ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 "alevılerın devletle alıp veremedıgı mı var da bu sayıları dızmısler" "bırsey soylenıcekse sayılara saklanmadan soylensın" denmıs. alıp verılemeyen bırsey var ve bunu da kımse saklamıyor, her platformda dıle getırılıyor; dıyanet ıslerı kapansın. neden kapansın? cunku sadece bır mezhebı temsıl edıyor ve hızmet edıyor. aa olur mu oyle sey? oluyor efendım, soyle kı 15+ mılyon kısı oldugu soylenen alevı nufusu bu devlete vergısını oduyor. bu vergıyle kontrolsuzce yapılan camılere ımamlar atanıyor. elektrıgı, suyu devlet tarafından odenıyor, tamırı zartı, zurtu yapılıyor. buna ek olarak, dıyanet ıslerı, dın kulturu ve ahlak bılgısı derslerınde alevılıgı yokmus gıbı sayıyor; pratıklerınden, esaslarından, ozunden bahsetmıyor. bundandır kı alevı kesım, onları temsıl etmeyen ama vergılerıyle yuruyen bu bakanlıga karsılar. ya kapanacak, ya esıt haklar saglayacak. her gun soylenen ama evvel akılların anlamadıgı bu. yoksa alevıler baska bı nedenden dıyanet ıslerı bakanlıgına karsı degıller, zaten kendı aczıyetı ıcınde kıvranan bır kurum. goya ınsanların ıslama dogru bır sekılde ulasmalarını saglıyormus, egıtım verıyormus. ne egıtımıymıs o ya. ondan her yer tarıkatların kontrolunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Selam, Rakamlar öyle enteresan şeylerdir ki amaca uygun koyduğunda inanılmaz mesajlar verebilirsin. O sebeple algıda seçicilik en düzeye tırmanır. Ben (ben demek şahsi görüşüm demek) olaya şurdan yaklaşırım: - Boş kalan cami var mı? Bana göre yok. Sonuçta dolu denilen mekanın %100 dolulukla hizmet edeceğine dair bir kural yok. Sadece Cuma veya bayram namazlarında dahi amaca hizmet edecek yer olması gerekli. - Dolup taşan hatta yetmeyen hastane var mı? Tüm devlet hastaneleri. Teknik yetersizlik, personel yetersizliği, yatak yetersizliği... daha ne ararsan. Personeli oraya koysan bile ihmalkarlık ve yetersiz bilgi yüzünden kaybolup giden insanlar. Sağlıkta olayın boyutu çok daha vahim. Hastane sayısı & Camii sayısı tarzı bir karşılaştırma abes. Biri sağlık, diğeri inanç. Hizmet şekilleri ve kullanım şekillleri farklı olduğu sürece kıyasları yapılamaz. Elma ile armut bu arkadaşlar. Bu camiyi yapan kim? Devlet ve halk mı? Ozaman bu iki ucu irdeleyelim: Devlet; halkın mevcut yasalarla belirtilen kurallar çerçevesinde seçip atadığı kişilerden ve/veya o seçilmişlerin atadığı kişilerden oluşan yapılanma biçimi. Bu adamlar kim seçiyor? Halk; senin köşedeki bakkal, doğudaki çiftçi falan. Peki bu seçilmişler kimi seçiyor? Yine TR sınırları dahilindeki TC vatandaşlarından birilerini. Yani ithal edilen kimse yok. Herşey bu ülke sınırlarındaki mevcut kapasitenin ürünü. Sen bu adamı eğitmez ve sağlık ile inancın önemini ve değerini göstermezsen, bu adam anasından babasından ve çevresinden ne gördüyse o şekilde şekil alır gider. İmam hatip liselerini kim açtı sizce? Darbe sonrası iktidara gelen Kenan Evren değil mi? (Ben mi yanlış anımsıyorum yoksa). Sen önce halkı bilinçlendir ki ondan sonra halk sağlıklı şekilde ihtiyaçlarını bilebilsin, bu doğrultuda sağlıklı kararlar verebilsin ve doğru kişileri seçip iktidar yapsın. Asla Türk halkı eğitimini düzgün yapamayacak. Yaptırılmayacak. Çünkü siyasiler güdülecek toplumu severler. Mazot 1 YTL olacak dediğinde coşkuyla alkışlayacak insanları isterler. Neticesi de ortada. Ben sunni bir müslümanım ve inançlarım konusunda da hassasımdır. Laiklik gidiyor söylemleri komik geliyor bana. Neden? E zaten gitti de onadan. Dİyanet gibi saçma bir makam var. Ermeni, Hiristiyan, Musevi, Alevi ve hatta Ateist inanç sahiplerinden aynı vergiler toplanıp sadece bir kesime uygun harcanıyor. Gitmesinden korkulan laiklik zaten yok. Devletin kontrol edeceği ama edvlete dahil olmayan bir diyanet birimi olmalı aslında. Laiklik demek; çıkan kanunlar ve yasalarla herhangi bir inanç sahibinin kayrılıp, başka bir grubun ezilmemesi demektir. Sen neye inanırsan inan, alacağın sosyal hizmetlerin, garantilerin ve yasama-yargı-yürütme zincirinin herkese eşit olmasıdır. Mevcut vergi sistemi zaten buna ters. Bu konular, forumlarda yüzeysel bilgilerle yapılacak bir tartışma değil. Ben bu konuda yetersiz bilgi sahibi olduğumu biliyorum. Büyük çoğunluğun da aynı durumda olduğunu görüyorum ve/veya tahmin ediyorum. Yetersiz bilgiler ışığında kafasında olayları yanlış kurgulandıracak arkadaşlar olabilir aramızda. Bu sebeple inanç ve siyaset gibi konuların paticik forumlarının felsefesine pek uygun kaçmadığını düşünüyorum. Beyan edilen fikirler istemeden de olsa bir kişiyi veya kesimi rahatsız edebilir ve bu arzu edilen bir amaç değildir. Bu işin uzmanları; geçmişini ve bugününü bizden çok daha iyi ve detaylı bilen yetkili ağızları var. Bu tartışma işini onlara bırakalım. Biz mümkün mertebe bu tartışmaları ve forumları canlı yayınlardan takip ederek bilgilerimizi doğru ağızlardan edinelim. Sürçü lisan ettiysem affola. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 bence de diyanet kaldırılsın, bence de din adamları memur statüsünden çıkarılsın. da işte onun yapılmasına uygun bir ortam da hazırlamak gerekli önce. hem laikliğe de aykırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Camiyi vatandaş kendi cebinden yapıyor. Tasası devlete mi düşüyor ? Babam şimdiye kadar 4 caminin tüm masrafını karşıladı. Bende ilerde 3-4 tane yaptırmayı düşünüyorum. O kadar istiyorsanız sizde cazevi, cemevi, ne istiyorsanız yaptırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 konu rayından tamamen çıkmış.anme hizmeti yapmayın demedik... hoş durum zaten böyleyken insanlara neyi anlatabilirizki gerçekten gereksiz bir hale geldi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Aynı mesaj nasıl olduysa saatler sonra tekrar gitti. Pardon. [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 12:07 tarihinde, Antimodes52 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: navyamphs üye [şikayet et] § 25 Haziran 2007, Pazartesi - 11:34 [ özel msj ] Camiyi vatandaş kendi cebinden yapıyor. Tasası devlete mi düşüyor ? Babam şimdiye kadar 4 caminin tüm masrafını karşıladı. Bende ilerde 3-4 tane yaptırmayı düşünüyorum. O kadar istiyorsanız sizde cazevi, cemevi, ne istiyorsanız yaptırın. İyi yapmış güzel yapmış da. O caminin imamının maaşını da kendisi ödüyor mu? Ya da bakım ve restorasyon işlerini hallediyor mu? Ben söyleyeyim sana, baban yaptırıyor, ben ödüyorum,ateist ödüyor, hıristiyanı ödüyor o imamların maaşını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 sonuçta ibadet temiz olan her yerde yapılır ama eğitim, sağlık gibi şeyler ancak binalarında yapılabilir. başka bir şey söyleyeyim. bizimkiler de bir caminin yapımına yardımcı oldu. ancak başka bir mezhebin camisi. devlet tek kuruş yardım etmedi, etmiyor. denetimler felan da gırla, neyse önemli değil. şimdi o camiyi yaptırmak ne kadar zor oldu biliyor musunuz ? bunu Türkiye'deki bir sunninin tahmin etmesine olanak yoktur. hele o camiyi yaşatmak ? devletten tek kuruş yardım alamadan, imamını, müezzinini kendin finanse ederek ? horace diyanet kalksın demiş ama devletten gelen su kesilirse; bugün gördüğünüz on camiden ancak biri yaşayabilir. korkunç hurafe patlamaları da olabilir. bugün bile her cumada her bayramda ödenekli, maaşlı camiler para topluyor. bu artık oturmuş bir düzen. 87 yıldır bu devlete vergi veriyoruz ama hiçbir dini hizmet alamıyoruz. üstüne de diyanet işlerinin, diyanet vakfının kitaplarında binbir türlü hakarete maruz kalıyoruz. bu mudur düzen ? bunun savunulacak bir yanı yok. devlet laikse bize uyguladığını herkese uygulasın da boyunu görelim. bu öyle bir kapkaç düzeni olmuş ki diyanet kalkarsa din biter. yer altına çekilir. bugün bu ülkede akp'yi şunu bunu var eden şey diyanettir. o katrilyonların meyvesini topluyorlar. bu ülkenin en az %25-30'unun 87 yıllık devletten alacağı vardır. bu da böyle biline. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: 25 Haziran 2007, Pazartesi - 11:34 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Camiyi vatandaş kendi cebinden yapıyor. Tasası devlete mi düşüyor ? Babam şimdiye kadar 4 caminin tüm masrafını karşıladı. Bende ilerde 3-4 tane yaptırmayı düşünüyorum. O kadar istiyorsanız sizde cazevi, cemevi, ne istiyorsanız yaptırın. bence 3 tane hastane yaptırsan daha büyük sevaba girersin. Tabi amaç sevap işlemekse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ya göztepe parkına cami yapalım dediler öergh dedim göztepe parkına 10 dk yürüyüş cercevesinde cami var hala cami yapalım parkı yıkıp. Nasıl lan yani ?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 ulan yine almanya`dan ornek verecem ama admalarin bu sistemi de hosuma gidiyor ve konu ile alakali o yuzden kusuruma bakmayin. simdi burada devlet klise vergisi toplar ve bagimsiz bir sekilde yonetilen kliselere verir. ise girerken sana mezhebini filan da sorarlar ki para dogru yere gitsin. ayda 50 euro civari bir para. toplayinca baya saglam bir butce olusturuyor. almanya`da klise bu yuzden fazlasi ile zengindir. egen dinden cikarsaniz, dinsiz oldugunuzu belirtirseniz bu vergi alinmaz. dinden cikma gayet ciddi bir sekilde klise tarafindan yapiliyor. bunun bir de belgesi var alip devlete veriyorsunuz. klise ile bir isiniz kalmiyor hayatinizin geri kalaninda. ben aklim basima gelip dusunebildigimden beri camiye gitmemisim. dinle en ufak bir isim olmaz, niye benden kesilen vergilerin bir kismi camilere gitsin ki? bu hizmeti istemiyorum ben. edit: editleyim de buradaki arkadaslar carpmasin. simdi burdan dusunen adam dinsiz olur anlami cikartmayin. bu tamamen benim icin ozel bir durum. belki kapasitem dindar insanlarin anlayabilidigi, kavrayabilidigi seyleri anlamaya yetmiyor, aptalin onde gideniyim, akilli olan sizlersiniz. takilmayi yani bu dusunebildigim zamandan beri kismina. [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 13:02 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Allah çarpar yazını editle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 "rahatsız" mısın? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Bu rakamlar korkunç. Gerçekten korkunç. Avrupalı için de kilise açmak hastane açmaktan daha maliyetli ama orada durum buradaki gibi değil. Gereksiz fazladan cami açmak halkı sindirmeyi, beyin yıkamayı da amaçlar. Sağlık sistemi yerlerde hizmet alamıyor insanlar. Zaten camilere göre az sayıda olan hastanelerde hizmet de düşük. Siz hiç camide imam ezan okumuyor, hizmet vermiyor diye yakınan birini gördünüz, duydunuz mu? :) Doktordan çok imam yetiştiriliyor. İlimden kültürden çok Kur'an okuması isteniyor çocukların. Hayır evinde okusun Kur'anı imamdan zaten hurafeler öğreniyorlar Kur'an kurslarında. Ayrıca bir ülkeyi Kur'an değil ilim, kültür ileri götürür. Bakın bilim değil ilim dedim hani Kur'an hep "ilim"in öneminden bahseder ya belki böyle yazınca anlarsınız. Dinin bile ilim önemlidir diyor sen hala kaç Kur'an kursu açıyorsun buna karşılık kaç kütüphane açıyorsun? Şaka gibi, şaka... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ya ne güzel kestirmeden atıyolar işte Eğitimi boşverin, okuyup ta noolcak... Kütüphaneyi de boşverin, kitap ne ki? Hastahaneyi filan boşverin, nası olsa ölücek günün birinde Cami açın, direkt olarak cenazeyle bağlayın işi. Aradakilere ne gerek var di mi? Nası olsa tavşan gibi üreyen bi milletiz. Zaten millet yata kalka kurtarıcak bu ülkeyi, bekleyin... Eğitim,öğrenim,sosyal hizmet te neymiş? Peh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 @Prawler Camilerdeki imamın maaşını devletin vermesine Laiklik diyorlar işte. "Al bu senin maaaşın, buyur buda bonus olarak Cuma hutben" diyor devlet baba. Milletin yaptırdığı camileri düşüneceğinize alın bunu tartışın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Maaşını cemaatin vermesi lazım. Kiliselerde her pazar ayinden sonra para toplanması gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Heh, işte o zaman imamın ne söyleyeceğine de karışamaz devlet. İmamın 1klık cuma namazı cemaatine "Çıkışta en yakındaki içki satan tükkanı yağmalayın, sevaptır" demesini aha o kalksın dediğiniz devlet maaşı engelliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 İmam öyle birşey yaparsa devlet bal gibide karışır O zaman devlet cemevlerine ödenek ayırmıo, cemevlerinde dediğini yapsınlar.Devlet bişy yapmayacak mı bu durumda?Adamlara para vermiorm ne isterlerse yapsınlar mı diyecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Devlet birşey yapamaz, ceza veremez demedim. Vereceği cezanın karşılığı ödediği maaşlardan kat be kat fazla olur. Onun için laiklik Türkiye'de "Din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. Din devlet işlerine karışamaz ama devlet dini kontrol eder" şeklinde yürür. Neyse, daha fazla uzatmanın anlamı yok. ... Evet Türkiye'de çok cami var, yıkın 3-5 tanesini, devlet düze çıksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: sonuçta ibadet temiz olan her yerde yapılır ama eğitim, sağlık gibi şeyler ancak binalarında yapılabilir. edik: biraz saygısızlaştım da şu lafa çok kızdım. sırf laf olsun diye söylüyor said: Evet Türkiye'de çok cami var, yıkın 3-5 tanesini, devlet düze çıksın. [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 16:26 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Dev seviye lütfen Yinede doğru söylemis devhochi hastaneye olan ihtiyacımız daha fazla.Ayrıca kimse camileri yıkalım dememiş ama artık cami kasacağımıza birazda hastane kasalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 benim camilere bi lafım yok. ama insanlar 10dk yürümeyecek diye adım başı cami yapmak aptallık. buna yasak gelmeli kesinlikle ama yasağı kim koyacak akp mi? koyarsın birtane camin, evinde değilde camide kılmak isteyenler yürür 10dk ki bu cami sayısı aslında işin küçük kısmı. diyanet işlerinin bütçesi tam anlamıyla komedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 cami kasacağımıza hastane kasmasak da onun yerine villalar havuzlar zartlar zurtlar gibi lüks harcama yapan arkadaşlar hastane yapsalar? olmaz mı? cami lüks değil. israf olan milyonlarca yerde kısıntı yapsak olmuyor mu. niye sizi ille de cami geriyor yani. okullar yapılmasın hastaneler yapılsın demek anlamlı mı? veya insanlar ev sahibi olacağına kirada otursun hastane yapsın demek ne kadar mantıklı? kim nereye isterse oraya verir parasını. o kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 cuma namazını camide kılmak farzdır. bir cuma namazı vakti, yakınınızda üç tane olan cami varsa, üçüne de uğrayın bakalım namaz kılacak yer bulabilecek misiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar