Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşandı bitti saygısızca

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi pop dınlıyen bı ınsan degılımde zamanında bu şarkıyı severek dınlerdık, hakkaten guzeldı be kardesım. klipte şahane zaten.

şimdi ise bu ne ya boyle komple abeciyiz komple lameriz diye şarkımı olur

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 14:29 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Girişteki distortion'a dikkat .

-

Ayrıca bugünkü şarkılarını söyleyen Burak Kut'u suçlayanlarıda anlamıyorum . Bunu yapan bizleriz . Türk sanatçısına destek vermessek , orjinal ürün almazsak , Mtv izleyip Yaşasın Korn , System .. Türkiye'de müzik grubu yok dinlemem ben , özentimiyim benim tarzım var Rockçıyım , Metalciyim dersek . Adamlarda Türkiye'de tutan tek tarz Dıptıs Dıptıs Tikky'iz hepimiz tarzı müzik yapar ( Birde alternatif arabesk ).

Bugün burada ve sokaklarda gösterebileceğim yüzlerce insan Blind Guardian t-shirt'li birisini gördüğünde " wayyy karizma yapmış şuna bak süper " tarzı kelimeler söyliyebilecekken aynı insanların türk sanatçılarının ismi yazılı kupa t-shirt ve cd'lere aynı tepkileri verebileceğini ne yazıkki sanmıyorum.

Sonra bizim müziğimiz niye gelişmiyor . Niye ileri gitmiyoruz . Niye hep yabancı dinlemek zorunda kalıyoruz ? Ee güzelim sen kulağını sadece Amerika'ya açarsan Türkleri elbette duyamazsın . Bir çok müzisyen barındırıyoruz ama bir çoğunuda her gün kaybediyoruz .

Demek istediğim bugün bu şarkıları Burak Kut'un isteyerek yazdını yada söylediğini inanmıyorum ( Evet küçükken dinlerdim bende o yüzden savunucusu rolünü üstlendim ) . Burda bahsettiğimiz sadece maddi kazançta değil . Hangi müzisyen bir çok hayranının olması istemezki ? Sonuç işte bugünkü gibi kısır bir müzik türü ve şarkılar ...

Ha hepsimi bunları kazanmak için yaptığı müziği değiştirir . Hayır ... Kimisede benimsediği , hayalindeki müziği bırakmaz ama bir noktadan sonra bıkar ve Yavuz Çetin gibi " Yaşamak istemem artık aranızda " diye tüm insanlığa söyleyebileceği en güzel sözleri söylerek ( lafları sokarak ) yaşama veda eder . Çok mu olurduda şu adama bi sahip çıkabilseydikte dünyaca ünlü bir blues gitaristimiz olsaydı . Bizdende Jimi Hendrix'ler çıktı işte diyebilseydik .

Neyse gereksiz konuştum . Biraz alakasız oldu ama bu konuda çok doluydum.

Teşekkür ederim ...

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 16:31 tarihinde, Deathblade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı zihniyetini ilkokuldan sonra bıraktığımız için söylediklerine katılmıyorum.

Yani
"oolum hede diye bi grup var süper"
-biliyorum da onlar türk
"aa boşver ozaman"

şeklinde konuşmuyo kimse.
Güzel şarkıcıları, grupları filan öğreniyo dinliyo seviyo, dinlemeye devam ediyo. Yani milliyetine göre beğenilir-beğenilmez diye bişey yok(İskandinav metal grupları istisnadır, ordan babam çıksa dinlerim:P), güzel müzik yapıyosa, bi de insanlar arasında yayılmayı başarabilmişse ünlenir, insanlar dinler böylece bi hayran kitlesi oluşturur. Yani sanmıyorum ki Almanlar
"olm Blind Guardian diye bi grup çıkmış süperler, hadi onları dünyaya tanıtalım" diyip seferberlik ilan ettiler, olay müzisyende başlar müzisyende biter, geniş kitlelere hitap edemeyen müzisyenler fazla gelişemezler -ki onlardan Türkiyede çok var. Bu yüzden ot gibi müzisyen çıkıyo her gün, her gün de onlarcası kuruyo, tuhaf bişey değil, öyle olmasa tuhaf olurdu.

Aynısı diğer gruplar hatta türler için de geçerli.

Hı, tarz değiştirmeye yorum yaparsak katılmıyorum. Bence tamamıyla para kaygısıdır ki paraya odaklı sanat anlayışını sevmiyorum.Hayran kaygısı olduğunu sanmıyorum çünkü sırf daha çok hayranı olsun diye tarz değiştirmesi önceki hayranlarını adam yerine koymamaktır -bence-
Sosyal ağlarda paylaş

Elinde olana hak ettiği değeri vermezsen daha iyisi çıkamaz ki zaten.

Alternatif tarzlar daha fazla desteklense amatör gruplara daha fazla şans tanınsa belki harika gruplar çıkacak..

Opeth'in çıktığı ülkede metal müzik ne kadar destekleniyor ona bakmak lazım. Sonra bizim de desteklememiz lazım.

Ama MTV müziği öldürdüğü için ve mtvdeki herşey çok "cool" olduğu için Rock ve Metal tarzında başarılı olamıyoruz. Bir Duman özenti bir grup mudur mesela? Tamamen özgün rock müzik yapıyorlar ve son derece başarılılar. Ha illa özenecekler ayrıca diğer gruplara. Kopyalamadıkları sürece sorun yok, sonuçta her büyük grup kendinden önceki büyük gruba özenir.

Beatles Elvis özentisiydi ama direk kopyalamadı ve müzik dünyasının efsaneleri arasındaki yerini aldı.

Yani her metal yapana aa Opeth özentisi dersek bi b.k çıkmaz bu ülkeden metal açısından. Rock vs. için de geçerli tabii aynısı...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuyu sizle tartışmayacağım . Belkide her türden müzik dinleme gibi bir yetenek sadece bana mahsustur . Giderim Rock'ta dinlerim , Metal'imide Jazz'ımıda Blues'umuda. Niye sacece "OPETH" . ? Futbol takımı değil bu . Kaç defa aradınız Opeth gibi grupta bulamadınız ? Niye sadece Blind Guardian . Niye ölümüne Metallica . Türkiye'de bu tarz bir tek Pentagram var o da "Bir" albümünü yapıp ritm'i yavaşlatmasaydı zor tutardı( Sonuç : yaptıkları tarzı değiştirdiler ) . Bende dinliyorum yabancı grupları çok fazla sıklıkla ama aynı zamanda türk gruplarından sevebilceğim şarkıları gördüğümde desteğimi esirgemiyorum . Burak Kut'a nasıl bağlıyacağım şimdi . İlk çıktığı zamandaki şarkıları madem size göre güzeldide özgündüde , kaçınız destek verdi adama ? Kaçınız albümünü aldıda şimdiki tarzını eleştiriyorsunuz .
Sosyal ağlarda paylaş

ben almora'yı seviyorum mesela ve destekliyorum.ama sırf benle olmaz bu iş.sırf senle de olmaz.öküz gibi desteklenmesi lazım o adamların.ki şahane bi şey olarak adamlar yurtdışında da sevilmeye başlandılar yavaştan.ne güzel bi şeydir bu yarabbi, göğsümüzün gerildiğini hisseder gibiyim hehe.

edik : sırf opeth nereden çıktı yahu ?

[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 17:02 tarihinde, HymnOfSnuk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

demir demirkan var mesela..yılalrca(pentagramdan ayrıldıktan sonra) 5 kuruş kazanmadı diyebiliriz..ne konser verebildi ne albüm satabildi,ama durmadı işte hep bir şeyler yaptı ve hep ileri gitti..Ben de her tarzı dinlerim korkma ve her tarzdan türk iyi çıkar..ayrıca eski popçulardan hangisi desteklenmeme gibi bir şey iddia edebilir ki?onların o dönemde kazandığı paranın haddi hesabı yok..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...