Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medieval: Total War - Adım Adım Moğolları püskürtmek..


Sam

Öne çıkan mesajlar

geçenlerde burada bir-iki arkadaş "moğolları yenemiyoruz ilk geldiklerinde, bırakmak gerek gürcistan ve ermenistan'ı" demişti de hiç gerek yok çözümü bilgisayara bırakmasanız da.. :)

dün akşam 120 dk'lık bir uğraşla gladiator ve braveheart'ı gölgede bırakan bir muharebeyi yönettim, buyrunuz indiriniz.. ;)

Mongols arrive on Armenia

benim 920 adamıma karşı 5240 moğol vardı ve hemen hepsi ya heavy cavalry ya da horse archer'dı. ben 630 küsur kişi kaybederken 3300 üzerinde kayıp verdirdim. neyse ki bu olayı düşündüğümden geldikleri eyaletlere armourer yapmamıştım, sadece monastery vardı ki onu da yapmasaymışım daha doğru olurdu sanırım. ben bizans'la savaştım ve kazanmamda varagian guard'ların önemli payı oldu ama türk'lerle oynarken de janissary heavy infantry daha da etkili olacaktır sanırım. önemli püf noktaları:

pavise arbalesters kullanmak - bulgarian brigands ya da trebizond archers ile imkanı olmaz yenmenin çünkü bunların üzerlerine onbinlerce ok yağdı ve çok azı öldü bu yüzden ve ağır kayıp verdirdiler düşmana. ayrıca uzun süre de dayandı cephaneleri yavaş ateş ettikleri için

yükseklik - zaten her savunma savaşında çok önemli, aman dikkat buna

okçu modları - sakın default hali olan skirmish'te bırakmayın adamları, hold position ve hold formation'a alın okçuları. düşman geriye kaçırmak için üzerinize yaklaşıyor ama saldırmıyor, hem avantajlı yeri kaybetmiyorsunuz hem ateşe devam. cavalry charge ederken arkada tuttuğunuz neler varsa saldırtın video'da görüldüğü gibi..

ormana saklanmak - hiç okçu kullanmadan, sadece ormanda güçlü ya da anti-cavalry infantry (spearman sınıfı yani ama ben tercih etmiyorum çünkü 100 kişiyi hareket ettirmek ve hold position'da tutmak zor ormanda) barındırarak da defedebilirsiniz video'nun sonlarına doğru cephanem bitince yaptığım gibi ama ben adamlara ağır kayıp verdirmek istedim çünkü zaten hemen sonra gene savaş ilan ettiler, fidye ile geri verdikleriniz sizinle yine savaşacak yani daha sonra ne de olsa. ağır kayıp verdirdiğimden çok daha kolay oldu sonraki savaşlarım..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe sam sunu da çöz o zmn tabi size olur mu bilmiyorum ss alip buraya koyarim olamdı


hard da france i seçtim bütün fransayi aldim 10 yilda
ama bi kaç komusyla savasmak zorunda kaldim taibki neyse
almohad lar güneyden geldiler bütün ispanya yi fethettiler adamlarda bi ordu var oha yanii dedim daha 25 yıl falan geçti.
direk aquitane dan daldilar fransaya imdat[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bende de hep tam tersi oluyor, ispanyollar cordoba'dan girip suriye'den çıkıyorlar kaç keredir.. :)

almohad'ların orduları nelerden oluşuyor söylersen biraz taktik verebilirim ama genel olarak müslüman orduları güçsüz kalıyor katolikler karşısında. ben katolikken early era'da feudal men-at-arms ve feudal knights yapıyorum. high era'da pavise arbalesters, chivalric knights, chivalric men-at-arms (en çok kullandığım ve beğendiğim birim) ve isteğe bağlı olarak chivalric sergeants. tabii her zaman armour ve morale upgrade'leri köklemek (kilise v.b yaparak) çok önemli, ben mesela 3. seviye armour'lu adamlar kullandım moğollara karşı.

pavise arbalester'lar dizilir uygun bir yere, arkalarında kanatları tutacak şekilde men-at-arms, onların da gerisinde savaş başlayınca okçuları kovalamak ya da kaçanları esir almak için knight'lar konur. karşı tarafta abartı süvari varsa ve okçlara saldırıyorlarsa hemen okçuların hemen önüne feudal ya da chivalric sergeants konulabilir. önemli nokta knight'ları spear kullananlara ya da develere karşıkesinlikle kullanmamak, adam develerle etrafını sarmaya çalışırsa men-at-arms'ı yay kanatlara yüzleri hep düşmana bakacak şekilde.

ayrıca video'da da görebilirsiniz bir-iki taktiğin kullanımını, süvari sizi arkadan çevimeye çalışırsa ama desteksizse ana ordudan koptuğu anda saldırıp ezin yoksa hepsi birden saldırdığında çok zor durumda kalırsınız (video'da hem uygulanması hem de uygulanmaması durumunda ne olduğu görülüyor)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

afedersiniz belirtmeyi unutmuşum ama tahmin edilir diye düşünmüştüm, film dediğim dosya oyunun dizinindeki savegames/battles içine konup oyun içinden view replays bölümünden izleniyor, yoksa 120 dk'yi 319 kb içine sıkıştırabilen bir format icat edilmedi.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

