Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 "BAZI MÜTTEFİKLERİMİZ PKKyı DESTEKLİYOR" açıklaması biraz önce yapıldı Genel Kurmaydan. Çok ciddi bir açıklama bu, kısacası biza karışan Pkkyı doğal olarak da terörü destekliyordur dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Abso ben bu sorunun tek cozumunun sosyal esitlik adalet is ve as oldugunu dusunuyorum. Pozitif ayrimcilik oldugunu dusunuyorum. Baska cozumu yoktur bence. Askeri cozumler her sekilde bir cok defa denendi. Tek denenmeyen yol bu kaldi. Devlet Guneydogu'ya pozitif ayrimcilik gozeterek onem vermeli zaten bu halde PKK tabanini yitirecegi icin boyle olusumlarin kurulmasida soz konusu olmayacaktir. Okudugum bir yazar degilkdir ama Cengiz Candar'in bir yazisindan alinti yapiyorum ilk postumu desteklemek amacli.. said: Varsayalım ki, artık "bardak taştı" ve her pahasına olursa olsun, askerimiz"terörizme karşı kahredici darbe"yi indirmek üzere Kuzey Irak’a gitti. "Terör karargahı" Kandil Dağı, Türkiye sınırının dibinde değil. Kuç uçuşu 89 kilometre. Karayolu ile gidildiğinde 100. Araziden gidecek askeri birlikler için bu uzaklık, topoğrafya, yani dağlar, tepeler, vadiler gibi nedenlerle 250 kilometreye çıkıyor. Dağın sarılabilmesi için, bu kadar geniş bir alanda en az 50 bin kişilik askeri kuvvet gerektiği ileri sürülüyor. Yine bir hesaba göre, kuşatma mesafesi 235 ile 317 kilometre arasında ve bu nedenle "kontrol edilmesi gereken" alan 3377 kilometre kare. Kandil, 2900 metre yüksekliğinde, PKK’lıların 1500 metre dolayında konuşlandıkları bir dağ. Bir kapsamlı askeri operasyon, hava desteğini zorunlu kılıyor. Türkiye’nin hava desteği sağlayacağı Diyarbakır ve Malatya’nın dağa mesafesi 456 kilometre. Nereden bakılsa, çok geniş çaplı ve uzun sürmesi mukadder bir askeri operasyon zorunlu. Bu tür bir operasyon, salt "askeri" amaçlı yapılamaz; her askeri operasyon gibi, bunun da bir "siyasi hedefi" ve "siyasi sonucu" olmak zorunda. Son derece karmaşık ve zaten sorunlu Irak’ın dengelerinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası dengeleri de altüst etme gücünde olabilecek olan böyle bir askeri operasyonun, çok "net" siyasi hedefleri ve hesaplanabilir ve kaldırılabilir "siyasi sonuçları" olmadan, buna girişilmesi mantıklı değildir. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 11:08 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Son 5 senedir Güneydoğuda her türlü dediğin girişim yapıldı ama tek yararı PKKya daha fazla destek oldu. Sonuçta sınır ötesinde terörü destekleyenler oldukça sen istediğin kadar bu tarafı adam etmeye düzeltmeye çalış, tek yararı sınır karşısındakinin planlarına yarar. İster girmemizi destekle ister destekleme girdikten sonra hepimizin tek fikir olup ordumuzu hükümetimizi bu konuda desteklemesi lazım. Çünkü bu operasyon artık Türkiyenin bölünmesine karşı belkide yapılacak, yaptırılabilecek en son büyük operasyondur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Zaten pozitif ayrımcılık yapılmakta bir nevi , tam anlamıyla olmasa bile ama sen gönderilen öğretmeni silahla tehdit eder , avantajlarından dolayı orda fabrika kurmaya kalkan iş adamını korkutur tehdit edersen. Önce bu kısmı temizlemek önce silahlı kuvvetlerin yapması gereken iş var demektir. Ondan sonra bu yarım bırakılmamalı , Nedankonunda dediği gibi ayrımcılık yaparak gerekirse daha fazla avantajlar sunarak oraya özel sektörün yerleşmesi sağlanmalı vb. Ama öncelikle güvenlik sağlanmalı , ne kadar avantajlı olursa olsun ben bir bilgisayar mühendisi olarak oraya gidip çalışmam bir çoğu daha aynı şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ülke ekonomisi ve bulunduğu siyasi durum kesinlikle uygun değil.Fakat artık başka çıkar yok. Nedanko iş ve aş diyorsun. Fakat G.Doğu yatırımlarında devlet teşvik sağlıyor.Geçenlerde okumuştum radikaldi sanırım.Son 10 yılda fabrika sayısında müthiş bir patlama olmuş fakat bu problemin bölge halkından kaynaklandığını düşünüyorum. 80 lerde kimsenin aklına gelmiyordu hangi alt kimlikte olduğu.O zaman Türkiye açtı. Ama 80 lerde sonra devinim kazanan büyüyen bir ekonomi oldu.Ülke ferahladı.Çok hızlı bir sanayileşme süreci başladı.İşte o zaman nedendir bilinmez azınlıkların aklına kimliklerini sorgulama düşüncesi geldi. Bu operasyon kaçınılmaz.Ülke içindeki kampları çökertmek için önce işte lojistik desteği kesecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Son zamanlarda Diyarbakıra gittiniz mi bilmiyorum ama ben 2 sene önce gitmiştim ve yeni gittiğim ile alakası yok güvenlik açısından. Gece şehirlerarası yolculuk yapmak özellikle D.Bakır Mardin Silopi yolunu gece gitmek için jandarmadan izinvari şekilde yol nasıl güvenli mi demeniz akıllıca. Çıkıp hayatı istanbul ankaradaki evinde osururak geçen yazarın pembe dünyasındaki ideal hayata göre düşünemeyeceğimiz durumlar söz konusu o bölgede. Kaç tane aydın dediğimiz burda yazısını yazdığımız yazarımız acaba gidip D.Bakırda yaşıyor ordan yazıyor? Ayrıca konuyu bir de ordaki Türkmenler açısından incelemek lazım. Iraktayken yanımda yaklaşık 15-20 Türkmen çalışıyorsu. Tek güvenebildikleimiz onlardı malum arap insanına güvenmek aptallıktır. Bütün Türkmen çalışanlarımız şuan Türkiyeye kaçmış durumdalar çünkü hayatlarından korkuyorlar. ABD İsrail ve PKK destekli kürtler sistemli bir şekilde kuzeyde Türkmenleri yok ediyorlar. Bize ne Tüürkmenden diyebilirsiniz ama insanın yurdu dışına gidip kendi dilini kültürünü yaşatan, yaşatmaya çalışan ırkdaşlarını görmesi çok gururunu okşayan birşey. Bu insanların gözgöre göre yokedilmeleri dahi başlıbaşına poperasyon sebebidir bence. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 11:25 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Sadece is ve as demedim sosyal adalet de ekledim. Yani bir cogunuza ucuk gelecektir tabii de ulusal kanal acabilmeliler kendi dillerinde egitim yapabilmelile ve daha bir cok sey. Tabii kisa vadede bunlar imkansiz gibi ama uzun vadede olacagina emin oldugum seyler. Ataturk'den Ozal zamanina kadar Kurt lafi agiza alinmamistir devlet yonetiminde. Dusunun o durumdan bu duruma geldik alt ust kimlik sorguluyoruz. Yani olmuyo degil oluyor ve bu dediklerimde olacak; istegim bi an once olmasi ve sonuclarini gormemiz. Ayrica Kuzey Irak'ta ki en buyuk Turkmen olusumu gecen sana parcalandi buyuk bir kismi Kurtlere katildi. Neden katildigini onlara karsi tavir alinmadigiyla ilgili bir ropartaj okumustum. Turkmen lideri diyodu ki dilimizi kulturumuzu ozgurce yasayabiliyoruz neden karsi duralim ki? Iste ayni sekilde bizimde yaklasmamiz gerekli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Parçalanma sebibi bizlerdeki koltuk sevdasıdır. Aynı şekilde Türkiye dışında yaşayan insanlarımızın bir türlü tek bir isim veya örgüt altında toplanamama sebebide budur. "KOLTUK SEVDASI" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Az önce Son Dakika haberi olarak verildi, Büyükanıt söylenmesi gerekenleri 12 Nisanda söyledim demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 "2 Türk biraraya gelir devlet kurar 3 Türk biraraya geldiğinde devlet çöker" diye boşuna dememiş Caponlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ee neyi bekliyorlar şimdi ? Tayyeap Genelkurmay a atıyor topu genelkurmay tayyeap e. 12 Nisan da "Hükümetin Kararı bekliyoruz karar çıkarsa gireriz" demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Nedanko ; Sen problemin kendi dilinden çıktığın mı düşünüyorsun ? Yada cidden televizyon kurulamamasından mı kaynaklandığını ? Doğu Anadoluyu , Güney Doğu Anadoluyu gördün mü ? Bunlar sade sayın aydınlarımızın görüşleri , Ordaki halkın tek derdi ekmek ve güven , orada Pkk ya halk destek vermek istemiyor (çoğunluk) ama gece köye inan eşkiyaya karşıda koyamıyor. 2 ucu şeklinde yaşıyorlar aç şekilde... Sen oradaki insana hayatın güvende ben PKK kamplarının topunu gittim ordada yıktım dersen , o köye gece Pkklı inmesini engellersen bak problemler ne kadar kısa sürede çözülür duruma gelicektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 nedanko bu gorusunu bulundugun yerde bir azinlik oldugundan savundugunu dusunuyorum. yillardir yapilanlari ben bilincimi yeni kazandigim gunlerden itibaren hatirliyorum, patlayan bombalar, mayina basilan askerler, basilan karakollar. doguda ac kalan, ac birakiliyor bilincli. gonderilen yardim kesiliyor, el koyuluyor. neden? daha cok yandas cekmek icin, turklerden size fayda yok bu topraklar sizin siz farklisiniz turk degilsiniz provokasyonu yapmak icin. kangren olan organ kesilir kurtulma sansi yoksa, ama dolasimi engelleyen dugumu cozmenin yolu pkkyi ve desteklerini kesmek. adamlarin kamplari belli, yerleri belli, acik acik egitiliyorlar. destekcileri de belli, dalga gecer gibi ortada hersey. herneyse, doguda belli etnik gruplara yardim eli uzatmadan once onlari karistiran comagi kirmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Tabii ki bunlardir. Televizyon diye indirgemeyelim bugun bir Turk olarak ne hakkin vrsa onlarinda olursa bu sorunlar cozulur diyorum. Tabii ki ucuk geliyordur size bir sey diyemem.. Bulundugum yere ilk geligimde eve aldigimiz televizyonu ilk actigimizda ne gordum biliyor musun devlet kanalinda. Kurtce muzik ve halaylar. Cidden ilk gordugum sey televizyonda. Burada kulturleri destekliyorlar istedikleri dilde egitim ve yain yapabiliyorlar ve su an aklima gelemeyen bir cok sey. Ve 110 milletten insan yasiyor burada dusun yani sistemde cok guzel ilerliyor. Doguda ve g.dogu da gezmedigim cok az sehir kaldi. Bir cok sehri gezdim biliyorum. Nasil bir adaletsizlik oldugunu gordugumden soyluyorum. Tabii benim fikrimdir desteklemezsiniz saygi duyarim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Şimdi Dışişleri Barzani ve Talabni'nin görüşme isteğini reddetmiş, bu operasyondan daha fazlası demek. Seninle görüşmüyorum, görüşücek bişey kalmadı, yani Irak devleti ile savaşa giriyoruz bence. Memleketin durumu çok müsait değil belki böyle bişey için ama, gerekli bence. En azından Devletimzin onuru için gerekli, amerikaya güvenip, arap televizyonlarına çıkıp havlayan bu köpekler susuturulmalı, ki susturulacak, görüşme isteiğinin reddilmesi bu demek. Pkk soununun da pozitif ayrımcılık vs ile çözüleceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Karıştıran çomak çok uzun be kır kır bitmez gücümüz yetmez. Zaten o çomak kırlırsada 3.Dünya savaşı çıkar. Ben sorunun etnik grubun zihniyetinden kaynaklandığını düşünüyorum. Dediğim gibi 80lerden önce hiç böyle olaylar yoktu.Türkiye devinim kazanınca ülkeye çok fazla el uzandı. Türkiye yi en rahat şekilde azınlıklarla kontrol edebilirlerdi. Diğer azınlıklara bakıyoruz.Boşnaklar Çerkezler Lazlar tatarlar Rumlar niye ses çıkmıyor ? Niye güvenliğe herhangi bir engel teşkil etmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Genel Kurmay Başkanına işine geldimi emrimdeki biri diyip sıkıyı gördümü talep olsun izin veririz demek saçma. Zor günde de kolay gündede başbakan isen başbakanlığını yapıcaksın. Çıkıp yüreklice "Askerimizin halkımızın kanını akıttınız, biz bu kanları akıtanları YOK etmeye giriyoruz. Ya bizimlesiniz ya da karşımızdasınız" dese helal olsun derim Tayibe ama seçim öncei kürt oylarını kaybetme korkusu ile yapabilir mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Biz Irak devletiyle savaşa girmiyoruz.Öyle bir amacımız yok. Sadece K.Irak a operasyon yapacağız. Türkiye milyonlarca kez operasyonun çift taraflı olmasını teklif etti. Türkiye Irak'a karşı değil.Barzani Türkiye ye karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Abso Kürt oylarını kaybetmekten ziyade daha önemli bir olgu var ki o da Erbil in tamamının Türk İnşaat şirketleri tarafından inşa edilmesi. Irak ta ki çoğu altyapı ve idari binalar merkezler askeri binalar Türk İnşaat şirketleri tarafından yapılıyor. Sözde Kurdistan ın temelleri Türkiye tarafından atılıyor. buda çok fazla zorlaştırıyor.Çünkü Türk ekonomisinin en önemli hatta en büyük parçası inşaat şirketleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 80 den oncede vardi hatta Demirelin deyimiyle PKK Kurtlerin 19 .(20 yada 21 de olabilir) isyani Cumhuriyetin ilanindan sonra.. Bosnaklar rumlar ve digerleri asimile edildi (no offence) Kurt direndi biliyorsunuz zamaninda cikarilan zorunlu goc yasasi var; Kurtleri hep Turkiye'nin degisik yerlerine dagittilar asimile olmalari icin ama olmadilar; Turkler gibi icine kapanik yasayan bir millet. Karadenizde Kurt koyleri vardir hatta o zamandan kalan halen Kurtce konusurlar.. Birde nufusuda goz onune alalim tabii.. Bunlarin hepsi bu sonucu ortaya cikariyor. Bende istemem tabii ki boyle bir sorun olsun ama varsada en akilci cozum budur diyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Barzani kim peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Şimdi o farklı bişey. =) Sonuçta Türkiye Irak la savaşmak için girmiyor.Bizim amacımız K.Irak pkk kampları.Çift taraflı operasyonu reddeden Irak düşünecek onu.Türkiye girecek.Irak tarafından herhangi bir engelle karşılaşırsa o zaman Irak la savaşta oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Kürt sorunu 1925 'den beri var. Muhtemelende hiçbir zaman bitmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Amerika, Iraktan çıkınca bitecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ermeni sorunu da bitmiycek kurt sorunu ermeni sorunu bitsin zoptiriskalar diye bir azinlik cikarip besliycekler baktilar tuttu seferogullari telliogullari diye kavim de cikarabilirler kurt sorunu dediginiz olay oyle cok kompleks bisey degil gel buraya size devlet kurdurucaz toprak alicaksiniz turkiye iran ve suriyeden kurtsunuz aslansiniz eyyubinin soyundan geliyorsunuz devleti olmiyan en buyuk etnik gurupsunuz dunyada yuruyun be kim tutar sizi al sana muhimmat benden surdaki bagalntilarimizida kullan helikopterle lojistik destektede bulunuruz yuruyun beaah kim tutar sizi FREEEEEDOOOM ayni sekilde bak ermeni kardes severiz seni bu pis kaka turkler size soykirim yapti simdi bunu savunucaz ordan biraz toprak koparicaz okke? biz ayarladik siz dokulun ortaya yeter bak gel yunanli kardes anadoludan toprak vericez sana hristiyanligin dogudaki isigini yeniden canlandiricaksiniz medeniyet sizsiniz kultur sizden dogdu yuruyun beaaahhh emperyalizm bu iste amerikanin resmi doktrinidir bu parcala ve yonet birlik istemiyor emperyalistler dahada ufak parcalara bolup ustunde hakimiyet kurmak istiyor ne kadar cok devlet o kadar para cetvelle cizilen rasyonel olmiyan sinirlar potansiyal savas sanayisinin pazari adamlarin bol birbirine dusur iki tarafada silah sat bu adamalr oldugu surece kurt sorunu bitmiycek adamlarin imkani ne olursa olsun iktidar ve bagiomsizlik hayaliyle gazliyor bi kere ha isi savasa akdar goturdunuz cok abarttiniz bu operasyonu cogu kisi bilincsiz konusuyor bu konuda turkiye 1983-1999 arasinda 24 tane operasyon yapti kuzey irakta genclerin aklina kibris ornegi geliyor hemen tabi kibrista garantorduk burda uluslararasi tamamen yasal bir hakkimizi savunmaya gidiyoruz amerikanin afganistan operasyonunda yaptigi gibi ancak bati son derece ikiyuzlu bir politika izliyor nato nun 4. maddesi acik ve net ama 2003 de hezimete ugradik nato ya basvurunca adamlar umursamadilar oysa amerika 4. madde ile pesine natoyu takip daldi afganistana e birakin biz yapalim diyoruz olmaz sebep? dokunmayin pesmergeme turkiyenin plani 37. paralel e kadar ilerliyip askersiz ve tarafsiz bir tampon bolge olusturmak 37. paralelden hicbir sekilde asagiya inilmiycek 37 ye akdar olan bolgedeki kamplar temizlenicek bir bahar temizligi yapilicak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar