xieon Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Beyler hayatımda ilk defa ultima online'ı dün oynadım bugünse asıl oynamak istediğim bs/miner karakteri açtığım oynadığım kısa bir süre içerisinde BS yi 70.1 Mining'i ise 69.5 yaptım şimdi Minoc adlı şehrin dışındaki maden de kasıyorum arada bir dull copper diye bir şey çıkmaya başladı Şimdi ilk sorum: Acaba bu diğer madenler mining özelliği ile orantılı olarak mı çıkıyor yoksa mekanlara göremi yani miningim 100 olduğunda en iyi madeni Minoc'un dışındaki madenden çıkarma şansım var mı? İkinci Sorum ise: Şimdi Mining'im 69.5 oldu fakat ilerlememekte inat ediyor acaba nedeni nedir? Ne yapabilirim? Sanırım bu maden artık yetersiz geliyor bana yanılıyor muyum? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 şimdi öncelikle evet maden skilline göre değişebiliyor yani sen en üst seviyede maden olan bir spota gidip pickaxei tutmayı bilmeden kazarsan ancak düşük seviye ore çıkartırsın, skilline ne denk gelirse, ama işi bilen skilli yeten madenci asıl oreu çıkartır aynı spottan skill kasmak için çok özel birşey yapmana gerek yok yav mining için, ben farkına bile varmadan 100ledim mesela BS kasarken ingot yetiştircem diye =P zaten sürekli gezmek durumundasın miningde, öyle özel bir yönteme gerek yok, kaz sürekli yeter. ama illa hızlansın dersen, sadece kazarken değil, eritirken de skill alırsın. yani bütün orelarını aynı anda eritmek yerine ikişer üçer bölüp eritirsen aynı şekilde skill alma şansın var, lakin aynı spotta en fazla üç skill alabileceğin için çok abartma onu =] eğlenceli iş bence, kolay gelsin edik: yanlış anlaşılmaya yol açmasın; sadece skille göre çıkmıyor ore. her oreun spotu var tabii, ancak senin skillin o spotun gerçek oreunu çıkartmaya yetmezse ancak iron çıkartırsın o spottan demek istiyorum. ve hayır, minoc etrafındaki madenlerden en fazla agapite çıkar bu serverda, o da sadece iki spottan ;] [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:18 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Biraz sabret, mining genelde böyle gelir. Biraz yavaşlar, sonra hızlanır, sonra tekrar yavaşlar, vs. Ve kanımca kasması en zevkli skilllerden biri mining.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 eger magery de alirsan mining ve bs skillerinin yanina sle bi guzellik olur skill kasarken vloite verite gibi deerli orlari cikardigin yerleri marklar kendine bi runebook hazirlarsin oyunun ileri safhalarinda sadece rune book undaki yerlere gierek en deerli madenleri cikartabilirsin
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 ya da benim gibi magery kasmaz paraya kıyar mark scrollu alırsın, 50 magery yeter o zaman ehe ama öyle böyle lazım mark, bone haklı
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 nefrde guzel aciklamis ama bense sole ozetliyim dunyadaki butun ore spotlari sabit run uo sisteminde yane surdan su maden cikicak sa hep o cikiyor ama senin skillin orayi kazmaya yetmezse daha dusuk kalite ore cikiyor o sebeble skillin artana kadar spot ezberlemeye kasma her yeri kaz sadece bi kacda basit oneri * bi tane beetle hayvan edin bolece pack llama sorunu yasamassin direk ustune binersin (beetlerin cantalari wardir yane hem mount hem pack llamadir) * paran olursa bol dagli bol magarali bi yere ufak bi ev at direk orda eritirsin mallari *eger bettle lar cok pahaliysa simdilik bi tane pack llama al 650 gp felan lmali orelari ona yukler sehre goturrusun bolece bi seferde daha co ore goturrusun * mining ve bs yanina kesin 50 60 magery kas ki spotlari marklayabilesin daha onemlisi mark buyusu yapabliysan bi sehri marklarsin beetlein dolunca drek sehre recallanir eritir bankaya koyar sonra demin geldigin yere recallanirsin * sehirlere yakin yerlerde basta kasmak zorundasin ama sonralari sehirden uzaklas sacma sapan alakasiz yerlere git ne kadar az insan olursa o kadar rahat kazarsin *son bisi tamhatirlamiyorum ama chivalryde mark tadinda bi buyu warsa magery yerine chivde kasilabilir ama kesinlikle benm onerim mager hic bisi yoksa heal buyuleri we gate icin kolay gelsin ha unutmadna miner bs yanina benim onerim tailor alchemst gibi dier skilleride kasman sonucta 700 skill cap war 5* 120 + 100 magery yapicak kadar yerin war yane [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 00:27 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ]
xieon Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 cevaplar için çok teşekkürler valla sizin gibi insanlar oldukça insanın daha da oynuyası geliyor =) ya şu an şöyle bir amacım var bs/mining i bitirmek tabi sizin tavsiyenize uyarak biraz da magery almak bu karakterle yeterli paraya ulaşınca saf bir mage karakter açmayı planlıyorum
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 pure mage ayri bisi pvp pve icin bu chardaki magery sadece islerini cok hizlandirmak icin bunna saten savasamazsin 200 skill puanini bs ye harcarken
kek Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2007 Saf bi magery karakter de açacaksan bs karakterine sadece chivalry skillini kasmanı şiddetle öneririm. Çünkü: magery de ışınlanabilmen için reg gerekir. Yani çantanda sürekli olacak bi ağırlık ve öldüğün zaman tekrar geriye gelmeyen birşey. Fakat chivalryde kitabına tithe point yüklüyorsun sadece. Ölsen de hala sende kalan birşey. Hendine heal basma özelliği recall olma özelliği var, zaten bunlar da sana yeter de artar. Ayrıca miningin yavaş artmasının sebebi sürekli aynı yerlerde kasmandan kaynaklanır. Serverımızda böyle bir sistem var. Bir spotdan sadece 0,3 skill alabilirsin. Ondan sonra başka yerlere gitmen gerekir. Kolay gelsin.
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 kekin söylediği de doğru; chivalry ile recall atabilirsin ancak rune gerekir yine, ve fakat chivalryde mark yok bildiğim kadarıyla. yani spotları marklamak için yine mageryye ihtiyacın var en az 50 civarı (scrolldan atabilirsin 50 ile, direk cast edemezsin ama yeter sana) dolayısıyla chivalry minera tek başına yetmiyor ya da chivalry alıp, bir de her çağırdığında yanına gelip istediğin spotu marklayacak mage bulacaksın ki zor. bir başka ihtimal, bir runebooku olan miner bulursun hazır marklı spotlarla, o runebooku kopyalarsın ama bir miner olarak söylüyorum o daha zor eheh hayatta vermem spotlarımın yerini ben ;P
xieon Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 arkadaşım şurda 50 kişilik serverda zaten 10 tane crafteriz yapma böyle cimrilik :P
Holy Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Valla elinden geldiğince tekelinde tutmak hakkıdır =) Hele ki mining'i 1,5 saatte gmledikten sonra olay ore yeri bulmakta bitiyormuş yoksa herkes kasıyo zaten mining :P
Öne çıkan mesajlar