Vodan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 İstanbulda Vatikan benzeri bir devlet kurulması planı zaten olan birşey. Borçların silinmesi karşılığında Türkiye'yi böyle birşeye onay vermeye zorlamakta oldukça mantıklı. Bunun için ön koşul ülkeyi fazlasıyla borçlandırmak ve AKP hükümeti de bunu çok iyi başarıyor zaten. Yaşar Nuri'nin "oy vermeyen arkadaş" gibileri tarafından sevilmeme nedeni dini sömürüye engel olacak fikirleri ortaya atmasıdır. Kuran da türban diye birşey olmadığını açıklaması zaten yeterlidir sevilmemesi için. [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 02:32 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 @horace akp de dini kullanıyor, neden dindar kesim onlardan nefret etmiyor peki? bir bakalım akp gelirken neler söz vermiş bu kesime özel, türban, zina, imam-hatip vs.. hepsi de göstermelik ortaya çıkarıldı olmayacağı bile bile sonra sezer veto etti denildi tüm suç sezere atıldı bir takım insanlar da çıkıp bu adam gidince kurban keseceğiz olaley demeye başladı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 yasar nuri dinde degisimden yana yobazlarla mucadeleye adiyor kendini dini siyasette kullanan bazi cikar guruplarininda isine gelmiyor haliyle cok mantikli bir laf soyledi "bangir bangir ezan in sesini acmaya gerek yok herkesin kolunda saati var gunumuzde peygamberin zamanindaki gibi degil artik hadi bide guzel okusalar iyide gurultu kirliligi yapan cok hoca var" allahallaaaalalalalallah adami bir putperest ilan etmedikleri kaldi ha bunun partisine oy verende salaktir %1 lik partiye oy verene salak deniyor bu ulkede cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 gerçekten hoşuma gitmiyor bu konularda forumda konuşmak ama, son bişi diyip gidiyim ben. dini kullanmak nedir yanlış anlıyorsunuz, veya öyle şeylere dini kullanmak diyorsunuz ki, kullanılmayan şey kalmıyor ortada. düşünün ki, çocuğunun başörtüsüyle okula gitmesini isteyen bir insansınız. doğru yanlış, onu düşünme şindi. çocuğun okula giremiyor. biri diyor ki, biz onun okula girmesini istiyoruz. diğerleri böyle bir şey demediği gibi, zaten bariz bir şekilde başörtüsüne düşman. kime oy vereceksin? şindi bu bir yanlışsa, birisi bunu yapmalı. bir gurubun hoşuna gidecek bir şeyi yapan bir şeyleri elbette kullanıyordur. mesele samimiyeti, o da zamanla görünecek bir şey. dini kullanıp istismar etmek, bana kalırsa seçim dönemi öncesi "bakın biz de müslümanız" dercesine başörtülü teyzelerle fotoğraf çektiren, alevi dedeleriyle öpüşen, falan filan yapmaktır. aleviler tamam, chpnin tekelinde. e öbürünü yapmayan, biz de müslümanık biz de yeşil oy istiyoruz demeyen var mı? bir kesime hitap edersin, bu ayrı bir şeydir, istismar edersin ayrı bir şeydir. parti kavramı dışında da düşünebilin ve empati yapabilin isterdim. neyse öyle işte, bu da son zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Zamanında, şu anda aramızda olmayan biri "sen git horace ile çarşafçılık oyna" demişti, istersen oynayabiliriz sdfsdsfd. Hislerime tercüman olmuşsun ayrıyeten + sep (terazinin sevap gönderme için kullanılan versiyonu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Çok iyi olur ya aslında. Ben sıkıldım kurban bayramından şeker bayramından. Şu türkler ve müslümanlar gitseler istanbuldan biz de rahat rahat noeli paskalyayı kutlasak... Abi kendinize gelin. Allah aşkına bi kendinize gelin. İstanbul'da hristiyan devlet ne demek ya aklınız mantığınız alıyor mu böyle bi demografik değişimi? Patrikhaneye toprak satma olayının ne kötülüğü var? Hadi diyelim bunla ilgili kanunları da değiştirdiler birilerine yaranmak için. Tamamiyle özerk bi patrikhane laik devlet yapısına aykırı olmaktan başka ne gibi bi tehlike teşkil edebilir? Yapmayın etmeyin gaza gelmeden önce bi durun düşünün. edit : ha bide çarşafçılık ne demek? [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 05:19 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Kötünün iyisi. AKP'nin oyunu bölücek her türlü politik girişime razıyız :) AKP alacağına YNÖ alsın oyları. En azından RTE gibi popülist biri değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 öncelikle bu ülkede boş popülizm yapmadıkça bide arkanda büyük bir parti ismi olmadıkça oy alman imkansız. ikincisi bazı şeyleri anlatamadık heralde o kadar dil döküyoruz. çok uzatmayacağım 1980 de nerdeyse herşey yasakken sağda solda vaaz vermesine izin verilen insan "herşeyi yavaş yavaş ele geçirin kimse kıllanmasın" demiştir. başbakanımız seçim meydanlarında türban sorunun çözeceğiz demiştir.fakat o da biliyordurki bu konuda yapabileceği birşey yoktur aihm de görülmüştür bu dava ve geri dönmüştür. ama o bildiğini okur kalabalıkları kandırır. bide evet zekeriya beyaz ı yaşar nuriyi sevmez "dinci" kesimler.onların işine gelmeyen şeyler söyler bu iki senelerini ilahiyat a vermiş adam.çünkü dinci kesimi sömüren hocaefendiler tebaasının kontrolü altından çıkmasını istemez aytunç altındal da sürekli benzer şeyler "zırvalar" istanbulda hristyan bir devlet kurmak sembolik bir olaydır ve bunu ellerine fırsat geçse derhal yapacaklarınıda biliyoruz. olurmu öyle iş diyenlere bizim merter kadar büyük olan vatikan ı gösteriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 zopik, o sordugun ama cevap alamadigin suru fetullah efendinin muridleri. akabinde sadece cocugum okula turbanli gitsin diyen, birincisi bassin irana gitsin, ikincisi okula turbanla gitmekle bu fikri savunanlarin ulkeyi getirdigi ve goturecegi yolu dusunup mukayese etsin. ozturke gelince, hristiyan olayini bilmem ama arap kokucagi kesin akp tekrar basa gelip her tarafi satarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 abartiliyor bence bu olay ha kendi kisisel gorusumu belirticem patrikhanenin veya diyanet in devlete bagli olmasi kadar sacma birsey yok patrikhaneyle beraber diyanet ede ozerklik verilmeli laik devletle bagdasmiyor cunki patrikhane ozerk bir alan olursa istanbul turklerin elindenmi cikicak vatikan gibi bisey istiyorlar o kadar buyuk ve satafatli olmasada olay ortodoks hristiyanlari rusya yerine burdan gudumlemek moskova ve istanbul hatta abd ile rusya arasinda bir guc cekismesi bu rusya cunki istanbuldaki patrikhaneyi bilmemkac yuzyildir turklere bagli diye tanimiyor tanittirmiyor ortodokslari kendi tekeline aliyor soguk savasta komunistlerin dinle alakasi olmadigi icin pek tartisilmadi ama emin olun eger komunizm yerine fasist bir yapi filan olsaydi rusyada nato coktan patrikhaneyi bagimsiz yaptirmisti olay akilalri sira guclenmeye absliyan rusyanin dini alanda ayagini kaydirmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 o zaman daha da karsiyiz, antalyaya gelen rus turistler de evlenmeden olmaz derse napicaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 YNÖ'ün dini istismar ettiğini düşünmüyorum, zaten etmesi imkansız geliyor. Bizim bildiğimiz din istismarı ile oy toplayanlar "ben müslümanım" diyerek oy topladılar. E bu adam zaten İslam bilim adamı, müslüman olduğu zaten belli, programlara çıkmış, kitaplar yazmış ve saire.. E Yanii.. Vatikan benzeri özerk devlet kurulması olayı hakkında ki düşüncelerim. Bence bu ülkenin % 99 müslüman olması, vatanı bir arada tutan önemli sebeplerden birisidir. Zaten hararetle yapılan misyonerli çalışmaları da bölmeye çalışan odakların bunun blincinde olduğunun göstergesi. Müslümanı, müslüman olmayanı, genci yaşlısı hepimizn bekçisive savunucusu olduğu laik düzen zaten bütün TC vatandaşlarına dinine bakmaksızın eşit hakları veriyor. Hal böyleyken, bu odakların istediği, şimdi zararsız görünse bile, her türlü toprak, devlet vs bizi bölmeye yönelik planlarının bir parçasıdır, belki umutsuzca ne istediklerini bilmeden yapıyolar bunu, belki de bilinçi olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 iyi de kuranda türban yok diye sadece y.nuri söylemiyor ki ? bakınız size diyanetten bir haber. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=179611&tarih=24/02/2006 bence y.nuri doruları söylediğinden bu halde. hiçbir siyasi pati böyle bir adamı tutamazdı o da kendi partisini kurdu. ancak böyle kişilere ve partilere kimse oy vermez. tabiri caizse adam kitabın tam ortasından konuşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Bu adama ve diğer bir ço partiye oy verilmeyişinin nedeni, dışardan güdümlü basının seçmeni özellikle belli başlı partilere yönlendirmesidir, onlar da dıştan güdümlü yöneticekler Türkiye'yi, RTE gibi. Bir "oyum boşa gider" lafı çıkmış gidiyor, niye boşa gitsin yahu, nerden biliyosun ayrıca senin vereceğin oyun boşa gideceğini. Benim tavsiyem, oyum boşa gider diye vereceğiniz oyu değiştirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Meclıstekı mevcut partilere oy vermiş insanlar oylarının boşa gitmediğini mi düşünüyorlar şu anda acaba? Oyum boşa giderse gitsin en azından kaç kişi olduğumuz belli olur. 20 bin se 20 bin kişiyiz 30 binse 30 bin kişiyiz dersin. Çoğunluktanım demek rahatlatmıyor beni, sanki sürüdenmişim gibi hissediyorum o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 simdi efendim turkiyede demokrasi YOK normal bir temsili demokrasi modelinde A kisisi istanbuldan aday olur B kisisi de ayni yerden aday olur bu kisiler halki temsil etmek icin secilir genellikle o bolgenin ileri gelenleridir bunlar secildikleri yerin sorunlarini ve goruslerini meclise tasirlar secmen bakar hmm A sunu sunu diyor B nin gorusu su ben A ya veriyim bizde ise bir tane siyasi lider bu adamlari belirliyor halkla muhatap bile olmuyor adaylar secimden once veya sonra antalyali adayi istanbuldan erzurumluyu izmirden aday gosteriyorlar vatandas cogu zaman adayinin kim oldugunu bile bilmiyor militan gibi gidip sevdigi partiye veriyor kime oy verdigini umursamadan kendimizi temsil edicek sesimizi duyurucak vekilleri degil random kirolari seciyoruz sonra birde %10 baraji var senin bolgenden ben aday oldum zoptirikler partisinden sen benim ve goruslerimi begendin bolgen beni vekil secti ama partim %10 barajinda takildi ben seni temsil edemiyorum o bolgedeeki falanca partisinin senden oy almiyan istemedigin adayi vekilin oluyor mecliste milletin egemenligi hakim degil parti liderlerinin egemenligi hakim cumhurbaskanligi secimindede gorduk bunu chp idi akp idi hepsi birbirinin ayni bunlarin bunun yaninda bu isle ugrasan herkes cikar pesinde oldugu icin ve vekilligin asil amacini idrak etmedikleri veya edemedikleri icin zilyon tane parti kuruluyor demokrasi bu degil herkes tutturmsu asker karismasin demokrasi vs vs hangi demokrasi? 5 yilda bi kendi iradenle bile secemedigin vekiline militan gibi gidip oy vermekmi demokrasi uyutuluyoruz cok ciddi bir sekilde demokrasi oyunu oynuyoruz resmen ve isin komigi oynadigimiz oyunu gercek sanmamiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Tamam abi dediklerin çok doğru ancak tek cümleye itiraz ediyorum, asker gelirse bundan daha da kötü olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 viktor nedir peki senin düşündüğün demokrasi. eleştirmek kolay da nası olmalı yani senin gözünde? o baraj 5%e düşerse dehap meclise giriyo bilmem farkında mısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 sosyete adamı ,halkın yükselişi partisi.cacık olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 dehap gelmesin diyorsun bu ne kadar demokratik? onlara oy verenlerde bu ulkenin vatandasi degilmi? siyasi partilerden bagimsiz bir meclis istiyorum partilerin organizasyondan ibaret oldugu parti cikarlarinin ulke cikarlarinin onune konmadigi bir yonetim sorumluluk sahibi yoneticiler hayal ediyorum yolsuzluklari ortaya cikinca veya cuvalliyinca piskin piskin hariket etmiycek gensoru onergesinde partisini arkasina alip sov yapmiycak yoneticiler parti isimlerine degil soz verdikelri icraatlara oy veren bir halk hayal ediyorum acik bir amaci olmiyan partielre oy vermiyen bir halk vekilini gercekten temsil etsin diyen secen ve secimden sonra vekilinin kafasina vura vura "parti baskanina degil halka sorumlusun" diyebilicek bir halk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 bu arada 4 tane alevi akp'den en az meclise girecekmiş.sölim bir akp fani olarak. terazime tık,emeğe de saygı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 daha öncede söyledim takım tutar gibi parti tutuyoruz sonra sıfır icraat. bence milletvekili adayları arasında ön elemeyi bizim yapmamız lazım. parti olayı olmayacak türkiyede herşey o kadar karışıkki sağ ne demek sol ne demek belli değil parti olmadan bildiğimiz insanlar bizen oy isteyecez bizde istanbuldan o adamı meclise yollayacaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 dehap araştır o zaman biraz demokratik değil deyip geçme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 dehap bolucu olabilir ama o vatandaslar orda onlara oy vermis hayir sen bunu secemessin demek hangi yonden bakarsan bak demokratik degildir ha dehap i destekliyorum sonucuda cikmasin kaldiki turkiyede %100 saglikli isliyen bir demokrasi hayal etmek gercekten guc anca su andaki gibi demokrasi oyunumuza devam ederiz ne zaman boluculer cikar cevreleri islamci baplar kisisel ajandalarini ulke cikarlarinin ve hedeflerinin onune koymayi birfakir o zaman iki ileri bir geri gitmeyi biraki gelecege adam gibi yururuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Oh anasini satim be, Istanbul da 10 milyon musluman varken burada Hristiyan devlet mi kkuracaklarmis? nasil olacak lan o? Hadi yari yariya falan olsa bir nebze de, 10 milyona karsilik 100 bin ile olmaz o is. Hristiyanlar Istanbul un ustune bir bardak soguk su icsinler. Roma nin Paris is musluman olma sansi daha fazla. Bu herkes bize dusman psikolojisinden siyrilin artik hepsi komple teorisi bunlar yoksa aytunc altindal ac kalirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar