Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

11 Eylül Gerçeği (Türkçe Altyazı)

Lucky

Öne çıkan mesajlar

@lucky sorunun cevabı içinde saklı.. "hangi terörist örgüt gökdelenin her katına bomba yerleştirebilir ve bunu kimse farketmez.... ". cevap: Hiçbiri. yok yani yapılamaz böyle bişey, ne amerika ne başkası. loose change'i izledim ayrıca ama ikna olmadım, çünkü ne video kaynağına ne de belgelerin geçerliliğine güvenmek mümkün değil, bir çarpışmanın ve patlamanın nelere yol açacağını önceden tahmin etmek olanaksız çünkü çok fazla etken var. sadece malzeme değil, basınç, ısı, rezonans, açığa çıkan enerji, etki-tepki..saymakla bitmez..bunun testi de yapılamaz ki, daha önce hangi gökdelene uçak çarpmış da "bi uçak bunu yıkamaz" diyebiliyosun?

ayrıca bu eylemi tasarlayan amerika olsa bu tip komplo teorisyenlerinin ortaya çıkmasına izin verir mi sanıyosun? adamlar daha bu video internete yüklenmeden çat diye silip atarlardı, ruhumuz bile duymazdı emin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel kardeşim ikiz kuleler 100 sene aralıksız en şiiddetli fırtınılara bile dayanacak güçte yapılmştır bunu bi araştır istersen...

ayrıca 11 eylülden bir hafta önce ikiz kullerlerde bomba aramak için bulunun köpekler bi neden dolayı uzaklaştırılmışlar.. herşeyi geçtim neden kamera kayıtları ortada yok sence.

ayrıca america ikiz kulelere çok rahat bir şekilde bomba yerleştirebilir sonçta kendi ülkesi.. fbı ve diğer istihbarat örgütleriyle işi bitirir... olay yaşanırken uçaklar ikiz kulelere çarparken bile cnn canlı yayınlıo herşeyi ve bomba sesleri duyduklarını idda ediyorlar.. canlı yayında söylenmiş şeyler bunlar belgeseldede var.

ladin böyle bir terör eylemini gerçekleştirecek güce sahip değildir. yani bunlar benim fikirlerim
Sosyal ağlarda paylaş

ben bişi söyleyip kaçıcam.

amerika abi, adamlar bu videoları çıkarttırır mıydı yayınlatır mıydı.

koskoca amerika abi, adamlar herşeyi planlamıştır, hata yapamazlar.

gibi düşünceler aslında çok yanlış. oralarda da insanlar var, ve öngörülmez durumlar, hele de medya bizim rahatlığıyla birleşince, iyice fazla oluyor.

wag the dog, ÇOK da fantastik bir film değildi yani.

ayrıca, amerika bir adam değildir. bir çok şeyden oluşur. burada nasıl bi avuç orducu darbecik yapabiliyorsa, orada da bir grup adam yapıverir. bir grup lobinin işine gelir falan fıstık.

ha doğru mudur yanlış mıdır. onu bilemem. onu sonra bilicez.
Sosyal ağlarda paylaş

ne bombası ya? saatlerce cayır cayır yandı o binalar, ondan sonra yıkıldılar.

bir de dense ki abd yıllarca el kaideyi besleyip, büyüttü bu olabilir; ama kendisi öyle bir operasyon yapmaz yapamaz. o iki binayı yıkmak için büyük organizasyon lazım. belki 100 kişi o işin içinde olmalı. hadi ama beyler 2 kişinin bildiği sır değildir ekolünden bir gençliksiniz 8D hiçbir hükümet böyle bir riski alamaz üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim ingilizce öğretmenimiz de o binaların yıkılması konusunda bi kaç şey söylemişti.
o tür çok yüksek binalarda katlar arttıkça üst katlardaki basınç olayından dolayı genelde belli katlardan sonra oksijen tüpleri desteği ile nefes alınıyomuş.o oksijen tüpü[ya da kocaman bi oksijen deposu]nün bulunduğu yer de o uçağın çarptığı yerdeymiş.bu sebeple o bina yıkılmış.ne kadar doğrudur veya ne kadar yanlıştır bilmiyom.hatta oksijen deposu olayını da ilk kez bu hocamdan duymuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

katılmadığım noktaları söyliim, mesela şey denmiş polis itfaiye cart curt hepsi nasıl sır tutacak falan. bilmeleri gerekmiyor ki... amerika hata yapmaz gibi laflar da yetersiz savunmalar bence. kesin amerika yapmıştır demiyorum ama "acaba" demenin de kimseye zararı yok.

ayrıca gerçekten ilginç noktalar var para kıvırıp Osama yazmıyolar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Belgeseli baştan sona aralıksız izledim ve bulunan kanıtlar hiç mantıksız görünmüyor. Üstelik, belgeselin inandırıcılığını arttıran en önemli etken, rasyonel değerlerin kullanılmış olması.

Bunun dışında, oksijen tüpü teorisi doğru olamaz. WTC 500küsür metre yüksekliğinde. Kendim de bir dağcı olarak belirtebilirimki, 6000-7000 metre gibi yüksekliklerden itibaren oksijen tüpü desteği gerekiyor insanoğluna. Örneğin Ağrı Dağı tırmanışlarında bile oksijen tüpü kullanılmaz ki Ağrı Dağı 5165 metrelik bir yüksekliğe sahiptir.

Ayrıca şunu eklemek istiyorum, kimi arkadaşlar, bu kadar insanın hayatına kıyar mı bir devlet gibi sorular sormuşlar. Uluslararası İlişkiler Teorisi dersi almış olanlar bunun cevabının evet olduğunu gayet iyi bilirler. Amerika ulaslararası ilişkilerini realist düşünce okulu altında şekillendiriyor. Bu öyle bir Uİ teorisidirki, bireyin devlet çıkarları karşısında önemi yoktur. Bu nedenle, 9/11 ABD çıkarlarını savunuyorsa, 9/11 faciasını yaratmak için feda edilenlerin önemi yoktur.

9/11'in ardından yaratılmış dünya düzeni, Bush'un Afganistan ve Irak'a açtığı cepheler, Bush'un iç politikada elini kat be kat güçlendirmiş olması, realist düşünceye göre, bütün bunlar 9/11'i hazırlamak için yeterli sebepler.

edit: Eklemeyi unuttuğum bir kaç şey var, lütfen yorum yapmadan önce videoyu izleyin. En azından söylediğiniz şeylerin cevapları var mı yok mu, onu araştırın. Basit bir örnek vereyim. Daha önce büyük yangınlara maruz kalmış gökdelenlerin, hatta üzerine uçak çarpan The Empire State Building'in nasıl ayakta kaldığı anlatılıyor. En azından bir göz atın derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Irak ın altını üstüne getiren.. bi ton casus ucagıdır ajanıdır osudur busuduru olan amerika isticek ama Ladini bulamıcak ha cidden komik. :D Ama amerika cidden bulmak istemiyorsa bu olabilir.. Bush un zaten eski ortaklarından birisiymiş Ladin.Yani bi nevi gene amerikanın adamıydı. Başka bi ülkenin amerikanın agzına etmesinin üzerine birilerini bundan suclu tutmak zorundalardı ee ne yaptılar Kendi adamlarını sürdüler öne şimdide besliyorlar öteki yandanda milleti kandırdıklarını sanıyorlar.

Nede olsa amerika bu olayı israil yaptı diyemez ya :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...