Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Selamlar arkadaşlar; Şimdi paypal'a kayıt oldum, kredi kartı işlemlerini hallettikten sonra ana sayfada diyor ki Status: Turkish - Unverified Şimdi bunu verify etmemiz için sanırım belli bir miktar para çekiliyormuş ve çektikten sonra çeken olarak girilen bir numarayı paypal'a vererek onaylatmamız gerekiyormuş. Tabi bunun belli bir zaman aşımı varmış ve internet bankacılığından kredi kartına bakmak gerekiyormuş. Godaddy'den bir domain aldım ve hemen aldı. Sorun yok. Sanırım parayı da geçirdi, "from credit cart $9.xx" ve "to godaddy" olarak 2 tane işlem çıktı. Eee o zaman verified paypal olunca ne farkı oluyor? Olmadan da alışveriş yapabiliyoruz heralde? ShiftDelete'den bununla ilgili bir makaleye baktım zaten hiç onay olaylarına değinilmemiş. Şimdi ebay'den bir alışveriş yapmak istiyorum. Adam sattığı ürünün altına yazmış "PAYMENT METHOD: ONLY Verified PayPal IS ACCEPTED", adam benim paypal'ımı verified olup olmadığını nası görüyor? Değilse ürünü satmayacak mı? Ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Vala bende dün ebaydan bir ürün aldım. Benimde unverified gözüküyor. Verified yapmak için 4lü bir rakam girmek gerekiyormuş bende pek anlamadım o kısmı. 61$ ödeme yaptım complate diyor ancak bugün atm'e gittim sırf hesabı verified yapmak için ama ne provizyon ücreti cekilmis nede 61$. Bir anlasam nasıl olacak o verified işlemi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paypal içinden verify dediğinizde karşınıza bir yazı çıkıyor. Kartınızdan bir küsür dolar çekeceğiz, doğrulamadan sonra geri vereceğiz diye. İlerlediğinizde ise size pin numarası gönderdik, onu buraya girin diyor. Bu çekilen bir küsür dolar extrenize Paypal 1234 gibi 4 haneli bir numara ile geçiyor. İşte alıp, sonra paypal'a vermeniz gereken PIN o 1234 yazan 4 haneli sayı. İnternet bankacılığınız varsa son işlemlerinize bakarak, yoksa bankanızı arayıp öğrenebiliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Tamam Zopik sağolasın da sorum tam olarak bu değildi :/ yukarda dediğim gibi verified olmayınca neden adam bana ürünü satmak istemesin? Verified olmadığını anlayabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Ben atm'e boşunamı gittim şimdi :/ @Brigand threadı parselledim kusura bakma. [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 00:03 tarihinde, Mayhem tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Verified olayı kredi kartının gerçekten sana ait olduğunu doğrulamak işte. Sahte bir kredi kartı olsa ne extren olur ne de bankayı ararsın. Olay bu. Paypal'da kullanıcısı/satıcısı zor durumda kalmasın diye böyle bir hak vermiş belli ki ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Verified olunca senin hesabına para transferi daha kolay oluyor diye biliyorum... Ama emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 zopik zaten açıklamış da, ben de bir iki şey ekliyim. hesap açtırdığın zaman ilk etapda unverified durumundasındır. bu sırada paypal hesabında bir miktar kredi vardır (bende öyleydi en azından) örnek 300-400 dolar gibi. işte bu kredi bitene kadar istediğin kadar paypal'i kullanabiliyorsun. unverified şekilde. ama kredi bittikten sonra daha fazla kullanabilmek için verify ettirmen gerekiyor. verify olayı zaten paypal'de de yazıyor. "siz bize sembolik bir rakam ödüyeceksiniz, biz faturanıza paypal satırında bir kod yazıcağız, siz o kodu girdiğinizde verify olacaksınız ve biz size o miktarı geri ödüyeceğiz" aynen bunları yazıyor, aynen bu şekilde de faturaya bakıp gereken kodu paypal'e giriyorsun, verify oluyorsun. verify olduktan sonra istediğin kadar kullanabiliyorsun paypal'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Eee şimdi ben parayı adama gönderecek olsam verified olmadığından dolayı kabul etmeyecek mi? Keriz mi bu herif yahu, deli oldum bak mesaj attım adama, cevap versin de bir öğrenelim satar mı satmaz mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Kalın şeyler alırken bakıyorlar o verified olayına, benimki hala verified değil, ama çatır çutur alışveriş yapıyorum... Çok pahalı şeyleri falan alırken sorun cıkarır belkı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Fraud olaylarıyla baş etmek zor. Bununla birlikte herhangi bir fraud durumunda ürün satan zarara giriyor direk. En basitinden ürünü göndermiş oluyor ama 2-3 gün/hafta sonra bir bakıyor ödeme sahte, hesabına geçmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 ya bir de verified olunca paypal da para transfer limiti artıyor anladığım kadarıyla.. verified olmayınca belirli bi miktarda ödeme yapabiliyosunuz.. verified etmek için de kredi kartı ekstrenize ya da dönem içi hareketlerinize bakıp ordaki 4 haneli rakamı girmeniz lazım uygun yere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 verified olan paypal hesapları daha güvenilir görüktüğü için bazı siteler verified kabul ediyor sadece. ben 2 sene önce verified yapmıştım 2.85$ gibi bişi kesmişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Karisiklik olmus biraz galiba. Expanded Use ile Verify farkli seyler, o 4 haneli sayiyi girip limiti kaldirma olayi expanded use oluyor. Verified nasi oluyo bilmiyorum tam ama ben henuz hicbi kartimda o pini girmedim, Turkish - Verified su anda. Birkac kere sorunsuz kullaninca otomatik verify oluyor gibi sallamak geldi icimden oyle olunca da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paypal Türkiye'ye ödeme yapmıyor bildiğim. Yani birşey satınca paranı çekemiyorsun. Ben WoW karakterimi satarken Türkiye ödeme için kapsam dışıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Ee ne yapıyorsun o zaman? Gelen para ile alışveriş mi yapıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Evet, aynen ööle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar