Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spellfire / Frozen Shadoweave


Bathory

Öne çıkan mesajlar

Olay kısaca soyle simdi. Arkadasin gaziyla iki tane mage actık raidlerin dısında pvp yapalım diye. 60'a kadar fire oynadım ve fire'ın pvp'de daha iyi oldugunu iddia ettim. 60'tan sonra frosta gectim bu sefer "oha frost cok kolaymıs ölmüyosun resmen" dedim. 70'te tekrar fire'a gectim "oeah blast wave, dragon breath bu ne lan one hit oluyo herkes" dedim tekrar fire'ın dhaa iyi oldugunu iddia ettim ama cok kısa sürede öldügümü farkettim ve izledigim bi kac videoda pvpde frostun daha iyi olduguna kanaat getirdim son olarak.
Simdi dün kastım tailoringi de 350'ye dayadım. Bundan sonrası icin düsüncem su. Cok fazla pve yapmam bununla, yani normal raidlere falan girmemeyi planlıyorum. Daha cok pvp yaparım heralde ve en fazla bir iki kz raidine girerim. Frozen Shadoweave set üstüne Battlecast yapsam yuksek ihtimal pvp'de döverim herkesi 10k hp'mle. Fakat gel gör ki spellfire ve battlecast gidersem de dmg bazında kücük bir canlı bomba olabilirim sanırım.
Cok fena ikileme düstüm. Frost oynamayı daha cok seviyorum fakat kime sorsam Frozen Shadoweave'e o kadar para ve zaman harcama diyolar. Tavsiyeniz nedir ey patiler?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla acikcasi fire mi frost mu kararini vermen lazim basta. ikisinin de belirli avantaji dezavantaji var ki ikisi arasinda gidip gelmisin zaten.

tbc sonrasi frost guzel oldu. pvp de olsun pve de olsun guzel. ha fire kotu degil tabi ama frost daha bir defansif duruyor. pvp de yardimi baya oluyor. bana kalirsa frost git. ozelikle de arena da cok guzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fire eskidende aynıydı şimdide aynı. Çok kısa sürede adamı kestin kestin (ki sık sık kesiyosun :D) kesemessen şansın resmen sıfırlanıyor.

Özellikle warlocka karşı bence hiç şansı yok hatta warlock kesen fire mageleri 50 kere tebrik ediyorum çünkü mantık hatası var. Senden daha çok HP si olan senin fire boltundan çok vuran shadow bolt atan, üstüne dot koyan, yanında peti olan, feara sahip bir charı nasıl kesersin ya.

Yani hep sölerim "fire mage dostsuz, petsiz düşük hp li warlocktur diye" özellikle TBC çıkınca bu sözüm tam gediğine oturdu çünkü dengesiz warlocklar aynı setle daha yüksek +damage'e sahipler üstelik fire mage sadece pom+pyro ile instant büyüye sahipken onlar talentlerden gelen özellikle sık sık instant shadow bolt atıyorlar. Üstelik PvP warlocke isen fire immune olma ihtimalinde ortaya çıkıyorki bence bu sırf bu sebeple bile artık fire mage PvP mage değil. Bir çok arena takımı gruba fire mage alacağına warlock almayı tercih ediyor.

Frost mage'in olayı ise ice lance + water elemantten gelen range frost nowa ile baya şekil değiştirdi. daha pvp başlarken karşıdaki 3-5 kişiyi yerine çivilemek, sonrada birini sheepleyin gözüne kestiridiğin bi donmuş melee chara ice lance patlatıp. sonra atlaya zıplaya tek büyü cast etmeden hep instant büyülerle onu indirmeye çalımak. Başka bir değişle 2 kişiyi birden ciddi çekilde oyundan düşürmek grupların çok sevdiği bir olay haline geldi. 10k hp li bi frost mage grupta healer varsa ölmüyor (resmen ölmüyor) eğer karşı grup frost mage'i rahat bırakmaya kalkarsa bu seferde çok ciddi dağıtıyor ortalığı. Ama şurasıda gerçek frost mage isen damage'in +800'ü geçmeden olmuyor.

Yukarda yazdıklarımdan sakın frost mage seç dediğimi sanma. Ama hangisini seçersen seç farklı bir oyuna hazır ol. Frost gibi fire , fire gibi frost oynanmaz. Ve frost mage damage veremez anlamına gelmez. Karşındaki frost nowada bekleye adama frost bolt+ice lance atıp 3250+2250 yazısını aynı saniye içinde görünce anlarsın ne demek istediğimi :D.

Frost seçiceksen deep frost yap talentlerini ama fire seçeceksen arcaneden ciddi destek al. Çünkü fire mage olarak karşındaki adam 5-6 snde ölmesse sende yaşayamassın. Warlockun farkıda burda ortaya çıkıyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son nerfler ?????

son bufflar demek istedin galiba, çünkü son patchde frost mage ciddi buffladı (yeni ice barrier rankının gelmesi + toplam frost damagein %5 arttırılması+ manası 10 snde biten water elemantelın manasının senin mananla orantılı olarak artması) .

Gelen nerf denilecek tek şey ice blockun 30 snde bir kullanılabilir hale getirilmesi olduki, zaten bi frost mage ice block+cold snap+ice block yapmak zorunda kalmışsa ölmüştür o, sadece kendini kandırıyodur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3000 + fireball critlerle
2500 fireblast critle
5000 pyro critle

itemlarla yaklasik 30% crit chancela

walla alterac valleyde pekde ole cdsiz bisi yapamssin durumu yok firemagenin
gayet catir cutur yaklasan acimiyorum
ha eskiden more dots more dots diye bagiran raid leaderlar i duyar gibi olurdum forst magele
ice blocklayinca gecerdi
simdi more dots more dots oldukca oyyy diyorum
ama critler gayet yeterli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

frost > fire her zamanda iddaa etmişimdir.frosttan ziyade arcane frost.% 150 frost spell crit chance alınca öle güzel oluyoki =).frostlada atmasına atıyosun tek arcane power filan.he fire la % 100 atıyosun o ayrı =PP.he ice lance dayalı oynicaksan water element şart ama olsun oda imba.he bana kalırsa % 150 crit chance -arcane power ile 5k frostbolt atmak 1500 1500 ice lance ten iyidir.

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 17:10 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hypothermia ve Shatter nerfleri, her ne kadar bu yeni gelen cicibicilerle ikinci plana atılsada, Frost Mage'in en önemli avantajlarından biri (belki de en önemlisi) olan Survivability ciddi anlamda kısıtladı.

Frost damage'ın %5 artırılması, genel anlamda PvE'de etkili olabilir ancak PvP'de öyle abartı denmez.

Fire'daki crit şansı ve skiller ciddi bir burst potansiyeli yaratıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fire ile bglerde iş yaparsın ama arena da ice block kesinlikle şart ice barrier ve elemental büyük avantaj diyorum

yakın zamanda gelen nerfler hyphothermia frostbite ın diminishing returnlere uğraması her türlü frozen efect in 1 critten sonra bozulması.ki bunlar zaten overpowered şeylerdi

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 17:54 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pvp'den kastım arenaydı zaten. Sovereign'in de dedigi gibi bana da elemental spec en iyi arena spec'i gibi geliyo. Cünkü elemental yardımıyla 2 kisiyi rahat rahat kontrol edebilirken fire'la bu kat kat daha zor.

Elemental specde kalıcam. Simdi burda tamamız. Fakat benim asıl sorunum Frozen Shadoweave'a kasmalı mıyım. 3 Set itemının toplamda +179 dmg'ı, +66 da stamina'sı var. Bu da suna tekabul ediyor. 26 Shadowcloth + 28 Primal Water. Toplaması pek kolay degil yani görüldügü üzere.

Sparkcaster frost setinin cok da iyi olmadıgını soylemis. Mage gecmisim cok eski olmadıgı icin PvE yapmadan daha iyi bir gear toplayabilir miyim pek bir fikrim yok acıkcası. Ama sanırım kasıcam o Frozen Shadoweave setine bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
on bufflar demek istedin galiba, çünkü son patchde frost mage ciddi buffladı (yeni ice barrier rankının gelmesi + toplam frost damagein %5 arttırılması+ manası 10 snde biten water elemantelın manasının senin mananla orantılı olarak artması) .


her duzeltme buff degıldır. fix desen anlayacam.

ice barrier rankı gelmeliydi cunki lvl60 dan sonra scale etmıordu. rakamı hatırlamıorum ama tbc oncesi rank ile tbc sonrası rank arasında fark komikti onu fixlediler.

frost damage %5 arttırılmasıda yıne silent fireball, frostball talent nerfine karsılık geliyor. bu buyulerin suresını 0.5 saniye dusurunce oto olarak %5 dmg nerf yıyorduk bu buyulerden. olsa olsa bunun karsılıgı olur..

water elemental mana konusunu buff demek de bence uygun degil, 30snlik element cıkarıorsun zaten kasıp 10snde mana bitiyor. bu mudur buff?

said:
Elemental spec hala en iyi pvp specidir.

sahsem bende elementalı tek gecerim. ne zamanki raidlere 1-2 gun ara versek gider elemental specler pvp mi yaparım

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 19:52 tarihinde, raistlinthewiz tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence pvp de frost mage ezer fire a göre bide şuna acıklık getirileim ne F.Shadoweave ne Spellfire pvp itemları değildi Battlecast yaptırman o kadar gerekli değil gidip AV de Wsg de Ab de honor itemlarıyla aldıın stamina resilience critlerin Gladiator itemlarından pek fazla farkı yok.Ben mage le oynuorum 9.9k hp var 4 parca Gladiatorla 700 küsür damage bide 20 crit (Frost).yaklasık 1 1.5 dakika boyunca 4 meleeyi catır catır kitelıosun.Zaten arenada genellikle en sona bırakılcagından dolayı illada frost olmana gerek yok ama.Icelance cok abartı o damage olmasına rahmen 2k crit görebiliosun ki water elementte 300dpsiyle bi güzel yardım edio.Yani eger pvp yapcaksan benim sana tavsiyem.0-12-49 yapmandır(Fire treeden Impact-Imp Fireblast-Flame Throwing-Incineration).Bazı arkadaslar dicek neden ignite yok.Cünkü Molten Armor crityleyipte poly yapamayıp oyun kaybettigimizi cok bilirim.Bunlar benim düşüncem karar senin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence deep frost bir talent israfı

magede pom pyro filan yalan kalmadı artık bunlar millette hp uçtu gitti kurtarmıyor artık pom pyroda açılışta yatırdın yatırdın sonra yalansın

5 tane mage i olan bir adam olarak elemental (water elemental değil :D ) ftw derim sırf pvp yapıcam diyen adamın bence tek tercihidir hem köküne kadar dayanıklı hem silence durumunda çok yönlü

benim 2 numaralı tercihim 40 arcane/frost 21 aslında bir pve raid spec i olmasına rağmen pvp de çok işlevsel arcane misile hadisesi iyi sp ile uçuyor pom pyro ya göre çok daha dayanıklı

2 mage arena ağırlıklı gideriz dersen biriniz pom pyro biriniz deep frost olur arenada olası mage kombinasyonlarının hepsine denk geldim healer olarak 2 pom pyro yazıldığı kadar korkutucu değil zaten mageleri gördüğünde ona hazırlıklı oluyorsun ama deep frost healer için sinir bozucu ve pom pyro gibi bir gerelik değil düzenli dps e sahip ki bu uçuk hp ler dünyasında en değerli şey o oldu

Not: warlock kesmenin yolu improved silence ı ALMAMAK dan geçer bir kere shadow u kitledin mi gg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.wowhead.com/?talent=RZVgGzf0cReRZVVr0o0xo
bu buildde hızlı olarak ice lance kullanıyorsun
aynı zamanda pyronun nimetlerindende yararlanıyorsun. fireball 3 sn sürüyor böylece dmgde indirime gidilmiyor. tam taktiklerini çözemedim ama sezon lideri mage bu talentteydi. ki bencede çok mantıklı.
birde bi yanlış anlaşılma var elemental build water elementalin olduğu build deildir fire/frost tur. arkadaşlar onu kastediyor.

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 20:31 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...