Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal'ın bahsettiği anlaşma...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

1 Milyar $ hibe ya da 8.5 Milyar $ Kredi karşılığında, Amerika'ya onlardan izinsiz Kuzey Irak'a girmeme taahhüdünü veriyorduk. Meclis'ten geçmediği için ucuz yırttık.

Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Kendi ülkemizi savunmak için savunma yapma hakkımızı Amerika Birleşik Devletleri'nin onayına bırakmamız ne kadar doğrudur?

Bana pek doğru gelmiyor...
Nedense...

Ha anlaşmanın şu anda bir geçerliliği yok diye biliyorum Meclis'ten geçmediği için.
Baykal bunu seçim öncesi kullanıyor.
Ama ben bir daha sorguladım ve para karşılığında böyle bir taviz vermeyi çok çok yanlış görüyorum.

Sizin düşünceleriniz neler?
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek demokrasi gelse başörtüsü yasağı kalkacak. bütün araştırmalar bunu gösteriyor. sen demokrasi istemiyorsun aslında, baştakilerin gitmesini istiyorsun. yerine geleceklerinde kendi görüşüne uygun olmasını istiyorsun. mesele bu kadar basit. demokrasi ile karıştırmayalım iktidarı.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede hiçbir zaman bi kişiye niye türban taktın diye saldırılmadı yolda geçerken laf atılmadı,küçük görülmedi(kamu binaları dışında tabi ki)
ama gel gör ki genç kızlarımız mini etek giydiği için aşşağılandı ,tüban takmıyor diye babası tarafından evden atıldı,dayak yedi, sokakta laf atıldı hatta bazıları çok ileri gidip dövdüler...demokrasiyle kamu binaları çok farklıdır yolsa gezerken zaten türban serbest ama sen nasıl bir papaz kıyafetiyle okulda öğrenim göremezsen türbanla da göremezsin b u kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamamen ülkeyi teslim ediyor bu hükümet bir daha hükümet kurarsa akp bu üşkeyi hiç iyi şeyler beklemiyor

söyle bi düşünce: akp abd yalaklığına devam edip kalan nadir özelleştirmeleri bitirir terör hızlanarak devam eder akp giremez ve saçma sapan kararlar çıkartır cumhurbaskanı seçimi dert olur sonrasında darbe gelir büyükanıt cumhurbaskanı olur k.ırak'a gireriz boykot yeriz bu bahaneyse ab ve abd üstümüze gelir hatta nato bile yüklenebilir belki üyleik tehlikeye girer yine kurtuluş savası öncesine döneriz ülkeyi paylasırlar büyük yunanistan kurdistan vs. vs. senaryoları gerçeğe yaklaşır ve tek çağremiz atatürk gibi bir kurtarıcı beklemez olur ve bi daha nah gelir

(bu arada kozad altın madeni abdlilere satılıyor 2 milyar dolara)
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu artık iyice ortaya koymak lazım gelir ki; arkadaşın bahsettiği, mini etek görünce laf atan, başörtü takmıyor diye kızını dövüp dışarı atan insanlar ve bunların türev ve integrallerinin %90'ı cahil insanlardır. %10'u ise bunun saçmalık olduğunun farkında ama başımızda ki adamlar gibi dini kullanarak bundan çıkar sağlamaya çalışan denyolardır. Nasıl bir genelleme bu demeyelim güzel bir şekilde Allah'a ibadetini eden, bayram arifelerinde içkiyi bırakan, ama bizim içmemize karışmayan, yeri geldiğinde bara giden, yeri geldiğinde frp'de döneri olan arkadaşlarım var. Siz müslümansınız da onlar müslüman değilmi. Yahu artık nedir bu misyonerlik mi kaldı dünyada. Bırak herkesin din anlayışı Allah'la arasında başka kimseyi ırgalamaz. Kişisel haklara, eğer kendi "Allah" değerlerinde yargılarsak, onlar için daha büyük olan iman hakkına bir saldırıdır. Tepem atıyor ulan.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:10 tarihinde, Muhallebi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@zarek, adam orda hukumeti elestirmis sen ciddiye almissin...
Turban konusunda ben de sinirlenirim ve sinirlenmekte sonuna kadar hakliyim. Yeni bi turban tartismasi baslatmayalim su konuda.

Hukumetin ne dusundugunu az cok tahmin edebiliyorum; "Zaten K.Irak'a girilmesine biz izin vermicez, ustelik ABD'de bunun karsilinda para oneriyo, o zaman bari parayi da alalim, haybeye orduyu engellemis olmayalim. Ustelik ordu da baski kurmaz, cunku bizi baglayan antlasma olur elimizde." Ancak unutulan bir sey var, bundan 10 sene sonra Pavlov'un kopegi oldugumuzda... "Ne diyoduk efendim, manda ve himaye asla kabul edilemez."
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
o tezkere`nin iki maddesi vardi:

said:
1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine ve bu kuvvetlerin gerektiğinde belirlenecek esaslar dairesinde kullanılmasına,

2- Uluslararası meşruiyet kuralları çerçevesinde en fazla 62.000 askeri personelin ve hava unsurları olarak 255 uçak ve 65 helikopteri aşmamak kaydıyla yabancı silahlı kuvvetler unsurlarının Hükümetin tespit edeceği mücavir bölgelerde geçici olarak konuşlandırılmak üzere 6 ay süreyle Türkiye'de bulunmasına; bu amaçla Türkiye'ye gelecek yabancı kara kuvvetlerinden destek unsurları dışındaki muharip unsurların geçici olarak konuşlandırıldıkları bölgelerden Türkiye dışına intikallerinin en kısa sürede tamamlanması ve yabancı hava ve deniz kuvvetleri ile özel kuvvetler unsurlarının muhtemel bir harekatta kullanılmalarını sağlayacak şekilde konuşlanmaları ve yabancı silahlı kuvvetlere mensup hava unsurlarının Türk hava sahasınını üst uçuş amacıyla kullanmaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasına; bu yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'ye gelişiyle ilgili hazırlıkların yürütülmesine, Türkiye ülkesinde tabi olacakları statü ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle işbirliği esas ve usullerine ilişkin düzenlemelerin Hükümetin belirleyeceği esaslar çerçevesinde yapılmasına,

ABD`nin parayi verme nedeni ikinci madde ve birinci madde`nin hicbir zaman uygulanmamasi idi. Baykal diyor ki bunun icin ayrica bir anlasma imzalanmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...