Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kotalı adslci zihniyet


zarek

Öne çıkan mesajlar

TT genel müdürü yakında programlara çıkıp, diğer ülkelerde de kota var (3gb - 20 gb ?), fiyatları yurtdışı ile rekabetçi buluyorum (1 mbps 3 gb - 4 mbps 20 gb ikisi de 20 avro ????) şeklinde açıklamalara devam edicek.

Zaten lübnanlı birisinden Türkiye yararına hizmet beklemek ne kadar mantıklı ? Ekinalan'ın "boşuna isyan etmeyin, kotalıya geçin" açıklamalarını da unutmadık, "ekşi sözlük'e bakıyorum yorumlarar inanamıyorum açıklamalarını da". Kotalı interneti ne mantıkla savunurlar inanılacak gibi değil.

İnternet hızı kotalıda 2 mbps'ye çıksa da bir şey ifade etmez. Çünkü internette sörf yapmak için 256 bile gayet yeterli. 5 saniyede açılan sayfa 3 saniyede açılması hayati bir önem taşımıyor çoğu kotalı kullanıcısı için.

Ama asıl sorun, kotalı interneti sırf 20 milyon daha ucuz diye alan zihniyette, interneti kullanmanın, internetteki bilgi denizinin farkına varamamış cahil cuhela kesime 3 gb kota bile fazla. Sonra gelipte etrafta açıklamalarını görüyoruz, "bana 4 gb gayet yetiyor, telekomdan allah razı olsun internet hızı 2 katına çıktığı için." Pireyi karıncayı, atla deve yapmayın. 29 YTL verebiliyorsan babalar gibi 49 YTL de verebilirsin.

TT çatır çatır alıyor fatura ücretlerini faturayı geciktirince de çat kesiyor interneti o zaman işlerini adam gibi yapsınlar yurtdışı çıkışını da bir kaç kat arttırsınlar. Öyle olayı saçma sapan boyutlara çekipde burada TT'yi savunmayalım. Herkes telekom'un ne olduğunu iyi biliyor, bu adamlar hizmete değil soyguna niyetli bu da bilindiği halde TT'yi savunan zihniyettekilerin işi sadece boş beleşlik olabilir.

İki oyun demosu yaklaşık 2 gb, sağlam bir oyunun yaması yeri geliyor 300-400 mb'ı buluyor. Yeni nesil konsolların oyunlarının 6-7'inin trailerını indirsen 200-300 mb. Divx formatında 2 Cd'lik 2 film 2.8 gb. Peki internette sörf için geriye ne kaldı ? Gerçekten inanılır gibi değil, bu bağlantıdan memnun olan kullanıcılar internete bağlansa ne olur bağlanmasa ne olur ?

Zira bu kişiler internetteki bilgi denizi mantığından bir haber, öss sonucuna, ehliyet sınavı sonucuna bakmak için filan internet kullanan kişilerdir.

İnternet hızını yükselte yükselte aslında kotalıların ceplerini boşaltma planlarını hızlandıran TT, böyle giderse 20 sene sonra 20 mbps internet 4gb kota, 256 kbps limitsizi aynı fiyatlarda sunmaya devam edecek.

ADSL fiyatları kota ve hız uygun diyenler geçen her senede internette bulunan film oyun fragmanları, online radyoların bitrateleri, online tvlerin bitrateleri, oyun demoları, yine internetten bedava dağıtılan freeware oyunlar, bir çok yardımcı araç ve programın demolarının, shareware, freeware bir çok yazılımın boyutunun her sene giderek artış gösterdiğini de hatırlatırım. Telekom'un 49 YTL'ye 256 hizmeti sunması aslında her sene geçtikçe memurların maaşının enflasyon karşısında değer kaybetmesine benzetilebilir.

Pratik olarak 256 ile internette sörf yapmanın 1024 ile yapmaktan çok bir farkı olmadığını söyleyebiliriz. Bir internet sayfası ortalama 200 kb civarı oluyor sayfadaki grafikler cache'a alındıktan sonra ise indirilen veri 80-90 kb civarı olur. Bu da 3-5 saniyelik süre demektir. Açıkçası akla ve mantığa uygun değil download yapmayan kullanıcıların hızının artarken, limitsizlerin yerinde bırakılması. İsterlerse min. hız 4 mbps olsun, sınırsız bağlantı 256'ya bir şey yapılmadıkça bunu kullanmaya devam edeceğim.

