Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

utorrent hakkında yardım.


Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

torrentler hakkında bi sürü topic var ama aradiğim şeyi bulamadim bi türlü indirdiğimiz bi video nun fake olup olmadiğini anlamak için preview tarzi bi seçenek yokmu,utorrent kullanıyorum,bide seed,peers ve leecher s dı galiba,arama yaptıktan sonra çıkan sonuçlarda bu 3 ünden hangisine dikkat edeceğiz downloadin hizli olmasi açisindan?
Son sorumda bu half-open connections hakkında bişeyler okudum win sp 2 en çok 6 adet half-open connections a izin veriyomuş,http://www.uslanmam.com/resimli-program-aciklamalari/12767-utorrent-anlatimi-resimli.html
adresinde ufak bi patch var bu patchle 50 ye kadar çıkartiliyormuş bu sayi onuda indirdik :),utorrent daki half-open connections ayarınıda 40 yaptım amma velakin hiz olarak hiç bişey farketmedi ve hala utorrent da half-open connections lar 0 olarak gözüküyor.
Baya uzun oldu bi yardım edin şu garibana ^^
[spo]
[/spo]

[spo]
Shot at 1969-12-31[/spo]

[spo]
[/spo]

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 16:54 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
half-open connections aslında hiç bir işe yaramaz - mit sadece. Torrent programı onu sadece trackerlara bağlanırken kullanıyor, dl yaparken değil. İndireceğin dosyada seeder çok olmalı. Özelden sana bir demonoid invitation code yolluyorum. Oradaki torrentleri kullan, hepsi hızlı.

Sınırlamışdın dl/up larını. up asla az olmasın(256 kullanıyorsan 5, 1024 kullanıyorsan 15), dlyi de durdurur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dostum pornunun fake i olsa ne olur, takma bu kadar,
karalama, sansür filan ayıp

gerge nin dediği gibi uploadu kısarsan, utorrentte dl ni kısıyor
256k da ben 4 veriyorum, 23-24 le dl ediyor

preview için dosyanın yüzde 70-80 ni indikten sonra vlc ile filan bakabilirsin
torrentte random indiriyor, bi filmin başından bi sonunda, ortasından filan ufak dosya boyutlarında, bir araya gelemedikleri için preview zor ama zaten düzgün yerden indirince fake olmuyor, en falza dikkat etmessen dilini yalnış indirirsin filan
daha hiç fake dosya gelmedi bana

seed sayısının fazlalığına bak, ama eş sayısıda önemli o senden alıyor sen ona veriyosun daha garnti luyor, bazen bütün ortaklardan indirmiyor

arrtırmman gereken değerler, bağlanacak eş ortak sayısı, bağlantı sayısı
gönderme değerlerini falza kısma
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Preview edilebilen dosya tiplerinin genelde preview edilebilmeleri icin basinin ve sonunun tamamlanmis olmasi gerekiyor. uTorrent normalde baslangic ve son paketlerine oncelik vermiyor ama Preferences'ta Advanced bolumunde bt.prio_first_last_piece argumanini true olarak degistirirsen bu paketlere oncelik verir.

Bu dosyalari da GOM Player ya da VLC gibi bir player'la acabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
seeds/peers dan çok availability(ulaşılabilirlik?) önemli. Senin sansürlü dosyanın av.'ı 3.925 - iyi bir hız sağlayamaz bu kadar az seeder ile. (eğer 100 seeder 200 peer olsaydı hızı çok iyi olurdu bu oranla.) Yani toplam seed + peer sayısı azaldıkça av. da artmalı sağlıklı bir torrent için. seninkinde en az bir 10 falan olması lazım mesela. ama asla birin altına düşmemeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
0.348 availability dosyanın sadece %34.8'i online demek.
1.846 availability bir seeder var geri kalanların çoğu %84.6'da takılmış demek.
4.576 availability birkaç seeder var ve peerların ortalaması %57.6 demek.
67.345 availability bir sürü seeder var ve bir sürü peer var demek. dosya hızla iner.

Seeder sayısına gelince - eğer hiç 100 seederlı torrent kullanmadıysan torrent bulmayı bilmiyorsun diyebilirim. http://btjunkie.org/ 'dan ara Demonoid'de bulamadığın her şeyi. Demonoid'de az seeder olabilir ama oradaki seedler iyi olduğundan genelde fark etmez.

Açtığın port sadece programla ilgili. uTorrent'in ayarlarındaki connection'a gir. Orada bir port kutucuğu var - oraya istediğin portu yazabilirsin, sonra da o portu açarsın(TCP olacak) Bir de 6881 - 6889 arası portlar. Onlarda ayrı olarak açılmalı. Torrent'in native portları kendileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...