bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 vallahi bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Dün Yılmaz Özdil İşsizlik üzerine yazı yazmıştı ve sonunda not olarak " Televizyon mikrofonuna denk gelmeyen gençlere sesleniyorum... Şehrinizi, hangi üniversiteden mezun olduğunuzu, ne kadar zamandır iş aradığınızı yazın... Yazayım. Yazalım ki, gözümüzün içine baka baka hikâye anlatanlar, gerçek öyküler okusun. " demişti. Birgün içinde birçok mail mektup gelmiş olmalı İşte bugunkü yazısı... Kazım: Yurtdışında ekonomi okudum, işsizim. Eşim öğretmen. Onun getirdiği paraya bakıyorum kaç senedir... Utanç içindeyim. Levent: Bilkent mezunuyum, 2004'ten beri işsizim, bir mağazada tezgahtarlık bile yaptım, 500 lira maaşla... Okula her sene 14 bin lira ödedim, karşılığı 500 lira... Umut: Kızkardeşim kimya mezunu, ilk yıl bir dersanede ücretsiz çalıştı, ikinci yıl ayda 150 lira verdiler. Haftada değil, ayda 150 lira... Bu yılki maaşı 250 lira! Bilge: Kütahya'da iktisat okudum, işsizim, Elazığ'da bütün bankalara başvurdum, torpilim yok, giremiyorum. Nur: Güzel Sanatlar'ı birincilikle bitirdim, yüksek onur belgesiyle mezun oldum, 4 yıldır işsizim. Bahar: Eşim İTÜ'den uçak mühendisi, 16 aydır işsiz... Mesut: Oğlum, Kayseri Üniversitesi mezunu, askerliğini bitirdi, işsiz, Amerika'ya gönderemiyorum, çünkü hem emekliyim, hem de başkaları gibi sponsor bulamıyorum! Nevin: Bir yeğenim Kırıkkale İktisat mezunu, işsiz... Öbür yeğenim, Gazi İnşaat'ı bitirdi, işsiz. İskender: İşsizlik azaldıysa, ben niye işsizim? O düşen oranlar niye bana isabet etmiyor? Erol: Dokuz Eylül İktisat'ı bitirdim, Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret'i bitirdim, işsizim... Annem babam benimle hep gurur duyardı, çevremizdeki insanlar bize imrenerek bakardı. Şimdi? Dilek: Bunu mutlaka yazın, iktisat mezunuyum, kapı kapı dolaşıp iş arıyoruz, ahlaksız, iğrenç tekliflerle karşılaşıyoruz... Atıl: Endüstri mühendisiyim, babamın taksisinde çalışıyorum. Tibet: Dokuz Eylül Maliye'yi bitirdim, 4 yıldır iş arıyorum, asgari ücrete bile razıyım, yok. Kadir: Yetiştirme yurdunda büyüdüm, Trakya Üniversitesi'nden anestezi teknisyesi oldum, işsizim. Ailesi olanlar bile işsiz, biz ne yapacağız? Besim: Anadolu İktisat mezunuyum, 2002'den beri iş bulamıyorum, küçük şirketler üniversite mezunu istemiyor, büyük şirketler bizim üniversiteyi istemiyor... Hüseyin: Sınıf öğretmenliği mezunuyum, işsizim. Nişanlım, sınıf öğretmenliği mezunu, işsiz. Babası da, haklı olarak, "iş yoksa, evlilik yok" diyor. Sibel: ODTÜ Kimya mezunuyum, umutsuzca iş arıyorum. Aziz: Gazi kamu yönetimi mezunuyum, girmediğim sınav, başvurmadığım yer kalmadı, hâlâ beklemedeyim. Serdar: Hacettepe mezunuyum, Ankara'da olmadı, ailemin yanına Mersin'e geldim, yine iş yok, yaş oldu 32... Esin: Üniversite mezunu kardeşim, 2 yıldır cep harçlığıyla idare ediyor, bu durumun nasıl onur kırıcı olduğunu tahmin edebilirsiniz... Emir: İşletme mezunuyum, İngilizcem ana dilimden iyi ama, iş bulamıyorum, hiç aklımda yoktu, Kanada'ya gidiyorum. Mehtap: Eşim desinatör, 2 senedir otoparkçılık yapıyor, 500 lira maaş alıyor, 70 metre evimizin kirası 400 lira, başka ne yazayım ki? Ayten: Hacettepe İşletme mezunuyum, işim yok, kredi kartı ihtarnameleri yağıyor, umudum tükeniyor. Leyla: ODTÜ Fizik'i bitirdim, 2 yıl sekreter olarak çalıştım, 4 yıldır işsizim. Ruh sağlığımı korumak için ücret almadan İngilizce dersi veriyorum. Seda: Eğitimci ailenin kızıyım, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinden matematik mezunuyum, atanmıyoruz... Birçok arkadaşım psikolojik tedavi görüyor. Pınar: Aslında peyzaj mimarıyım, bankada iş bulmuştum, şimdi işsizim, 8 aydır. Ali: Yıldız Teknik Elektrik Mühendisliği mezunuyum, işsizim. Serkan: Marmara İletişim'i bitirdim, askerlik görevimizi de yatmadan tamamladık, ne cemaatim