Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Herkeze soruyorum bilen yok. Gözler fazla bozuk olursa askere almıyorlarmış. Benim gözler 7.25, alınıcak mıyım? Uzağı göremiyorum. Sınırı nedir bunun, hangi numaradan sonra almıyorlar? Derdim askerlikten kaçmak değil ama gidip gitmiyeceğimi bilmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 oha 7.25 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 sürekli arttı lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liquid_SnaKe Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 abimin arkadaşı şaşıydı askere giderken , sınava girdiğinde çürük işaretlemişler..askerlik yaptı bi kaç ay sonra ameliyatıda beleşe getiririm diye askeri hastanede göz ameliyatıda oldu =)) ameliyattan sorna izin de vermişler bide bu üstüne yok hava değişimi falan izinler almış bitirdi askerliğini şimdi =)) toplam 2ay falan yaptı..sende hem göz ameliyatını ol hem izin al bence :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 genelkurmaya ait bi web sitesinde vardı bi liste gibi bişi böle çok uzun. işte boydu kiloydu gözdü hastalıktı felan. baya bi zaman önce bulup bakmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Chemical 7.25 göz bzoukluğu ileri derece olduğu için almıyorlar diye biliyorum sınırı yok böle bişeyin ama 4 ve 4.25 ten üstünü zannetmiyorum askere alıcaklarını... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Bana 8 demişlerdi ama muhabbette geçmişti bir kere öyle, herhangi bir kesinlik taşımıyor yani bu dediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Bildiğim kadarıyla tedavi edilebilir bozuklukları eğer istersen ameliyat edip askere alıyorlar (evet para ödemiyorsun ameliyata) istemezsen de almıyorlar askere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 benim bi tanıdıın 12 miydi neydi lol. kızdı gerçi. ama yani gözlük falan var almaları lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 yok ya benim arkadaşın 4.75 biri 5.00 da biri idi almadılar çocuğu ehliyet de vermedilerdi ona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 http://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=15713 adresinde birisi bir şeyler anlatmış. bir bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 gözlük takınca görebiliyosun niye vermesinler ehliyet gözlük camlarını baya inceltebiliyorlar, numara sınırı yükselmiştr ama anlamıyorum sonuçta numarası düşük olsa da gözlük takmak zorunda gözük bozuk olan kişi, iyi görmek istiyorsa, aralarındaki fark ne oluyor ki [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:15 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 oha ciddi misiniz siz? 5.5 miyop + 1.5 astigmat var, lensleri cikardigim an sadece renk corbasi goruyorum astigmat saolsun. bosuna mi yurtdisi okumak falan kasiyoz askerlikten zaten yirtiyo muyum yani ben simdi? : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 ahha baya bi yalanlar donmuş ortamda benimde gozler 7+ 2side, gozluk/lens kullanıyorum, ehliyetim de var, gozu bozuga ehliyet vermemek gibi bi sacmalık da hayatımda duymadım :D arkadasın renk korudur bonus olarak belki, o cok uzun yazı dediginizi de okumustum ben, hatırladıgım kadarıyla goz bozuklugu toplamı 14 ve uzeri olanları almıyolardı, yani mesela 6 ve 7 miyopun var, toplam 13, bide 0.75 astigmatın var ( astigmat 2 ile carpılıp ekleniyo ) yani 14.5 goz bozuklugun var, yırtıyosun chem senin 2 gozde 7.5 sa kafadan yırtmışn, bende azcık da astigmat var ( babam saolsun ) benim de kafam rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liquid_SnaKe Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 penth yurtdışında okuyunca 1 ay mı yapıyosun? [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:13 tarihinde, Liquid_SnaKe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 sol 1.5 miyop 1 astigmat sağ 1 miyop 1.5 astiğmat. toplasan 7.5 ediyo. bu halde 2 gözümün daha olması lazım askerlikten yırtmam için :( [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:13 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 5.50 + 5.25 miyop = 10.75 1.25 + 1.25 astigmat = 3 x 2 = 6 16.75 oldu ownage. oha dogruysa bu cok bomba yanniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Gözlükle iyi güzel görüyorum. Atıcılığım da iyidir. Ama diyelim yolladılar beni Doğuya bir yere. Çamurda yere yatırıyorlar kaldırıyorlar hop gözlük düştü çamura kayboldu kırıldı bulamadım. Ne yapıcam? Ne önümü görüyorum ne gördüğümü anlıyorum. Onu geçtim. Allah korusun savaş çıksa aynısı olsa kurtulmam mümkün mü? Hadi onu da geçtim. Doğuda inceltilmiş gözlük camı nereden bulucam? %60 mı ne inceltiliyor camlar. Lüks için değil. İnceltilmeyince gözlük gözünde durmuyor ayrıca ışık kırılması kendini aşıyor her yeri mavi turuncu görüyorsun gözlüğü takma aynı şey. 3-4 numaradan sonra inceltme şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 said: penth yurtdışında okuyunca 1 ay mı yapıyosun? belli bir sure (3 yil galiba bilmiom) yurtdisi okuma + calisma yaparsan bedelliden yararlanabiliyorsun diye biliyorum. belki de sadece bedelli ciksin diye orada oyalanip cikinca ilk firsatta yapiyosundur bilmiyorum tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 mantık o zaten, askerlikte lens de takamicana göre KOUŞ GALKH komtanım bi saniye lensi takıp şeetiricem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Astigmatım da var lan ühü. 0.25 falan sanırım. Lens de takamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Sintisyzer dediğin gibi olabilir renk körüdür bonus olarak tam bilmiyorum ama çocuk ne askere gidebildi nede ehliyet alabildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 niye takamiyon ki benim her iki gozde de 1.25 var takiyorum? yani astigmatsizlar kadar mukemmel gorusun olmuyo tab ide astigmatli lensler var, idare ediyolar ben 3 yildir sorunsuz kullaniyom. patliyo tabi icinde, bi de yurtdisindan geliyo 1 ayda falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Düşük bendeki neyse ki. İki gözde 1.25 baya yüksekmiş. Göz kapağı gergin sanırım, alerjik bünye, yurt dışından geldiğini ben de duydum, adam gibi lens uzmanı birine gitmeyi planlıyorum işte. En son taktığımda ışıklar falan patlıyordu. Hala lens diyince gözlerim sulanır acayip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 bende uzun sure cok rahat takmıştım, senelik lens, sora gozlerim acımaya baslamıstı, böle goze bişi kaçmış da cıkmıyo gibi, soradan anlasıldı ki goz kapagım meme yapmış, puturcukler cıkmıs fln, onlar batıyodu lens takınca, simdi gunluk lenslerim var, okazyonlara takıyorum sdece, okula fln takmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar