Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Ben uydurdum, bana has bir şey sanırım. Ben matematik körüyüm. Yani matematik diyince, körüm. Peki nasıl oluyor bu matematik körlüğü derseniz, matematik ile ilgili yazıları, matematik sorularını okurken gözünüzün sağa doğru sıçraması derim. Şaka maka iş bayağı ciddi, zorluyarak baktığım halde bir yerde yazan matematik işlemini doğru şekilde başka bir yere geçiremiyorum. Göremiyorum resmen. (Matematikten benden daha çok nefret eden bir insan yoktur, böyle şeylerin bana olması normaldir.) Bunu şeye benzetebilirsiniz. Çince biliyor musunuz? Büyük ihtimalle hayır. http://www.christusrex.org/www1/pater/lingue/chinese-m404.jpg Bu resime bakın ve okumaya çalışın. Hiç bir anlama gelmiyorlar değil mi? Sadece şekiller ve çizgiler görüyorsunuz ama bütün olarak baktığınıza okuyamıyor bir anlam çıkartamıyorsunuz. Ben de matematik sorularına bakarken tamamiyle aynı hisse kapılıyorum Şimdi olay şöyle oldu. ilkokulda iken matematiği normal bir çocuk kadar seviyordum. Ama hocamız lise derecesinde sorular sormaya başladığında, bu ne lan dedim, yapmıyorum dedim, yapmadım. Ortasonda matematik hocamızı pek hiç biraz sevmezdim. Zar zor 4 işlem öğrendim, öyle geçtim. Liseye geldiğimde hayatımda gördüğüm en memenetsiz insan matematik hocam, en lüzumsuz insan ise geometri hocam oldu. Zaten matematikten sifonlayınca gitmiyen fren lekeleri gibi nefret eden ben, iyice koptum. Lise 1 matematik notum 0dır. Lisedeki matematik sınavlarında hiç bir soruyu tam puan alıcak şekilde yapamadım. Matematik dersinde basit bir şekilde uyurdum. Insomniamın hat safhalarda olduğu o dönemlerde matematik dersi benim uyuyabildiğim az zamanlardan biri idi. Evde uyuyamaz matematik dersinde uyurdum. Hoca da gelip saçımdan tutarak kafamı sıradan kaldırırdı. Elleri yanaklara dirsekleri bacaklara koyarak kafayı sıraya koymadan uyuma tekniğini bu yüzden geliştirdim. Sonra dil bölümüne geçtim. Öyle kurtuldum. Aslında kurtulamadım. 4 defa matematiğin kurtarma yazılısına girdim, tekine 3 ay çalıştım, tekine 2 ay çalıştım, tekine hiç çalışmadım, en son olduğuma ciddi şekilde 1-2 ay iyi bir hoca ile çalıştım. Aldığım en yüksek not 100 üzerinden 9 oldu. Şans ya, kazık soruyor bir de, hoca memenetsiz, dayıyor soruyu. Okulda sevdiğim az insanlardan birisi olan müdürümüz, matematikçilerden defalarca rica ederek beni geçirmelerini istedi. Şimdi elimde 30 soru var, 5 ini sorucaklar, sorular orta derece, çok azını yapabiliyorum. Yanlız şöyle bir sorun var soruları okuyamıyorum [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 16:22 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Kopya kağıdı en güzel olaydır,bir silgi'nin üzerine kağıt yapıştır 4 tarafınada yazabileceğin/okuyabileceğin kadar küçük yaz,formülleri sırala o zaman çok rahat okuyabileceksin soruları. Açıkcası liseyi ben böyle geçtim yer yer yüz bile aldım sınavlardan ama şahsi başarım değil kopya kağıdının yüzde 90 yardımı sayesinde. (matematikten bende nefret ederim) Yani durum vahimse dediğim yöntemi uygula derim 4 yıllık (Hazırlık sayılmaz gerçi ) lise hayatımda bu yöntemle hiçbir hocaya yakalanamdım. Onun dışında sevilmeyen/sevdirilemeyen bir ders öğrenci tarafından algınlanmaz/algınlanmak istenmez. Üniversite'de de bu devam eder. Algılamak istemediğin için çince gibi geliyor,kişilerin seni matematikten soğutması senin daha da uzak kaçmana vesile olmuş lakin sorun yine sende bitiyor,bu olayı anca kendi kendine çözebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 hayatta başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 abi ben de calisamiyorum. calissam da yapamiyorum. enteresan biraz bu matematik olayi kafasi basan acaip basiyo da.. isin garibi ilkokulda super yapardim ama yani ne kadar