Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küresel Isınma...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
20 yıl içinde küresel ısınma sonucu Avrupa'nın sular altında kalacağı ve bütün Avrupalıların zorunlu göç yapacağı ve bu göçten de Türkiye'nin nasibini alacağı söyleniyor.

Bu ne kadar doğru?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
benim bildiğim güney doğu asya da sular altında kalacak. 1 milyar insan evsiz kalacak. sonra göçler başlayacak ve ülkelerin sınırları değişecek. şiddetli savaşlar çıkacak. şimdi yazarken bilim kurgu gibi geldi ama 20 30 sene sonra gerçek olacak bunlar. vahim
Mesaj tarihi:
Ben bir panel yürütmüştüm okulumda bu konuyla ilgili. Miktad Kadıoğlu, Ömer Madra ve Tanay Sıtkı Uyar katılmıştı. 20 senelik bir dönem olarak algılamayın bunu, daha uzun bir süre ve öyle iki günde dünya sular altında kalmıyor. Ancak Kyoto'yu imzala Kyoto Kyoto dendi, durumu kurtarmaya başlamamız için onlarca Kyoto imzalanması lazım en azından. Uluslararası karbon ticareti de başladı artık, bunları falan detaylı açıklamak lazım.
Mesaj tarihi:
ben pek düşünmek isemiyorum acıckası, elimden geleni aklıma geleni yapıyorum bu konuda o kadar, ah gün gelir delirirm greepeace'e katılırımo başka, ama şu anda bu konu yanı küresel ısınmadan cok savaş kısmı işin, günlerce uyumamı engelliyo, biraz akcıyorum ben butur konulardan
Mesaj tarihi:
bence bu süreçten insanlık çok daha hızlı bir şekilde nasip alacak. hissedilen hava sıcaklığının 50 derece olmasından bahsediliyor. enzimlerin max çalışma sıcaklığıysa 55 derece. tabi vucüt bu sıcaklığın hepsini emmiyor ama emecek dereceye gelmesi 5 senede olur gibi geliyor. öte yandan susuzluk durumu var. denizler yükselse bile saf su olmadığı sürece insanlığa bir yararı yok. bence insanlık son yıllarını yaşıyor.

umarım abartıyorumdur. ama düşüncelerim bunlar.
Mesaj tarihi:
levie,insan ırkının kökünü kuruttun vallahi :)

ben bu tarz büyük bir kök kuruması olayını bi 100 sene daha beklemiyorum en azından.hani oda torunlarımın sorunu olur artık.biz göremeyiz sanmıyorum
Mesaj tarihi:
He bide çocuk sahibi olmayı planlıosun!Seni düşüncesiz pis ebeveyn!Çocuklarının veya torunlarının nasıl bir dünyada yaşayacağını göremio musun!Tuuuuu yazıklar olsun sana!
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 25 Haziran 2007, Pazartesi - 20:41 tarihinde demis ki:

Deniz suyu arıtılıp içme suyu yapılabiliyor diye biliyorum.

iyi de deniz suyunu kullan kullan nereye kadar? yakında hiç yağmur yağmayan yıllar olacak. kuraklık tavana vuracak.milyarlarca insan o denizleri içme,temizlenme,sulama amacıyla kullanacak. ne kadar sürekliliği olabilir ki?

zaten insan neslinin sonunu sıcaklık hazırlayacak susuzluk değil bence.

[ Mesaj 26 Haziran 2007, Salı - 12:56 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Gerekirse kubbeli, iklim düzenleyicili şehirler yapılır. Tabii önce nüfusun azalması lazım. Ama sonuçta insanlık son buzul çağını atlattı sıfır teknolojiyle, bu teknolojiyle mi hayatta kalamayacağız.

Jurassic Park'ta bir bilimadamını oynayan adam vardı. Siyah saçlı gözlüklü hep bilimkurgularda oynayan bir adam. O adamın o filmde bir sözü vardı:

"Hayat bir yolunu bulur"

...
Mesaj tarihi:
Avrupa degil ama mesel ingileterenin guneyi hollanda ve rhen havzasi sular altinda kalabilirmis. Alpler bolgeleri Almanyanin dogusu iskandinavya sag kalir. Ayrica bizim Cukurova ile Marmara bolgesi de sular altinda kalir oyle bir senaryoda
  • Yeni Oluştur...