Unclecan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Arkadaslar genel olarak yapilan bir hata var.Yunanistan diye adi gecen toprak parcasi esasinda bugunku bizim Ege bolgemizide kapsar.Biz bu ulkeye Yunanistan diyerek esasinda adamlarin megalo idea'sini hakli cikariyoruz...Adamlar kendilerini Helen Imparatorlugunun varisi saydiklari icin kendi ulkelerine Hellas diyolar bence bizimde onlarin tezlerini onayliyan bicimde ulkelerine Yunanistan dememiz yanlis... Bu konu hakkinda daha detayli bilgisi olan veya gorusleri olan var mi?[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Khirsah Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Zaten Hellen İmparatorluğunun varisleri onlar Yunanistan dememiz çok normal......Ama bu megalo ideayı kabul etiğimiz anlamına da gelmez.Onlar Yunanlı bu kadar.Ne dicez Rumistan mı veya doğu helen imparatırluğu mu[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
Unclecan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaji duzgun okumani tavsiye ediyorum yunanistan denen toprak parcasi Ege bolgesini yani izmir ,canakkale , mugla gibi illerimizi de kapsiyor yani muhalefet olmak icin cevap yazma zihniyeti diyecek bisey bulamiyorum...[hline]Playing the king in my kingdom!!! [Bu mesaj Unclecan tarafından 21 September 2003 08:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Khirsah Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Ben de diyorum ki yalan mı oralar eski Yunan topraklarıydı hatta Trabzon ve doğu karadeniz de onlarındı.Oralar Helen imparatorluğun8ndu ve de bu günkü Yunanlılar da onların torunları....Adamların bi tezi var tamam....Burda kabul edilmiyecek bi şey yok ben de o yüzden onların topraklarına Doğu Helen İmparatorluğu yerine Yunanistan diyelim diyorum[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
Khirsah Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Ayrıca Batı illerimizi kapsasın nolur geri mi vericez Türkler de o zaman İran Afganistan üzerinde hak iddia eder biz de Büyük Selçuklu İmparatorluğunun torunlarıyız veya Sibirya hatta Çinin bir kısmını isteriz biz Hunluların torunlarıyız.Artık yeni Dünya düzeninde bole nedenlerden dolayı toprak değişimi olmaz[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
green_martian Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 biz onlara yunanistan diyoruz istiyolarsa bundan muz cumhuriyetini anlasinlar bu bizi baglamaz onlarin sorunu.(NOKTA)[hline][i]-->Four String Magic<-- [b]I am ah maachine!!
TheSilver Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 yunanistan denen irice tarlaya herkez istediğini diyebilir mesela ben tarla diyorum bu hakkında söylediklerimin en kibarı. [Bu mesaj TheSilver tarafından 21 September 2003 11:33 tarihinde değiştirilmiştir]
eldar Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 yunanistan, sınırları uluslararası anlaşmalarla çizilmiş bir ülkedir,nereleri kapsadığı belirlidir, ayrıca yunanlı değil yunan dogrusu
Sam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 kızılderilinin teki de çıkıp "new york dedemin toprağıydı, bana verin" desin o zaman. zaten yunanistan diye bir ülke yoktu yunanlılar batı anadolu kıyılarına hakimken de, truva vardı, efes vardı, sparta vardı, atina vardı vb.. anlamı yok o nedenle bu düşüncenin..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 helen imparatorlugu neymis. tarihte oyle bir sey hatirlamiyorum. bi iskender kisa bi sure icin makedonya adina isgal etti filan sayida yeri.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Yunanlilar hayal dunyasinda yasiyor, istanbula istanbul demezler mesela constantinople falan diyorlar. Hala birgun geri alacaklarini dusleyip dururlar. Bi de Enosis diye bir hayalleri var o da kibrisla yunanistanin birlesip buyuk yunan devletinin kurulmasi.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 ben de kos'a istanköy diyorum ama nasıl geri alacağımızı hesaplamıyorum, yunanlılar constantinople diyorlarsa normal bence, ama başkaları derse acayip olur..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Udinen Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Asil tartisilmasi gereken bence ekümenlik icin illa türk vatandasi olacak kuralinin kaldirilmasi.Cünkü Ortodox Patrigi genelde Amerika veya baska devletlerden cikiyor. Eger Istanbul Rum Patrikligine ekümenlik gelirse Türkiye büyük ses duyurabilir.Bu arada Yunan mi Hellasmi tartismasi cok sacma cünkü ikiside ayni kapiya cikiyor. Yunan mi Kutsal Bizansmi diye sorsan belki tartisilabilirdi.
eldar Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 said: unity100, 21 September 2003 15:44 tarihinde demiş ki: helen imparatorlugu neymis. tarihte oyle bir sey hatirlamiyorum. bi iskender kisa bi sure icin makedonya adina isgal etti filan sayida yeri.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com büyük iskender genel olarak makedon kabul edilse de yunanlılar ve bazı tarihçiler yunan olduğunu iddia eder ama doğrusunu bilemem
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2003 yunanlı da olur hellaslı da. ne farkeder? hem zaten batı anadoluda yaşayan insanlarda genelde yunanlılık da vardır. ne sanıyosunuz selçuklular geldiğinde anadolu boştu filan mı. lol
Cruloss Mesaj tarihi: Eylül 26, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2003 yunan kelime olarak ionian dan gelir. ion grek yarım adasının batı kıyılarıdır, bu adalar hiçbir zaman osmanlı hakimiyetine girmediği için türkler burda yaşayan greklere yunan (ionian) demiştir.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2003 Ege denizinede Ege demeyelim ozaman.Yunanlar koymuş Ege diye ..[hline]i love this game! ICQ :3500388
W3ND1G0 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 said: Cruloss, 26 September 2003 14:50 tarihinde demiş ki: yunan kelime olarak ionian dan gelir. ion grek yarım adasının batı kıyılarıdır, bu adalar hiçbir zaman osmanlı hakimiyetine girmediği için türkler burda yaşayan greklere yunan (ionian) demiştir. Yunan a Hellas demeden daha önceye gitmek gerekirse, Ion [Ionian] demektense Dor [Dorian] demeyi tercih ederim. M.Ö. 13. ve 6-7. yy.larda Ege Denizinin bugünkü Yunanistan kıyılarından Anadolu kıyılarına yapılan kolonizasyonlar sonucu 12 ION şehir devleti kurulmuştur. Bunlarının en önemlisi ve başkenti kabul edilen Ephessos [Efes] kenti M.Ö. 3.Binde Hitit kaynaklarında adı "Aphasus" olarak geçen şehirdir. -os bitimli adların %99'unun da Luwi dili kökenli olduğunu düşünürsek, Ephessos[Selçuk] ve Miletos[Milet] gibi kentlerin Yerli Anadolu ırkları tarafından kurulduğunu ve daha sonra kolonizasyonlar sırasında oraya yerleşen Dor ve Aka halkı ile kültürel etkileşime girdiğini söyleyebiliriz. Yani M.Ö. 457 yılında meydana gelen Pers istilasına kadar Arkaik ve Klasik arkeolojinin; heykel, seramik, filozofi, bilim be mimarı alanlarındaki öncü kentleri aslında Anadolu kentleridir. Dini inanışlar, gelenekler ve kültürlerina bakarsak, bu kentlerin tüm diğer kentlerden farklı olduklarını görürüz. Zaten tarihte de hem Anadolu lu bir duruş sergilemişler; Tarihçi Homeros 600 yıl sonra yazdığı İlyada adlı kitabında Aka-Troya savaşını anlatırken, tüm bu kentler Anadolulu şehir devletler gibi Troya nın yanında olmuşlardır. Bu kentlerin, kıyıların M.Ö.333/334 te İskender'in Anadoluya girip Pers satraplıklarını sona erdirmesiyle Hellen sınırları içine girdiğini söylesek te, bu İskenderin ölümüyle sona ermiş, onun 4 komutanından biri olan Lysmachos hüküm sürmeye başlamıştır. Onun ardından gelen Roma,Bizans,Beylikler,Selçuk ve Osmanlı yönetimleri sonucu, I.Dünya Savaşı sonunda şimdiki sınırlar oluşmuştur. Anadolu kültürüne Türk, Yunan, Osmanlı ya da Roma demek çok komik olacaktır. M.Ö. 14.000 lerde başlayan bir kültürel harmanı birkaç yüzyıllık hakimiyetlerle kimse şekillendiremez. Yunanların bu kıyılara Yunan demesi de çok komik. Ozaman Perslerin torunları İranlılılar ya da Romalıların torunları da burada hak iddia edebilirler. Anadolu; Asia Minor... Anadolu; medeniyetin doğduğu topraktır. İnsanın emeklediği, yürümeyi öğrendiği ve geleceği şekillendirdiği topraktır. Dinlerin doğduğu topraktır. Tarih başından okumak üzerinde yaşadığımız toprakların aslında neler ifade ettiği anlamanıza yardımcı olacaktır. PS: Mesleğim gereği [arkeolog-turist rehberi] belki bu konuda çok hassasım ve emin olun her haftqa yaptığım efes turunun sonunda grubumdan kimse yunan mitolojisi ya da yunan uygarlığı demiyor. Doğrusunu, yani Anadolu mitolojisi ya da Ion uygarlığı diyorlar...[hline]W N D G - S P D R M N
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 said: W3ND1G0, 07 October 2003 13:15 tarihinde demiş ki Yunan a Hellas demeden daha önceye gitmek gerekirse, Ion [Ionian] demektense Dor [Dorian] demeyi tercih ederim. o zaman daha da iyisi miken diyelim. biraz daha sikarsak minoan diyebiliriz. said: kolonizasyonlar sırasında oraya yerleşen Dor ve Aka halkı ile kültürel etkileşime girdiğini söyleyebiliriz. akalar dorlarin istilasi sonucu ionyaya goctuler. dorlar gocmedi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com [Bu mesaj unity100 tarafından 07 October 2003 13:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 said: unity100, 07 October 2003 13:26 tarihinde demiş ki: said: W3ND1G0, 07 October 2003 13:15 tarihinde demiş ki Yunan a Hellas demeden daha önceye gitmek gerekirse, Ion [Ionian] demektense Dor [Dorian] demeyi tercih ederim. o zaman daha da iyisi miken diyelim. biraz daha sikarsak minoan diyebiliriz. said: kolonizasyonlar sırasında oraya yerleşen Dor ve Aka halkı ile kültürel etkileşime girdiğini söyleyebiliriz. akalar dorlarin istilasi sonucu ionyaya goctuler. dorlar gocmedi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com [Bu mesaj unity100 tarafından 07 October 2003 13:29 tarihinde değiştirilmiştir] Miken ve Minos uygarlıkları yunan uygarlığı etkilemiş diyebiliriz, temeli diyemeyiz. Bugünkü söz konusu uygarlığı Dorlar kurmuştur. Tabi bu benim kanım. Dorlar sadece Kıta Yunanistana göç etmediler. Ege kıyılarında da yerleşimleri vardır. Aka kolonizasyonu Dorlar gelmeden de ticari kolonizasyon olarak başlamıştı. Dorlar yüzünden yapılan kolonizsayondan yüzyıllar önce....[hline]seksendort.com w e n d i g o
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 ionyada bulunan dor varligi akalarla kiyaslanacak olcude degil. aka gocunun yorenin kulturel varligini etkiledigi kadar etkilemesine de dolayisiyla imkan yok. bir de akalarin ionyaya dor gocunden once yapmaya basladiklari kolonizasyona bir goc diyemeyiz, zaten egedeki medeniyetlerin her daim ufak tefek ticaret limanlari olmustur dogu anadolu kiyilari boyunca. fakat bunlarin tam tesekkullu ve politik etkisi bulunan sehir devletlerine donusmeleri ancak akalarin toplu gocu sirasinda olmus olabilir. miken ve minos uygarliklariyla egede gorulen butun uygarliklarda ortak noktalar coktur. zaten dor istilasindan sonra anakara yunanistaninda olusan kulturlerin de aka donemine motamot zit olmasi durumu da sozkonusu degil, kapinda kacaginda ortak noktalar tasiyor olrtaya cikmasindan beri. dor stili sutun diyoruz, ion stili sutun diyoruz. ama neticede sutunlu binalar dikiyorlar benzer mimaride tutup da misir kolonlari koymuyorlar binalara.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 bende farklı birşey dememişim zaten. etkileşim var kültürler arası. ama bu işin en temeline gidersek asıl bizim, yani Anadolu halkının sahiplenmesi gerek medeniyeti.... Konudan sapmadan son olarak demek istiyorum ki; belli bir süre için bu toprakların kıta yunanistan hakimiyeti altına girmiş olması burayı yunanistan yapmaz. Her ne kadar Hellenizm, tüm Avrupanın nedense çok heves duyduğu bir kavram olsada her zaman onlara; Anadolu Halkları şehirler kurarken daha mağaralarında taşlara agu gugu dediklerini hatırlatmak lazım geliyor.[hline]__seksendort.com__ smthng bout sex&dirt
Öne çıkan mesajlar