Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

t harfi hristiyanlarin alfabeye ekledigi harftir

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Kanıt mı istiyorsun? Tamam.

Aşağıda Aristotales'in elyazmalarından birinin kopyası var. Kendisi milattan önce 384 ile 322 tarihleri arasında yaşamış - yani hıristiyanlıktan önce.

T harfi aslında İbranice'nin son sesi olan Taw 'dan gelir. Örnekteki yunan alfabesine ise Tau olarak geçmiştir.(Bunlar türkçe okunuşları - aramızdaki bazı kişiler antik yunanca biliyor, senin aksine.) Başta şeklinde olan t milattan önce 6. yüzyılda batı yunan alfabesiyle (Cumaen diye de geçer) günümüzdeki şeklini almıştır. Örneğimizdeki alfabe Cumaen'in biraz daha modern olan, modern latin alfabesinden önce ki son basamak olan ve Yunanistan da hala kullanılan modern yunan alfabesidir. Günümüzde kullanılan latin alfabesi milattan once 5. yüzyılda son şeklini almıştır. (En aşağıya latin alfabesini sunmak için 6. yüzyılda hazırlanmış bir Duenos yazması koyuyorum ve senin için Türkçeye çeviriyorum - bazılarımız Latince'de biliyor; bir daha havadan sallamadan önce kimlere salladığını düşün istersen)

Duenos yazması :

(Klasik latin versiyonundan çevirdim)

Satır bir: Seni bana yollayan tanrılara dua eder, eğer kız sana hoş davranmazsa

Satır iki: Sensiz (...), (bu) ırmaklarla sakin.

Satır üç: Beni iyi adam yaptı? İyinin amacı için kötü beni elde edemeyecek (burada biraz kehanet anlamı da var)

Aristotales'in elyazması:

[spo][/spo]

Evet, böylece tüm Pati ahalisi t harfinin gerçek temellerini, gerçek kanıtlar eşliğinde öğrenmiş oldu.

----------

Eğer çıkmadıysa linkler burada:

T'nin yunan alfabesindeki ilk şekli:

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Phoenician_taw.png

Duenos yazması :

http://latina.navajo.cz/latina.jpg

Aristotales'in elyazması:

http://people.bu.edu/wwildman/WeirdWildWeb/media/galleries/philosophy/ancient/Aristotle3-Latin_Text.jpg

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:03 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
@gerge ve ardeth: benim bir şey yapmama gerek yok sen kendi kendini kafaya almakta gayet başarılısın.

psikanalist kesilenler benimle beraber, ortaya atılan 10-15 senelik araştırma ürünü yazı ile birlikte sayfalardır yazıyı çürütmeye çalışan, ki kanıt niteliğinde gösterilen resimler de çıkmıyor, kişileri de analiz etsinler sonuçarı da bana yollasınlar bi zahmet.

ayrıca şimdiye kadar psikanaliz yapmamış kişiler de beni analiz etmeye çalışan kesimi analiz etsin ki iş bölümünde hak geçmesin. öte tarafta cayır cayır yanarız mazallah.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 14:53 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
@zarek: resimleri düzelttim. Ayrıca sen ne şaçmalıyorsun ya... Latince biliyorum, Antik Yunanca'yı az çok anlıyorum, sen neye dayanarak. Ben sanırım bunlara kasarken kendi kendimi kafaya alıyordum. Kanıt da gösteriyorum işte t hakkında. Eğer çok ısrar edersen müzeye gidip eski metinlere de bakabiliriz. Haklısınız, yanılmışım demek de bir erdemdir.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:09 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben cidden birinin fake yaratıp boş bir eğlence peşinde olduğunu düşünüyorum hala ama onun yerine gidip makale falan okusa kendine ve dünyasına hayırlı olsa :p
Mesaj tarihi:
zarek ama senın yazdığın bilgiler yalanmış....

onlar yanlışmış, cürümüş, araştırmaıc ehr kimse 10-15 yıl boyunca boşuan araştırmış, 40 yıl boyunca boşuna makale okumuş hemde hiç uyumadan boşuna okumuş, bide kitap okumuş üstüne yazık ona ceviriler falan , hep boşuna....

zarek yanlış bilgi vermişsin bütün pati ahalisine, en azından bunun için özür diliyebilirsin diye düşünüyorum ben
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
edit : özür dilemiş. İyi, sorun yok öyleyse.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:23 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bide sensible kişisel bölüğmünde taa 13 yaşındayken neler yazmışım ben, şimdi 16 olmama ragmen bu arkadaşa 14 dersen açıkçası gendijenerasyonum adına üzülürüm.

Birde zarek, "psikanalist" yoktur "psikoanalist" vardır bilip bilmedigim terimlerle uğraşıp, lafları yemekten, 4 gündür saçmalıklarına -zahmet edipte- mantıklı açıklamalar sunulup yanlışlarının yüzüne vurulmasından bıkmadın mı?

birde 4 gündür aptal aptal konular açıpta "bastan beri geyik yapıodum yiyenlerde varmış, özür dilerim paticik" yazdıktan sonra imsenin senin hakkındaki görüşlerinin degisecegini zannetme çocuk aklınla nitekim buradaki herkez -asenadan da iyi olmak üzere- kıvırdıgını ve sadcece nezaketen belki cidden bir şeyler umuduyla özrünü kabul ediyor unutma.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 17:18 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...