indirdiğin dosyayı oyun nerede kuruluysa onun altında savegames/battles içine koyman gerekli önce görünmesi için listede. bir de ben 1.1 yamasıyla oynuyordum bilmem etkisi olur mu ama 1.0 filmlerini seyredebiliyorum mesela 1.1 ile..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.0? ben sitesinden geçen gün baktım 1.1 vardı sadece, 2.0 viking invasion'la beraber mi kurluyor sadece? eğer değilse sen nereden indirdin?[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh onu alamadım henüz, belki de ondan seyredilemiyordur tüh, yazık oldu..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yükledim gene oyunu yrn falan izlerim cok uykum geldi okul var,

aquitane da tuttum almohad lari ama adamlar her turn saldriyirorlar 3 tane haçlı ordusu var almanlar italyanlar ve ben fransızlar anca öyle dayaniyoruz,
artk hayatta fazla kumandan kalmiyor her savas 700 kişi mefta oldugu icin,
bu gidisle reconquista die bisi olmayacak almohadlar bütün avrupa ya yayilacak[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak bir de onu söylemeyi unutmuşum, iyi komutanları hayatta tutmak, daha da geliştirmek ve kötü özellikler almalarını önlemek önemli. sakın ha ölmelerine izin verme, herşey pahasına koru. düşman generallerini de öldürmeye çalış suikastçilerle ve savaşlar esnasında, çoğu zaman savaş sonlarına doğru yeniliyorsa karşı taraf komutanı da çarpışmaya katılıyor, kaçmasına izin vermeden öldürmeye bak. esir düşerse esirleri öldür geri alamasın fidye verip. (ama generaliniz morale eksi veren özellik kazanabilir, sizin takas hesabınız) ben bu video'da 9 yıldızlı (max) general kullandım mesela, savaştan sonra hemen expert defender ve skilled last stand kazandı.. :)

bir de 10 tane spy'dan oluşan spy grupları üret 2-3 tane, ölenleri yenile sürekli ve düşmanın özellikle border fort'u olmayan ve fazla asker tutmadığı yerlere yığ bunları. isyan çıktığından onları halletmesi için güçlerini dağıtması gerekecek. border fort varsa hepsinde o zaman asker olmayan yerleri seç, isyan sırasında bir ihtimal border fort ta yıkılır zaten. ben bu şekilde öönlüyorum hep bazı ülkelerin aşırı güçlenmesini çünkü durduramıyorsun başka türlü. adam başkasıyla savaşıyorsa yeni ele geçirdiği yerlerde isyan çıkart, loyalistler filan çıkıyor adamın yenmesi uzuyor ya da zorlaşıyor. mesela ispanyol'ları yoketmişse castile ya da leon'da isyan çıkartırsan bir ihtimal "the spanish reappear" diye bir olay oluyor, yeniden çıkıyor adamlar güzel ordularla. ne kadar yaygın olursa isyan o kadar iyi.

bu arada ben hep expert'te oynuyorum onu da söyleyeyim yani, verdiğim taktikler yetiyor.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben normal oynuyorum, 1201 e girdim en sonunda, para durumu iyi, binaların çoğuna artık upgrade yapma olayına kaçıyorum. Tüm ordularım herhalde 15000 den biraz fazladır.
Tam sayı yok ama kuzey afrika, ispanya, kırım, khazar, anadolunun tamamı işte tüm ortadoğu filan bende, her yıl birkaç savaş oluyor sürekli. Demin mancınık yüzünden bayağı gelecek vadeden istikbali parlak 3 yıldızlı bir komutan kaybettim. Öldüğü için savaşta gitti. O kadar çok savaştayım ki artık komutanlarım sıkça savaşıyor malesef. Orduları tam tamlıyorum, şöyle gıcır yaıyorum isyan çıkıyo, isyanı bastıryorum novgord insanları bir yandan, haçlılar bir yanadn. Birde ispanya durumu bir yandan, ingilizelr delirdi haçlı ordusu harekete geçti ispanya için birde 2 binlik ordu geliyo prenslerinin yönettiği. Bendede orda aşağı yukaru 3 tane binlik ordu var takviye fastan geliyor filan.
Ekonomik olarak yaşıyorum ama deniz ticaeti 0
ispanyollar, ingilizler, italyanlarla savaştayım.
neyseki ispanyollar tek bölgede kaldı. italyanların ortasnda papa var bölündüler. balkanlarıda tek müttefikim sicilyalılat tutuyo 3 haçlı ordusu erittiler o topraklarda.
anadolu dan artık sadece ghulam cavalry basmaya başladım 2. seviye zırhlı.
daha neler olacak bakalım... Moğollara 100 sene var, etrafı yatıştırıp hazırladğım ordulara yeni ordu koyacak ...
İşte bende vaziyet böyle...

not: savaştığım zamanlar her yıl aşağı yukaru 1, 1,5 saat sürüyor. 1,500 lere gelmem ekimi bulur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw isyan nası çıkarttırılıyor? İmam hede hödö yolluoyrum ediyorum mesel %80 müslüman oluo halk ama isyan çıkarmıolar İngiltereye karşı neden böle? Inquiziterlar Inquizition yapmıyolar fln anlatın 1 yıldır oynuyorum 1 isyan çıkaramadım??[hline] Never was and never will be..

When no falcons fly, beware the sky
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

isyan çıkarmak için spy kullanılır, yukarıdaki mesajımda daha detaylı anlattım nasıl en etkili kullanıldığını..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...