khalad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @Antimodes52 : Kur'an kursuna gidenleri şeytan gibi görmüyorum aksine insanlar tabii ki dinlerinin kutsal kitabını öğrenmeliler.Ancak o kur'an kursalarındaki militarist eylemlere karşıyım, insanların beyinlerini yıkamalarına,küçük yaşta belkide olmak istemedikleri birşeye zorlamalarına karşıyım. Doğru bir Cumhuriyet okuruyum ancak gazete bu dediklerime tepki gösterip insan özgürlüğünü savunurken günlük haberleride en tarafsız şekliyle veriyorlar ve insanları uyarmak gerçekleri tarafsız bir şekilde göstermek basın'ın görevi değilmidir ? Atatürkçü ve laik düzeni korumak adına yapılan davranışlarda bunu gösteriyor bence. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 21:11 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Bakın laik-demokratik düzenin destekçisiyim ben de. Hatta müslümanlığa inanmıyorum bile. Cumhuriyet okurlarına da bir lafım yok, böyle bir genellemeye gitmem kesinlikle. Sadece şu bir gerçek ki, Cumhuriyet gazetesi, yayınlarında genellikle dinci kesimi öcü böcü gibi göstermeye meyilli biraz, bu da tarafsızlığını, habercilik yapma kapasitesini düşürüyor, dolayısıyla Cumhuriyet gazetesini de Zaman'la aynı kefeye koymak durumunda kalıyorum. Özellikle şu dönemde iletişime çok önem vermemiz gerekirken, Zaman ve Cumhuriyet gibi gazeteler herkesin kendi köşesinde gaza gelmesine, iletişimin kopmasına sebep veriyor, insanlar "ötekini" kendinden daha da uzak görüyor ve uzlaşamayacağına inanmaya başlıyor diye düşünüyor ve bu yüzden korkuyorum ve yine bu yüzden hem Cumhuriyet hem de Zaman ve bu tür her gazeteden çekiniyorum, şüpheyle yaklaşıyorum niyetlerinden. Ha gazetecilikte tarafsızlık sağlanabilir mi? Çok zor, hatta belki imkânsız, ancak ben yine de tarafsıza en yakın olan gazeteleri seçmeyi yeğlerim, siz de hak verirsiniz ki Cumhuriyet de Zaman da bu tür gazeteler değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 katiliyorum reklamlar fikirsel acidan ne kadar basarili olsa bile. Su var ki, benim görüsümü bir yana birakir ve olaya objektif bakarsak eger; hakkaten ürpertici olmus bunlar. neden ürpertici olduguna gelirsek, ''eyvah sonumuz arabistana dönecek!!'' olayindan degil. daha cok ic savasa dönmüs bir durumu simgeliyormus gibi. iki karsit görüslü tarafin iletisim kuramamasi, durmadan propagandalariyla ortaligi daha cok kizistirmalari gibi. Nazi almanyasinda yahudileri hunharca dislayan -ilk evresi dislamak tabii- bir ülkenin vatandasiymisim gibi hissettim. Aradaki kocaman fark; yahu biz ayni irktaniz, irki gecelim ayni ülkenin vatandasiyiz. bu ne? Ve evet, insan gibi iletisim kurmayi ögrenemez, tolerans gösteremezsek birbirimize, hic bir yere varamaz bu ortaligi daha cok kizistirmaktan baska. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 21:34 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 said: Niye birleştiriyorumuşuz oylarımızı yahu? İyi ki yayınlanmamış. said: çirkin reklamlar. böyle şeyler yazmaya kasmak yerine direk "cumhuriyet'in fikirlerini desteklemiyorum ben, akp'yi destekliyorum" deseniz zaten işiniz daha kolaylaşacak. birleştirin diye size demiyor zaten, sıkmayın canınızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @horacegoesskiing Burada çirkin bir sey varsa oda sen ve senin gibilerdir emin ol ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 yavrum benim, lafa bak. iyi olmuş harika olmuş deyince mi oluyor sadece? hayır bi de diyene bak yani. alakası olmamasına rağmen islam şöyledir siz yannış biliyosunuz, bak falanca şöyledir onu da yanlış biliyosunuz, ayrıca bit bit diyen birisinin söylemesi de daha güzel olmuş. hade canım. hade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 hayır çirkin olan ben değilim. ben çok güzelim. ben ki hala burada sizinle konuşup laf anlatmaya çalışıyorum. ben mükemmel bir insanım. harikayım yani. çirkin değil mi? böylesine bölücülük aşılayan bir reklamı da vahiymiş gibi dinleyerek, hocahanım resim çizen kafirdir demiş vuuuu... diyenlerden daha beter bir durumda olduğunuzun farkında da değilsiniz. ya tek yapmanız gereken, formüldeki değişkenleri değiştirmek, empati yapmak falan. aynı şeyin zılgıtistanda olduğunu varsayın ya. yahu oyunlarda goblinlere bile empati yapan, köylülere gidip goblinler size dalaşmıcakmış, rahat bırakın diyince, "hayır tüm goblinler kötüdür skecez onları" diyenlere uyuz olan tiplersiniz ya. nebliim. bravo yani. ben çirkinim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 cidden bu reklamı beğenmeyenin sadece akp destekçisi mi olduğunu düşünüyorsunuz anlamadım. bu nasıl bir genellemedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 HEPİMİZ HORACESIZ!!! O değil de sizin atalarınız da böyle orta asyada önce birbirlerini yer, elin çinlisine, moğoluna meze olur sonra akıllanır dünyayı öttürürdü. Ne var ki bu sefer dünya fazla karışık, bu sefer ancak birbirimizi yer kürdistanla komşu olunca aklımız başına gelir ama geç olur. Beni cumhuriyetçiler, sizi şeriatçılar kovalasın hemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @horacegoesskiing Ne formulü ne değişkeni? Senin o "değişken" diye bahsettiklerin kafana sok ki bu ülke için değişmez niteliklerdir. Orada değişken yok "sabit" vardır şuanda. Ve o sabitler ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bölücü reklammış? Asıl halkı dindar-dindar olmayan diye bölen sizlersiniz be. Sizin meclis başkanınız değilmi dindar bir cumhurbaşkanı sececez diyen? Daha önceki cumhurbaşkanları dinsizmiydi? ayrıca burada Cumhuriyet gazetesi ile amerikadaki yılanın vatan haini gazetesini bir tutan bi zihniyete ne denebilir? Cumhuriyet ve Atatürk değerlerini diger mütareke basınından daha öz verili savunan bir gazeteyle , zaman gazetesi gibi Atatürk düşmanı , cumhuriyet düşmanı, din faşisti bir gazeteyi bir tutacak kadar küstahlaşmanızı hayretle izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Krusty ben bizzat öyle diyorum. akp değilsede sp destekçisidir o da değilse dtp destekçisidir. ee ne olacak şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberciliğin 10 da 1 ini yapan bir gazete yok. Ayrıca bir vakıfa aittir Cumhuriyet gazetesi. Okullarda öğrenciler için ucuz satılır ( 40 ykr) yapabildikleri tek promosyon budur. Ayrıca kitap yayınlarlar. Bu kitapları okuyan gençler akp nin ve o yöndeki fikirlerin ne kadar zararlı hatta yıkıcı olduğunu bilirler. Bir arkadaşımız iletişim demiş. İletişim kurmak isteyen insanlar ile iletişim kurulabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin ne kadr iletişim istediğini gördük. Başka bir arkadaşımız bölücülük diye nitelemiş. Bu bölünmüşlüğü yaratan ne yazık ki Cumhuriyet gazetesi ya da bizler değiliz. Siyasetini abd ya dayamış habire milli sermayeyi satan, 5 yaşında ( asla abartma değildir ) kız çocuğunun kafasını zorla örten, 10 Kasım'da Anıtkabirde saygı duruşu yapan insanları puta tapıyorlar diye dinsiz ilan eden, madımakta diri diri insan yakan, devrimin kanlı mı yoksa kansız mı olacağını tartışmaya açan zihniyettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Utanıyorum laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacağım naralarıyla kendi vatandaşına, kendi kardeşine çirkinsiniz yakıştırması yapan, öcü böcü muamelesi yapandan. horacegoesskiing bilmem kaç yıldır şu forumda. Ne zaman gördünüz İran gibi olalım dediğini, ne zaman gördünüz şeriat propagandası yaptığını? Dinine inanan bir insan olduğu için, dinine inanan her insana şeriatçı muamelesi yapan bir gazeteyi eleştirdiği için çirkin yakıştırması yapıyorsa, zaman gaztesi okurunun kemalistlere olan tavrının aynısını siz de dine inananlara yapıyorsunuz demektir, iğrenç bir şey bu. Kendi vatandaşınıza sırtınızı döndüyseniz, kendi vatandaşınızla iletişim kuramıyorsanız sonumuz yakındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @ColdShadow; bir şey olacağı yok, sen öyle diyorsun diye oturup bir kenarda ağlayacak değilim. yanlış düşünüyorsun sadece bunu bil yeterli senin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 bu ülkede kimse dindar adama, 5 vakit namaz kılan adama laf söylemez. ama bu 5 vakit namaz kılan, dindarım diyen adamlar bize dinsiz derse o zaman işler değişir ki sizin ayırt edemediğiniz kişilerde bunlar. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 22:06 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Passanger, "biz, siz" terimlerini kullanıyorsun. Biz kim? Siz kim? Onlar kim? Ne zaman millet arasında "biz"ler, "siz"ler oluştu, neye göre oluştu, kim yarattı? Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değil midir asıl "biz"? Günün sonunda aynı vatanı paylaşmıyor muyuz? Günün sonunda bir uzlaşmaya varmak zorunda değil miyiz? Hayır, değiliz diyen mantalite Türkiye'yi iç savaşa kadar sürükler. Bu kadar önyargılı, ötekine çirkin yakıştırmasını yapabilecek kadar at gözlüklerine mahkum insanlar olmayın lütfen. Vatanımız ortak paydamızdır. Bu paydayı bölmeye çalışmak, işin içine "biz"ler, "siz"ler katmak, o paydayı bölmek, dolayısıyla da vatanı bölmek, dolayısıyla da evet BÖLÜCÜLÜKTÜR. Utanmanız lazım fikirleri için bir insana, hele ki horace kadar açık fikirli bir insana çirkin yakıştırması yaptığınız için. Çok ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 pkkyı destekleyen adam siz değildir köpektir. şeriatı destekleyen adam da aynı şekilde. biz bunları yanımıza sokmuyoruz arkadaşım. ayırıyoruz evet. bu şimdi de bölücülük mü oldu yoksa?? biz bölücüleri ayırırız. onlarada siz demeyiz zaten merak etme. insan olanlara siz diye hitap edilir. edit: bu arada forumdan herhangi birisine değil bu lafım. ben şeriatçıyım, pkklıyım diyen adam üstüne alabilir tabi. davada açar isterse bekleriz :) [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 22:10 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @Krusty : reklamı beğenmeğen cumhuriyeti beğenmiyordur cumhuriyeti beğenmeğen seriat yanlısıdır. bu ikisi bir önerme olduğuna göre : reklamı beğenmeyen şeriatçıdır. saygılar.. (Lise son mantık dersi.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Şeriatçılar da bu ülkenin vatandaşı bizim kardeşimizse (benim kardeşim değil) . Yüzlerce yıl osmanlı devletinin gerilemesinde çökmesinde dünyaya rezil olmasında en önemli rol oynayan yobaz şeriatçılarsa onlar ne kardeştir ne dosttur. Sadece bölücüdür,düşmandır Atatürk'ümüzün kurduğu sisteme,Atatürk'ün kendisine düşman olan insan bu milletten değildir, evet o adam başbakanda olsa düşmandır. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 22:14 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 O kadar basit değil işte durum aslında. Siyah-beyaz görmek fazla kolay durumları. Siz-biz mantalitesine girildi mi bir kez "Ya bizdensin, ya onlardan" şeklinde düşünülmeye başlandığı için, bu kadar basite indirgenmeye çalışıldığı için hayat yürümüyor işler. O yüzden kopuyor iletişim. CHP'yi sevmeyen, Cumhuriyet gazetesini sevmeyen, ancak şeriata destek vermeyen, PKK'yı lanetleyen de bir çok insan var bu ülkede. Çoğu insan o kadar kapılmış ki bu siyah-beyaz mantığına, o insanları da sırf sizi desteklemediği için şeriatı desteklediğini zannetmeye başlıyorsunuz. Örneğin kendimden örnek vereyim. Ben müslümanlığa inanmıyorum. Ancak okullarda türban takılabilmesini destekliyorum. Cumhuriyet gazetesini sevmiyorum. Ancak Zaman gazetesini de sevmiyorum. CHP'nin politikalarını, özellikle de Baykal baştayken desteklemiyorum, ancak AKP'ye de hiç bir şekilde oy vermem. Neyim ben şimdi? Şeriatçı mıyım? Vatan haini miyim? PKK'cı mıyım? Köpek miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Yahu Antimodes oturmuş size adam gibi anlatmaya çalışıyor dinlediğiniz bile yok adamı.Ne zaman gördünüz horace'ın bu forumda birine dinsiz dediğini veya böyle suçladığını bir insanı.Fanatikliğin her türlüsü kötüdür ve bence sizde fanatiksiniz.Gözümde fanatik dincilerdende bir farkınız yok Ayrıca khalad Kuşların kanatları vardır Kuşlar Uçar O halde tavuklar uçar! İşte bu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Antimodes52 ben sana veya bi başkasına demedim bu lafı neden çarpıtıyorsun ki? benim dediğim şey gayet açık ve net: "pkklı adam ve şeriatçı adam bizden değildir, şerefsizin önde gideni vatan hainidir"(evet daha net yazdım şimdi) bundan daha açık nasıl yazmamı bekliyorsun, o mesajıma nasıl böyle bi mesaj atmışsın ben anlamadım yani lol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 gerçekten hoş değil. antimodes52 ve vanille gerçekten çok güzel ifade etmişler, cumhuriyetin yaptığı taraflı işin -kusura bakmayın gazetecilik demeye dilim varmıyor- zamanın yaptığından pek farkı yok. ayrıca bir toplumun bütün bireyleri aynı bakış açısına sahip olmak, aynı partiye oy vermek, aynı yaşam tarzını benimsemek zorunda değildir. a kişisi akp'ye oy verip onun yakın arkadaşı b chp'ye oy veriyor, bu durum onların ilişkilerinde sorun yaratmıyorsa; bu ülkede yaşayan farklı etnik kökenli insanlar kürt sorunu üzerinde birbirlerini rencide etmeden tartışabiliyorsa; farklı dini görüşlere sahip insanlar birbirlerine selam verebiliyorsa; o toplumda bütünlük ve sağlam bir yapı vardır. ama maalesef -cumhuriyet gibi uçlarda olmayı ve insanları kutuplara ayırmayı marifet sayanlar sayesinde- biz bu noktadan çok ama çok uzağız. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 22:25 tarihinde, helena tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 ben horaceye cırkın demedım. Bız sız dıye ayırıyorum çünkü bizide ayırıyorlar. Ülke ne yazıkki eskisi gibi değil. Millet okulda az kaldı türbanla girecek kızlar 3 4 yıl sonra zafer bizim diye dolaşıyor. Atatürk'e küfür ediliyor. Okullarda çocuklara saidi Kürdi nin marifetleri anlatılıyor. Bilimsel düşünce kalmamış. Bilimsel çalışma kalmamış. Satılmayan limanımız kalmamış. Pkk yandaşları, ırakın kuzeyınde yaşayanlar hepsi küstahlaşmış, suyumuz için bor madenlerimiz için topraklarımızı yabancılar almış. Türk olduğun için giremediğin topraklar oluşmuş kendi vatanında. Bunların olmasına sebep olanlar ile biz olmak istemiyorum arkadaşım. Bunların olmasını engellemek isteyenler ile biz olmak istiyorum. Bu kadar basit. Ha sizin düşündüğünüze gelelim, bölücülük yaptığımız kısmına kusura bakmayın ama vatanını savunan iyiliği için konuşan insanlar bölücü olmaz. Reklam ise bazı beyinlerin uyanması için gerekli çarpıcılığa vakıf olduğu için gayet güzel. [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 22:26 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 taraf oluyor diyenler, zaman gazetesinin yaptıgıyla farkı yok diyenler bi saçmalamayın pls. görüşünüzü belli edin o yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar