Voys Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 iyi yok diyip oy vermeyince daha iyisi gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Abi AKP yemi versek? En azından müslüman [!] adamlar? Gene böyle 3 lü kombo da yaparız. Meclis Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ( daha olmadı ama olacak inşallah). Bu arada Forgiver strikes back olmuş. Ya da ben strike back oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 türkiyenin sosyalist düşünceye mi yoksa milliyetçi düşünceye mi ihtiyaç duyduğuna karar verdiğim oy vericeğim parti de belli olucaktır.. ayrıca kendime bile komik gelse de , cem uzanın açıklamalarının temellerinin sağlam olduğunu düşünüyorum.. planlarını detaylıca açıkladığında oyumu genç partiye vermem de mümkündür.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Tamami alintidir ama son harfine kadar katiliyorum: said: 22 Temmuz seçimleri öncesinde manzara şudur: Eski solcular, ya da kendilerine eski solcu denen bir takım kişiler AKP listelerinden seçime girmektedir. Sağcı diye tanınan, tarikatçı, muhafazakar isimler kendilerine CHP listelerinin en başlarında yer bulmuşlardır. Türkiyenin en zengin kişilerinden birisinin liderliğini yaptığı Genç Parti ezilenler iktidara gibi bir seçim sloganı icat ederek yoksul halkımızla alay etmektedir. Yaşamı boyunca hiçbir zaman solcu olmayan bir kişi, İstanbulluların karşısına solun ortak bağımsız adayıyımdiye çıkmaktadır. Oysa bu kişi ne solcu, ne ortak, ne bağımsızdır! Sormak gerekiyor Program nerede? Hedefler nerede? Bu parti ve kişiler halkımıza nasıl bir Türkiye vaat ediyorlar? Bütün partiler birbirleriyle işbirliği ya da ittifak görüşmesi yaptıklarına göre, bunların arasında herhangi bir fark yok! CHPlisi MHPden ya da AKPden, AKPlisi DPden, ANAPlısı CHPden aday olabiliyorsa, bunların hepsi birbirinin aynısıdır. O halde, bu kadar gürültü patırtı neden çıkarılıyor? Siz bu işten bir şey anladınız mı? Her gün birbirlerine hakaret yağdıran siyasetçilerin neyin kavgasını yaptıklarını çözebildiniz mi? Bu kavga koltuk kavgası, bu kavga rant kavgası, bu kavga kişisel zenginlik kavgasıdır. Çünkü başka dertleri yoktur. Türkiye;de büyük çoğunluğun açlığı, yoksulluğu onları ilgilendirmemekte, bütün güçleriyle patron örgütlerinin, TÜSİAD MÜSİADın desteğini almak için uğraşmaktadırlar. Türkiyenin bağımlılığı, onursuz ve giderek sömürgeleştirilen bir ülke olması onları ilgilendirmemekte, bütün güçleriyle ABDnin, Avrupa Birliğinin, İMF şeflerinin desteğini almak için uğraşmaktadırlar. Bunlar arasında bir fark olsaydı, Türkiye bugün bu halde olmazdı. Hepsine dikkatle bakın Bugün birbirlerine hakaret eden bütün bu siyasetçiler yıllarca ya hükümette ya da bürokrat olarak önemli görevlerde bulundular. Yaptıkları ortadadır. [ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 00:17 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 "bapımsız" pkk milletvekillerini de unutmayalım bu dönemde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 kötünün iyisini istemeyenin, bu sistemde bir şey yapması için aktif siyasete girmesi gerek. varsa bunu yapmak isteyen buyursun. ben etrafımda dahi, mükemmel bir şekilde bir pozisyonda yer alabilecek adam görmüyorum, bu sistem içerisinden hiç çıkmaz. siyasetten daha önemlisi, sivil hareket, ve halk bilincidir. illa birşey yapmak istiyorsak, bu artık kendimizi bilinçlendirmek, yönetime, sivil halk platformlarından, başka bir kimlik olmadan, yalnız TÜRKİYE VATANDAŞI kimliği ile seslenebilecek yapıya sahip olmamız gereklidir. asla bizi temsil edemeyecek partiler, ve hali hazırdaki yönetim sisteminin gerektirdiği budur. iletişimin doruk noktasında olduğu günümüz dünyasında, gerçek bir demokrasiyi oluşturma imkanımız oldukça yüksek. yeter ki gerçekleştirmek isteyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ya uzun uzun bişeyler yazcaktım sonra üşendim yorgunum epey. akp ye ve meclise giremeyecek partilere vermeyinde kime verirseniz verin.o kadar tartışmasını yaptık. akp kötünün iyisi bile değil.adamların 4 senedir elle tutulur büyük bir icraatları yok.ya