paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Selam, [spo]Ayrıca bir ülkeyi Kur'an değil ilim, kültür ileri götürür.[/spo] Bence sarf edilen cümleler amacı aşmaktadır. Lütfen bir fikri beyan ederken, 40 kişinin fikrini ve inançlarını ezip geçmeyelim. Şahsen ben bu cümleden rahatsız oldum. Arkadaşın bu cümleyle amacı aştığını ve bunu da isteyerek yapmadığı düşüncesindeyim, daha doğrusu böyle düşünmek istiyorum. Burada fikir beyan eden kaç kişi ilimin ne olduğunu internette araştırma yapmadan söyleyebilir? Kaç kişi Kur-an'ın içinde ne olup olmadığı hakkında bilgi sunabilir? Peki bir insan içeriğini bilmediği birşey hakkında nasıl bukadar kesin hükümlere varabiliyor? Yazık. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paramecium, dediklerinin çoğuna katılmakla beraber, kur'an ın zaten diğer ülkelere göre ileride olan bir devleti daha da ileriye götüreceğini düşünmüyorum. Belki Kur'an a tam uyulsa bu olabilir ama tam uyulması imkansız olduğu için bir ütopya olarak kalıyor. Düşüncelerime göre Kur'an ve din insanları eksiden alıp artılara getirir ve gerisi bilime bırakır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 [spo]cami kasacağımıza hastane kasmasak da onun yerine villalar havuzlar zartlar zurtlar gibi lüks harcama yapan arkadaşlar hastane yapsalar? olmaz mı? cami lüks değil. israf olan milyonlarca yerde kısıntı yapsak olmuyor mu. niye sizi ille de cami geriyor yani. okullar yapılmasın hastaneler yapılsın demek anlamlı mı? veya insanlar ev sahibi olacağına kirada otursun hastane yapsın demek ne kadar mantıklı? kim nereye isterse oraya verir parasını. o kadar basit.[/spo] horace bu işe 40 milyon dolara süper zeki parti binası yapıp gazteci dostlarını gezdiren tayyip bey başlasa olurmu(baykalda aynısı diye gelmeyin lütfen) ayrıca konuya genel olarak söyleyeceğim şey şudur din (gerek islam gerek diğerleri ) her zaman kitleleri sömürmek için bir numaralı ve en kolay araç olmuştur. cehennemde yanacaksın diye insanları istediğin gibi manipüle etmekten tutun cennet tapusu satmaya kadar. bunun sebebi cehalettir. doğudaki insanların nispeten eğitimsiz ama dahada kötüsü büyük oranda cahil olmasının 2 sebebi vardır.ağalık sistemi ve köy imamları.kibar feyzoda eleştirilen ağalık sistemi tamamen gerçektir.ağa tebaasının eğitimli olmasını düşünmesini istemez.aynı şekilde kötü niyetli köy imamları da vardır. bu sebeptendirki ilahiyat profesörleri daima insanlar tarafından kötülenir ve mahalle camii'sinin imamı en büyük din otoritesi kabul edilir. şu an ki laiklik sistemimiz 12 eylül sayesinde son derece çarpık.komünizm tehlikesi (!) yüzünden amerikanın rusyaya karşı din silahının sonucunu çekiyoruz şu an. din eğitiminde sure ezberletmekten daha başka şeylerin olduğunu düşünen sadece 1 öğretmen gördüm . bu sebepten çok büyük sayılarda insanlar bazı insanları Hz Muhammed derecesinde seviyorlar amerikaya gitmiş olan bazı muhteremleri hacca gitmiş kadar çok takdir edip imreniyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paramecium rahatsız ettiysem özür dilerim fakat öyle olduğunu düşünüyorum. Gerçekte ilimi teşvik etse de Türkiye'de böyle bir durum olamaz bunu hepimiz biliyoruz. Din belli bir yere kadar götürür refahı sağlar belki ama esas olarak ülkeyi kalkındıracak, ilerletecek yaşam kalitesini arttıracak şeyler bilim ve kültürdür. Kimsenin inancını aşağılamak amacında değildim kusura bakmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Zaten bilim ve kültür olmayınca din kavramı da kukla ipi olmaktan öteye gidemiyo. Cehalet had safhadayken insanlar din adı altında koyun gibi güdülüyo. Dinin böyle bir faydası olamaz.Olsa olsa zararı olur ki gayet net bi şekilde görüyoruz millet koyuna dönmüş durumda. Diğer bir deyişle dinler aydınlanma aracı olarak kullanılmalıdır, karanlık için değil. Ampuller de öyle mesela... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 İlginç.. said: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... (Buraya kadar yaklaşık 10 misline çıkmış) 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... (bu da seçimden sonra ) ilginç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Selam, Şimdi şuna açıklık getirelim; Din kelimesi altında sadece müslümanlığı değil, diğerlerini de kastediyorum. Hangi din çalın ve hırsızlık yapın diyor? Hangi din yalan söylemeyi teşvik ediyor? Hangi din namus kavramını önemsiz olarak lanse ediyor? Hangi din yardımlaşmayın aksine düşene bir tekme de siz vurun diyor? O zaman tüm dinlerde evrensel olarak tanımlanan bir insanlık kalıbı var. Bunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. Temelde öz olan dinlerin hepsi amaca yönelik farklı kurallara sahiptir. Misal rahibeler neden baş örterler? Bir çok dinde başörtüsü vardır ama hiçbirinde bizdeki gibi simgeleştirilip yıpratılmamıştır. Bana ilim ve kültürü nasıl dinden ayrı koyduğunuzu açıklayabilir misiniz? Kusura bakmayın ama bana göre düşünülmeden sarf edilmiş bir cümledir din ile ilim ve kültürü ayırmak. Kültür, toplumun inancıyla beraber çevresel faktörlerin ve geçmişinin şekillendirdiği ortak bir mirastır. Türkiye hala şamanizmden gelme özellikler taşımaktadır. Bu Türkiye'nin kültürüdür. Din zaten insanlara insancıl yaşamın kurallrını zorlamaktadır. Yukardaki kurallara uyup, 5 vakit namaz kılman, 30 gün oruç tutman senin ilmini ve kültürünü hangi yönden bastırıp zorluyor bana açıklar mısın? Hangi kültür ve ilim çakışmasına neden oldu bu şimdiye kadar sende? Her mesajımda üstüne basa basa belirttim, bazı fikirleri bilgiyle beslemeden öne sürüyoruz diye. Neden tarih müslüman toplumdan çıkmış matematikçi, edebiyatçı, gökbilimci, geometrici, cebirci insanlardan bahseder ve bunlar zamanında gelişmelere ön ayak olmuş önemli insanlardır? Madem din bu insanlara bukadar engel oluyordu da bu insanlar nasıl çalışma yaptı? Bana Türkiye'de cahillik ve örf-adet ikilisi arasında kalarak şekillendirilmiş yozlaşmış veya kendi acizlikleri içersinde ne yaptığını bilmeyen dengesiz Ortadoğu coğrafyasındaki müslümanlığı örnek gösterecekseniz size şaşarım. Siz gerçek müslümanlığın ne olduğunu bilmeden, sadece çevrenizdeki çarpıklıkları gerçek müslümanlık zannederek yorum yapan, bilgiden uzak insanlar olarak kalırsınız nazarımda. Bu ülkede inançlarını tüm bu yozlaşmışlıktan izole ederek sürdüren insanlar var. Sayıları hiç önemli değil. Sarf edilen her cümle o insanlara zarar verir, incitir, kırar. Böyle sizin de o karanlık taraftaki insanlardan farkınız kalmaz. Ne olur toplum olarak iki kelam etmeden önce o konu hakkında bilgi edinelim. Okumak ve araştırmak hiç bukadar kolay olmamıştı ama biz elimizi belimize koyup kelimeler sarf etmeyi hep marifet bildik. Bu da Türk toplumunun kültürü oldu işte. Diyebileceklerimin hepsini söyledim artık. Daha fikir beyan edip, aynı sakızı tekrar tekrar çiğnemeye gerek yok. Bu konunun tarafları olamayız, bizi aşan konulardır. Bu işi bilenlere bırakıp, bize düşen okuyup öğrenme işini yerine getirmeliyiz. Bilen toplum toplumdur, aksi bir gruba sürü denilir sadece. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Müslümanlık ile Türkiyede yaşatılmaya çalışılan Müslümanlık arasında fark var. Türkiye'deki Müslümanlık bilimi engeller. Ayrıca hiçbir din bilimi tam olarak destekleyemez zira "biz bunu böyle yarattık" yada "insanları çamurdan yarattık" der. Bilimsel kanıtları da hiçe sayar tabii inananlar. O açıdan teşvik etse de tam olarak desteklemesi mümkün değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 nileppezdel insanların yaratılışıyla ilgili nasıl bir bilimsel kanıt bekliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 İnsanların yaratılışıyla ilgili bilimsel kanıt yok zaten :) Ara türlerden birkaç tanesi kaldı onlar da ortaya çıkınca mantığın çağrısına uyanlar gayet kanıtı görebilirler. Ama yeri burası değil bilim teknik bölümünde konusu var bunun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 bu kadar bütçenin yanında bir de devlet dairelerine atanan imam hatip mezunlarının sayını sunsalar nasıl bir durum olur merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: İlginç.. said: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... (Buraya kadar yaklaşık 10 misline çıkmış) 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... (bu da seçimden sonra ) ilginç... aaa matematik ben cok severim matematiiğ dur bakıyım bide ben deniyim said: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... (buraya kadar 705 trilyon artış var, yanı yılda 117.5) 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... (burdada 700trilyon artış var ama4 yılda, yanı yılda 175 trilyon ^^ ) cok zevkli yahu bu matematik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 tum konuyu okuyamadim ama daha once yazmak istedigim birseyi buraya yazayim dedim. ben almanyada okuyorum 2ayligina ankaraya geldim.bu esnada ders calismayi dusundugum icin ve ev ortami musait olmadigi icin yakinda olan MİLLİ Kutuphaneye gitmeye karar verdim. ama soyle bişi soyliyim ,gorduğüm belkide en kotu kutuphane ve kutuphane ortamiydi.Orda Gaziden bir kac kişiyle konustum,insanlar nie universitelerinde Kutuphaneye gitmiyorlar die sordugumda ,saci uzun olupta iceri alinmayan var gibi cevaplarla karsilastim. adam basi caminin oldugu bu ulkede ankara gibi bir sehirde calisabilecek dogru durust bir kutuphane dahi bulamamiş olmam cok uzuntu verdi bana. uzun uzun burda sadece almanyada okudugum universitede bulunan yaklasik 10 kadar kutuphaneyi anlatmak isterdim(24 saat acik olanlarindan ,her bolume ozel kutuphanelere kadar). türkiyenin başkentinde bile ne yazikki adam gibi kütüphane yok,gidip camiilerde mi ders calissak. Önceliği lütfen basska seylere verelim bu ülkede artik. sayin AKP li arkadaslar umarim hemen atlayip olayi inanca cekmezler hep yapildigi gibiCami yapilmasin diyen yok ama ne kadar cok olduklarini hepimiz biliiyoruz. [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 18:26 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Bravo tebrik ediyorum 3-4 cami yaptıranları. Aferim süpersiniz. Ayrıca tepki görmüş iki cümle dikkatimi çekti. said: Ayrıca bir ülkeyi Kur'an değil ilim, kültür ileri götürür. said: sonuçta ibadet temiz olan her yerde yapılır ama eğitim, sağlık gibi şeyler ancak binalarında yapılabilir. Hepsine tamamen katılıyorum, çok da doğrular. Ayrıca, dürüstlük iyilik kavramlarını dinlere yüklüyorlar ya tamamen, ben buna bitiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 @GeD: Welcome to Turkey! Kütüphaneler gereksiz bence de. Ne gerek var okumaya, araştırmaya, öğrenmeye... Arkadaşlar, Bir sürü insan tanıyorum. Kendi çapında inancını yerine getiren ve onlara saygı duyuyorum. Çünkü birbirimize saygı duymamız hayatın bir gereği. O onun özel yaşamıdır, özel tercihidir. Siyasi simge olsun, reklam olsun diye başını örtmeyenlere,gerçekten öyle bildiği öyle inandığı için saf duygularıyla başını örten insana duyduğum saygıyı duyuyorum onlara... Vakıf kurup para cukkalamak için camii kuran insana da, Siyasette din sömürüsü yapıp oy toplayana da, Başını kapatıp diğer tarafları açıp sevgilisiyle sahilde yiyişen kıza da, (bkz: Bakırköy Sahil Haftasonları) inanmıyorum.... İnandırıcı gelmiyor, samimi olmayan ve kalitesiz hareketler bunlar. Eğer biz bir gün ihtiyaç için kurulan camii ile , rant için aynı mahalleye kurulan ikinci camii yi ayırt edebilirsek, ve bunun yanlış olduğu bize söylendiğinde "ulan adamın parası var istediği haltı yer" diye gerzek bir cevap vermezsek, eğitimin,ülkeyi kalkındırmanın,araştırma ve geliştirmenin de çok önemli olduğunu görebilirsek ve gereksiz harcamaları bu alanlara kanalize edebilirsek, din sömürüsüne hayır diyebilirsek, gerçek inananla din tüccarını ayırt edebilirsek, Düşük kur- yüksek faiz politikasından vazgeçebilirsek, Bazı konularda toplum olarak elimizi taşın altına koyabilirsek, işte o zaman dinimizi adam gibi yaşarız, işte o zamanbirbirimize gerek inançlar konusunda gerek de diğer konularda saygı da duyarız, işte o zaman ileriye dönük adam atmayı öğreniriz. işte o zaman ekonomimiz düzelir. Ama o gün hiçbir zaman gelmeyecek. İnanmıyorum ben. Malesef... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Elbette bir mucize olmazsa o gun hic bir zaman gelmeyecek. Din islerine acilen bir reform yapilmasi lazim gerek okuldaki din dersleri ile ilgili gerekse camilerle ilgili fakat hic bir parti dindar kesimin oylarini kaybetmeyi goze alamaz o yuzden boyle bir olay hic bir zaman gerceklesmeyecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: horace bu işe 40 milyon dolara süper zeki parti binası yapıp gazteci dostlarını gezdiren tayyip bey başlasa olurmu(baykalda aynısı diye gelmeyin lütfen) olur benim için farketmez. de beni tanımamışsın diğer bir çok arkadaş gibi. ben ideoloji veya parti tutan birisi değilim. hele bir grubu seviyor olsam, yanlışın asıl orada bulunmamasını isterim, haklı çıkarmaya çalışmak yerine. yine de parti binaları ile camileri kıyaslamak doğru olmaz. gerçi maksadının bu olduğunu sanmıyorum. zira parti binası işyeri gibi birşeydir. lüks kısmı biraz daha zor değerlendirilir. camiler ise bireysel olarak yapılan yaptırılan şeyler. gelen eleştirilerde, insanlar cami yaptıracaklarına okul yaptırsınlar artık denilmesine yönelik verilecek örtüşen bir örnek değil. cübbeli ahmetin villasını filan örnek versen cuk otururdu ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 bosuna konusuyorsunuz yakında yapılan o camılerın alayına can takıp kılıse yapacaklar sız burada bırbırınızı yıyın adamlar da kuyuruk acısı var ıstanbulu konstantın yapmadan ayasofya yayı tekrar kılıse yapmadan rahat etmeyecekler abd'si avrupası alayı aynı amacta hareket edıyor sız burada yıyın bırbırınızı (yasasın ab ye gırdık... ) tekrar canakkaleden saldırdıkların da alevı sunni diye ayırım yapmayacaklar (zamanında yapmadılar da ) aslında ıyı oluyor yanı haketmıyorda degılsınız ama kurunun yanında yasda yanacak ben ona uzuluyorum (o yaslardan bırıde benım ne yazık kı) yaa ıste boleee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ciddi değilsin di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 ehe, sarcasm yaptı heralde. sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Masakari uzgunum her ne kadar Turkiye hic degismedi ise dunya son 80 yilda epey degisti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Camilerin elektiriği, suyu bedava mı? Evet. Okulların, Üniversitelerin? Hayır... Uyanın be, İstanbul Üniversitesi Hukukta okudum, 4 yılın 2'si kaloriferler yanmadı. Kartal Anadolu Lisesinde okudum, su parası ödenemediği için 1.5 hafta okulda su yoktu! Bir ortaokul, lisede binlerce öğrenciye su yoktu bir tuvalete gidecek, ortalığı temizleyecek. Burda önemli olan sayılar değil zihniyettir, bu sayılarda o zihniyete işaret eder! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: İlginç.. 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... (Buraya kadar yaklaşık 10 misline çıkmış) 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... (bu da seçimden sonra ) ilginç... aaa matematik ben cok severim matematiiğ dur bakıyım bide ben deniyim 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... (buraya kadar 705 trilyon artış var, yanı yılda 117.5) 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... (burdada 700trilyon artış var ama4 yılda, yanı yılda 175 trilyon ^^ ) cok zevkli yahu bu matematik ben pek anlamam ekonomiden ama yıllık artış düzeyinin 60 trilyon extra artışı 4.5 yılda 1 trilyon un neden 10 trilyon olmadığını açıklamıyor sanırsam. bir de dini tartışmalar da zorla müslüman olmuş kitlenin dini kötülemesi ne tür bir hak veya özgürlük sağlıyacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 beyler adamların yaptıkları harıtaları hıc mı gormedınız hıc mı duymadınız yaklasık 200 senelık aynı taktıgı uyguluyorlar bol ve yok et teror orgutlerını kım fınanse edıyor kım koruyor kım saklıyor resmen gozunuzun onunde duruyor hersey sız kalkmıs neyle ugrasıyorsunuz alın o zaman bunu deneyın "tavuk mu yumurtadan cıkar yumurta mı tavuktan" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Evet dostum çok haklısın yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı mücadele etmeliyiz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde bizi alevi-sünni, camici-okulcu diye bölmek için uğraşanlara gereken cevabı vermeliyiz. ______________________________________ LaZ ZiYa'NıN DaMaDı tüm arşivim için tıh! EMEĞE SAYGISI OLMAYANIN VATANINA SAYGISI OLMAZ! RACON DIIL VATAN HAINLERI KESIYORUZ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar