişkiyi o zaman. Şöyleki eğer değişmeni isteyip de değiştikten sonra senden sıkılıyorsa o insan ana okulundan bi daha bi toparlarsın gelsin kendini. Tabi ben burda ciddi bir konudan bahsediyorum. Öyle dandirik bir değişiklik değil. Ayrıca ben de zaten herkes kendine uygun olanı yaşadıkça bulur diyorum ben buldum demiyorum :p Ayrıca analoji iyi güzel de duruma uygun değil. Sen değişmedikçe de karşındakini yıpratabilirsin. Tani ne konuda değişip değişmediğine bakar. Konu cidden aranızını bozan ciddi bişey de olabilir ya da karşındaki şımarıp seni oyun hamuru yapmak da isteyebilir. Karşındakinin tavırları da önemli herhalde yani üzüldüğünü görüyorsan ama seni çok da değiştirmeye çalışmıyorsa herhalde sen değiştikten sonra sıkıldım ben bu oyun hamurundan deyip atmaz. Ama sana hayatının her alanında müdahale etmeye çalışıyorsa ona pek izin vermemek daha hayırlı olur herhalde d: [ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 08:58 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 11 Temmuz 2007, Çarşamba - 08:59 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 @MadOrca : çok güzel yazmışsın ancak bu yaşlarda cinsel ilişkiyi sevdiğin kişiyle yaşaman çok zor sonuçta oda bastırılmış bir görüşten geliyordur büyük ihtimalle. Gerçi bana göre doğru olanda bu çok fazla batılılaşma yönündeyiz (en azından çok hızlı bir şekilde), toplumumuzun bir yanı halen daha orta çağda yaşarken bir diğer bölümünün çok fazla ilerlemesi bu konuda büyük çatışmalara yol açar. Şahsen benim ailem her konuda modern olmasına rağmen bakire isterler... Bu konuları konuşmak güzel hoş herkesin fikrinede saygı duyuyorum ne mutlu cinselliğini özgürce yaşıyan insana ama keşke bunu özgürce yaşıyanlar saklayıp,toplumda da arkasından bilip bilmeden konuşulucak hale gelmeseler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 21 sene cinsel ilişkiye girmeyen bir insan olsaydım.Herhalde sapıklaşırdım.Sinirli,agresif,manyak bi adam olurdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ya toplumdakiler arkanızdan konuşsalar ne olur? ne farkettiriyor yani dışarıdaki insanların sizin hakkınızda ne düşündükleri? benim için gerçekten "0" etkileri var hayatımda. umurumda değiller çünkü. arkanızdan abuk subuk yorumları yapacak insanlar kesinlikle tanıyıp tek kelime etmeye bile değmeyecek insanlar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 7 sayfa yazılmış. Ne boş işler ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 diablo'nun da dediği gibi karşı cinsle ilişkiyi sağlıklı yaşayamayan insan yaş ilerledikçe sapıklaşır,sapkınlaşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar