karpuz Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Ya abi bilip bilmeden konuşmayın allah aşkına. Gidin cs 1.5i bi 75 fps ile oynayın bi de 100, farkı göremiyorsanız da orasını bilemem. Rahatsız oldum ki yazdım herhalde. Hatta durum şöyle gelişti, oynuyodum net_graph 0'dı (yani fpsnin kaç olduğu ekranımda yazmıyodu) Bu ne lan bi yavaşlık var dedim, net graph komutuyla fpsye bakınca "aha fps 100 değil lan" dedim. Yeni oyunlarda fps farkı belki fark edilmiyordur ama CS'de gerçekten fark ediyor. Bana inanmıyorsanız gidin bir internet kafede fps_max 100 yazın 100 fpsyi görün bi de fps_max 75 yazın onu görün, farkı anlayın. Neyse sorun çözüldü, yardım eden herkese çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 sorun nasıl çözüldü? hem merak ettim, hem de aynı sorunu yaşayanlar nası çözdüğünü bilsinler... bu arada, ekran en fazla 60 gösterebilirken 75'le 100'ün nasıl farkı oluyor? (ukalalık etmiyorum, soruyorum :). ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 peh karpuza bak gosu cs ci olmus... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 60-70 FPS'den sonrasını zaten göz kolayca farkedemiyor. Bu arada ben ekrankartı ayarlarından olacağını tahmin etmiştim, eğer oyundan Vsync'i kapatınca bile sabit ekranın yenileme hızında kalıyor ise, büyük ihtimalle ekrankartı ayarlarından uygulama denetlemeli değil de, uygulamanın üzerine override yaptığından dolayı, herşeyde 75fps'nin üzerine çıkmıyor :) Şöyle birşey de var tabi, ekranda sağa sola dönerken (mayfer yazdı sanırım çok bakmadım postlara) ekranda aşağı doğru inen çizgiler olabiliyor, ve gözün eğer takıntılı bir gözse benimki gibi, onları rahatça görebiliyorsun, görüntüyü biraz da olsa bozuyor :) Ama artık eskisi gibi takmıyorum ben, ha evet yine vsync açık oynuyorum her oyunu, gayet de güzel oluyor. Üstüne triple buffering de açınca misler gibi performans artışı oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 offtopic bişi sorcam vsync ne işe yarıyor yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Refresh lock çekmelisin yada cs oynuyorsan sana bi kaç ayar vericem. Cs kısayoluna hedefe yazıcaksın. -freq 100 vsvs. her sekılde 100 sabit olur fps. şuana kadar 100 fps destekleyen monitör üretilmedi daha. 22" ler dışında. 75 dir maxımum gördüğüm. sen onu çeşitli şeylerle 100 yapıyorsun. Refreshlock çekip yapabilirsin. en basitinden Monitöre gir ordan 100 HZ yap monitörün sakat değilse olur. Sakatsa siyah ekran cıkar altf4 yap yoksa formata kadar gider walla sd. Cs içinse kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 vsync ekranda kaymayı engelliyor fpsyi belli bir değerin üstüne çıkarmayarak. mesela pes6 oynarken vysnc açmazsan sürekli kayma olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 100 FPS destekleyen monitörlerden LCD lerde yok sanırım, ama ben LCD kullanmayıp LGT910BU Flatron kullanıyorum, 1024'e kadar 100hz destekliyor, e zaten 1024 kullanıyorum ben senelerdir gözüm alışmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ben samsung 793mb 17" monitörde 1280*1024@85hz kullanıyorum. 180'e kadar çıkabiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 refreshlock falan kurma sakın, lcd monitörde patlar o program. halletmişsin gerçi ama, nvidia panelinden 3d ayarlarından vsync kapalı hale getirecen akacan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 100 fpsye ne gerek var ki? İdeal zaten 30 fpsdir. Daha az oldu mu atlamalar olur. İdeal akan görüntü hızı 30 fps. Filmler falan da öyle olur. Ben bir kere Baldurs Gate 2yi 60 fpsde oynamak için kasmıştım. Herifler iki kat hızlı hareket ediyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ya var işte bi olayı demek ki. baldurs gate değil ki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 said: Similarly, in real-time computer animation each frame shows a perfect instance in time (analogous to a camera with an infinitely fast shutter), with zero motion blur. This is why a video game with a frame rate of 25-30 frames per second will seem 'jumpy' and strange, while natural motion filmed at the same frame rate appears continuous. To compensate for this, much higher frame rates are desirable, of 60 frames per second or more. http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_blur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 nileppezdel, abi allah aşkına, en yakın zamanda git bi internet kafeye. Aç counter strike'ı, bi 30 fps ile oyna, bi 60la oyna, bi 75le oyna bi de 100le oyna. Farkı göreceksin. Sam çok güzel açıklamış, teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 sam'in yazıyı aldığı aynı yerden: said: For example, a card may render a game at 100 FPS on a monitor running 75 Hz refresh, but no more than 75 FPS can actually be displayed on screen. demek ki LCD'lerde 60 fps'den sonrası tamamen gereksiz. (CRT'lerdeyse 75-80) hatta vertical sync kapalı ise zararlı, çünkü bu sefer daha önce dediğimiz gibi ekranda yırtılmalara sebep olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 75+den sonra önemli olan FPSnin düşmemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar