Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PatiUO Kurallar / Yaptirimlar (4 Temmuz 2007)


Leath

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

PatiUO serverinde kimi zaman cesitli sorunlarla karsilasiyoruz, bu yuzden belirli standartlara bagli kalmak zorundayiz. Bu standartlar ve size belirtmek istedigimiz diger noktalar ise :

1) Calisanlar, oyun icindeki karakterinizin ismini, kural disi degilse degistirmez("Generic Player" sorunu yasiyorsaniz lutfen bizimle irtibata gecin).

2) Calisanlara cagri atarken, lutfen oyun ici bilgi veya sayisal bilgi talebinde bulunmayin, bulunursaniz da %100 dogru bir cevap beklemeyin. Bu tipte cevap alamamayi goze almaniz gereken soru ornekleri :

- Chivalry'de X skillinde dmg modifieri karmadan (P + T)^(ln5) kadar mi yarar aliyor ?
- Carpentry skillim 90 oldu simdi ne yapmaliyim ?
- Kilicim asitlendi ve curuyor, ne yapmaliyim ?

Sayisal bilgi ornekleri :
- Fame miktarimi soyler misiniz ?
- Kac tane long term murder'im var ?
- Playtimemi soyler misiniz ?

Direk silinecek yardim cagrisi bicimleri :
- X gelsene
- GM Bey bi bakar misiniz ?


Oyuncu sayimiz az oldugundan oturu, sirf oyunun mekanigi hakkinda bilgi verebilecek calisanlarimiz mevcut degil(Uzun suredir UO oynamiyor olabiliriz mesela). X kisilik serverde X / 3 kadar calisan olmasi, sizin de tahmin edebileceginiz gibi gereksiz olur. Zamanla oyuncu sayimiz artarsa haliyle bu durum degisebilir.

3) Bilgisayar basinda olmayip, bir programin skill/stat/item kazancini sizin icin otomatige baglamasi ve kendi isinizi kolaylastirdiginiz durumlarda(Unattended Macro) simdiye kadar bir yaptirimda bulunmadik(10 tane inek summonlayip hepsini size saldirtmak, veya orc spawnlayip siz afk iken sizi oldurmesini saglamanin disinda).

Bu durumdaki yaptirim belirli, bu yazinin yayinlanmasindan itibaren herhangi bir oyuncuyu, bu tip yontemlere basvururken yakalamamiz dahilinde, skillin 50 uzerinde oldugu durumlarda 50'ye cekilmesi, aksi durumlarda ise 0'a indirgenmesinden baslayarak, tekrar eden davranislarda ise ilk ceza + "online time" bazli hapis cezasi gibi yaptirimlar uygulanacaktir. "Duymadik, bilmiyorduk, affedin" seklinde bir istekte bulunmayin lutfen.

Zaten oldukca kolay skill almak, 50 tane char acip hepsini bu tip yontemlerle 100.0% yapmaniz, tek basiniza yasadiginiz, oyun ici topluma herhangi bir yararda bulunmadiginiz bir oyuncu olmanizdan baska bir seye yaramaz.

4) Bug exploit. Serverde bulunan bir programlama hatasi/optimizasyon eksikliginden kaynaklanan aciklari kendi lehinize kullanip, diger oyunculardan daha baskin ciktiginiz durumlarda ise hapis cezasindan baslanip, tekrarlayan durumlarda hesabinizin kapatilmasina kadar goturebilir sizi.

5) Birden fazla account kullanimi. Serverde account acmakla ilgili herhangi bir otomasyon ve kontrol sistemi bulunmadigindan(zira yeni sistemi bekliyoruz) dolayi, tespit ettigimiz accountlar duzenli araliklarla kullanimdisi edilecektir. Eger bir IP adresinin birden fazla paylasildigi yerlerde oynuyorsaniz, hesabiniz ise yanlis bir tespit sonucunda kapatilmissa lutfen bizimle irtibata gecin.(Leath/Sailor/Mirage/Befounder)

7) Gun icinde calisan sayisinin azligi ve yardim cagrilarina fazla bakilmamasiyla ilgili tepkiler geliyor sizlerden. 2. maddenin sonunda da belirttigimiz gibi, calisan sayimiz az. Cogumuz calisiyoruz veya stajdayiz, aksam geliyor ve serverle ilgileniyoruz(isyerimizden de ilgilenebiliriz fakat onceligimiz bu degil).

Page attiginizda "Online GM yok" yazisini goruyorsaniz, hic bakmadigimizi dusunmeyin. Cok az page geliyor, onlar da halledildikten sonra sunucuda beklemiyoruz. Fakat sık sık girip bakiyoruz ve ilgileniyoruz.

Eger ki oyuncu sayimiz daha fazla olsaydi suphesiz bu durum da farkli olurdu. Burada sizlere biraz duyarlilik dusuyor ;). Attiginiz pageler mantikli degilse(bkz, madde 2 ilk kisim), diger yardim cagrilarina nazaran(cok fazla cagri oldugu durumlarda), sizin cagriniza daha dusuk oncelik taninacaktir, bilginize.

8) RunUO yapisindan oturu, kufur/hakaret ve benzeri yardim cagrilarinda konusma gecmisi penceresi(journal)'in son 10-15 sayfasinin bir kopyasi bize gonderiliyor. Diger bir degisle, attiginiz yardim cagrisindan sonra biz sizinle irtibata gectigimizde, zaten butun konu hakkinda bilgimiz hazir olmus oluyor. Bundan sonra gereken yaptirimlarin uygulanacagindan herhangi bir supheniz olmasin. Bu sebepten oturu, kufur/hakaret ile ilgili yardim cagrisi atarken 2 defa dusunun.

Hepinize iyi eglenceler & iyi oyunlar :), sormak istediginiz birsey olursa lutfen cekinmeyin.

[ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 21:02 tarihinde, Leath tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana söylediysen bağımlısı olmaktan geçtim izlemişliğim yok :) Kuralları koyanlara söylüyorsan hakikaten kötü etki yaratmış :P

Bendeniz birşey daha sormak istemek...

Biz iki arkadaş(Aykan ve Ben :P) iki accountumuzu ortak olarak kullanıyoruz bu problem yaratır mı zaten gün içerisinde aynı internet kafedeyiz geceleride ihtiyaç oldukça giriyoruz birbirimizin acc.larına :) Bu problem yaratırsa özür dileyip kullanmayalım :D

Şahsen kanımca adam olana sivrisinek saz adam olana davul zurna az 220 olsun skill cap :D 120 Bs 100 Mining :P

Edit: verdiğim atasözünün konuyla uzaktan yakından olmadığını geçte olsa farkettim her türlü domates-yumurtayı bocalayabilirsiniz...

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 00:28 tarihinde, Feandreu tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sözleri çok sık duyduğum için Leath'e rica ettim. Bunla ilgili bir yazı ekledi yukardaki açıklamaya. Tekrar kendimden örnek vereyim:

Vaktim olduğunda çağrılara bakmak için sunucuya giriyorum. Çok büyük ihtimalle hiç çağrı olmuyor. Çağrı varsa da çözebileceğim bir şeyse çözüyorum. Çözemediğim bir şeyse diğer yetkili arkadaşlara yönlendiriyorum yada onlara soruyorum. Çağrılar bittikten sonra da çıkıyorum. Bu yaklaşık 5-10 dakika sürüyor genelde.

Eh atılan çağrılar genelde bu online olduğum süreye gelmediği için de online gm yok diyor. Leath'in de bahsettiği gibi, çok oyuncu olmadığı için ve sık çağrı gelmediği için oturup çağrı beklemiyoruz. Çağrı varsa ilgilenip çıkıyoruz.

Ayrıca page attıktan sonra afk olduysanız yada bir tuşa basılı tuttuysanız, yetkilinin size göndermiş olduğu mesajı kaçırmış olabilirsiniz.

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 22:53 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün attığım konu öldüğüm yerden hiç bir şekilde ölü olarak çıkamayacağım ve reslenebileceğim bir yer olmayan bir bölgeyle alakalıydı. stuck hakkım olmasa ceseti geçtim, karakteri orada bırakmam gerekcekti. o yüzden aciliyeti olan ve o anda ilgilenilmesi gereken bir şeydi. diğeri neydi hatırlamıyorum.. staff'tan daha uzun süre online kalan oyuncular olmamalı bence yine de. 1-2 tane belki olur da staff da en fazla online süresi olanlardan olmalı diye düşünüyorum. arada uğrayıp birikenleri cevaplamakla olcak şey değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle olması çok hoş olurdu tabii. Ama nerdeyse hiç gelmeyen çağrılar için bütün gün online kalıp çağrı bekleyen kişinin işsiz güçsüz biri olması lazım. Hepimiz meşguluz. Buna rağmen elimizden geldiğince ilgineniyoruz. Anca belki saat başı gelen çağrılar için bütün gün bekleme lüksüne sahip değiliz ne yazik ki. :(

"Arada uğrayıp biriklenleri cevaplamak" olduğundan kötü yansıtmış olayı. Çağrılar birikmiyor. Ne zaman uğrasam ya hiç çağrı olmuyor, yada en fazla iki çağrı oluyor. Daha birikmiş çağrı görmedim açıkcası. Çağrılar birikecek duruma gelirse başka bir çözüm düşünülmesi lazım tabi.

[ Mesaj 06 Temmuz 2007, Cuma - 09:24 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 kisi icin oturuk tum gun beklenmez ama ayni sekilde 1 kisi icin cok kritik bir dakkada online olunmasi lazim olabilir, stuck hakkini 24 saatte bir yapip ustune sadece gercekten stuck oldugunuzda kullanin demek saka gibi. ben bilmedigim dungeonlara girmiyorum, hatta hic girmiyorum genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...