Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şöyle güzel bir hikaye yada şiir yarışması falan mı düzenlesek ne?


Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Yani şimdi seçilme konusunu 3 şekilde yapabiliriz...
1-) Jürisiz.
Hikayeler toplanır ve yazanların isimleri saklanarak yayınlanır belli bir topicte, herkes okuyup oyunu verir, en çok oy alan kazanır.
2-) Komite ve okuyucu.
Bu işten anlayan bir komite oluşturulur, komite hikayelerin analizini yapar, bilirkişi olarak şu hikaye iyi, bu hikaye şurdan zayıf şeklinde analiz eder, ancak kazananı belirlemek yine okuyucu oyuna bakar.
3-) Jürili.
Jüri grubu oluşturulur, oy verilmez, jüri belirli bir puan baremine göre birinci hikayeyi seçer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine de insanların tanıdıklarına çevrelerine falan yazılarını söyleyecekleri için çok büyük bir azalma olmaz tanıdık oylarında bence.

----

Ayrıca, şu an geldi aklıma, geliştirilebilir belki de, şöyle bir şey olabilir belki:

Nispeten çok katılım olursa insanların oy kullanırken birinci ve ikinci seçim gibi bir şey yapmaları mümkün olabilir. Birinci sıraya yazdıkları yazı 10 puan alır mesela, ikincisi de 6-8 puan arası bir şey alır.

edit: anti nin son mesajından önce yazmıştım bunu bu arada ben.

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 01:37 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman şöyle olabilir: güvenilir, bu işle ilgilenen veya eğitimli olanlar bir komite oluşturur. Sonra yazılar yazarsız olarak oylamaya sunulur patilere. Aynı zaman da komite oylar ve bu oylama belli bir yüzde ile çarpılarak sonuç belirlenir. Örneğin komitenin oyları 3x ken patilerin 1x sayılsın atıyorum. Jurinin puanları 3 ile, patilerin puanları 1 ile çarpılsın ve toplansın. Toplanılan değerlerin sıralanması yapılınca sonuç belli olsun.

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 01:53 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buradaki mesajları görmeden önce konu dışındaki konuya attığım mesajı aynen yazıyorum :)

[spo]jüri ne yahu :) tamamen bizim icadımız, popstar yarışmasını herşeye uygular olduk. bence tamamıyla noksan bir uygulama olur. herkes oy versin.

diyeceğim ama, çok da geniş bir topluluk olmadığımızdan, bazı kişilerin de sırf sempatik buldukları kişi için, arkadaş hatrına olduğu için, kayırmak istedikleri kişi için bir hikayeye oy vermesi faktörünü düşününce diyemiyorum.

eğer gerçekten tarafsız, nesnel kararlar verebilecek kişiler bulunursa jürili yapılsın. tabii bu kişilerin imla, noktalama, edebiyat, edebiyat tarihi, hikaye türü ve kuralları, vesaire hakkındaki bilgilerinin yüksek düzeyde olması gerektiğini söylememe gerek yok herhalde :) çok şey istedim sanırım ama böyle olması gerektiğini düşünüyorum, patiye yakışır olması için.

gerçekten çok ilgimi çekti, öss den sonra gerçekleşirse ben de katılmak isterim. takdir ettim gayretinizi :)

**ek: ha tabii aynı zamanda bir oylama yapılıp "en popüler hikaye" de seçilebilir okuyucular tarafından. ama asıl seçimin bilirkişiler tarafından yapılması taraftarıyım.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hikmek, suavi, cemil bi de suat ile suna..

aslında kimler juri olurdan çok kimlerin juri olması uygun düşer demek daha doğru olur sanırım.. misal açan sensin... ol sen bi juri.. aslında bone'da kafa eleman.. o da bi juri olsun.. etti mi iki? (takımı kuruyorum ben kimseye sormadan.. tutmayııınn..) işte bööle devam eder.. [etmeyede bilir.. sıkıyorum ben desteksiz sanırım.. evet evet baktım şimdi destk mestek yok]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik oluşmuş kesin katılımcı listesi:
Antimodes52
Wizardofoz
Ghost_boo
Darkrider
Deadwoll
Messor
Duende
GERGE
Dasaa
Gilean

Bunun dışında ÖSS sonrası vs. diyenler var, teker teker ÖM attım katılır mısınız öncesinde olsa diye, haber bekliyorum. Başka katılmak isteyen ve bu listede adı geçmeyenler de haber eylesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...