zordu ki ilkokulda. simdi aldigim istatistik dersinin yaninda. dedigin seyleri cok iyi anliyorum ben de karakterlere bakip bu ne yaa!?!? çok diyorum. ama iste oyle yada boyle ekonomi mezunu olmak icin bu dersten gecmem gerekiyo. orta 2'de birakmak diye bisi cikti bizim lisede ve orta 2'Den lise3'e kadar her dönem matematiğim 1'di. hep kurulla geçtim. sonunda lise3'te bişeyler oldu öss dersi alırken okula da yardım etti hoca ve 44.5'tan 45'le geçmiştim hatırlıyorum. matematik olayına kafanı takmicaksın zekandan şüphe etmiyosun o kesin harika işler çıkartıyosun. herkes analitik zekayi tavan yaptirmak zorunda degil. ama ben derim ki zeki adamsin o 30 soruyu birine cozdur gözünün önünde sonra otur ezberle. zaten 30 farkli soru türü yoktur tahminimce. benzer sorular vardır kesin. otur ezberle yani başka yapıcak bişey yok gibi gözüküyo. hele hoca kılsa yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Kendi kendime çözemem ki bi rahat bırakmıyolar cee diye geliyolar matematik diye. Kopya olarak yuvarlak kalem alıp beyaz kağıda cevapları küçük font ile print edip yuvarlıyarak düzgünce yapıştırma, onun da üzerine ince jelatin sarma fikri var aklımda. Tüp şeklinde jelatini boyucam koyu bir renge, üzerinde ince bir açıklık olucak, jelatin dönüceği için tüpü çevirip açıklıktan yazıları okicam. O kadar karışık değil ama uğraştırır da:b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 çalışsan daha kısa sürer. ama çalışmak yerine burada konu açıyorsan bence ilerleyemezsin. (ayrıca kişisel :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 hem mekanikçi adamsın hem de matematikten çakmıyosun..ne bilim bi gairp geldi bana. crossbow yapabilen bir adam biraz uğraşsa çatır çatır çözer bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 chemical, dil okuyorsun, tahminimce össden bahsediyorsun 30 soru olarak. Ya durum kötü ama öss de kopya olayını da tavsiye etmiyorum pek, açıkçası. Rehberlik ya da dershane-okuldan ayrı olarak psikolojik danışmanlıkla ilgili bir şeyler yaptın mı hiç? Şu noktada kurtaramazlar tabi durumu da, öncesinde bir şeyler yapsaydın en azından kafanda az çok yenmeni falan sağlarlardı. Matematike yatkınlık olmayabilir, normaldir ama en azından psikolojik olarak bir şeyler yapsaydınız iyi olurdu. Ve orta karar - iyi bir üniversite için o 30 sorudan iyi bir şeyler yapman gerekiyor ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 öss değil lise mezun etmiyor matematik yapmazsam entasa giricem özel yetenek ile [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 16:52 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 valla uni ye gelince o lise mise zart zurt matematigi boyle gozu kapali yapilirmis onu anliyorsunuz =) dif denklemler zart zurt fena yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 O zaman benden sana tavsiye, sen sen ol, mühendislik falan okumaya kalkma. 7 senede mezun olursun anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Gözün nasıl sıçrıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 entas'da yok mu sanıyosun sayısal ders :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 ben de sevmezdim lisede matematiği çalışmayınca bir de notlarım pek iyi değildi onla beraber sevmeme miktarım arttı. Amma velakin fiziği çok sevmem ve daha sonra computer science'a merak salmamla beraber matematik baya bir girdi derslerimin içine ve bir kaç arkadaşın tavsiye ettiği matematiği bir bilimci tutkusuyla ele alan amma velakin deli gibi zor olmayan bir iki kitap dergi falan okuyunca baya sevmeye başladım. ama sonuçta çok sevdiğin başka bir şey için gerekirse ilerde belki anca öyle alıştırırsın kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Fizik kimya biyoloji ben de severim en düşük notum 4 falandı bu derslerden (beş üzerinden:b yüz değil) Göz olayı şöyle. Bu yazıyı okurken yazıya bakıyorsunuz ya, ben bakamıyorum, direk başka bir yere kayıyor gözüm, elimde değil. s[Ax(BUC)] = S(A). S(BUC) = 32 Abi naber Mesela buna bakınca gözüm direk abi nabere gidiyor, matematik kısmına sadece düz düz bakabiliyorum ama okuyamıyorum, çinceye bakar gibi. // Mesajı attıktan sonra tekrar okurken elimde değil. Abi naber, mesela buna... diye okudum gene. [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 18:16 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 O zaman Abi Naberleri ortadan kaldıracaksın Chem ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Matematiğe bağlı konsantrasyon eksikliği d: psikolojik bir durum olsa gerek :D bende de konsantrasyon eksikliği var heleki öss türkçede nasıl kayardım okurken sağa belli değil, şimdi makale okurken de oluyor geri dönmek zorunda kalıyorum falan ama yine de kaydığımı fark edince geri dönüp okuyabiliyorum. Çok kasıyorsa ellerinle formülün sağını solunu kapat sadece formüle odaklan, elbet okursun abartma d: Ayrıca da okuyamıyorsan hemen profesyonel yardım al yoksa seni üniversitede calculus 1, calculus 2 dersleri ile ağlatırlar d: [ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 18:19 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 sadece kaymıyo anladığım kadarıyla şekiller anasın kaybediyo bakarken, banad aolur bazen matematikte değilde yazılarda, böle garip bişilere dönüşüyolar bakıyoum bakıyorum ne bu lan diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 matematik sembollerin etrafından sarmalla merkeze in, gözünü kapa aç sonra aynı sarmalla dışarı çık bi dur düşün napıyorum lan ben diye sonrada soruyu oku çöz yap et çık hava al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Az önce matematik sorularını ezberlemeye çalıştım, midem yanıyor, nefret ediyorum, nefret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 chem senin sorun tamamen psikolojik bence abicim o kadar alet yapıyorsun mancınık bile yaptın onları yaparken hiç mi hesap yapmadın eger sınawa girecegin sıra belli ise sıraya yaz ince ince ben o sekilde yapıodum sözel dersler icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 matematiki beceremeyen adam sanatcida degilse ona hayat yok canim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 tek başıma bir adada mahsur kalıp mükemmel hesapta atışlar yapmam gerekmediği sürece mancınık, crossbow yaparken matematik konusunda yardım almaya devam edicem:) açıyorum msnyi, fizik mühendisi tanıdık var, soruyorum, tebeşiri ölçtüm, kaç joule enerji alırım, kaç kilo basıncında yay lazım vs orta karar bir şey buluyorum. Yoksa genelde deneme yanılma ile. Ayrıca matematik bilsem de olmaz, teoriden pratiğe geçmiyor genelde bu tarz şeyler. Ha atıyorum 6gen bir şekil yapıcam, çıtaların kenarlarını hangi açı ile kesicem? Matematik ve geometrim buna yetmiyor, açıyorum sketch upu, çiziyorum, değerlerimi giriyorum, ölçümlerimi alıyorum kağıda yazıyorum gidiyorum kesiyorum. Matematik olmadan da bu hesapları elde edebiliyorsam sorun ne ki? Adada mahsur kalmadığım sürece:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 benim de senle aynı durum chemical. lise1 de bende 1 getirmiştim ama not ortalaması yüzünden sorumluluk almadan geçtim.Zaten çok garip bir karnem vardı. Kimya 3 Fizik 3 Biyoloji 4 gerisi 5 matematik 1 Hiç sevmiyorum,sevemeyeceğim şu matematiği... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 oyle degil be canim. Universite falan okumayacakmisin sen? sonra KPSS de bile matematik soruyor kodumun salaklari. Yani okul isi anlamsiz matematik heryerde karsina cikiyor. Allah cezasini versin. Ama sanatciysan veya babadan para kaldiysa sal gitsin o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar