Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forum başında ülkeyi kurtaran genç asilzade

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Savunmuyo zaten; ama yere tukureni uyarsan da o yine yere tukurur. Bu gorgudur. Dil de ayni sekilde. Ingilizce/Turkce karisimi bir dil konusan birisi sen ne kadar uyarirsan uyar yine ayni sekilde konusur cunku bu elinde olan bir sey degildir. Eger durumdan mutsuz olursa bunu degistirmek yine kendi elindedir, senin onu ulkeyi batirmakla suclamanin herhangi bir etkisi olmaz. Dahasi yapilan kahve muhabbetinden oteye gitmez.

Ha bir de, adami Ingilizce fikra yazmakla suclarken "copy/paste" demissin ironik olmus. Bu tarz konulardan onlarca acildi, sayfalarca tartisildi. Onlari bi baslasan okumaya, ondan sonra gelip konu acsan ayni seyleri soylemek zorunda kalmayiz..
Mesaj tarihi:
yok okusun da buraya yazmaya ara versin o yeter.
ya da vermesin günüme neşe kattı.

[ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 18:12 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
şimdi buradan şunu anlıyorum ateistsin. ve konumuzla zerre alakası olmadığı halde ateistliğini ve kendince farklılığını ortaya dökerek, fazlasıyla sulanan tartışmayı, kendince iyi bildiğin bir konuya çekmeye haklı çıkmaya, kendini mağdur, haksızlığa uğramış bir pozisyonda göstermeye çalışarak ve arada da din ve edebiyatı karıştırarak toplum beni eziyor serzenişleriyle haklı çıkmaya çalışıyorsun ancak fikirsel anlamda fazlasıyla çürüttüğüm hadi çürüttüğüm demeyelim şimdi tekrardan kasma başka konuları bulup haklı çıkmak için cevabını verdiğim şeyleri farklı kelimelerle daha doğrusu aynı kelimelerle fakat farklı dzilişlerle gündeme getirmişsin. ama böyle bir ateist karşıtlığı söz konusu değil ben de. inanana da inanmayana ad, yahudisine de hristiyanına da, paganına da saygım sonsuz. inanç meselesi bambaşka bir olgudur.

orhan pamuk'un benim nazarımda zerre sanatsal değeri yoktur. yazdıkları, tasvirleri, fikirleri, karakterleri, silik, amaçsız, safsatadan ibarettir. ha bu benim nazarımdadır. orhan pamuk genel geçer anlamda bir sanatçıdır ama bana göre kalkıp da kitabını satmak için televizyona reklam veren bir sanatçıdır beş kuruş vermem o kitaba o ayrı bir konu. edgar allen poe okumak orhan pamuk'un sanatçılığını kanıtlayacak bir şey değil. bırakalım istersen bu safsataları. benim şahsi görüşüm bu şekildedir. siyasi anlamda dönen dolaplar ve ticarı çıkarlar uğruna yaptıkları ortada adamın. şimdiye kadar kaç tane kitap için reklam verildi tv'ye ? sanatçı zaten hak ettiği yere gelir bunun için bu derece reklamlara, hadi reklam vermek neyse parasını verir yayıncısı reklam yayınlanır saçma sapan demeçler verebilmek için önce tarihçi olmak gerekir herkes haddini bilsin.

burada gördüğüm kadarıyla sanat uğruna öyle şeyler yapmışsın ki, ve sanırım motivasyonun da para olduğu için nobele göz koymuşsun hadi bakalım başarılar dilerim. siyasi anlamda vereceğin demeçleri şimdiden ayarla nobel için çok lazım olacak, hatta sanat adına yaptığın her neyse inan bana ondan çok daha önemli olacak ki, bu ülkede fason sanatçı da olsan, gerçek sanatçı da olsan, vereceğin çabayı karşılayacak bir maddi meblağ elde edemezsin. iyi nobeller dilerim.

ülkü ocakalrını hayatımda uğramışlığım. küpeydi, kolyeydi, kıyafetdi, t-shirt'dü bunları insanları seçmekte kıstas olarak seçen, savundukları fikirler olması gerekirken, kız meseleleri üzerine kavgalarda yoğunlaşmış gençlerden oluşan topluluktur ülkü ocağı. kuruluş amacını takdir ediyorum ama günümüzde geldiği boyut ortada.

bilmeyen bir insan için öğrenmekten başka bir çare yoktur tabi mesafe kat etmek istiyorsa. istemiyorsa da zerre umrumda olmaz. kendin kaybedersin.

güle güle 25 sene sonra nobel alırsan sanatla değil siyasetle bu noktaya gelmiş olacaksın.

said:
Ama siyaset ve (eğer benim gibi ateist isen)dini icat eden şeyler olduğu için edebiyat ve sen içinde siyaset ve din olan edebiyatı(pardon, yazıları diyelim) sanat saymıyorsan geriye ne kalır anlat lütfen. Zenginler kötüdür, öylerse zengin sanatçılar kötüdür gibi çarpık bir mantık ile ya da ucu bucağı görünmez ad hominem abusive'ler ile gelme üstüme.

Bu söylediklerinden anladıklarım;

a) Orhan Pamuk'u sevmiyorsun. (Bence çok güzel kitaplar yazıyor. Karşı kültürlerin çarpışmaları için kullandığı yeni semboller ve melankolik ruhun şehirdeki yolculuğunu çok iyi anlattığı için aldı Nobel'i. Bir sanatçı - Ermeni soykırımı vardı dediği için sanatçılığını elinden alamazsın. Orhan Pamuk'un kitapları çok güzeldir, bir oku istersen; sonra da Edgar Allen Poe'nun hayatını oku - ders çıkarmaya çalış kendine)

b) Sanat için hiç bir şey yapmayan ama teorisyen geçinenlerdensin ve bu nedenle sanat hakkında hiç bir şey bilmiyorsun. Senle bu konuyu tartışmayı kestiğimde ise(ki bu mesajla kestim) beni kaçırdığını düşünüp, böbürleneceksin.

c) Ülkü Ocağı'na uğruyorsun. Hatta ve hatta ırkçısın, faşistsin ve bununla gurur duyuyorsun.

d) İnsanlara(ya da bana) öğrende gel diyebilecek kadar çok şey bilmiyorsun, bildiklerinde c şıkkına uyumlu olduğu

Not : Ben de Salieri'yi daha çok severim.

NNot : Hoşçakal konu; öfkeli anlarımız oldu, komik ve hatta ironik anlarımız oldu - ama özlemeyeceğim seni

[ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 18:19 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@Ardeth, Mediator of the Swiss Confederation oldum ben; gerisi yalan. Pardon, foruma Ingilizce fikra yazildigi icin ulkenin batmasindan bahsediyoduk. Ama kahvehane muhabbeti degil kesinlikle... Cidden... Valla...
Mesaj tarihi:
ömhasduhasdhhsd....(pardon köpükler sacarak güldüm)
bu 7 sayfayı okudumda aklıma ılk gelen sey su oldu..
Starwars conventıon ı yapılır..dısarda bı komedi programcısı jedi gibi giyinmis birinin yanına yaklasır..
-Hey there .. sooo..who are you exactly?
-I am the defender of Jedi Academy and a knight of old republic..
-No..you are a huge nerf!..

5 dk sonra..darth vader gelır..
-So while the vader approaches all the nerfs tremble in fear..

Zarek arkadasım..at binenin kılıc kusananın...hadi diyelim fikirlerini buraya yansıttın ve hatta bazılarını etkiledin..politik dusuncelerini yada turkıye duzenı hakkındaki dusuncelerini ortaya dokmenın yerı burasımıdır.. Kılıc sallıyorsun bı amacın var ama yanlıs hedeflere sallıyorsun kanımca..bu konularda ciddiysen daha basarılı olabılcegın yerler var..ama sen sımdı banada ayar verırsın mahusdhashd....
Mesaj tarihi:
@dragonutopia: daha önce benzer bir yorum yapıldı cevabını verdim. bir zahmet mesaj yazmadan önce oku. bak bu "oku" kısmı bir çok yerde geçer belki dikkatini celb eder.

said:
@diablo: kamera olsa üç bölümlük korku filmi çıkar anlatacaklarımdan. doğrulardan. bu da hiç bir tv'nin işine gelmez merak etmeyin. milleti uyutmak varken saçma sapan magazin programlarıyla, firardaki acunlar dururken bize sıra gelmez korkmayın.
Mesaj tarihi:
Aşağılık kompleksi,Psikolojinin ve psikanalizin dallarında birinin bazı yönlerde kendini diğerlerinden aşağı hissetmesidir. Bu komplekse sahip kişilerde genellikle kendini ispat etme çabası görülür. Sıklıkla farkına varılmaz ve telafi etme düşüncesi, kişileri eziyet içine sürükler, şaşırtıcı bir kazanım veya aşırı bir antisosyal davranışla sonuçlanır. İlk çalışmalara, teorisini göstermek için Napolyon komplekslerini kullanan Alfred Adler öncülük etmiştir. Özgüven eksikliği, saplantı bozuklukları, kültürel yozlaşma; aşağılık kompleksinin nedenleri arasında gösterilebilir. Psikiyatrik bir hastalıktan çok psikolojik bir durumdur.

Adler, bütün gelişme dönemi süresince çocuğun ebeveyni ve genel dünyayla ilgili bir yetersizlik duygusu hissettiği kavramını geliştirmiştir. Hastanın kompensasyon için gösterdiği psikolojik veya fizik çabaların sonuçsuz kalmasıyla psikonevrozlar gelişir; hasta başarısızlıklarını örtbas etmek ve başkaları üzerinde bir güç kazanmak için bu semptomlarını kullanır. Çok kere depresyonla birlikte beliren aşağılık duygularına emeklilikte ve yaşlılıkta sık rastlanır. Bu vakalarda, hasta kendisine saygısını önemli derecede kaybetmiştir. Kişi toplumsal bakımdan düştüğünü, önemsiz kaldığını hisseder ve böylece paranoid reaksiyon tipleri gelişebilir.
  • Yeni Oluştur...