Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel'in yeni dönemi.


Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Iron Man konusunda tartışmıştık. Böyle - yıllarca yayınlanınca - eyice karışıyor olaylar, farklı farklı anlatanlar falan oluyor. Buradan serbest çağrışım yoluyla devam ediyorum.

Joe Quesada dönemiyle birlikte(2000 - ...) şahlandı Marvel. Disassembled, House of M, Decimation, Civil War, The Initiative, Sentry... Hepsi birbirine bağlı, adam gibi kurgulanmış, sağlam bir şekilde gidiyor 4-5 yıldır.

Quesada dipnotları falan yasaklayıp, çizim ve yazım biçimlerini tamamen değiştirerek Marvel çizgiromanlarını 90larda ki batmış(edebi anlamda da, ticari anlamda da) halinden bu günkü şekline getirdi. Artık sayılar 100.000'in üstünde satıyor. Adamın tek beyenmediğim yönü karakter ölümünü büyük oranda yasaklamış olması. İsterseniz önce dönemlerdeki sayılarla şimdikileri bir karşılaştırım. Ben 90larda ya da 80lerde House of M veya Ragnarok(Thor'un) gibi birşey asla yapılamazdı diye düşünüyorum - ki zaten yapılmadı da.

Konuyu dağıttım iyice; söylemek istediğin şey Ultimate serisinin başta söylediğim düzensizlik yüzünden başlamış olduğuydu. Ultimate, Quesada'nın en büyük kumarıydı aslında, çıktıklarında Marvel ticari açıdan çok kötü bir haldeydi; şimdiki durumunu hepimiz biliyoruz zaten.

Yine Quesada'nın Gaiman gibi kalite yazarlarla çalışarak DC'nin Vertigo'suna rakip olarak yarattığı MAX alt başlığıyla çıkan çizgi romanları herkeze öneririm. Burada bir kaç ay öncesine kadar çıkmış olan herşeyi bulabilirsiniz.

Bu konuda MAX hakkında ve yeni Marvel hakkında konuşalım diyorum ben.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Daha yeniyken izlemek lazım MAX'i bendeki el emeği, göz nuruyla ayırdığım Vertigo'lar 15GB kadar var. Hepsini birden versem okumanız yıl sürer. MAX'de son sayılara 2-3 ayda rahat gelirsiniz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
şu anda inen 20GBlik çizgi roman daha var. Onlar geldiğinde takas edebilirim anime ile her türlü sci/fi fantasy dizisi ve animasyon, kısa film ile.

birkaç kişiye çekip yollayacağım zaten. aslında birşey vermesenizde olur, boş dvd ve zarf pahalı değil(kargoyu bütçem kaldırmaz);teşekkür yeter.

Adreslerinizi verin, temmuz'da yollarım dvdleri. Eğer sizde birşey vermek isterseniz bana, sağolun.
Mesaj tarihi:
Topcow kadar olamadı marvel hep dazlak senaryolar ile devam ettiler uzun zaman önce dara girdiler ellerindeki konuları sinemaya uyarlıyorlar ama bunca yıllık marvel zihniyeti ile değil pazarlama hilesi olarak tamam para para para demiş eski bir abimiz ama çıkan filmlerin senaryoları berbat ötesi.

[ Mesaj 03 Haziran 2007, Pazar - 14:56 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Amerika'da olmadığım için çok güncel şekilde çizgi roman takip edemiyorum.
Yine de ara sıra netten indirip okuyorum işte.

Uncanny X-Men'in 1-440 arası sayıları vardı bende. Elbette hepsini satır satır okuyamadım. O kadar vakit bulamadım. Ancak göz attığımda şöyle birşey gözlemledim.

Eskiden süper kahraman çizgi romanları "bugün hangi kötüyü pataklıyacak" diye düşünülerek hazırlanırmış. 60'ların, 70'lerin modası o. Neredeyse her bölümde yeni bir düşman çıkartırlarmış. 80'lerde ve 90'larda eski düşmanların üstünde hikayeler, geçmiş senaryoları gelişmeye başlıyor. Aynı düşmanları tekrar tekrar kullanıyorlar. 2000'lerle birlikte her düşman ve kahraman teker teker değişiyor.
Yani önce düşman yaratırlardı, sonra düşmanlara hikaye yazmaya başladılar, şimdiyse düşmanları değiştirmekle uğraşıyorlar.

Şahsen 2000'den sonraki Marvel çizgi romanlarını hiç beğenmiyorum. Özellikle Uncanny X-men çizgi romanları okurken 400'den sonra bunu farketmeye başladım.
Mesela X-Men'in kostümlerini değiştirmeler,
Wolverine aslında Logan değildir James'tir demeler,
Scarlet Witch'e dünyayı yoketmeler,
Ultron'u tanrıdan güçlü hale getirmeler,
Bir sürü farklı X-Men serisi çıkarmalar,
Örümcek Adam'a evolve geçirmeler
vs derken işin ucu kaçtı gitti.

2000'lerden sonra çıkan filmleri de sevmiyorum.
Evet X-Men ve Spider-Man üçlemeleri sinemada büyük başarı elde ettiler.
Ancak senaryoya bakarsak çizgi romanlardan çok uzak şeyler çıkarttılar.
Çizgi romana daha yakın Hulk, Fantastic Four, Ghost Rider gibi filmler ise gişede başarısız kaldılar.

Çizgi romanlar ve filmleri eleştiriyorum.
Ama 2000'den sonra Marvel'ın hastası olduğum bir kısım var.
Çizgi filmleri.
Evet bu konuda müthiş şeyler yapıyorlar bence.
Ultimate Avengers ve Ultimate Avengers 2'yi bir solukta oturup izlemiştim.
X-Men Evolution biraz çocuk dizisi gibi olsa da, çizgi roman havasını gayet başarıyla yakalamıştı.
Spider-Man Unlimited'ı hiç beğenmemiştim ancak MTV için bir seri hazırlamışlardı, gayet güzeldi o.
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Bence şuanda ki en iyi Marvel serisi Amazing Spider-Man. Onun dışında Civil War'mış Avengers'mış sıkılanlarda Spider-Man loves Mary Jane serisini okusunlar. Gerçi çizeri niye değişti bilmiyorum ama eski çizer bin kat daha iyiydi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Heyecanla bekliyoruz zaten One More Day'in bitmesini. Ondan sonra Friendly Neighborhood Spider-Man ve Sensational Spider-Man kalkıyor ve ayda üç kere The Amazing Spider-Man çıkıyor.

[spo]Bence May Parker'ı kurtarmazlar. Civil War sonunda Spiderman'in halasını kaybetmesi karakterin gelişimi için çok büyük bir fırsat bence. Kingpin'i öldürmeli.

The Other öyküsü de iyiydi, nerelere gidecek acaba? Spiderman değişiyor.[/spo]
  • 8 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yeni Secret Invasion hakkında neler düşünüyorsunuz?

Epey baydı beni Marvel bu event ve crossover çılgınlığı. 2000'den bu yana sığdırdıkları şeyleri (Major eventleri sadece) sıralıyorum:

Maximum Security
Avengers Disassembled
Secret War
House of M
Annihilation
Civil War
World War Hulk
Secret Invasion

X-Men crossoverlarını saymıyorum bile. Grant Morrison'un mükemmel New X-Men'i dışında crossover olmayan var mı bilmiyorum. (Burada not: Yeni Kitty kitabları epey güzel)

Secret Invasion'ı okuyacağımı sanmıyorum, özetini okur geçerim.
Mesaj tarihi:
Eğer çok yeni bişi gelmediyse yok. Marvel alternatif/paralel/hede dünyaları ile çok iç içe yani yok desen bile çıkmayacağı anlama gelmez. Hatta Thorun eski-yeni(kaçıncı yeni olduğunu bilmiyorum) romanında tüm tanrılar gidiyor falan. Biraz daha açık anlatırsam sopiler olur. Karışık yani.
En güzeli beğendiğin bir çizerin serilerini takip etmek. Storyline illaki başka biryere bağlanıyor.
Zaten marvelinde dc ninde tek romanda 2-3 ayrı storyline i sürdürmelerine uyuz oluyorum.
Mesaj tarihi:


Sırf epic hero'ları/villainleri joker gibi eski seriler kadar ikide bir ortaya salmadıkları ve kostümler, yaşadığımız dünyaya daha benzemesi (internet vs) gibi nedenler için Ultimate serilerini eski ÇR'lerine göre daha sevmişimdir. (Gerçi en nefret ettiğim Marvel tiplerinden Captain America hala var ama olsun o kadar) İlk 2 cildini Gereklişeyler Baskısı ile okumuştum 2. ciltten sonraki maceralar gazete bayiilerinde satılmamaya başlayınca bırakmak zorunda kalmış üzülmüştüm :(
  • 3 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Marvel Ultimate evreni ilk evresini tamamlamak üzere. Ultimate Spidey dışında hiç bir serinin devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Ultimatum diye bir crossover geliyor; Hank Pym'la ilgisi olduğunu düşündüğüm robotların, Ultimates'in (ve ff ile spidey & co) ve Brotherhood'un giriştiği üç cepheli bir şavaş olacak.

Bakalım.
×
×
  • Yeni Oluştur...