daha önceden başlatılmış şeylere kondular yada ufak tefek şeyler. sevmediğimiz ecevitten Türkiyeyi devr aldıkları zaman terör bitme noktasına gelmişti herneyse ayrıca baykal şu anki memleketin halinden tayyip kadar olmasada onun yarısı kadar suçlu.ama baykal yüzünden chpye vermemek de hiç sağlıklı bir düşünce değil. o değilde bu aralar ciddi şekilde cem uzan a vermeyi planlıyorum.adam hiçbirşey yapmasa bile meclise girdikten sonra aydın doğanı anasından doğduğuna pişman edecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 AKP'ye karsi oy kullanmak istiyorsan Genc Parti'ye vericeksin iste en guzeli. Cem Uzan bir iktidar olursa, AKP baskili kalemleri bile yaktirir var ya, Ulker falan kapanir heralde. Vermeyin tabi de : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 horace, turkiye'de egitim belli bir seviyeye cikmadikca asla demokrasi islemez. demokrasi derken, AKP'nin dedigi demokrasiden bahsetmiyorum tabi burada. yoksa bu "demokrasi" en cok onlarin islerine geliyor. bu bahsettigim egitimsizligi kullanip "demokrasi" ile basa geliyor, sonra adimlarinda tokezlediklerinde de hemen "demokrasi"ye sariliyorlar. zamaninda baslanan egitim inkilaplari bu dusunce yapisindaki insnalarca baltalandigi icin, yeni bir reform sureci olusmadan ve bu reformlarin meyveleri alinmadan (yaklasik 3 kusak = 100 yil) demokrasi diye kendimizi kandiririz sadece iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 mail buyukerman nerde ona vericem ben hemde cok modern adam adinin basina E koyunca E-Mail oluyor kendi yorumuyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Memleketi sattılar,rezil bir duruma getirdiler. Bunu ancak Mhp toparlar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 said: 1- Oy verecek parti yok be aga. - yanlış akp var 2- Deniz Baykal CHP'yi yedi bitirdi. - en azından bölmeden yönetiyor 3- AKP birinci parti olacak, anketlerde bile %50'yi geçiyor. - akp birinci parti olcak şüpheniz olmasın, yüzde 44.3-46.7 Ya bi git ya. Imam hatip ya da abi evleri falan mi gordun gecirdin sen?Baya mi yikamislar beynini.Molla forgiver diye degistir bence nickini ya da bi tag verelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Kithnos@ ister chp gelsin ister , akp gelsin , ister mhp gelsin , ister gp gelsin , ister dp gelsin ; sen bu ziyniyette olup karşındakine saygı duymayı bile beceremezken ne değişirki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Arkadaslar bakın hassas bir konu. İşin ucunu iyice siyasete& politikaya kacırmayın. Ülke cıkarları için tartısma yapılmasına pek tabi destek veririz ve neticede bilgi alısverisi de olur bilmeyen birseyler de ogrenir ama birbirlerinizin görüslerine saygı göstermeyi de ihmal etmeyin. Ayrıca lakayık msjlar atılmasın lütfen. Kitlemek istemedim. Biraz daha dikkat lütfen. Partizanlık ve fanatikligi bir kenara bırakın burda işin ucu kacıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 mesele işte o. biz halk olarak bir ve akıllı olsak, başa kimin geçtiğinin bir önemi kalmaz. bir sürü tasma, bir sürü "tag" ile birbirimizle uğraşmayı bırakıp, particiliği bırakıp, kendimizi kendimiz ifade edebilsek, HALK olarak biz kendimiz koltuk sevdasını bırakabilsek süper olur. bomba olur o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 akp geleceğine chp hatta mhp gelsin her türlü razıyım valla... genç parti gelemeyecek zaten ama bence akpden daha da tehlikelisi genç parti... ha birde demokrat parti var tabiki. mehmet ağar'ın tayyipten çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. akpden nefret edenlerdenseniz ve siyasetle alakam olmaz kullanmayacağım diye düşünenlere kıçlarını kaldırıp chp veya mhpye oy vermenizi öneririm. sonradan ilgilenmediğiniz siyaset yüzünden özgürlüklerinizden olunca çok ağlarsınız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 insanların özgürlüklerinden olması sivil (askeri desteği olmayan) partilerle alakalı bir durum değil. hiç de olmadı. türkiye gibi bir ülkede hele hiç değil. benim için farketmez. üzerimde bir sorumluluk var, atıcam biticek. ama bunun ötesinde zerre umrumda değil. halkın birlik içinde ve akıllı olması çok önemli. aptal vergiler, insan hakları, adalet mekanizması, ülke politikaları, olmayan ülke politikaları vs. için sesimizi çıkardığımızda çok daha iyi olacak. partiler bizim anamız babamız değil. devlet baba kavramı gitti gelmez. akıllı olup kendimize sahip çıkmamız gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Horace iyi güzel yazmışsın,konuların güzel de, Bu bilinci,bu sağduyuyu insanlarda nasıl yaratacağın çok önemli. Yani sonuçta tarihimize bakıyorsun,tek partiden çift partiye geçmişsin,daha sonra tam anlamıyla çok partili sisteme entegre olmuşsun.Ama öyle bir düzen kurulmuş ki "devletin malı deniz yemeyen domuz" mantığıyla insanlar başa gelmeye başlamış,üstü kapalı olarak ya da açık açık devleti ve cebimizi soymuşlar.Soyuyorlar,hatta ve hatta soymaya devam edecekler. Bunu değiştirmek için gerekli olan şey eğitim daha önce de belirttiğin gibi. Ama bu nasıl olacak? Yani popülist üniversite açmakla olup bitecek bir iş değil. Sen ilk önce Anadolu'ya eğileceksin ki bence bu çok önemli bir nokta.O kadar ezberci o kadar bozuk, ve o kadar insanı düşünmeden,sorgulamadan sadece ezber dayatılan bir sistem var. Öncelikle ilkokuldan itibaren proje yaratmaya,üretmeye yönlendiren bir sistem yok. Kitabı al,ezberle, 100 kez yanlı tarih kitaplarını öğren,aynı konuları gör,sorulduğu zaman sadece cevap ver. Siyaset kirli bir iştir, Genellikle güç arttırmakta kullanılır, tarihimizde ve uygarlık tarihinde ağırlıklı olarak güç kullanma,daha da güçlenme sanatı olarak kullanılmıştır. Şimdi bunlar ağırlıklı olarak eleştiriydi. Bence bazı uygulamalarla da çözüme gidebiliriz; Hepimiz devleti milleti düşünsek,aynı zamanda kendimizi düşünsek,kendimiz için en iyisini yapsak (başkalarının emeklerini hortumlamayı kastetmiyorum tabii ki ) birbirimize saygı göstersek,kitap okumaya,araştırmaya,kendimizi geliştirmeye hevesli olsak,daha kaliteli daha düzgün yaşamak için elimizden geleni yapsak... Eşi dostu kayırmayı bırakıp yavaş yavaş hakedene de değer verebilirsek... Dışarıdan borç alıp harcamak yerine, gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi bu borcu üretime yönlendirsek... Yıkıcı olmak yerine yapıcı eleştirsek... Magazin saçmalığından ve bazı basitliklerden kendimizi kurtarabilsek... Bence bir yerlere varabiliriz, Bence o zaman AKP,MHP,CHP gelmiş o zaman farketmez. Çünkü bilinçli bir toplumda toplum,bizde 50 senedir yaptığı gibi her seçimde hatalarını tekrarlamaz. Yol verir yolsuzluk ve hortumculuk yapana,kıyametleri koparır, baş tacı edip tekrar tekrar seçmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Açıkçası ilk yapılması gereken partilerin tüzüklerini ve seçim programlarını okumak ve bunlar üzerinden bir değerlendirme yapmaktır. Hemen herkesin ortak fikri CHP, DYP, ANAP ve MHP'nin artık devirlerini tamamen kapattıkları; özellikle başta CHP olmak üzere bütün bunların geçmişlerinden beslendikleri başka bir farkları olmadığı yönünde. AKP arkasındaki ABD, AB ve medya desteğiyle 1 seçim daha meclise girecek. Genç Parti ise yıllarca kanalları, gazetecileri aracılığyla IMF'nin Avrupa'nın yalakalığını yapmış; parti kurulduktan sonra ise bir anda dönerek bunlara karşı olduğunu belirtmiştir. Ki Genç Parti parti olmayan partidir, tek atımlıktır, bu seçimde de barajı geçemezse (ki geçmesi çok zor) diğerleri gibi sönüp gidecektir. Diğer taraftan özellikle son 10 yılda meclis dışında olmasına rağmen yaptığı her eylemle ve açıklamayla benim kalbimi kazanmış İşçi Partisi var. Lozan Duruşması, Karen Fogg olayı, Paris'teki Sınır Tanımayan Gazeteciler protestosu ve en önemlisi Diyarbakır Mitingi gibi başka bir partinin/kurumun cesaret dahi edemeyeceği olaylarda en önde yer almış, onur denen kavramın ayaklar altına alındığı şu günlerde yüreğimize su serpmiştir. Milli Hükümet Programı adını verdikleri seçim bildirgesiyle de bu ülkenin gerçekten refaha çıkabileceği olgulara dayanılarak anlatılmıştır. Bir göz atın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Anap DYP geçen haftaki hıyarlıkları yapmamış olsalar gayet güzel 3. parti olarak meclisteydiler ama artık ne biliyim kendi güvenim zaten azken şimdi hiç kalmadı bu iki gruba. CHPye vermem Baykala kılım diyorsanız oyunuzu ya MHP ya da Uzana verinki bi işe yarasın 1 parti daha girebilsin meclise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 said: huun üye [şikayet et] § 10 Haziran 2007, Pazar - 21:38 [ özel msj ] Ben paramı kazanan ata oynarım, akp birinci oalcak oyun ona.burada kazanan akp ama sen kaybeden eşşeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Baykal'a vereceğime Tayyibe veririm daha iyi beş para etmez herifin teki Baykal.. Yok dürüstmüş çalmazmış, bırakın bu işleri adam 30 yıldır aktif siyasette bi kez bile başbakan olamadı var mı böyle olay.. GİT ARTIK HALK SENİ İSTEMİYOR ANLA BUNU /caps Bu arada medya bazı arkadaşların çok güzel beynini yıkamış.. Akp'nin sandıktan birinci parti olarak çıkmasının imkanı yok, hatta argo dilinde açıklarsak s.ksen çıkamaz.. 1) Çiftçi oy vermez çünkü çiftciyi karşısına aldı 2) Hacı hocacı kurumlar hariç bütün kurumları karşısına aldı 3) Verilen hiçbir söz tutulmadığı gibi ekonomi dibe vurdu 4) Tek haneli enflasyon yalanını kimse yutmadı. İnsanlar dükkanlarını kapattı, kredi kartı borçları hacizler vs vs 5) Akp'nin kendi tabanı da eskisi gibi oy vermeyecek çünkü türban ve imamhatiple ilgili sözler tutulmadı 6) Verilen şehitler, bu konu hakkında hiçbirşey yapılamaması, şehitlere "kelle", apoya "sayın", Amerikan uşaklığı milliyetçi oylarının kaybına yol açtı. 7) Sokaklarda rahat gezemez olduk. Buna rağmen o valinin çıkıpta pişkin pişkin "suç oranı düşmüştür" demesi çıldırttı.. 8) 1 mayısta yaşananlardan sonra solcu oyları da gitti 9) Sırf kendi adamlarını sokacaklar diye hakkını yedikleri, işten çıkardıkları binlerce insan var ordan da gitti oyları Akpnin oy alabileceği yerler; 1) Kömür, ekmek dağıttıkları fakir insanlar 2) Ölümüne yobazlar 3) Hala beyni bazı gerçekleri idrak edememiş gerzekler (en fazla oyları bu kesimden gelir) [ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 13:28 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 chpnin oy alabileceği yerler de süzme eşekler kart solcular din düşmanları falan mı yani? :) terbiyesizliğin alemi yok. insanlar hakkındaki her düşüncenizi bu şekilde nasıl belirtmiyorsanız bunları da belirtmeyin. faydası yok zararı var. kimse ha ben gerizekalıyım diye ak partiyi bırakıp başka partiye oy verecek değil zaten. bari birbirimizi kırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 said: Penthesilea üye [şikayet et] § 11 Haziran 2007, Pazartesi - 00:45 [ özel msj ] AKP'ye karsi oy kullanmak istiyorsan Genc Parti'ye vericeksin iste en guzeli. Cem Uzan bir iktidar olursa, AKP baskili kalemleri bile yaktirir var ya, Ulker falan kapanir heralde. Vermeyin tabi de : ) saying that java is nice because it works on all os's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders. Geçen gün Florya sahil e gittim Belediyenin çay bahçeleri,cafeleri fln kurmuşlar. Birinde oturdum birşey içiyim bari dedim . Garson geldi -İce Tea aliyim -yok -Nestea varsa onu ozaman -Oda yok -Cappy karışık ver ozaman -Oda bulunmuyor (asitli içecekleride hiç sevmem ama) -Fanta ? -Yok Sunny var -E iyi ozaman bi Coca Cola aliyim -Cola Turka var getiriyimmi? -Sen bana en iyisi Su ver Bu kadarda belli edilmezki kendi adamlarını besledikleri. Daha önce hiç böyle bir bölünme görmemiştim.Varsada dikkatimi çekmemişti çünkü bu kadar büyük boyutta değildi. Bu Herifler A dan Z ye herşeyde ayrım yapıyorlar Fetullahçıyım denen kısımdan alış veriş yapıyorlar. Resmen 2 ye böldüler ülkeyi. Bende daha ne Fransız malı nede Ülker gibi fetullahçı kesimin mallarını alıyorum. [ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 14:11 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 @slat çok hyaklısın bide şöyle bişi var artık insanlar eskisi gibi değil akp oy vermeyecekler eğer akp birdaha bu ülkede tek iktidar olursa bu ülkeyi terk eteöyi düşünüyorum askerlikten sonra artık yobaz insanların kuşattığı bu ülkede yaşamak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar