calimero Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Madımak Oteli nde yanarak ölen 37 kişi, Kadıköy İskele Meydanı nda yapılacak mitingle anılacak. Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. -İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kadıköy İskele Meydanı nda yapılacak Sivas katliamında ölen 37 kişiyi anma töreni nedeniyle, bugün saat 13.00 ten itibaren toplantı bitimine kadar Rıhtım Caddesi ve Altıyol Boğa Meydanı ndan Rıhtım Caddesi ne kadar tüm yolların tamamen trafiğe kapatılacağını açıkladı. Söğütlüçeşme Caddesi nden Rıhtım a inen ara sokaklar, Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddelerinin ise ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacağı kaydedilen açıklamada, kapatılacak yollara alternatif olarak Tıbbiye Caddesi nden gelen trafik akışının Burhan Felek Caddesi nden E-5 yönüne ve Behiç Bey Sokak tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirileceği belirtildi. Açıklamada, Söğütlüçeşme Caddesi nden gelen trafik akışının, Altıyol Boğa Meydanından Rıhtım a inişi engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine yönlendirileceği, Moda dan gelen trafik akışının ise Mühürdar Kavşağı ndan geri döndürüleceği bildirildi. NESİMİ ÇİMEN ANILDI Sivas olaylarının 14. yılında halk ozanı Nesimi Çimen, Karacaahmet Mezarlığı ndaki kabri başında anıldı. Çimen için düzenlenen anma törenine katılanlar, Karacaahmet Sultan Cem ve Kültürevi nde toplandı. Pir Sultan Abdal Derneği nin yanı sıra Alevi Bektaşi Federasyonu, 78 liler Girişimi, Halk Evleri, Divriği Kültür Derneği nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinliğe Sivas, Erzincan ve Tokat gibi illerden kültür dernekleri de destek verdi. SİVAS KATLİAMI 2 Temmuz 1993 te Sivasta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli nin kuşatılıp yakılmış ve 37 kişi yakılarak öldürülmüştü. 2 Temmuz günü öğle saatlerinde Paşa ve Meydan camilerinde çıkan gruplar önce etkinliklerin yapıldığı Kültür Merkezi ne ulaşarak, bir gün önce dikilen anıtı kısmen tahrip etmiş ardından Madımak Oteli önündeki araçları ateşe vermişti. Madımak Oteli nin de ateşe verilmesi sonucu otele sığınmış olan aydınlardan, aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen,Muhlis Akarsu, Metin Altıok, Hasret Gültekin,Ozan Türkyılmaz ın bulunduğu 37 kişi yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirmişti. Aralarında Aziz Nesin in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu. Başından yaralanan Aziz Nesin i linç edilmekten araya giren polisler kurtardı. Yaralılar, polis arabalarıyla Tıp Fakültesi Hastanesi ne götürüldü. Akşam saatlerinde valilikçe ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile birlikte, güvenlik güçleri şehirde hakimiyet sağlanabildi. YARGI SÜRECİ Olaylardan bir gün sonra 35 kişi gözaltına alındı. Daha sonra gözaltına alınanların sayısı 190 a çıktı. Gözaltına alınan 190 kişiden 124ü tutuklandı, geri kalanlar serbest bırakıldı. Kamuoyunda Sivas Davası olarak bilinen davanın ilk duruşması, Ankara 1 No lu Devlet Güvenlik Mahkemesi nde 21 Ekim 1993 günü yapıldı. 26 Aralık 1994 te karara bağlanan dava sonucunda, 22 sanık hakkında 15 er yıl, 3 sanık hakkında 10 ar yıl, 54 sanık hakkında 3er yıl, 6 sanık hakkında 2 şer yıl hapis cezası, 37 sanık hakkında da beraat kararı verildi. Müdahil avukatlar, DGM nin kararını temyize etti. Yargıtay, katliamın cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye yönelik olduğunu belirterek DGM nin kararını esastan bozdu. Ankara 1 No lu DGM, Yargıtay ın bozma kararına uyarak yargılamayı yeniden başlattı. 28 Kasım 1997 de açıklanan kararda 33 sanığa idam cezası verildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi 24 Aralık 1998 de hapis cezalarını onadı, 33 idam cezasını ise usül noksanlıkları nedeniyle bozdu. Şubat 1999 tarihinde usül eksikliklerinin giderilmesi için başlayan yargılama sonucunda 16 Haziran 2000 de 33 sanık DGM ce yeniden idam cezasına çarptırıldı. 2002 yılında idam cezasının yürürlükten kaldırılmasıyla idam cezası hükümlülerinin cezaları müebbet hapis cezalarına dönüştürüldü. Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/412836.asp [ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 10:27 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 bir düş gördüm geçenlerde görmez olsaydım ah olsaydım içime seytan girdi sandım keşke hiç uyumasaydım birdenbire ateş ve duman feryadı figan sanki elele geliyor habire üstümüze, üstümüze canlar sazlar kan oldular kesildi teller durdu nefesler ama hala dimdik ayakta ayaktalar çığlık kalleş sessizlik mi dost ateş ve duman hain düşman ıssızlığın ortasında ıssızlığın ortasında
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Yanlış yönlendiren cahil halkın neler yapabileceğine bir örnek.
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 vahset. ulkemın ortodoks muslumanları ve ıslamın hosgorusu. degıstı denen turkıye gercegı. mıkrofonlara "farklılıklar zengınlıgımızdır" tafrası satanlar. megafonla tekbır getıren beledıye baskanları. gelmesı ımkansız denen serıat'ın aklı evvel taraftarları. "otorıte bır an kaybolsa ırak'ın turkıye versıyonu nasıl olurdu"ya cevap. farkında olunması gereken tehlıke. hepsı bır karede.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 şevket kazanlar şevki yılmazlar ......
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 güneşin akyüzüne bir duman çöktü bir türkü çığlıkla ateşe düştü kuytu bir köşede bir çiçek küstü büktü yaprağını boynunu büktü şu sivas'ın elinde sazım çalınmaz güllerim yandı yüreğim dayanmaz kararmış yüreğin hiç ışığı olmaz bilmezmisin ki türküler yanmaz günü gelir sanma hesap sorulmaz dayanır kapına pir sultan ölmez şu sivas'ın elinde sazım çalınmaz güllerim yandı yüreğim dayanmaz
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 tansu çiller ile mesut yılmaz ın "halkımızdan kimseye zarar gelmemiştir" beyanı ne küfürler ettirir...
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 bizi halkla karşı karşıya getirmeyin gibi birşey vardı bir de
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Hava kurşun gibi ağır Bağır, bağır, bağırıyorum Koşun kurşun eritmeye çağırıyorum O diyor ki bana Sen kendi sesinle kül olursun Kerem gibi yana yana Deeert çok, hemdeert yok Yüreklerin, kulakları sağır Hava kurşun gibi ağır Ben diyorum ki ona Kül olayım kerem gibi yana yana Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa Hava toprak gibi gebe Hava kurşun gibi ağır Bağır, bağır, bağır, bağırıyorum Koşun kurşun eritmeye çağırıyorum
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 abd ırak a saldırınca "kardeslerımız(!!!) oluyor ınsanlık nerede" dıyenler israil filistin e saldırınca aglayıp zırlayanlar para yardımı toplayanlar(nereye gıttıklerı mecul) sivasta benzin dokup insan yakıyor...
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Bu aci olay bizi her zaman dikkatli ve uyanik olmaya sevkeden bir olay olmali . Daha 14 yil once bu olaylari yapanlar simdi basta,bi suru adami da kandiriyolar utanmadan " Degistik superiz,neyimiz kotu ki " diye ... Bu katillerin beslendigi parti/tarikat ivir zivirlarin hala canli ve guclu olmasi bu ulke icin utanctir.
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Olayda gözaltına alınan 5 kişiden 3 ü Akp milletvekili..Zaman değişti,Dönem değişti ama bu insanlar değişmedi..Sanki inat uğruna seçiliyolar bu kadar adaletsiz işte..
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Sivas katliami karsilastigimiz en buyuk bolucu komplolardan biridir. 37 cani saygiyla aniyoruz.
slickers Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 canımızdan can koptuğu gün ölen canları saygıyla anıyoruz
Eaglewingg Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 vakti seherde, açılır perde düştüğün yerde, derman sendedir düşmüşüm kaldır, mihnetim oldur ağlarım güldür, derman sendedir belliydi çare, kaldım avare yürek pür yare, derman sendedir nefsiz zalimi gözle halimi sundum elimi uzat elini derman sendedir
Nostredamus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 HALKIM 2 Temmuz 1993... Yandık avazlarda, kavrulduk halkım Varıp Pir Sultanı, analım dedik Aşkın dolusuna, kanalım dedik Meydanda bir semah, dönelim dedik Kahpe tuzaklarda, vurulduk halkım.. Salyalı ağızlar, kirli yürekler Elde ateş, dilde Allahu-Ekber İnsan yakmak için, olmuş seferber İsli dumanlara, savrulduk halkım Yüzbin yobaz, bir Akarsu eder mi? Öldürülen, bu kaçıncı Nesimi, Özlem, Nurcan, Serpil, Belkız Gülsüm´ü Verdik, birer birer, kırıldık halkım Metin, Asaf, Behçet, Asım Bezirci, Menekşe, Sehergül, Gülender, İnci, Asuman, Yasemin, Erdal Ayrancı, Et kemik bir yerde, derildik halkım Hasret Gültekin´im, Serkan Doğan´ım Huriyem, Yeşim´im, özbe öz Özkan´ım İki Metin ölüm, Sait, Handan´ım Hep birlikte yan, yana serildik halkım Yandı özyurdun da, Özyurt Ahmet´im Kaynar ateşlerde Uğur Mehmet´im Güpe gündüz ışıktı, Güdüz Murat´ım Cem olduk güneşe, verildik halkım Muhlis´ine muhip olan, Muhibe´m Sulariden arda kalan Edibe´m Cümlesi insana derki, Kâbem Kanlı kefenlere sarıldık halkım Karınna Cuanna, Hollanda´lı can Yanın da Muammer Hakan ve Kenan Bin beterdi Sivas, Ol Kerbela’dan Hüseyin´ce ölüp dirildik halkım Koray Kaya´m, onbirin de dal fidan Ahmet Öztürk ile adası alan Din için yakıldık 33 can Kara topraklara, karıldık halkım Madımak´ta yanan 33 can Artık her birisi bir Pir Sultan Hızır´ın dölleri yazsın bin ferman Gönnüller içinde yer aldık halkım Kızılgülüm, söz düşürse dilime Mızzrabım isyankâr, vurur telime Bir gün olup hesap sorsam zalime Yobazlar elinden zar olduk halkım
utopia Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 böyle bir yobazlık gösterisinin eşi yok. sivas'ta yitirdiklerimizi anlatmanın da yolu yok. burası Türkiye...
patateskabak Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 yananlar arasında 12 yaşında bi de çocuk vardı allahsız kitapsız adi şerefsizler.
Burax Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ombakkombak said: Sivas katliami karsilastigimiz en buyuk bolucu komplolardan biridir. 37 cani saygiyla aniyoruz. O gün-Sivas Cehennemi belgeselini az önce izledim. İnanılır gibi değil yani gelişen olaylar fln hele ki itfaiye erinin en son Aziz Nesin'e yaptıklarını kabul etmek mümkün değil. bu arada o 37 kişiden 2si göstericilerden ölenlermiş onun için 35 canı saygı ile anıyorum. izlemeyen varsa pm den şeettirsin upload edem
Gilean Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 demin muhlis akarsu çalmam tamamen denk gelmiş o zaman=/ deminden beri arıyorum sivas katliamı falan çıktı karşıma bilgi de bilmediğim bişi çıkmadı ya =)
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 yazık şu ülkeyi soyup soğana çeviren millet vekillerine vergilerle her ay milyarlar verirken şu ülke için gerçekten çalışan ve o salak milletvekillerinden on kat daha faydalı olan insanları öldürüyorlar. Şu ülke bir aziz nesin olmasa bir ali nesin olmasa çok şey kaybederdi. Ali Nesin'in insanlara matematik öğretmek için nasıl canla başla hayatından feda ederek çalıştığını görünce anlıyor insan şu ülke için gerçekten birşey yapanları.
slickers Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 o gün bizi yakanlar bugün bizi davetlere çağırıyorlar asimile etmek istiyorlar yok etmek istiyorlar
Apache Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 cumhuriyet tarihinin kara lekesi.bugünlerde tırmandırılmak istenen aşırı dinciliğin artçılarından.
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 keşke böyle bir topic görmeseydim orada ölenlerden birisi benim abimdi. Aslında o kadar çok söylemek o kadar çok haykırmak istiyorum nefretimi.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 hrant icin yollara dokulen aykiri genclik nerde? bekelriz onalri bu topige bu katliyami yapan siyasal dusucneyi olumune savunurlar ama itin tekinin oldurdugu tek bir yazar icin kiyameti koparirlar nerdesiniz demokrasi asikalri? nerdesiniz aslan liberaller? liberalliginiz ve demorkasi askiniz ne yazikki din ozgurluguyle sinirli oldugundan bu topiclerde sessiz kalirsiniz boyle kimin arac kimin amac olarak gordugude boyle belli olur
Öne çıkan mesajlar