Bu zihniyetle 2 sene sonra 2 mbps bağlantı 4gb kotayla satılmaya devam eder. Sizde hızımız arttı diye bayram edersiniz. TT de kotalarını aşacaklar diye sevinir bir yandan. Alan memnun satan memnun oh ne ala.

Kotalı adsl, internet'in temel mantığı olan sınırsız bilgiye "anında ve hızlı erişime" tamamen aykırıdır. Evrim ileriye doğrudur ama bu bir nevi "geriye evrimdir."

Bütün bunları istediğin kadar tekrarla at gözlüklerini çıkarmayacaklar ve kotalı bağlantıları ile telekomu ölümüne kadar savunacaklardır.

Bu devirde, sınırsız bilgi içeren bir kütüphaneye aylık 4 kitaplığına üye olan zihniyete diyecek laf bulamıyorum. Zaten hala kotalı adsl kullanan kaldıysa onlarda teknolojiden bir haber üç beş tıfıldır.

Ekleme: Konuyla ilgili milliyetin haberi http://www.milliyet.com.tr/2006/07/21/son/sontur29.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@fistan:

sınırsız adsl kullananlar toplam abonelerin ancak %5'i. nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama bir aralar küsüratlı bir rakam dolanıyordu. %0.7 gibi bunlar da kotasını aşan sözde kullanıcıların oranı.

Sınırsız adsl fiyatları ve sınırsız erişim neden bu kadar iplenmiyor ? Bir kez olsun düşündün mü hiç ? Sebep bu. Çünkü millet söğüşlenmekten memnun. İşin mantığını kavrayamamış. Yoğunluk "ne kadar ucuz" ve "hızlı" o kadar iyi zannediyor. Kota nedir, ne değildir ? Hayatında ilk defa bilgisayar gören kesim ne anlasın internet erişimini olanaklarının bir ülkenin medeniyetini gösteren ölçü olduğunu.

Bu iş ölçüsüzlüktür, düpedüz medeniyetsizliktir. Avrupa'da ADSL bile kalmadı, ADSL 2, ADSL 2+'a geçildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyedeki internet kullanıcılarının haline(büyük kısmının) bir taraflarımla gülüyorum,geçen gün alt komşumuzun modeminde sorun varmiş onu hallettim,neti kullanan da 12 yaşında çoçuk ve annesi adsl kotanın sayfasından bakıyorum kota bilgilerine aylik kullanımlari max 300mb,yav diyorum siz hiç internete girmiyomusunuz,bana dedikleri laf adsli açtirarken kotalı olduğu için günde max. 8 saat kullanın yoksa kotayı aşarsınız demişler bunlara,ee diyorum napıyosunuz o 8 saatte,annesi surf yapıyo,çoçukda chat+msn kullanıyorum diyo,günde 8 saat dolunca daha neti kullanmıyorlarmiş,bu lafdan sonra öle bi kahkaha attimki 2side çok pis suratıma baktılar^^,sonra kota durumunu anlatmaya çalıştım anlamadılar tabiki.
Yani ttnet net kullanıcılarının büyük bölümünün cahilliğinden haberdar,%10-15lik bir kesim 7/24 download yapmak istiyor diye hiçbişey yapacaklarını sanmıyorum,anca 6 ayda bi sınırsız tarifenin fiyatlarını %10 indirirler 2-3 sene sonrada tüm 256 bağlantıları 512 yaptık diye reklam verirler^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kucukyalı turktelekomda çalıştım 2 ay (yardım için ) ,call centera kaydım sonra sıkılıp telefon acıyordum ınsanlara neler var neler aklınız durur.


ben :merhaba turktelekomdan arıyorum adsl kullanımı hakkında bilgi vericektim.

kadın : alla ben nerden bileyim sizin adslden aradıgınızı hırsız falan olmayın

ben : Olurmu öyle şey hanımefendi ( kullanım bilgileri etc söylüyorum ikna etmek için )

kadın : hmmm en iyisi biz evden çıkmayalım

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 11:48 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kota muhabbetine çıktığından beri kıldım, inatla senelerce adsl'e de geçmedim, 128k kablomla mutluydum falan.
Bir ara yazlıkta internet bağlayayım diyince "nasılsa 1 ay kullanıcam" diyerek adsl aldım, ilk ve son kez 1 ay kotalı adsl kullandım, bir daha dövseler kullanmam. 1mbit'in bir olayını da görmedim açıkçası.
Daha sonra yeni bilgisayar vs. alınca eskisini de internete bağlamak için ve kabloda network kurmak (bir de laptop çıkınca) çok zor olduğu için, bir de 128k hiç kimseye yetemeyeceği için, 512k sınırsız adsl aldım, evet hiç memnun değilim ama mecburum.
Kotaya kılım. Kota dediğin olacaksa 20-30 gb olur, hızı daha yüksek olur, o zaman bir esprisi olur.
Halk bilinçsiz, ttnet'in de bütün olayı bilinçsizken hazır halk, söğüşlemek.
Senin sinir olduğun nokta da bu sanırım. Evet ben de sinirim buna.
Yoksa bilen anlayan kullanan adamlarız, kullanmıyorsak alırız kotalıyı, boşa para dökmenin alemi yok tabi. Ama böyleyken de böyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telekom ve garip fiyat politikası..

bir nevi şu eski kovboy filmlerinde yaptıkları gibi, baskı altına al ve istediğin paraya oynat dingillleri politikası işte..
hani filmde şerifi falan bağlamış kötü adam milleti baskı altına alıp az paraya ellerinden topraklarını alır ya..
onun gibi..

adam 1024/256 9GB kotalı için 49ytl alıyor 256/64 sınırsız için 49ytl alıyor..
Baskı uyguluyor..
geçmezsen kotalıya severiz seni!
öperiz bol bol
diyor kısaca..

**

e şimdi geçsem ne olacak..
256 ile en az 9GB downloadum var her ay..
torrent ve download managerlar ile..
normal internet kullanımı, youtube falan dahil deil bu rakama..
toplam da yuvarlak hesap 10-11GB de sen minimum..
minimum bu! yani final haftası olacak veya evde olmayacağım..
logmein diye bişi var..
uzaktan erişim..
giriyorum bilgisayarıma uzaktan.. indiriyorum dosyayı, download ede dursun o..
ben eve gelince izlerim filmimi, oynarım oyunumu.. değil mi?
değil işte.. TTNet'e göre değil..
adamlar bi fatura çıkartıyor valla..kafayı yiyorsun görünce
bu 49YTL neye? neyin karşılığında ödeniyor bu meblağ?
hizmete değil.. o kesin..
bence eşkiyalık amaçlı..
baskı uyguluyor amca işte..
gidin lan buradan! alın kotalıyı almayım sizi ayağımın altına diyor..
ve kotalıya geçmediğimiz için öpüyor..
geçsek?
öpmeye devam edecek..

sevgi dolu lan bu Türk Telekom!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de bunun ev telefonu versiyonu var

7.2 ytl lik konuştuk bu ay ve gelen fatura 27 ytl

Bu nasıl bir vergi anlayışıdır. Bu nasıl bir sömürmedir. Artık babamın sigortalar attı adsl den sonra sonra ev hattını da kapattıracağız. Gitmesin kardeşim telekoma bundan sonra paralar. yeter artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beğenmiyorsanız gidin çift yönlü uydu alın, zorla kullandırmıyor ki adamlar. Paranı veriyorsun kullanıyorsun. Eşkiya de, öküz de, ama mecbursun. Ya internet 56k dial up ile sınırlı kalsaydı?

İyi yanından bakmak lazım. Az whine, çok iş. Büyüyün, büyük adam olun, daha iyi hizmeti siz sağlayın.

out
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beğenmiyorsanız gidin çift yönlü uydu alın, zorla kullandırmıyor ki adamlar. Paranı veriyorsun kullanıyorsun. Eşkiya de, öküz de, ama mecbursun. Ya internet 56k dial up ile sınırlı kalsaydı?

İyi yanından bakmak lazım. Az whine, çok iş. Büyüyün, büyük adam olun, daha iyi hizmeti siz sağlayın.


heh işte bu adamlar yüzünden öpüyor telekom sizi/bizi!

piyasa nedir tam çözememiş diyeceğim, çözmüş kendince.. tekel nedir anlamamış diyeceğim, anlamış kendince..

56k ile sınırlı kalsa idi gibi bir düşünce ile bile gelebiliyor.. kendince..

saygı duymak lazım..

3.dünya ülkesinde yaşamayı hakkeden ve bundan gurur duyan kişilere saygı duymak lazım! Ciddiyim yahu! dalga geçmiyorum kesinlikle.. Zor şey valla kabullenmek bunca olayı..

Benim bünye kaldırmıyor misal. Bakıyorum aynı çağda yaşıyoruz, elin gavuru deli gibi tıkır tıkır giriyor internete benim verdiğim paranın yarısını vererek.. Benim ise bu üçüncü dünya ülkesinde uydu üssü kurmam gerekliymiş böyle bişi yapmak için!

Gavurun 3liraya aldığı şeye ben niye 10lira veriyorum diyorsun.. mızmızlanmak oluyor adı.. TT az bile yapıyor lan..

millette semer vurulacak sırt bol, yükle anasını satayım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

almanlar bildigim kadariyla telekomu ozellestirmediler. sadece halka actilar. ozellstirmeye filan da niyetleri yok. butun dunyadan telekom sirketleri toplayip duruyorlar. her sene zarar ediyorlar ama umurlarinda degil.

ha ne yaptilar, telekom`un tekel haklarini kaldirdilar. yapilan altyapiyi standart bir fiyattan butun ISP`lere kiraladilar. oturdugum eve her hafta baska bir ISP reklam gonderiyor. hepsi alman telekomun hatlarini kullaniyor, hepsinin fiyatlari paketleri birbirinden degisik, korkunc bir rekabet var. En son ablamlar aldi, 5 megabit internet sinirsiz, almanya ici butun telefon konusmalari, turkiye sabit hat aramalari sinirsiz ayda 50 euro. 5 kurus fazla para odemiyorlar.

biz de bu yaz sonu tr`ye tasinmaya karar verdik esimle, en buyuk sikintilarimdan biri su internet olayi. sonucta telekom`a kafam girsin kardesim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Ama asıl sorun, kotalı interneti sırf 20 milyon daha ucuz diye alan zihniyette, interneti kullanmanın, internetteki bilgi denizinin farkına varamamış cahil cuhela kesime 3 gb kota bile fazla.


Bu hakaret niye ben onu anlamadım. 3gb kota yeten insan cühela, film dizi izleyen pek kültürlü, damarlarında bilişim kültürü akıyo ahtta, öyle mi?
Ayrıca ayda 20milyon kimileri için önemli bi miktar olabilir, züppeliğe gerek yok.


said:
Zira bu kişiler internetteki bilgi denizi mantığından bir haber, öss sonucuna, ehliyet sınavı sonucuna bakmak için filan internet kullanan kişilerdir.

Esas lu paragraf yazıyı yazanın bilişim kültüründen bihaber olduğunun kanıtı.

Son edit: Yanlış anlaşılmasın TTyi savunduğum falan yok, hizmet kesinlikle çok kötüdür, pahalıdır. Ama yazı da saçma sapan olmuş.


[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 15:09 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 15:11 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 15:14 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışından sağlam bir telekomünikasyon şirketi gelse de Türkiye pazarına girse. Gelse takır takır kablolarını, vericilerini döşese, altyapısını kursa, yurtdışı çıkışlarını da sonuna kadar açsa, dese ki gel kardeş seni ızdıraptan kurtarıyoruz... Fiyatları da makul seviyeye çekse. Türk Telekom'un iflasını ilan etmesi ne kadar sürer acaba....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...