Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pandaaa

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Eheheh bugun National da izledim.Müthiş hayvanlar.Doğum yapması çok komik.Çin de Panda Doğum Merkezi var ve 150 ye yakın panda yaşıyor.Doğurgan dişiler hayati önem taşıyor.Bir dişi panda ikiz doğurdu.Bu Doğum Merkezin de çok önemli birşey çünkü ikizler hiç yaşıyamıyormuş.Sonunda 6. aylarını geride bıraktılar.Çok sağlıklılar.Ve 2007e Yani Çin için At yılına girilirken Doğurgan dişiyi yeni bir erkeğin yanına koyarak çiftleştirdiler.Şimdi yeniden doğurmasını bekliyorlar.
Bunuda mailimde yeni buldum.O ikizlerden birinin doğumu ve gelişimi..

[spo] 1.Gün
Doğduğunda sadece 100gr =) Annesinin bindebiri.

2.gün

3.gün

7.Gün

25.Gün
yaklaşık 1kg

30.Gün

35.Gün

85.Gün

120.Gün
[/spo]

[ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 19:32 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 19:38 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Eheheh dünya üzerinde 1400 küsür panda var.
Tabi ki o kadar özenle bakılıcak.
Çin pandalar için milyonlarca dolar harcamış yaklaşık15 yıldır bu Doğum Merkezi var.En sonunda nüfusu 150ye çıkarabilmişler.
Çok stresli hayvanlar ota boka stres oluyorlar.Zaten doğada çoğalmamalarının sebebi küresel ısınma ve insan etkisi.
Stres yapmışlar o yüzden sevişmiyorlar =)
Bide yavruları olunca yavrularının yanındada çiftleşmiyorlar.O yüzden 6. aydan sonra yavrularını birdaha hiç göremiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim panda yavruları serçe parmağı boyutunda iken ana rahminden çıkıp yukarı, memeye doğru çıkıyorlar. Sonra orda sütle beslenip orda 1. gün resminde görülen boyutlara geliyorlar. Dur bi araştırayım. Çok fena yanılmışda olabilirim.

edit: evet çok fena yanılmışım. kanguruydu o galiba.

[ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 20:49 tarihinde, Muhallebi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...