Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS de puan yükselme mevzusu

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar az önce 2005 ile 2006 arasındaki puan farklarına baktım da bazı bölümlerde 30 puan bile oynama olmuş. örneğin 2005'te 330 puanla girilebilen yerler 2006'da 300 puanla öğrenci almışlar. malum 2006 sınavı gerçekten zordu. fakat bu sene 2007'de sınav olduğundan kolay gelmesi maksimum kaç puan etkiler bölümleri? bir düşüncesi olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

of arkadaşlar bu topic paranoyaklığımın had safhaya vurduğu bir anda açıldı. sanırım. dersanede aldığım ham puanım 210 civarlarında gezerken sınavdan 260 civarı bir puan alacağımı hesaplayarak çıkmam yol açtı. 70 de okuldan geliyor. dolayısıyla say2 puanım 330 civarında gelecek. malum sınav da kolay olunca kafamda "ulan herkes yaptı soruları yaaa" diyerek paranoyaklık başgösterdi. bir de ikinci senem olduğundan bir yere giremezsem açıkta kalırsam hakkaten deliririm sanitaryumdan falar toplarsınız beni.

yani sonuç olarak kaç puan artar?

ps: geçen sene de max 5-10 puan düşer deniliyordu?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nerye artıo ya mat-2yi kaç kişi yaptı ya?Tamam mat-1 5. sınıf mat. olduu için barajı geçen insan sayısı arttı fakat zaten ne bileyim 260kusr yapan adam yaptı gene yani geçen senede mat-2 yapamayan vardı bu senede var hele bu sene fen-2 baya zordu edb-sosda öle.Hangi şairin t...şk kılı yoktur die soru sorcaklardı utanmasalar.260 felan bekliyorum okul puanda 70-71 felan gelcek yani zaten eğer puanalr yükselirse yattara olurum
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle katılıyorum. Bence de 10 puandan fazla artması için sebep yok.
EA için türkçe daha mı kolaydı?
Yoo,aksine paragraf uzunlukları geçen seneye oranla fazla ve dilbilgisi soruları daha sağlamdı.Sosyal de aynı şekilde geçen seneye oranla daha eleyeciydi felsefe hariç.
EdSos zaten bütün dershaneleri ters köşeye yatırdı zorluk bakımından.2007 Öss'nin en büyük süpriziydi büyük ihtimalle bu bölümün zorluğu.
Mat2?Normaldi bence,geçen seneden daha zor da değildi kolay da.Hiç bilmeyen 0.5 değil de 3 net yaptı belki ama ortalama bir öğrencide fazla bir net artışı olduğunu sanmıyorum.
Mat1 kolaydı.Ama geçen sene de kolay değil miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

@MrLevie

FBMye gidiodum ve son deneme sınavım 215ti.Hatta en yüksek denemem 242ydi.Benden yüksek yapan adam aynı puanı yaptı hatta dershanede ne yapıuosa össde aynısını yapan çok oldu.Tamamiylle random bi durum yani o anki kafa durumuna bağlı ben inandım yaptım abi bu kadar basit öyle aşırı çalıştığım filan hiç mi hiç söylenemez,söyleyememde.Yüksek yapan adam yine yüksek yaptı paranoyaklık yapma Össde patlama yapan adam yok değil yani alttan dersi olan biri 272 yapmıştı geçen sene
Sosyal ağlarda paylaş

ben 4 sene önce yerleştiğimde bölümüme 24. tercihten yerleşmiştim (max u 24 tü simdi kac tercih yapiliyor bilemiorum) ve 40 kişilik kontenjan gösterilmesine ragmen bölüme 42. ve en son kişi olarak girdim. o senede puan larin cok oyanamayacağı falan söyleniyordu gerçi sistem değişti şimdi hesaplamalarla falan ne kadar oynar hesab edilebiliniyormu bilemiorum. o sene puanlar bi 10 falan oynamişti. ilk 12 tercih fantazi olmasina rağmen 13. tercihime rehberlikcim kesin gözüyle bakıyordu olmadı (ankarada cok iyi bi dershanenin rehberlikcisi bu arada).

amacım paranoya yaratmak falan değil. sadece kesin yerleşmek istiyorsaniz sonlara kesininde kesini bi okul yazmanızı tavsiye ediyorum :P.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar 4 sene dershane, 3 sene össye girmiş biri olarak rahatça söyleyebilirim ki;

Rehberlikçilerinde, tvlere çıkan "otoritelerin"(!bir1one)de a.q..

Kimse bilemez kaç puan oynayacağını, bilen de sallamış tutmuştur.. Siz o yüzden hiç kimseyi dinlemeden tercih listenizi oluşturun olmazsa seneye bi daha işin ucunda ölüm yok ya :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...