Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spaghetti & Sosu


Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

İçindekiler:
*1 paket Barilla uzun spaghetti (reklamını yapmıyorum, bu markayı seviyor ve kullanıyorum sadece)
*1 kavanoz Barilla Arabiatta spaghetti sosu (marketlerden bulabilirsiniz)
*Zeytinyağı
*2-3 diş sarımsak (3 dişde genelde BAAAAH diye geziyorsunuz sonra bütün gün uyarayım)
*Etsu
*Karabiber
*Tuz
*Acısos (tercih meselesi)
*Mantar
Önce mantarlarımızı bir güzel yıkıyoruz. 5, mantar seviyorsanız 6 tane mantarı ince ama büyük büyük dilimliyoruz. Bir tabağa koyuyoruz bunları. Sonra tenceremizi çıkarıyoruz, altını orta ateşte açıp tencerenin dibini yağlayacak kadar zeytinyağı döküyoruz. Sonra 2 yada 3 diş sarımsağımıza 2-3 vurup çatladıklarında tencereye atıyoruz. Karıştırırken etsuyumuzu içine atıyoruz. Daha çok karıştırıyoruz. Yağımız iyice kızınca (yanmasın ama) Barilla sosumuzu açıp bütün kavanozu içine döküyoruz. Hızlı hızlı karıştırıyoruz bir kaç kere, sonrasında da dilimlediğimiz mantarlarımızı döküyoruz. Korkmayın, mantarlar çok gibi gözükebilir ama pişince küçülüyorlar orantılı oluyor. Sonra karabiberimizi koyuyoruz, tuzumuzu ekliyoruz (karabiber tuza dikkat, çok kaçabiliyor zaten tuzlu bir şey çünkü bu sos mereti), tercihen acısos koyuyoruz biraz (yine sos acı hafif, acısosta da el ayarına dikkat), sonra kapağını KAPATMADAN, ateşin altını en kısığa alıyoruz ve 20-25 dakika karıştırıyoruz sosu. Mantar dediğiniz %90 sudan oluşan bir şey olduğu için, önce piştikçe suyunu bırakacaktır ve sos sulanacaktır, ancak kapağı kapamadığınız ve 20-25 dakika kısık ateşte tuttuğunuz için o su buharlaşacaktır zamanla. Hafif koyu bir kıvama gelince sosunuz hazırdır demektir.
Daha büyük bir tencere çıkarıyoruz, suyumuzu kaynatıyoruz. Suyumuz kaynadıktan SONRA, birazcık zeytinyağı ve tuz atıyoruz o suyun içine, sonrasında da hemen makarnalarımızı içine atıyoruz. 7 dakika kadar yeterli olmalıdır, hafif katı olsun makarna, süzgeçten geçiriyoruz makarnayı, makarnanın piştiği tencereyi tekrar ocağa koyup altını yakıyoruz. Göz kararı biraz tereyağı atıyoruz, o tereyağı eriyince süzgeçten geçirilmiş makarnayı tencereye atırıyoruz ve 10 saniye kadar yağda çevirdikten sonra servise hazırız demektir.
Ayrıca sosun üstüne peynir koymayı unutmayın :)
PS: Bu akşam yarın falan muhtemelen bunu yiyeceğim yine akşam yemeğinde, dolayısıyla yaparken fotoğraflar çekip buraya koyarım, şimdilik tarifle idare edeceksiniz.
Afiyet olsun efenim. Yapması kolay, lezzetli, bol kolestrollü ve sağlıksız. Öğrenci yemeği. Mmm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Barilla Arabiatta spaghetti sosu nasi yapiliyo? Hazir corba tarifi?

EDIT: Tuzu kaynamadan once koy, kaynama suresini kisaltir suyun. Bi de tereyagini cok az kullanip zeytinyagiyla karistirmak gerekli, yoksa birbirine yapisir...

[ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 18:32 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eveeet fotolarla karşınızdayım efendim.
[spo]
İçindekiler, ben normalde açık mantar daha çok seviyorum ama markette bulamadım, bunu kullandım o yüzden.[/spo]
[spo]
İşte mantarlarımızı her şeyden önce böyle bir güzel doğruyoruz, ince olsun ki adam gibi pişsin.[/spo]
[spo]
Sarımsakların tepesine kaşıkla yada benzeri küt bir nesneyle sıkı bir tane patlatıyoruz, çatlıyorlar, böylece tadlarını daha rahat bırakıyorlar sosumuza.[/spo]
[spo]
Önce zeytinyağını hafif ısıtıyoruz, sonra sarımsakları hafif bir çevirdikten hemen sonra etsuyumuzu içine atıyoruz.[/spo]
[spo]
Yağ hafif kızarmaya başlıyınca, etsuyumuzu da ezip iyice karıştırdıktan sonra, artık barilla sosumuzu içine atmaya hazırız.[/spo]
[spo]
Dikkat edin, sosu ilk döktüğünüz anda çok fena sıçrar her tarafa, üstünüz başınız batabilir, uyarmadı demesinler, ayrıca sosu tencereye attığınız anda tencerenin altını en kısığa getirin.[/spo]
[spo]
Mantarlarımızı da attık üstüne.[/spo]
[spo]
İlk başta böyle sulu sulu olacaktır, korkmayın, istikrarla en kısık ateşte tutun sosunuzu ve tabii karıştırın bol bol.[/spo]
[spo]
Nihayetinde bu hale gelecektir (20 dakika sürer aşağı yukarı). Bundan sonra altını kapatıp sosun spaghettimizi pişirebiliriz. Bu arada, sosunuz olunca sarımsakları ayıkların, çatal dolusu sarımsak yemek hoş olmayabiliyor.[/spo]
[spo]
Mmmm... İnanılmaz kokuyor, yalnız bir şey eksik gibi...[/spo]
[spo]
Evet artık yenmeye hazır her şeyiyle. Afiyet olsun.[/spo]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlis biliyosam duzeltin... Suyu 20'den 90'a cikarmak, tuzlu suyu 20'den 90'a cikarmaktan daha uzun surer. Kaynama noktasi yukseldigi icin daha fazla isi alir ve cok daha cabuk 90'a cikar. Tuzlu suyun kaynama noktasinin 130 ya da 160 olmasi bizi ilgilendirmez cunku bizi ilgilendiren makananin pisecegi isi olan 90'dir. Haliyle daha cabuk pisecek isiya yukselmis olur. (oyle olmasa bile olcmustum daha once, tuzlu su daha cabuk hazir hale geliyo.. ya kimyanin degismesi lazim ya benim caydanlikta bi problem var)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu ellerine saglik da, hazir corba tarifi vermek gibi olmus bu... Yani sos zaten kavanozun icinde; icine bi de mantar katmissin sos diye kakaliyosun; chemical artik buyudu, yemez bu numaralari... konunun hemen ustu kapali kimya sorusu oldugunu anladi...

*anne mode on*

Sarimsaklari kirmak yerine kiyarsan toplamak zorunda kalmazsin. Bi de eksik olan sey defne yapragi... Pisirirken icine defne yapragi at 2 tane, sonra ayiklarsin; kokusu da hos olur. Yanniz bi daha kavanozu 1 metre yukardan bosaltma :) etrafi batiriyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...