Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Efenim foto makinam yok, o yüzden malesef foto falan koyamıyorum. hemen gerekenleri yaziim. 1 adet kolpa eski optik mouse (ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur (nedenini sonra anlatacam) 1 adet harhangi tür bir kalem (bunun kalın bişey olması lazım faber castell falan gibi. tabii faber castelli harcamayın yazıktır :) içini boşaltacaz, kablolar geçicek içinden.) bolca değişik renklerde ince kabo. (bunu eski printer kablolarından temin edebilirsiniz ben öyle yaptım 20 adet farklı renkte 2 metrelik falan ince kablom oldu...) havya lehim teli lehim emici (valla adını bilmiyorum solder sucker yazıyo paketinde ama neyse.) tabii elemanlara zarar vermeden lehim sökebiliyosanız buna illa gerek yok. küçücük minicik tornavida :) cımbız, bant, maket bıçağı vs. gibi işinize yarayacak diğer ıvır zıvırlar. şimdi çizim yapmak istiyorum ama tablete de verecek param yok diyosanız, biraz gaz ve sabırla kendi optik kaleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca tablet aldığınızda çizim alanınız tabletle kısıtlı olur, bunda ise nereye koyarsan kalemi orada çiziyorsun. şimdi havyayı takıyoruz prize ısınıyo. soora bu arada söktüğümüz mouse'un ışık algılayan çipi var. bunu buluyoruz. (zor değil, genelde bomboş kartın üzerinde ortada 8 veya 16 ayaklı bi çip oluyo.) sonra dikkatlice, çipi kızartmadan lehimleri söküyoruz. (bu kısım çok önemli, bikaç mouse harcadım, halen beceremedim aslında. Son yaptığım da yalan oldu galiba ehehe) çipi çıkartırken yönünü, hangi ayağın ne tarafta olduğunu not alın bi tarafa. Burada çipin üzerindeki yazılardan yararlanabilirsiniz yönünü anlamak için. şimdi hazırladığımız ince kabloları bir araya getiriyoruz, hepsi aynı uzunlukta yannız. sonra birer birer çipi söktüğümüz yere lehimliyoruz bunları. Çipin uzatmasını karta lehimledikten sonra LED var bir adet, oınu da karttan söküp uzatıyoruz aynı şekilde. Burada ayrıca mouse'un sol tuşunu falan da söküp uzatmak isteyebilirsiniz tabii. eh işin en zor yanları bitti sayılır. Bu uzatmaları karta lehimledkten sonra kalemimizden geçiriyoruz kabloları. (tabii uçlarına daha bişey lehimlemediniz di mi :)) Burada Kalemin kalınlığının önemini anlıycaksınız. Çünkü minimum 8 ayaklı bir çip olacak elinizde (ki ideali bu, en ufağıdır.) bu da 8 adet kablo demek. Ayrıca bir tuş ve led de uzattığınız zaman kalemin içinden geçecek 8 + 2 + 2 adet kablo oluyo. Neyse. Kalemin içinden de kabloları geçridikten sooraa, Önceden söktüğümüz elemanları uzatmalara lehimliyoruz. Bu noktada çipin yönü devreye giriyor aman diyim doğru yapın yoksa GG oluyo çip :D LED'de de aynı olay var ama bunun ters bağlanması dert değil, en fazla yanmıyo, düzeltince yanıyo... Buton ise her türlü olaya geliyo :P Mousedaki yansıtıcı plastik parçayı da alıyoruz artık. Bunun üzerinde çip duruyodu önceden. Bi kenarından da LED yanıyodu. Bu üçünü kalemin ucunda aynı pozisyona getiriyoruz. Sonra tesisat bandı falan gibi bişeyle yalıtıyoruz ve voila! eğer çipi yakmadıysanız, lehimleri doğru yaptıysanız vs. tıkır tıkır çalışıyor. Bu arada, butonu ne yapacağınızı anlatmadım farkındayım, ben çip ile kalemin arasına sıkıştırıyorum. Böylece kalemi hafifçe aşağı bastırınca sol kliklemiş oluyorum. Hayal gücünüzü kullanın işte buton konusunda... Neyse efenim bu da böyle bi icattır. GÖnül isterdi ki foto koyabileyim ama belki kardeşimin cep telefonuyla bişeyler yapabilirim soora bakarız artık... Bi de bişey daha var. Halen çalışan bi tane yapamadım eheheh :P Vazgeçmek yok!!1!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 bence bunu geliştir mucit yarışmasına falan git d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 EDİK [ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:24 tarihinde, _ClymoR_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 büyük gelişme :) sanırım en son yaptığım bozuk değil. Sadece çipin yansıyıcı plastik parçadaki yerini sağlam yapmak lazım. bikaç pixel hareket ettirdim demin ahuah (mango yemiş george costanza gibi "It moved!!!" dedim :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Bulabilirsen foto makinası resimlerle daha güzel olacak gibi. Ellerine sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Yalnız böyle birşey yapabilirsen yat kalk dua eder tablet alma derdinden kurtulurum. Herhangi elektrik yardımı istersen imkanlarımı sunarım (elektrik müh öğrencisi gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 bu 2. denemem idi. İşletmeciyim normalde alakam yok böle şeylerle ama gaz işte... Şimdi toparladım icadı da sorun var :) mouse'un tüm işlevleri çalışıyo ama imleç hareket etmiyo ki bu da en önemlisi:) sanırım çipe zarar verdim yine :S ama en azından bu kez bayaa çalışıyo. Hareket ettiğini falan anlıyo çip, ışık daha parlak yanıyo hareket edince. ilk denemede çipi ve kartı kafadan dağıtmıştım, hiç çalışmadı, 2. denemede böyle işte. 3. denemede tam çalışan bişey yapacam artık yeter :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 optikle gerekli hassasiyeti kalemin ucuna takarak veremezsin. adam olmaz o sağa sola titreşir. iyice yapmaya başladıgında laser mouse u tak ucuna kalemin. laser kalemin olur, mükemmel ötesi bişi olur hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 sağa sola niye titresin be sabit duruyo işte. edit : bi de parasını ver lazer mouse alıp deniim kalem yapmayı. hurda mouselar üzerinde çalışıyoruz burda di mi :) [ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 22:32 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 sağlam bi mouse alıp denesene bi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mr_Hand hadi kendine güven yapabilirsin, hergün buraya bakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 finansal desteği nerden sağlıyosun d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Babamın bilgisayar şirketi var ehehe :P bol bol mouse buluyorum. Aslında ilk harcadığım mouse teyzemden gelmişti; eşantiyon... Bu ikinci mouse da arkadaşın elinde fazladan bulunan, bozuk sandığı bi mouse idi... 3.yü arayış içindeyim. ufak çipli bi tane buldum mu direkt tecavüz edecem :D [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 11:54 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 ya benim yanında çalıştığım doktora öğrencisinin ofisinde bir tane görmüştüm böyle minicik bi mouse iki parmak kadar bişey elinin içinde kayboluyor ve optikti. Var öyle minicik mouselar d: [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 12:29 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 var biliyorum çin işi de var hatta :) ama bulması kolay deil bi de pahalı falan... maksat ben yapmış oliim işte... 3.sünü yaparken foto da koymaya çalışacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Havya genelde çipi yakacaktır, bunun önüne geçmek için havalı havya kullanın (baya pahalı aletler, hobi için pek kullanan olmaz ama ciddi teknisyenim diyen çoğu insanda ve çoğu teknik serviste bulunur. Rica edin onlar söker hatta :P . Bu şekilde çipi yakmadan işinizi halledebilirsiniz. Ayrıca kablolar için printer harcamaya gerek yok Karaköy'de Selanik ve Karaköy pasajlarında 50 metresi 20 ytl mi ne. Bir de böyle bir aletin bir dezavantajı olacaktır; çizim yaparken kalemi çizim yaptığınız yerden uzaklaştırırsanız, tüm yaptıklarınız maymun olur. Sol click işi göz yaşartıcı zorlukta olacaktır büyük ihtimalle. Ayrıca makine 2 mouse tanır mı bilmiyorum :P .Tanımazsa o da başka bir problem. Yapmaya çalıştığın şeyin benzeri bir optik kalem piyasada mevcut, gerçi çok kalitesiz bir şey, denedim. Eğer başarılı olabilirsen ve rahat da olursa tablet alamayan insanlara çok büyük bir iyilik yapmış olacaksın. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 havya olayını biliyorum malesef :/ Printer harcamadım kablo yıllardır ööle duruyodu, zate artık USB oldu printerlar... Sol klik işini de kalemi hafifçe bastırınca çalışacak şekilde tasarladım, oluyo valla. :P Bilgisayar iki mouse tanıyo, denedim. USB sonuçta. (hatta belki ne kadar USB mouse takabilirsen hepsini çalıştırabilir euheu) Yapmaya çalıştığım şeyin mousedan farkı olmuyo temel olarak. Tek fark, tutuluş ve kullanılış şekli sebebiyle çizimi kolaylaştıracak olması. Tabletlerde kalemi hafif yatırınca farklı algılama gibi daha gelişmiş şeyler var bildiğim kadarıyla, onlar doğal olarak benim icatta olmuyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 abi lazer mouse 30ytl o kadar da pahalı değil. tamamen ustalaşınca alırsın bi tane a4tech x7 fıstık gibi lazer mouse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 çok güzel bi fikir bence neden daha önce uygulamamışlar şaşırdım :) tablet mafyası var galiba hehe bence dediğim gibi sen bu fikri sat d: hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 @Ardeth; uygulanmışı var :P , ben kullandım. Tabii ticari bir ürün olduğu için baskı boardı vs. var, kalem şeklinde mouse daha fazlası değil. Zaten bu ürün de bittiğinde aynı şey olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 ya da bana ula$ın 40$ 70$ ya da 100$'a size bi tane satayım. :P ps: biraz up'lar gibi oldu ama linki bi ark yolladı. bu arada yılalr sora ilk post'um.. hey gidi pati gücü.. (ultratv'ye kadr giderim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Kalemden optik mause olsa daha çok işe yarardı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar