Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Partilerin Vaatleri = Bu kadar ciddiyetsizlik nasıl olur ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

yök kalksın üniversitelerde serbest kıyafet yasaklansın beyaz gömlek kravat kumaş pantolonla gidebilelim kuran kursları açılsın zorunlu din dersi konsun rektörler gitsin üniversite müdürleri gelsin hepsi imam hatip mezunu olsun eşlerinin türbanlı olma zorunluluğu gelsin felsefe derslerine cihad temalı mesajlar konsun bahar şenliklerinde kuran okuma yarışması yapılsın blabla
Sosyal ağlarda paylaş

Amma korkutmuslar sizi.

Yok oyle bir sey, YOK'un kurulus amacı universitelerin uzerinde baskı ve otorite kurmaktı simdiyse nedense YOK'un tek ulvi gorevi sanki turbana dincilere karsı cikmakmis gibi algilaniyor.

Kalksın YOK ya da daha akademik ve daha islevli bir kurulus olarak yeniden duzenlensin bana gore.
Sosyal ağlarda paylaş

@Grimwolf, YOK hala universiteler uzerinde baski kurmuyor mu? Yani zaten YOK uyeleri universitelerde bulunan profesorler ve ogretim uyelerinden olusuyo... Bence YOK'un amaci "baski"dan cok, farkli bolgelerdeki universitelerin ihtiyaclari dogrultusunda uzlasma saglamak. Farkli universitelerden prof. secilmesinin sebebi de bu. Yoksa sadece bir bolgeden, tek tip insanla doldurup kurulu kafalarina buyruk is yaparlar.

Ben bu mantiginizi anlamiyorum sizin. Iyi tamam YOK kalksin. Iyi de arkadasim, YOK kalktiktan sonra siz yine YOK'le iliskili prof.'larin ve ogretim uyelerinin eline kaliyosunuz. Yani YOK'ten kurtulunca(!) bi sey degismiyo ki? Yine karsiniza cikan ayni profesor.

Profesorleri ortadan kaldiralim deseniz, bi nebze. Ama o durumda da universiteler egitim yeri olmaz. YOK turban konusunda aciklama yaparken tek bir sey soyledi: siyaseti universitelere sokmayalim dedi. Bu kadarini beceremiyosaniz, yuh olsun. Illa katliam cikaracaksiniz. Ay pardon, otelleri yakanlar sizlerdiniz unuttum; biz yerimizi bilip pasa pasa yanmayi bekleriz dert degil.
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous,
Simdi bana bu YOK'un amaci islevi nedir biri anlatsin.
Benim bildigim bu YOK sacma sapan kurallar getiren, yilda bir iki defa siyasilere laf atan, üniversiteleri bürokrasiye bogan bir kurum.

Universitelerden siyaset neden kalksın buyur? Universitede okuyan adamlar secme yasini gecmis kazık kadar adam/kadın lar degil mi? Ha marjinal, gerilla siyasetini kastediyorsan ona herkes karsi...

Ha bu arada turban konusuna cekiliyor nedense hep bu YOKun kaldirilma konusu. Turbanla alakam yok ateistim ama Bogazici Uni. sinde okuyorum 50 defa turbanlilarla derse laba vs ye girdim valla kimsenin bir tarafinda olmadi hic de problem cikmadi, dersin ortasinda tekbir getirmediler seccade serip namaz kilmadilar Yani neymis, demek ki oluyormus...

p.s: hocam ben otel falan yakmadım. Uykudayken yaktiysam bilemem kusura bakma... lol ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maşallah CHP de bu ayarsız açık artırmaya girdi. O da her yıl 1 milyon 200 bin yeni istihdam yaratacakmış.

3 sene öncesinin rakamı olarak aklımda kalan şudur: Türkiye'de 1 kişilik istihdam yaratılabilmesi için 250 milyarlık yatırım yapılması lazım memlekette. Yok yatırım yanlış oldu, ekonominin 250 milyar büyümesi lazım yani 1 kişi için.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 17:20 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tüm vergilerin kaldırılması halinde bile 1,24 mü ne oluyormuş..Ki bu da imkansız vergisiz satılamaz...He Cem Uzan olur da Tüpraş'ı kafalarsa bilemem..

ayak bunlar ülkede kaçak mazot 80-90kuruşa gidiyor su gibi.
Siz neden herkesde Q7 X5 var zannediyorsunuz ? Su yakmıyor bu arabalar.Benzin mazot dayanmaz o arabalara.280e x5 doluyor depo.

80-90 kuruşa kaçak mazot gidiyorsa.Faturalı mazot 70e bile iner.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ordan burdan okudugujnuzla yorum yapmayın daha kotusu oy kullanmayın
dinleyin bir adamları ..
baykal bu vaadlerin hepsinin acıklamasını yaptı .

nası bi açıklama getirdi bilmesem de yapacaklarının açıklamasından önce, yaptıklarının, daha doğrusu yapmadıklarının açıklamasını yapsa efdaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

:) ne oksijeni lan. hahah. ya, şöyle söyliyim belki nüfuz edebilir kırk duvar ardındaki anlayışına, deniz baykal chpden ayrılıp hödelek partisi kursa, anca o zaman eleştirebilirdin heralde. nerede bireylerden nerede oluşumlardan nerede ideolojiden bahsedilir ney neye göre değerlendirilir akıl edemiyosun mesele o.
Sosyal ağlarda paylaş

CHP kongresinde oy kullananlar Baykal'dan başkasını çıkarsın bi de görelim. CHP Baykal'ı hak ediyorsa biz halk olarak ne yapalım?

Neyse konuya dönersek ben demin baktım doğru mu hatırlamışım diye, 1 kişiye istihdam sağlamak için 96.000$ lazımmış.

1.250.000x96.000= 120.000.000.000$
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AK PARTİ'NİN VAATLERİ:

AK Parti, 22 Temmuz seçim beyannamesini henüz açıklamadı. Ancak edinilen bilgilere göre Ak Parti, daha yüksek oyla bile gelse farklı hayat tarzlarına müdahale edilmeyeceği konusunda kamuoyuna güvence verecek.

Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimi yeniden düzenlenecek.
Hakim ve savcıların terfi sistemi değiştirilecek sicillerinin objektif kriterlere göre düzenlenmesi sağlanacak.
Gerçek anlamda hukuk devleti tesis edilecek.
Yükseköğretim sistemi esnek açık ve güçlü olarak yeniden yapılandırılacak.

Partilerin çoğunluğu, Cem Uzan başta olmak üzere, absürd vaatlerini açık açık yapıp şebek durumuna düşerken, AK Parti yine çakallık peşinde. Bir yandan diğer partilerin birbirini yemesini izliyorlar, bir yandan da üstü kapalı olarak "Yine yapacağımızı yapacağız, merak etmeyin" mesajı veriyorlar.

"Farklı hayat tarzlarına müdahale edilmeyeceği" ne demektir mesela? Şu anda böyle bir müdahale olduğunu kabul mu ediyorlar? Kabul ediyorlarsa bugüne kadarki iktidar döneminde neden bu yönde bir atılım yapmadılar? Hem "farklı hayat tarzları"ndan kasıt nedir burada? Ek$isözlük ağzı gibi olacak ama, kime göre, neye göre farklı?

Keza "Objektif" kriterler ne demektir? Şu anda siciller objektif olarak düzenlenmemekte mi? Türkiye'nin "Gerçek anlamda hukuk devleti" haline gelmesi için bugüne kadar ne yaptılar da, bugünden sonra yapacaklarını söylediklerinde inandırıcılıkları olsun?

"Yükseköğretim sistemi esnek, açık ve güçlü olarak yeniden yapılandırılacak" ne demektir? Ne yapacaksınız yani, somut bir örnek verin? Yoksa işkembeden sallamak kolay, "Süper bi devlet yaratıcaz, merak etmeyin siz" demekten ne farkı vardır bunun?

Çok çakal bu herifler çok...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
adamin fizik 3 biyoloji 2 kimya 2 lise 1 de
-ben fen secicegim
-niye?
-muhendis olucagim
-ggkthxbye
Notlarım lise1 de fizik 2 biyo 3 kimya 1
İtü Kimya Müh. 1. sınıftayım. Hocalarımın beceriksiz olması benim suçum muydu? Hiç sanmıyorum.

Bu şekilde sınıflandırma yapmak için hocaların vasıflarına uygun okullara atanması gerekiyor öncelikle.

Ha bu bahsettiğim lise de sözde Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Haydarpaşa Lisesi. Çok köklüyüz ki hala hiç bir halt bilmeyen insanlardan öğretim görmeye çalışıyo öğrenciler o okulda.

Edit : Hocalarımın çoğundan nefret ediyor olsam da onlara saygılı olmak gerektiğini düşündüm.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 18:54 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben söyliyim ne demek istendiğini, farklı hayat tarzlarına müdahale edilmeyecek demek, kafanıza burka takmıycaz saçmalamayın demek. sicillerin objektif olarak düzenlenmesi demek, "namaz kılıyor" "eşi başörtülü" gibi şeyler sicillerden kaldırılacak demek.

diğerleri nereye çekersen oraya gider. açıklarlar yakında tam seçim vaatlerini ama zannetmiyorum ki onlar da çok mantıklı şeyler söylesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing
üye [şikayet et]
§ 24 Haziran 2007, Pazar - 18:53 [ özel msj ]
ben söyliyim ne demek istendiğini, farklı hayat tarzlarına müdahale edilmeyecek demek, kafanıza burka takmıycaz saçmalamayın demek. sicillerin objektif olarak düzenlenmesi demek, "namaz kılıyor" "eşi başörtülü" gibi şeyler sicillerden kaldırılacak demek.

Açıkçası "kafanıza burka takmayacağız" demeleri, bana inandırıcı gelmiyor. Hatta gülüp geçiyorum diyeyim. "Ya laik olursun, ya müslüman. İkisinin ortası yok." diyen bir adamın, herkesi kendi yaşamına bırakacağı düşüncesi komik geliyor bana.

Siciller düzeltilirken, "namaz kılıyor" "eşi başörtülü" gibi şeyler kaldırılacak demişsin, iyi güzel de, yerine başka şeyler koyulmasın sonra? "Lâik", "Cumhuriyet mitingine katılıyor" gibilerinden?
Sosyal ağlarda paylaş

birinin düzeltmesi gerek. akp ya da başkası. akp düzeltmesin biz düzeltelim gibi bi düiünceye kapılmadan ülkeyi düşünmek lazım bence. ha ne yaparlar bilemem, ama tercümesi o.

burka meselesine gelince, bu kadar insanın buna nasıl inandığını aklım almıyor. kimin desteğiyle ve neden yapsınlar ki öyle bişeyi?
Sosyal ağlarda paylaş

ya laik olursun ya müslüman diyen bi adamın, ya ateist olursun ya müslüman anlamında söylediğini düşünelim. ki o anlamda anlayıp söylüyor. bu adamın bütün ateistler müslüman olmadan rahat etmeyiz demesini gerektirmez ki? zorla güzellik olmaz. öyle olsa bu kadar sevap işlemek isteyen müslüman anasını ağlatırdı bütün ateistlerin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...