var, ne de dayım, geziyorum... Sibel: Eskiden çocuklu aileye ev vermezlerdi... Şimdi çocuğu olan kadına iş vermiyorlar. Meral: İki diplomam var, İngiltere'de lisan okudum; bulabildiğim iş, sekreterlik. O da asgari ücretle. Özkan: Arkeoloğum, plajda cankurtaran olarak çalışıyorum, 2 ay sonra yine işsizim... Turan: Kamu Yönetimi okudum, komiyim... Komiğim manasında değil, bildiğiniz otel komisi! Serpil: Tarih mezunuyum, önce markette çalıştım, şimdi sekreterim... Metin: Kimya mezunuyum, işsizim, iş görüşmesine gidiyorum, kapıda kuyruk, en az 50 kişi başvurmuş, sizi ararız diyorlar, ne arayan var, ne soran... Engin: İnşaat mühendisiyim, ileri derecede İngilizce biliyorum, 3 yıldır işsizim, 3 aylığına animatör olarak iş buldum. Gocunmuyorum. Ama, hizmet ettiğim insanların çoğu Alman ve emekli. Kendi emekliliğimi hayal bile edemiyorum. Yusuf: Muğla İşletme mezunuyum, 3 yıldır iş arıyorum, babam, "hayatta en hakiki mürşit torpildir" diyor. Tufan: Aslında Ziraat Mühendisi'yim, bir özel bankada çalıştım 5 yıl boyunca, sonra kapının önüne koydular, 2 yıldır iş arıyorum, 3 yaşında oğlum var... Kayınpederin eline bakıyoruz. Adamcağız kızını bana verdiğine bin pişman... Kızı evlendiğine... Rastgele seçtim bunları... Değil köşeye, gazeteye sığmaz... Ama, şöyle mesajlar da var tabii. Murat: Bile bile yalan yazıyorsunuz, ahlaksızsınız. Türkiye'de işsizlik diye bir sorun yok. Adam kahvede oturmayı seviyor, sonra da işsizim diye bağırıyor. Geçin bunları. Yalan yazmayın. gerçekten durum felaket vahim.Etrafımda görüyordum ama ulan hacettepe mezunu bilkent mezunu işsiz kalır mı diye düşünüyordum. Demek ki böyleymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Durum vahim de uçak mühendisinin işsiz olması çok normal bu ülkede. Sanki havacılık endüstrisi süper, ülke sürekli uçak üretiyor da uçak mühendisi işsiz olmasın. Türkite'de neden uçak mühendisi olursun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Yakınlarımdan biliyorum yazayım. amcam itü mezunu meteorolog ne yapıyor ? cd satıyor işsiz olmakdan iyidir. Daha çok var tanıdıklarımdan kuzenim mesela uzay muhendisi ( nasıl bir dal bilmem ) turkcellde çalışıyordu nasıl yardımcı olabilirim diyerekden. [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 19:24 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 19:26 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 İşte abi uzay mühendisi Türkiye'de iş bulabilir mi? Acı ama normal bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Türkiye'de çok fazla üniversite var, hala da açacağız diyorlar inatla. Halbuki meslek okulları kan ağlıyor. Üniversiteye girmesi gereken insanlar ta ortaokulda kendisine yön çizip ona göre çalışan insanlar olmalı. Hayatımda bir kez defter kitap açtım. Onda da 1 hafta ders çalışıp Uludağ İşletme kazandım. Bizzat örnek teşkil ettiğim için açıkca söylüyorum Türkiye'de üniversiteyi niye okuduğunu bilmeyen milyonlarca üniversite mezunu var. Okullarımız çok kalitesiz. Az adam alıp kaliteli eğitim vermeli üniversiteler ki böylece yeterli kaynak sağlanabilsin okumak isteyenlere. [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 19:47 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Tai var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 sonuna kadar okumadım da bu yazı bana çok bir şey ifade etmiyor şurda okumayı bıraktım. Nur: Güzel Sanatlar'ı birincilikle bitirdim, yüksek onur belgesiyle mezun oldum, 4 yıldır işsizim bu imkansız gibi bir şey ya sütçü imam üniversitesini bitirmiş ya da gerçekten beceriksiz. ayrıca üniversite mezunu kitleye istihdam yaratmak diye bir olgu olamaz öncelikle teknisyen ve işçilere isdihdam yaratılır ve bunlardan bu üst düzey insanlara iş türer. üniversite bitirince 2 milyarla işe başlayacağını zannediyor insanlar cennetin anahtarı üniversite gibi. oysa bu memleketin her sınıftan adama ihtiyacı var. kimse işsizlik yok demiyor diyemez ama bu yazıda geçenlerin bir kısmının iş bulamamasını garipsemedim. uç noktada insanlar var aralarında eh o adam da iş bulamıyorsa kişisel çabasının eksikliğindendir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 işsizlik için sağlıklı bi gösterge değil bence bu yazılar. zira iki kişi var çevremde, ikisi de boğaziçi uluslarası ilişkiler mezunu, biri işsiz diğeri işbankasında üst düzey çalışan. kişinin kendi yetenekleri ile alakalı bi mevzu bu. ayrıca illaki okumuş olmaya gerek yok iş sahibi olmak için. bu listeye karşı şöyle şeyler de söylenebilir: rıza pörtümen: ilkokul 3ten terkim, önce pazarda su sattım, sonra limon işine girdim, halde dükkanım var şimdi. eşşek yüküyle para kazanıyorum. silhan muciberoğlu: okumam yazmam yok. küçükken soğuk su satardım. sonra harkut ile anlaştık, su şişeleme merkezim var şimdi harkut toprakçanakçı: okulu 4. sınıfta bıraktım. o yıllarda pamuk şeker satardım. benden pamuk şeker alanlar silhandan su alırdı, ben de ondan komisyon alırdım. şimdi afyonda pişmaniye üretimi yapıorum. gibi gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Yılmaz abi bu kadarını düşünemiyor mu ya garipsedim baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 girisimci degil insanlar, risk almaya korkuyo herkes, bu yuzden de yeni is olusumu pek yok, herkes ben issizim diye dolasiyo. bazilari da is begenmiyo su okulun su bolumunden mezun oldum, boyle is soyle maas istiyorum diye bekliyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 ''ben ödtülüyüm 2000dolardan aşağısına yokum abi'' modeli vardır mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Kusura Bakmayında Bende Inanamıyorum Unıversıtede Okuyorum Aynı Zamanda Calısıyorum Aılemden Daha Fazla Gelırım Var. Torpil Yaptırmadım Gırısken Oldum Verılen Isı Begenmemezlık Yapmadım Ne Verıldıyse Elımden Geldıgınce Yaptım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Issizlik problemi inanilmaz boyutlarda bu dogru. Muhendisler 600 700 milyona ise giriyor fabrikalarda 3 4 ay maas alamadiktan sonra ayirliyorlar. Ulkede uretim sifir oldu. Egitimsiz issizliginde asil neden tarimin bitirilmesi. Koyden kente goc inanilmaz boyutlara ulasti. Nufus artisida bir turlu durmak bilmiyor. Ulkenin ucte biri ogrenciymis. Dusunun 10 sene sonra durum nasil olacak. @Capn Mesele bir sefer is bulmak degil birde, 10 sene 12 sene calistiktan sonra adami dimdizlak kapinin onune koyuyorlar. Baska is bilmezsin yas gelmis 40 a baska isi ne zaman ogreneceksin, daha dusuk maasli bir ise girsen bu sefer alistigin hayat standirdini kaybetmek adama cok koyuyor. [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 22:35 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Villians Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 yine insanlara kalıyor bir yerde ne kadar ne okursan oku işede yaramıyabiliyor ama kendini geliştirmek ve bence birazda olsa sabırlı olmak gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 öfff para konusu yüzünden zaten moralim iyi değil, bu da iyi geldi ha... :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 ombakkombak Rısk Almadan Nasıl Yaşabılırızkı ? Standart Farklılıgı Cekmemek Icınde Standartını Orta Sevıyede Tutarsın Paranı Bırıktırırsın vs Bence Issızlerın Cogu Ben Burdan Dereceyle Mezun Oldum Bu Is Olmaz Su Is Olmaz Tarzı Dusunduklerınden Kaynaklanıyor. Dıger Problemlerı Ise Gırısımcı Olmamaları Gerı Planda Kalmaları Kuzenım Solemıstı Zamanında Cok Okuyan Degıl Cok Gezen Kazanır Dıye. Bencede Doğru :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 torpil en garantili iş bulma yöntemi tabi :) onun harici cv çok önemli ama daha da önemlisi doğru yerlere başvurmak. cv im süper teklifleri değerlendiriyim diye düşünürseniz tabiki yine şansınız olacaktır ama asıl olay sizde bitecek yine. bütün sitelere kayıt olun kariyer.net tarzı. başvurular yapın vs. daha cvimde üniversitem hariç hiçbir şey olmayan bir insan olaraktan şimdiden 2 yerden arandım ve staj için değil doğrudan çalışmak için. üstelik üniversitem de süper bir üniversite değil. şans olayı da çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 arkadaşımın kuzeni şu anda IBM şirketinin programlama ile ilgili bir bölümünde yüksek bir seviyede.. adam 2 yıllıkdan mezun olup bir bankaya girmiş, sürekli program vs. yazıyormuş kendi kendine en sonunda bunu farketmişler artık nasıl olduysa orasını bilmiyorum şu anda abartmıyorum 2 adet jeepi, istanbulda bir triplex villası bir dairesi ve izmirde de dairesi var.. bu adam da işsiz olabilirdi ama birşekilde (torpil kullanmadan) elindeki imkanları kullanarak o mevkiye yükselmiş ilk duyduğumda inanamamıştım ama izmire gelmişti geçenlerde bire bir anlattı gerçektende doğruymuş bize söylediği tek şey elindeki imkanı sonuna kadar kullanacaksın ne biliyorsan uygulayacaksın.. bence işsiz olanların kendi beceriksizliği Türkiye'de sektörü olmayan bölümü okuyanlar hariç yani onlarınki kendi saçmalıkları olsa gerek benim bölümüm bilgisayar ya öğretmen olacağım kpss vs. yada özel sektöre atılacağım başka şansım yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 by_hacker_warwas dediğin programcılıkk v.b. yaratıcılık isteyen bölümlerde zaten eğer işi biliyorsan ve yaratıcılıkta sınır tanımam elimden her şey gelir diyorsan işsiz kalman imkansız. yazarsın bi program salarsın ortaya ismin yayılır sonra teklifler gelmeye başlar zaten. [ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 23:49 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 matama 3.5 milyar maaslar .net programcisi bulamadim 2 milyar maasla flash web designer bulamadim o yuzden issizlik var ama esas vasifsizlik var piyasada gazeteye flash designer icin ilan verdim uc gun sonra bir telefon geldi beyefendi biz sizin altinizdaki ilani veren kisiyiz, bizde bulamadik acaba siz buldunuz mu merak ettik diye aradi. bu isler biraz sans isi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 matama seneye mezun oluyorum, ne is olsa yaparim =p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 yep zaten problem bu :) abi ne is olsa yapmayin bir is yapin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 aynen matamaya katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 sen üniversiteyi bitirip gazetede ilanla iş ararsan bibokum yapamaazsın tabi. ufaktan başlayacaksın nerde görülmüş 10 milyarla işe başlamak. Başla asgariden sonra yüksel 4-5 ay da. Sırf şu sınav sistemi yüzünden oluyor bunlar. Kafası basmayan herif. Bütün gün ders çalışıyor Öss de iyi bir bölüm kazanıyor. Sonra ben işsizim. Lan git . küfür ettirceksin adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Bilgisayar Mühendisiyim. Askerliğimi yaptım geldim. Bir işe girdim. Girdikden sonra bu yazıların alakasız olduğunu anladım. Çünkü bu yazıları okuyup iş yok kabul edelim diye fazla sık eleyip ince dokumadığımı fark ettim. Birçok yerden teklif aldım. Yeni işe girdiğim için bırakıp gitmiş olmamak için ayrılamadım. Bu yazılara CVnize sizi diğer uni mezunlarından ayırıcak birşeyler eklerseniz işsiz kalmazsınız. Odun olmayın. Universite mezunu olduğunuzu oturuşunuz duruşunuz konuşmanızlada gösterin. Ana haber bile izlememiş , bir kitap okumamış adam gidip kendine ben uni mezunuyum derse işsizde kalır aşsızda... Not : Süper mi maaş alıyorum ? Alakası bile yok , çok daha iyi maaş almam gerekir. Ama türkiye şartlarında ortalama üstü bir başlangıç ücreti alıyorum. Not 2: Matama 3.5 milyar veriyorsan geliyim ben ;) Tonla .Net eğitimi almış bu konuda çalışan bir programcıyım :P [ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 09:11 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar